Aynen ya su siralar bende saldim sanki bir hafta sonra kilomada yansir zatengerekli besini aldıktan sonra sıkıntı yok kuzum, önemli olan da o
ben dikkat etme ile etmeme arasındayım3 gün dikkat ediyorsam 1 gün fire veriyorum
Benimkiler ikiz oldugundan sirt cantasina sigmazBnde iki tane sırt çantası yaptım herşey sigdi içine pembe olan bana siyah olan oglusuma :)
aaa ben sirkeli suyla silmeyi planlıyodummmmm. ay iyiki silmemişim dahaaaaaa....
Yarın cuma :) vdeysen bir iki parçasını çıkartıp tekrar dizer gibi yapabilirsinayy çok hislendim ne güzel bi tavsiye, tühh ben kaçırdım cumayı neyse cumaları açıp kapatıyım bi de çörekotuekliyim cnm çooooook tşk ederim:)
Ben doktorun sekeeterini aramıştım, 32+0 da gel çalışamaz raporu alabilirsin demişti.yanı 32 nın bıtmesı gerekıyor oylemıııı
Gecmos olsun canim artik daha cok kendine dikkat etmelisin... buhar makinasi oyle hastalik onleyici bisey degil. Sadece bogazin nemli kalmasini sagliyor kuru oksurugu onluyor. O kuru oksuruk iste bogazi tahris ediyor sonra hastaliklara davetiye cikariyorsun. Benimki kroniklestiginden doktorlar ilac onermiyor pastil bile vermiyor. Sicak ihlamur vs bol su ve ortamin nemli olmasini tavsiye ediyorlar. Doktorda bana kis aylarinda buhar makinasi kullan rahatlatir demistj oyle kullaniyorum bende yillardir
Hic belli olmaz kizlar dikkat ederseniz cok kilo almazsiniz kizima hamileyken yaza denk geldi son 3ay. Sicaktan disari da cok cikamadim yemek yemeye cok dustum 20kilo aldim ilk 7ay son 2ay daha fazla dikkat edince havalar serinlediginden daha cok disari cikinca sadece 2kg almistim havalar serin ama en azindan cok sicak degil sarin kafanizi yuzunuzu gozunuzu cikin yuruyun benim ikiz oldugundan midir evde bi cocuk daha oldugundan midir anlamadim cok halsizim ev buyuk ev temizligi yemek bulasik nefes nefese kaliyorum yine de kizim icin kendimi zorlayip hemen hemen her gun disari cikiyorumsen ama zayıfmışşın hamile kaldıgında da maşallah. bende maximum 12 diyordum ama herkes son 2 ay 10 kilodan aşağı almazsın diyor((
Spiral taktirip hamile kalani da duydum kisirlastirmak en iyisi. Kizima ilk seferde hamile kaldim bu sefer de ilkinde ustelik ikizBen 68 le basladım 78 olmuşum bugun kontrolde... Kayla biter bilmiyorum hiçndikkat etmiyorum cunku :) catlak olmasın da zaten doğum sonu diyet bekliyo bizii
Aslında vazektomi yaptırıp eşleri kısırlaştıracanşaka bir yana bi aksilik olmazsa spiral düşünüyorum sizde cok soğuk bakmayın bence eşiniz prezervatif kullanmıyorsa çünkü geri çekmenin koruyuculuğu düşük.. E hap iğne de zaten hemen başlanmıyor ki başlandığı zamanda vücut dengesini etkiliyor uzun vadede.. E hemen cocuk düşünmediğime göre ve eşim prezervatifi kullanmak istemeyeceğine göre tek dileğim spiralin sıkıntı cıkarmaması ki öyle allerjiymiş felan cok cok nadir kayma durumu da genelde cok yada sıkıntılı dopum yapmış bayanlarda bilinçsiz kullanımla oluyor... Ağrı kanama artısıda genelde ilk 3_6 ayda görülebiliyor... Sonuç olarak ne cektik be bayanlar
Herseyi tek valize koyarsaniz daha cabuk dagilir karman corman olur. Bebekle kendi esyalarimi ayri koyuyorum. Daha once sezeryan oldum zaten sen kalkamiyorsun birileri cantadan alip veriyor ben iki canta goturdugum halde ikisi de karman corman oluyordu hersey tek cantada dusunemiyorum. Ben de icindekiler gorunsun diye bebek alisverislerinden cikan seffaf renkli fermuarli cantamsi seyleri atmadim onlara koyuyorum herseyiBen hurca koymadım buyuk boy buzdolabı posetlerıne koydum. Ilk gıceklerını de yıne ayrı bır posete en uste koyucam. Bır de ınce battanıye var onu da ayrı posetledım. Illa hurca koymaya gerek yok bence
Her kalktiginda tutuyor musun kizini tuvalete. Ben de buyuk kizimi alistirdim tuvalete bi ara gece 3bucuk gibi uyanip yaptiriyordum artik kalkmiyorum yatmadan once cok su icerse biz yatarken tutuyoruz artik bi daha kalkmiyoruz kac yasinda kizin ne kadar zamandir alistirmaya calisiyorsunGunaydin herkese..
Bende fazla uyuyamiyorum desem yeridir..benim.büyük kızın birde çiş meselesi var çünkü :)) geceleri ben cişe uyandigimda onuda tutuyorum çünkü..
Ayrıca kızlar ben ilk kızından biliyorum uyuyun uyumaya çalışın zorlayan kendinizi çünkü benim kızım çok uykusuzdu ve 1 saatlik uykuya bile muhtaç olduğum zaman geldi asıl zombilik bence o..
Ayrıca ben 57.7 ile hamile kaldım geçen sağlık ocağına gittim.. Orada ölçüttüler 70..ama asıl pazartesi anlicaz çünkü asıl doktoruma gitcez..ben ilk hamileligimde 16 kilo aldım..56 ile başladım 72 ile bitirdim..eve geldigimde 64 kiloydum dogumdan sonra..ve normal kilomun altina bile dustum..yine öyle olamaz ama 75 76 ile tamamlarsam süper olur.. :)))
Cok guzel faydali bir paylasim olmus sagolasin. Boyle seylerle gelin hakkaten bazen oyle sacma sapan igrenc yalan yanlis seyler yazan var ki sayfalarca okumayacagim diyorum ama gene de arada boyle guzel mesajlar gorunce okumaya devam ediyorumçanta hazırlayan arkadaşlar ,
geçen gün arkadaşım nacizane tavsiye olarak şunları söyledi.
"cuma günü öğle vakit yasin-i şerif okuyup hazırlayın, her cuma günü geldiğinde besmele ile aç tekrar kapat.
çocuğun kıyafetlerini dizerken, battaniyeyi yere serip en alta yelek, üstüne tulum, üstüne içine ne giydirilecekse onları sırayla koyun. ebelere kolaylık olması açısından, en üstte bezi alıp diğerlerini sırayla alsın, en son battaniye ile bitirsin.
çantanın bir kaç yerine de çörek otu (nazar için)"
bende sizlere iletmek isterim... ben sizden geri de olduğum için henüz başlamadım. 2 haftaya hazırlanırım bende inşallah :)
Ayyy kizlar birsey sorucam yaa, dun esim beni operken "a ne guzel kokuyorsun sen oyle" dedi.. bende "evet anne kokuyorum ben artik" dedim.. bana bakti bakti gozlerinin ici parildadi resmen diyebilirim.. yaa ama kafama takildi acaba farkli bir kokumu salgiliyoruz su gunlerde kizlar, kokum her zamanki kokum yani, ama esime farkli geldigine gore bilemedim :)
ama başka şehirlere göre yine iyiyiz tatlımAyy canım Adana da öyle.kapalı rüzgarlı bi hava var. Zaten hastayım bide bu boğuk hava beni iyice bunalıma soktu
Takma boşver nasl olsa duzelr bende rengini begenmyrm kapkara oldu uçları ama geçici sonctaneyse en azından yanlış değilmişim haklısınız ya o kadar da takmamak lazım, onun için dedim ya şükürsüzlük etmeyeyim diye:) sağlıklı olalım da gerisi boş, artık kafama takmıcam :)
tabikihurç şart değilbuzdolabı poşeti de güzel fikir.şeffaf olur, içindeki belli olur.
valla ben başından beri kiloyu önemsemiyorum bebişim iyi olsun da :) drumuz da pek kızmadı bugüne kadar, zaten aman aman yemiyorum ama önceki aylarda içtiğim balık yağı hapları ve decavit çok kilo yaptı, beslenme alışkanlığımı değiştirmememe rağmen her ay kilo alıyodum
62 le hamiş kaldım şu an 75im ve son ay hiç hilo almadım decaviti de bıraktım
ayy çok hislendim ne güzel bi tavsiye, tühh ben kaçırdım cumayı neyse cumaları açıp kapatıyım bi de çörekotuekliyim cnm çooooook tşk ederim:)
ama başka şehirlere göre yine iyiyiz tatlımdaha yeni yeni kış geliyor buraya ben çalışınca çok etkilenmiyorum havadan evde olsam bunalıma girerdim ama
Çok şükür az önce hissettim randevuyu da iptal ettim. takıntılı oldum şu tansiyon olayından sonra sürekli kendimi ve bebeği dinleyip duruyorum.canııııımm hiç endişelenme 2 hafta önce bana da öyle oldu hemen sağlık ocağına gittim kalp sesini dinlediler kendi druma gitmeye gerek bile kalmadı sen de öyle yapabilirsin
bana kendini yorduysan ondan hissetmemişsindir dediler cidden de öyleydi
Allah'ın izniyle bişeycik olmaz rahatla:)
evet bitmeliymiş cnm
Neyse ki hissettim canım az önce. randevuyu da iptal ettim.Doktora gitmende fayda var tabiki canım bişey olacağından değil en azından için rahat eder yerleri daraldikca daha az hareket edermiş bebisler
Kızlar aklıma takıldı. Bebeğim doğunca hemsire ye çıtçıtlı badi tulum şapka ve battaniye verecem sizce bu yeterli mi ürün mü bebeğim
Yüksek yastıkta yatıldığında sırt üstü olunca baskı olmaz herhalde ben de öyle düşünüyorum. Yan yatmak çok zor.Canim ben koltukta tv izlerken uzaniyim diyorum sirt ustu, uzunca kalamiyorum illa ki oturup bacaklarimi uzatmam gerekiyor, yoksa ben kendim nefes alamiyorum.. yan yatmakta zorlaniyorsaniz yastiklari bence yukseltmekte fayda var.. ben 4 yastik arti bacak arasi 5 yastikla rahatca uyuyabiliyorum :).. sirt ustu oldum olasi sevmemisimdir belkide bu yuzden bana batiyor
Ben de hiçbir rahatsızlık olmuyor sırt üstü. aksine çok rahat oluyorum. Sıkıntı yaşamadığın sürece bebeğe de zararı olmaz denebilir mi ondan emin olamıyorum ben de.Canım bende gece hep soluma yatsamda uyandığında sırt üstü oluyorum 26.haftadaki kontrolümde doktora sordum yatabiliyorsan henüz sıkıntı değil ilerleyen haftalarda zaten seni rahatsız edip uyandırır nefes problemi yaşarsın demişti ki geçen haftadan beri uykularım bölük pörçük çok sık uyanıyorum tuvalet ihtiyacı da çok hissediyorum yatarken de hep sağ yada sola yatmaktan ağrılarm oluyor artık uykular yavaş yavaş kaçmaya başladı bir arkadaşım ağustos sıcağında doğum yaptı köşe koltukta dayalı uyuyabiliyorum sadece diyordu herhalde bende son haftalarda öyle olucam
yastıkları yükseltirsek sorun olmaz gibi geliyor bana o zaman damara baskı yapamaz herhalde.maşallah bayağı büyümüş senin oğlus bende cumartesi gidicemde merak ediyorum kaç gram oldu diye senin tam olarak son adet tarihin ne canım?
Bende annen gibi düşünüyorum canım gece ne zaman uyansam kendimi sırt üstü buluyorum yapacak bişey yok gün içinde sola uzaniyorum televizyon falan izlerken artık
Dün gece denedim yine sola yatmayı her tarafım kasıldı. uyku da haram oldu.Geçmiş olsun canım benim de detaylı ultrasonda suyum sınırda çıkmıştı sonraki 2 hafta boyunca armut ve havucu bol bol yedim ve su şişesini elimden düşürmedim normale döndü. İnş. senin de artar suyun
geçen kontrolümde özellikle sordum bunu doktoruma. Sırt üstü uzun süre yatarsan tansiyon düşebilir, dolaşım açısından hem bizim için hem de bebek için sorun olurmuş. Ben de sola doğru yatarak uyuyorum arada sırt üstü uyanıyorum farkettiğim anda yine sola dönüyorum. Zor oluyor cidden yaa
Sen o sola yatabilen şanslı gruptansın. ne kadar güzel. sırt üstü yatayım diyorum sonra kızıyorum kendime " kendin rahat etmek için çocuğu önemsemiyorsun diye" sonra yine dönüyorum yana böylece uyku falan olmuyor yaniBence nasil rahat ediyorsan oyle yat. Sen rahat ettigin surece bebis de rahat eder ama ben sirt ustu hic yatamiyorum nefes alamiyorum sagima yatinca da rahatsiz oluyorum hep soluma yatiyorum baska turlu rahat edemiyorum
Birkaç yastıkla az oturur pozisyonda yatarsak sorun olmaz diye düşünmeye başladım bende. Bilimsel bir yanı yok sadece bana öyle diyor. damara baskı yapıyormuş ya oturuken o baskı yok olur. ben bu akşam onu deneyeyim bir de.Ben kac aydir sirtustu yatiyorum mumkun degil sol tarafa dogru yatamam carpintim basliyor saga da olmuyor nefes darligi yasiyorum napiyim yani cok zor ya su hamilelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?