2016 Şubat Anneleri

Çok geçmiş olsun canım acil şifalar versin Rabbim biran önce yanında olur inşallah sağlıkla sıhatle.. Dikkat et kendine bak

Mutlaka vardır bişeyleri:)) kullandırtmazlar... :) tek avantajı eksik çok olunca alışveriş cok olacak ya belki bi parca karlı olur :)

Epidural ile doğum yapınca emzirmekte sıkıntı oluyor mu ?
Hiç bir etkisi olmuyor artı yada eksi.. Söyle avantaj olabilir ağrı az olacagı için rahat hareket :) bide ağrı kesici belden gittiği için damardan yada kalçadan süte gececek ağrı kesici yapılmıyor tabi bunlar Sezaryen için gecerli.. Normal doğumda masadan kalkarken cıkarılıyor zaten ihtiyac kalmıyor :)

Günümüz hayr olsun heyecanlı annişler Beş hafta çalışmayı hedefleyen bana ve hepinize kolaylıklar diliyorum Rabbimden..15 ocağa kadar okuldayım inşallah.
canım ben de öğretmenim ve günümüz aynı. Ben de 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım. Şu 5 haftayı da atlatsak hayırlısıyla. Aklıma takılan şu; erken doğum gibi bi durum olursa 15 ocakta izne ayrıldık mesela ve 16sında doğum oldu diyelim, bu çalıştığımız 5 haftayı sona ekletebiliyoruz. Ama kalan 3 haftamız ne oluyor?

Canim gittim bugun doktora sukur cok ciddi bisey cikmadi.idrar tahlili yapti doktor alttan bakmadi tahlilim iyi cikti sadce klasik üşütmusum eenfeksiyon olmus anlasilan.ilac verdi duzelir dedi.
Iyi bari canım korktuğumuz kadar bişey yok demekki ama ne kadar dikkat etsekte bu enfeksiyondan kurtulamiyoruz maalesef bu arada ağrın için bişey dedi mi Dr un ?

Hurmanin doğumu kolaylaştırdığını duymuştum son haftalarda yemek gerekiyormuş.. Belki erken yemek doğumu tetikler diye geldi aklıma.. Söylemek istedim

Ben aldım cnm daha yeni geçen hafta iyi ki almışım ferah bi hava oluyor evde.. doğal gazı filan açınca ne rahat oluyor.. kızım doğsun onun içinde kullanırım inş:)

Canım günde bir muz şekeri yükseltmez demi
Sanmıyorum canım muz çok fazla faydalı bir meyve bir taneden bişey olmaz. Senin şekerin çokmu yüksekti?
Geçmiş olsun canım. Allah annene acil şifa versin. Su çok önemliymiş bu karın sertleşmesi için mutlaka içmeliymişiz.
Kızlar spinal sezeryan nasıl oluyor anlamadım? Nerden kesiyor lar?
Bir farkı yok canım spinal ve epidural bir uyuşturma çeşidi. Narkoz ile komple bayılmak yerine belinden uyuşturuyorlar sen uyanıksın ve bebegin ilk doğduğu anda şahit oluyorsun. kesik yine aynı yerde göbek altında
Epidural ile doğum yapınca emzirmekte sıkıntı oluyor mu ?
Yok canım. Sen uyuşukluk bakımından soruyorsun galiba.. üst kısmın uyuşmuyorki zaten.. rahatlıkla emzirebilirsin. Ben spinal yapmıştım sütümde hemen geldi. Zaten ameliyata girdiklerinde ellerini üzerimde hissediyordum.(biri sana dokunuyırmul gibi) Acıyı hissetmiyorsun.
Epiduralda beline bir hortum takıyorlar orada duruyor. Uyuşması kademe kademe arturabiliyırlarmış. Spinalde direk iğne yapıyor hemen uyuşuyorsun. Dedikleri gibi o ilk ağrı kısımlarında uyuşuk olduğun için agrıları hissetmiyorsun. Narkozda direk çıkıyorsun ve ilk ağrılar hissediliyor. Ben doğum yaptığımda doktorum bana demiştiki bugünün tek akıllı annesi sensin herkes narkoz tercih etti tek spinal sensin demişti

Uyuşukluk da olmuyor, süte geçen bir kimyasal da olmasığını söylüyorlar. Bende epidural normal mi düşünsem acaba.
Zaten o dalgalı sancıları yaşadığım an büyük ihtimalle isteyebilirim :)

Spinal yaptığın zaman ücrete nasıl yansımıştı? Tabi 5yıl öncesinin fiyatları apayrıdır ama üç aşa beş yukarı fikir olabilir
Ben hastaneye gittiğimde neden bunları sormayı unutuyrum acabaaa.
Kimle muhattap olmalıyım bu bilgiler için?

Fark yoktu canım 5 sene önce hastaneye 550 vermiştim o kadar. O zamanki sezeryn fiyatı oydu. O zaman nst de ücretli degildi. Ama şimdi nst de ücretliymiş. Ne kadar bilmiyorum ama ücret armış.. normal doğumda epidural yapıyorlarmış duruma göre müdahale etmek için spinal sadece sezeryan için geçerli.. birde narkoz daha çok geçiyor bebege.. spinal epidural hiç geçmiyormuş

Son düzenleme:
Epidural ya da spinal yüksek tansiyon hastalarında da yapılabiliyor mu acaba bir de bel fıtığı durumlarında netten baktım ama genelde klasik doktorun değerlendirmesine göre deniyor. bu durumda olup yaptıran oldu mu aranızda.

Erken doğumlarda kalan 3 haftayı atabilirsiniz sorun olmuyor.

Hastaneye girişte hemen saga dön orada kçük bir oda var hasta yatış diye.. fiyatları oradan öğreniyormuşuz canım

Neler oluyor o ameliyathanelerde valla ya ne bilim bele kateter gibi birşey takmak.. Biraz soğuk bakıyorum ama böyle konuşulup , anlatilinca insanın icide ferahliyor, ne yapacağına karar veriyor.
Bakalım bizim nasıl olacak. Gönül isterki islemsiz bir doğum olsun ama..

Hurmanin doğumu kolaylaştırdığını duymuştum son haftalarda yemek gerekiyormuş.. Belki erken yemek doğumu tetikler diye geldi aklıma.. Söylemek istedim
Yok canım öyle olsa doktor ye demezdi. İlk gittiğimde yani 6 haftalıkken bana demişti günde en az 2 ceviz 2 hurma ye diye... hurmayı çok yiyen kişinin doğumu da kolay olurmuş.

Kizlar odum koptu ya.. kanamam var sandim.. ben devamli pecete koyarim kiloduma kuru kalsin diye her toilete girdigimdede degistiririm.. iki tane minik kan damlasi vardi, aha dedim kanamam basladi.. neyse sonra siliyim dedim vajina cikisini ayri ust kismi ayri olmak uzere sildim.. vajina kismindaki akintida anormallik yoktu, ama ic dudaklarin bulundugu kisimda azicik kan geldi, tabi bu sefer silikti.. Sonra toiletimi yaptim sildim ciktim.. yarim saat sonra kontrol ettim, akintim beyazdi.. kanamam olsa kanama izleri devam ederdi degilmi? .. kuruluktan yada silerken ben yapmis olabilirim gibi geliyor bana :/

148 çıkmıştı canım

Kan aman olsa canım devamı gelirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…