- 20 Haziran 2012
- 5.019
- 4.336
- 448
Epiduralle spinal arasında teknik olarak fark var ama ben bize yansımasını şöyle anlatayım spinalde belden iğne yapılıyor ve işte anestezistin ayarlamasına göre 2 saat 3 saat uyusuk kalıyor belden aşağısı sonra hissetmeye başlıyorsunuz dolayısıyla ağrıyı da:).. Epiduralde aynı serum gibi belde bir hortum bırakılıyor ve ihtiyaca göre oradan sürekli ilaç verilebiliyor duruma göre belden aşağısını uyuşturmak ve ameliyat sonrası ağrı kesici desteği olarak ki bu sekilde oldugu zaman bebek etkilenmiyor bubsebeble normal doğumda sancıyla göre ayarlanabiliyor ilaç ve uyuşukluk miktarı.. Bu işlemler yapılırken sakat kalma yanlış yere olması Vs söz konusu bile değil artık diyebilirim... Ama hareket etmemek dr u dinlemek işlemin bir defada yapılması için önemli yoksa aynı koldan kan alırken damar bulunmaz tekrar denenir ya öyle tekrar denemek gerekir.. Bunun da bir zararı olmaz.. Zaten normal iğneden daha az acıtan bir işlem... Tek gördü ğ m sıkıntı spinalde de epiduralde de eğer sonrasında bol su ve kafein tüketilmezse şiddetli baş ağrısı olabiliyor.. Sezaryen için söylüyorum genel anestezi olursa uyandığın itibaren acı hissetmeye başlıyorsunuz ağrı kesiciler anında etki etmiyor.. Korkanlar için söyleyeyim spinal ve epidural yapılıp sizi böyle sersemletip normal uykuya daldıracak ilaçlar yapılıyor bebek doğduktan sonra.. O yuzden sakın ben uyanık korkarım diye genel anestezi diye diretmeyin.. Anestezi uzmanınızı dinleyin.. O en konforlu olanı sunacaktır :) öncelikle bizim için :)
hamilelikte varis oluşumu artıyor bebiş sürekli baskı durumunda olduğu için belden aşağı damarlarda.. Hemoroid de o bölgede varis oluşması demek... Hamilelikte artıyor bide üzerine hamilelikte kabızlık muhabbeti oluyor oda arttırıyor tek önlem kabız olmamak için bol lifli beslenmek meyve Vs bol su içmek cok baharatlı yememek... Bide o bölgeye sürülebilen hamilelikte dede kullanılabilen merhemler var dr A yazdırabilirsiniz rahatlatır... Genellikle hamilelikten sonra da normale dönüyor rahat ol canım
Ben lazere basladım evlenince yarım kaldı benim de hep ağdaya gittim sonra aynı kadına... Gebeliktr tüylenme azaldı biraz şükür bi ağdaya gidiyorum biraz cıkınca seyrek cıkıyor artık tras yapıyorum biraz idare ediyorum sonra tekrar ağdaya gidiyorum yani 2 ayı buluyor ağda.. Acıtma noktası aynı geldi bana gebelikten önceyle.. Sadece çok sıcak ağdaya dikkat et o bölgede koyulaşmaları sabitlenebiliyor o yuzden yapan kişi çok önemli.. Sonrasında da 2 gün bepanten tarzı bişeyler sürüyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.. Zaten yapan kadın en son göbeğimi seviyordu sürekli hemen bitti :) en iyisi ağda ama temiz kalıyor.. Şimdi bende mumkun olduğu kadar erteleyim de doğumdan hemen önce gideyim diyorum :)
kimseyi kendinden önce düşünme derim... Yuzustu bırakmayım felan deme onlar senin yerinde olsa böyle düşünür mü? Bence kendini ve bebeğini düşün ben olsam öyle yapardım :) işler yürür her zaman bir şekilde.. Ama senin sıkıntılı olman onların umrunda olmaz..
Günaydın kızlar :)
Canım bende erol kobilyadan aldım ve 50gün demişlerdi. Allahtan erken aldık biz.çarşamba günü teslim ediyorlar :)
Çarşamba teslim ama 38.günü olmuş oluyor. Ben beşiği küçük aldığım için onu çok beklemişiz öyle dediler.
Fiyat olarak aralarında fark yoksa on gün daha güzel bir haber elbette :). Hayırlı olsun inşallah.
firkan bilgiler için çok sağol.
Benimde içimi yiyordu.
Dün çok üzgün bir gün geçirdim. Anneme sitem etmek için aradığımda şok oldum. Aylardır omurilik iltihabından tedavi oluyormuş, bana iki günlüğüne gelmişti ama o zaman beni kandırmak için gelmiş.
Neyse dün haberi öğrenince karnım çok kasıldı gün boyu. Ama o benim o kasılmalar normal kasılma demek ki.
Bas ağrısı cok kötü oluyor oldugu zaman ama dediğim gibi bol su ve kafeinle baslamadan önleniyor bide şu var anestezi uzmanı ince iğne kullanırsa bas ağrısı olma ihtimali az kalın kullanırsa daha fazla oluyor dr iğne kalınlığını genelde hasta kilosuna ve kendi becerisine göre seciyo fakat arık sık uygulanan işlemler olduğu için dr ların eli iyi ve ince iğne kullanıyorlar.. Kahve ve suyla ağrısız atlatan cok gördüm.. Genel oldugunda uyanma ve ertesi güne kadar olan ağrıyı bi şekilde hissediyorsun cunkuAy ben genel olmayı düşünüyordum ya epidural ve spinal olan arkadaslarim baş ağrısından gözlerini açamadılar
insanın başına kötü şeyler gelince korkuyor gerçekten. neyse canım iyi yapmışsın boşver. epey para ödedin sanırım :) raporsuz çok pahalıymış iğnelerKizlar icim rahat etmedi nobetci eczaneden alip esime yaptirdim, Allah korusun yavrularimizi
Dilimin döndüğünce anlatayım diyorum... Ameliyathanede calışırken anestezi uzmanlarımız cok iyiydi hastaya bir saat anlatırdı bunları acil durumda bile hastanın konforu için spinal yaparlardı bi Dr o kadar sabırlı değildi hasta yok ben genel istiyorum diye iyi uyut derdi teknisyene teknisyen uyandırırken ağrı kesici yapardı sütü felan 2. Plana atıp kadın karnım karnım diye ağlayarak uyanırdı.. Teknisyen hatırlamayacak burayı derdi.. Ama yinede o ağrıyı yasıyor kadın.. Spinal iyi ama etkisi uzun sürsün ve süte gecme acısından belden ağrı kesici almak daha konforlu geliyor bana :) uyuşukluk geçmeye başlayınca her ağrıda bas düğmeye ağrı kesici hazır:) kimseden ilaç isteme derdi yok :) o yuzden epidural istiyorum.. Dr dan hemşireden ağrı kesici istemeden :) zaten ertesi gün cıkarılıyor o boru ve asıl ameliyat ağrısı 24 saat sürdüğü için gecmiş oluyorBende normal doğum istiyorum ama epidural ile olması kafama daha yakın geliyor.. Veya hanı sezeryan dönülecek ise şayet kesinlikle genel anestezi istemiyorum. Sezeryan olursa da spinal anestezi olsun derim.. Mutlaka anestezi uzmaniyla gorusulup onunda fikrini alırım.. Ama kendimi böyle daha mutlu hissediyorumbu arada çok güzel aciklamissin tesekkur ederim
Bolca hemde :))Hastane çantası listeme nescafe de eklemeliyim...
Anladım canım önemli degil dediğim gibi anne karnında çok zayıf kalmadıysa doğduğunda zaten toparlıyor.Muzlu yemek istiyorum da şeker yüzünden yiyemiyorum canım
Kabuz yapar yapmazmı? Bol kayısı ve incirde yiyorum. Şekerim düşük diye doktor elinin altına koy hep ye dedi. O zaman dengeliyorMaşallah masallahhhhh... Muz kabız yapmıyor mu canım. Himm.. Hurma var evde nedense yemek aklıma gelmiyor. Meyve bende seviyorum. Biz haftamizla uyumluyuz. Evdeyim şimdi öğün atlamamam lazım.. Kendimi mutfağa adayacagimiyi bari muzu ikiye çıkarım bende :)
Tam da yarın e bebeğe gidecektim malum yeni başladım daha :) :) :)
Banada epidural daha ürkütücü geliyor boru takıyorlar orada kalıyor falan.. ben spinal yapmıştım. Bundada spinal tercih edecegim inş.Dilimin döndüğünce anlatayım diyorum... Ameliyathanede calışırken anestezi uzmanlarımız cok iyiydi hastaya bir saat anlatırdı bunları acil durumda bile hastanın konforu için spinal yaparlardı bi Dr o kadar sabırlı değildi hasta yok ben genel istiyorum diye iyi uyut derdi teknisyene teknisyen uyandırırken ağrı kesici yapardı sütü felan 2. Plana atıp kadın karnım karnım diye ağlayarak uyanırdı.. Teknisyen hatırlamayacak burayı derdi.. Ama yinede o ağrıyı yasıyor kadın.. Spinal iyi ama etkisi uzun sürsün ve süte gecme acısından belden ağrı kesici almak daha konforlu geliyor bana :) uyuşukluk geçmeye başlayınca her ağrıda bas düğmeye ağrı kesici hazır:) kimseden ilaç isteme derdi yok :) o yuzden epidural istiyorum.. Dr dan hemşireden ağrı kesici istemeden :) zaten ertesi gün cıkarılıyor o boru ve asıl ameliyat ağrısı 24 saat sürdüğü için gecmiş oluyor
Canım günde bir muz şekeri yükseltmez demiAnladım canım önemli degil dediğim gibi anne karnında çok zayıf kalmadıysa doğduğunda zaten toparlıyor.
Kabuz yapar yapmazmı? Bol kayısı ve incirde yiyorum. Şekerim düşük diye doktor elinin altına koy hep ye dedi. O zaman dengeliyor
Evet bir tarafta oluyordu tabi yorgunluğun ve üzüntünün verdiği birşeydir diye düşündüm.Canım ben 4 hafta önce gittiğimde 1050 gr dı. 1 ayda 1 kilo almış seninkide 2 haftada 500 gr alabilir. İlacı daha eczaneden almadım ama reçetede günde 1 diyor. Birde ben muzu çok tüketiyorum. Günde 3 tane ye kadar çıkabiliyorum.Hem canım istiyor hemde magnezyum için.. tabiki kuru kayısı ve incir de yiyorum kabız olmamak için. Doktor dediki muz bebege kilo aldırır. Ki ben hala +6 dayım kendim az kilo aldım. Ekstra bişey yemiyorum. Normal besinler ..
Dediğim gibi ekstra bişey yemiyorum balık haftada 1. Diğer günler evde ne varsa onu yiyorum canım. Çoğunlukla kahvaktıyı sadece 2 tost ile yapıyorum. Ama muz günde 3 taneye kadar yiyiyorum. Bu hamileliğimde canım muzu çok istiyor. İncir kayısı hurma aklıma geldikçe ama mutlaka yiyorum. Doktor muz bebege kilo aldırır dedi. Birde bazısının plesantası çok beslermiş. Yediklerim direk gidiyormuş. O vücut ile alakalıymış canım. Sen herşeyi yiyorsan kafana takma o beslenecegi kadar besleniyordur zaten.
Bu yalancı sancılar karnın bir tarafında olup sancı girmesiymiş. Elini oraya bastır dedi elinin altına toplanıyor gibi olursa bunlar yalancı sancıdır dedi. O sancılar düzenliyse doktora gitmen gerekiyormuş. Karnın komple sertleşmesi tehlikeli degilmiş. Muz yediğim halde magnezyumu çok karşılamıyor demekki. Bakalım ilacı kullanınca ne olacak? İnş sertleşme azalır.
Evet resmen bende ilgisizler diye kızıp duruyordum. Son zamanlarda hele teyzemlerle olan whatsap grubuna bir heyecan paylaşıyorum tepki veren yoktu :/Canım çok geçmiş olsun.. Seni üzmemek için söylememiş anne işte
valla benim içinde en büyük sorunlardan biri bu.Ben hamile kalmadan önce epilasyon aletiyle yapardım ama şimdi bebek var cesaret edemiyorum. Sanki Can'ım daha çok acıyor artık ama ne yapsam bilmiyorum gerçekten bunun bu kadar sorun olacağını hiç düşünmemiştim
Tam da yarın e bebeğe gidecektim malum yeni başladım daha :) :) :)
Evet bir tarafta oluyordu tabi yorgunluğun ve üzüntünün verdiği birşeydir diye düşündüm.
Neyse ki bugün daha iyiyim.
Aaa tabi bu arada su miktarımda azdı dün
Evet resmen bende ilgisizler diye kızıp duruyordum. Son zamanlarda hele teyzemlerle olan whatsap grubuna bir heyecan paylaşıyorum tepki veren yoktu :/
Arada ay işim var diyip kaçıyorlardı... Bende resmen yedim bu numaraları.
balık yağı miktarımı arttırmam lazım, bu kadar saf değildim ben :)
Çok şükür acil annemi görmeye gittim, iyi gördüm kendisini. İnşallah iyi olur
Ayy bende bi günde catladim resmen kasık bölgesinde solda bolcaaynen aynen.bir dünde bardak çatlaması gibi çatladım. çok şaşırdım.ama yapacak birşey yok. görür görmez nemlendirmeye devam edin geçer diyorlar ama benim pek olmuş çatlağın geçeceğinden ümidim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?