- 17 Nisan 2015
- 948
- 990
- 53
idrarım yoktu net ölçüm için ya biraz idrarın olaak ya da transvajinal usg ile bakılması gerek dedi. alttan da bakmak mı istemedi bilmiyoum. bakmadı. haftaya sorucam canımMaşallah çok tatlı çenesi bizim bebise benziyor kilosuda çok iyi maşallah hastane fiyatida gayet uygun
Rahim boyunun kısa olması sıkıntı canım ama çok şükür sende sıkıntı yaratmamis maşallah bebisine artık erken dogsada sıkıntı olmaz inşallah ama sen istirahate devam et de yinede erken gelmesin rahim boyu uzunluğu şimdi nasıl sıkıntı yoktur umarım
Himm.. Bende arastitayim canım. Çok tesekkur ederim. İnsallah canım. Haftaya başlıcam bende bir aksilik olmazsaCanım doğum sonrası bebişin ağzına zemzem sürülürmüş şifa olsun diye, anne de dua ederek içermiş, bi de hurma sürülüyomuş, hadisi şerif var galiba efendimizin sünneti dediler
Darısı sana, sen de hazırlarsın inş en kısa zamanda
İnşallah canım şimdiden kolay gelsinHimm.. Bende arastitayim canım. Çok tesekkur ederim. İnsallah canım. Haftaya başlıcam bende bir aksilik olmazsa
english home de vardı sanki canımSelam hanımlar. Beşik için sadece korumasını satan bi marka varmi bildiginiz. Uyku seti almiycaz ama set dışında tek korumalığı da bulamadım. Veya siparişle yapan bi site de olabilir
Bence al canım bnm evde var şuan annemlerdeyim ve burnum Boğazım çok kötü olducanım sen ilaç kullandın mı sinüzit ve faranjit için
Maşallah cnm bnmde bugün kontrolum vardı haftamız aynı bende 32. Hafta içindeyim ama bnm bebeğim 1730 gr ve 42 cm falan bana az gibi geldi ya doktor da haftasını takip ediyor iyi dedimerhabalar hanımlar, biz sabah hem tontiki görmeye hemde çalışabilir raporu almaya gittik :) 2,256 olmuşuz boyumuz 44 cm doktorumuz maşallah gayet iyi gelişimi dedi. o kadar çok yalanıyordu ki sen bu küçük hanımın karnını doyurmadan mı geldin dedi doktor, onun bile komiğine gitti o hali. doğum pozisyonunu almış, rahim yolunu iyi gördü mesafe olarak erken doğum riskin yok dedi, şimdilik çalışabilir raporumu da aldık. sende bebekte gayet iyisiniz bir sonraki kontrolü 1 ay sonraya vereyim ama sen kendinde bir değişiklik iyi yada kötü bir farklılık hissettiğinde hemen gel dedi. Dün akşam saçlarımı da kestirmiştim o çok iyi gelmişti bugünde güzel haberler alınca şimdi benden iyisi keyiflisi yok valla
Kızlar doğumdan sonra nasıl korunma yöntemi düşünüyorsunuz. Emzirmişte olacagız ben spiral istemiyorum. Hap içinde malum günümüzün düzene girmesi aylar alıyor kimisinin yani zaman alacağı için kullanamayacagız sanırım. Emziriyorda olunca.. Nasıl çözülebilir bu durum ? tecrübeli annelerimiz var mı bu konu da bilgi sahibi olan?
Canım varis olduğunu nasıl anladın doktora muayene falan oldun mu benimde iç kısımda şişlik var ama boylu boyunca sanki damarlar genişlemiş gibi duruyor bir haftadır vajinamda iğne batması gibi ağrılar oluyordu arada ama çok fazla olmadığı için önemsememistim senin şikayetlerin neler ?Bende var canım vajinal varis oldu. Sendeki de o olabilir. Damar damar sertlik geliyo dimi eline? Arada sancı yapıyo benimki hamilelikten sonra geçer umarım
Bende yasmine kullanmıştım 1 ay ara verince eşim korunuyordu ama bi seferlik korunmama durumunda kaldım kısmet :) spiral nedense benimde içime sinmiyor kistti başka durumdu o durumlarda zaten önerilmiyormuş Fakat sonradan olduğumuzu varsaysamda uğraşamam onunla ve ya benim ya da eşimin bakıra alerjisi olmaması gerekiyormuş bunun için de göze alamam. biraz araştırdım ilaçla korunma yönteminde de progesteron olduğu için emziren annelere önerilmiyormuş sütü etkilediğinden. 3 seçenek var ya eşimiz korunacak ya spiral ya da iğneler varmış iğnede emzirirken zararlı değilmiş ama adet görmemizi engelliyormuş yani ben vücudun dengesini değiştiren koruyuculara sıcak bakmıyorum.Sanırım benimde eşim korunacak emzirme dönemim bitene kadarspiral istemiyorum, hem adet gününü artırıyor hemde ağrılı oluyormuş
büyük ihtimalle görev yine eşimde, evlendikten sonra 4 ay hap kullandım , sonra yaza hamile kalmak için ocakta bıraktım
eşim korundu, mayısta da korunmayı bırakmıştık oldu
Kızlar doğumdan sonra nasıl korunma yöntemi düşünüyorsunuz. Emzirmişte olacagız ben spiral istemiyorum. Hap içinde malum günümüzün düzene girmesi aylar alıyor kimisinin yani zaman alacağı için kullanamayacagız sanırım. Emziriyorda olunca.. Nasıl çözülebilir bu durum ? tecrübeli annelerimiz var mı bu konu da bilgi sahibi olan?
Evet canım ufak tefeğim ay susmuyorlar ama ne boş boğaz bir milletizYaa cahil insanlarla ugrasmaya degmez tatlim, sen kontrollerine gidiyorsun, doktorun bir sorun gormuyorsa takmiyacaksin.. Boyum kisa demistin diye hatirliyorum, bu yuzden gobek biraz daha asagida gibi gozukebilir gayet normal.. hatta olmasi gerektigindan daha buyukte gozukebilir.. bosveeeerrr, takmaaa
Maşallah cnm bnmde bugün kontrolum vardı haftamız aynı bende 32. Hafta içindeyim ama bnm bebeğim 1730 gr ve 42 cm falan bana az gibi geldi ya doktor da haftasını takip ediyor iyi dedi
Bende yasmine kullanmıştım 1 ay ara verince eşim korunuyordu ama bi seferlik korunmama durumunda kaldım kısmet :) spiral nedense benimde içime sinmiyor kistti başka durumdu o durumlarda zaten önerilmiyormuş Fakat sonradan olduğumuzu varsaysamda uğraşamam onunla ve ya benim ya da eşimin bakıra alerjisi olmaması gerekiyormuş bunun için de göze alamam. biraz araştırdım ilaçla korunma yönteminde de progesteron olduğu için emziren annelere önerilmiyormuş sütü etkilediğinden. 3 seçenek var ya eşimiz korunacak ya spiral ya da iğneler varmış iğnede emzirirken zararlı değilmiş ama adet görmemizi engelliyormuş yani ben vücudun dengesini değiştiren koruyuculara sıcak bakmıyorum.Sanırım benimde eşim korunacak emzirme dönemim bitene kadar
Maşallah çok güzel olmuş. Terliği nerden aldın cnm? Bende bu tarz almak istiyordum.Bugün sabah erkenden aile hekimliğindeki kontrolüme gittim herşey yolunda, bu ay hiç kilo almamışım:)
Eve dönünce epilatörle bacaklarımı aldım ama arkasını almak artık zor, gelcek ay kuaförde pıtışıaldırırken bacaklarımı da aldırırım bu arada pıtışı aldıralı 1 ay oldu hala temiz
Sonra banyomu yaptım ve hastane çantası için pijamalarımı, cicilerimi ütüledim
Kategorize ederek hurçlara koydum karışmasın diye, ebeye verilcek hurca da kağıt iğneledim
Cemren0604 arkadaşımızın listesinden de yararlanarak valize şunları koydum:)
*BEBEK İÇİN*
*10lu hastane çıkışı(penye battaniyesi var zaten)
*8li zıbın takımı
*iç zıbın ve pijama takımı
*2 patikli alt
*4 çorap
*5 ağız mendili ve 1 yüz örtüsü
*10 adet prima bez
*sebamed pişik kremi
*pamuk
*unibaby ıslak mendil
*kalın battaniye
*zemzem ve çay kaşığı
*1 adet baby jem alt değiştirme örtüsü
*KENDİM İÇİN*
*1 adet sabahlıklı lohusa takımı
*1 adet pierre cardin dantelli pijama takımı
*1 adet spor pijama
*nolur nolmaz diye 1 gecelik
*düz renk hırka
*annemin beni doğururken giydiği pembiş lizöz
*3 tane pofidik çorap ve 1 patik
*terlik(normal plastik aldım evde ise süslü lohusa terliği giycem inş)
*el yüz havlusu
*lohusa tacı
*kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil
*kolonya
*diş macunu ve fırçası
*rimel, allık, ruj, dudak nemlendirici, kalem, ayna, tarak, krem
*lansinoh göğüs kremi
*göğüs pedi ve 1 paket ped
*2 adet emzirme atleti
*3 adet yüksek bel külot
*5 adet lohusa kullan at külot
*depend hasta bezi
*evlilik cüzdanı (kimlik zaten olcak)
*kirli poşeti ve buzdolabı poşeti belki lazım olur
Bu kadar çok şey hurçlara bi güzel sığdı
Sonra ekleyeceklerim
1.foto makinesi
2.şarj aleti
3.bebek şekeri
4.hacı şeriften bebek çikolatası yaptırcam
5.korse alcam
6.arabaya puset koycaz
7.hurma (bebişin ağzına sürmek için)
Terliğin fotosunu da atıyım
İnşaallah size de fikir olur ohh ben çok rahatladım hazırlayınca
3yıldır eşim korunuyordu. Sağolsun bu konuda hakkını ödeyemem. Zararlarını duydukça ilaç kullanmamı istemedi.Kızlar doğumdan sonra nasıl korunma yöntemi düşünüyorsunuz. Emzirmişte olacagız ben spiral istemiyorum. Hap içinde malum günümüzün düzene girmesi aylar alıyor kimisinin yani zaman alacağı için kullanamayacagız sanırım. Emziriyorda olunca.. Nasıl çözülebilir bu durum ? tecrübeli annelerimiz var mı bu konu da bilgi sahibi olan?
Terliği burda mükaş avm diye bi yer var, sanki ucuzluk mağazası gibi, ordan 9 tlye aldımMaşallah çok güzel olmuş. Terliği nerden aldın cnm? Bende bu tarz almak istiyordum.
Canım evlilik cüzdanı neden gerekli ki illa isteniyor mu hiç bilmiyordum bide bebişin ebeye verilecek kıyafetleri için hurç hiç aklıma gelmemişti valize koymaya ikimizede aldım ama bitanr daha alayım hurçBugün sabah erkenden aile hekimliğindeki kontrolüme gittim herşey yolunda, bu ay hiç kilo almamışım:)
Eve dönünce epilatörle bacaklarımı aldım ama arkasını almak artık zor, gelcek ay kuaförde pıtışıaldırırken bacaklarımı da aldırırım bu arada pıtışı aldıralı 1 ay oldu hala temiz
Sonra banyomu yaptım ve hastane çantası için pijamalarımı, cicilerimi ütüledim
Kategorize ederek hurçlara koydum karışmasın diye, ebeye verilcek hurca da kağıt iğneledim
Cemren0604 arkadaşımızın listesinden de yararlanarak valize şunları koydum:)
*BEBEK İÇİN*
*10lu hastane çıkışı(penye battaniyesi var zaten)
*8li zıbın takımı
*iç zıbın ve pijama takımı
*2 patikli alt
*4 çorap
*5 ağız mendili ve 1 yüz örtüsü
*10 adet prima bez
*sebamed pişik kremi
*pamuk
*unibaby ıslak mendil
*kalın battaniye
*zemzem ve çay kaşığı
*1 adet baby jem alt değiştirme örtüsü
*KENDİM İÇİN*
*1 adet sabahlıklı lohusa takımı
*1 adet pierre cardin dantelli pijama takımı
*1 adet spor pijama
*nolur nolmaz diye 1 gecelik
*düz renk hırka
*annemin beni doğururken giydiği pembiş lizöz
*3 tane pofidik çorap ve 1 patik
*terlik(normal plastik aldım evde ise süslü lohusa terliği giycem inş)
*el yüz havlusu
*lohusa tacı
*kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil
*kolonya
*diş macunu ve fırçası
*rimel, allık, ruj, dudak nemlendirici, kalem, ayna, tarak, krem
*lansinoh göğüs kremi
*göğüs pedi ve 1 paket ped
*2 adet emzirme atleti
*3 adet yüksek bel külot
*5 adet lohusa kullan at külot
*depend hasta bezi
*evlilik cüzdanı (kimlik zaten olcak)
*kirli poşeti ve buzdolabı poşeti belki lazım olur
Bu kadar çok şey hurçlara bi güzel sığdı
Sonra ekleyeceklerim
1.foto makinesi
2.şarj aleti
3.bebek şekeri
4.hacı şeriften bebek çikolatası yaptırcam
5.korse alcam
6.arabaya puset koycaz
7.hurma (bebişin ağzına sürmek için)
Terliğin fotosunu da atıyım
İnşaallah size de fikir olur ohh ben çok rahatladım hazırlayınca
minicik şeyleri asmak çok eğlenceliydi ama ütü bana da zor geliyor. Kolay gelsin hepimizeBen de bi fasil utu yaptim ama daha yiginla utu duruyor bebislerinkine bi el atsam hemen bitecek kucuk kucuk sadece mikrobu kirilsin diye utuleyecegimden zaman almayacak ama ufacik bi isten belim agriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?