- 28 Eylül 2015
- 5.411
- 15.255
- 248
Tecrübeli annecikler yazar mısınız 0-3-6 aylar için hangi kıyafetlerden kaç tane olmalı?
Bana herkes çok alma hemen büyüyolar dediker ben de almadım pek
Canım çıtçıtlı badi yerine hastane çıkışının içindeki bağlamasız iç zıbını ver göbüşünde mandal falan oluyor ya çıtçıtlı badiyi göbeği düşüne kadar giydirmedi yengem birde eldiven ve tulum üzerine patik yada bir kat daha çorap falan ver ayacıkları üşümesin kuzununKızlar aklıma takıldı. Bebeğim doğunca hemsire ye çıtçıtlı badi tulum şapka ve battaniye verecem sizce bu yeterli mi ürün mü bebeğim
Valla canım havalar soğuduğundan beri yürüyüşe bile çıkmıyorumGüzel anneler hamilelikte egzersizle aranız nasıl, baştan beri yaptınız mı, devam ediyor musunuz, normal doğumu kolaylaştırmak için yapacağınız egzersizler var mı?
Ben fizyoterapist olmama rağmen yürüyüş dışında hiç egzersiz yapmadımyazıklar olsun bana o kadar hastalara egzersiz veriyorum yaptırıyorum kendime hayrım sıfır
Bundan sonra pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapmak çok önemli
Squat yapmak önemli
Pilates topunda yaylanmak önemli
Son ay okşama tarzında dairesel hareketlerle perine masajı yapmak önemli ki epizyotomiye gerek kalmasın
çanta hazırlayan arkadaşlar ,
geçen gün arkadaşım nacizane tavsiye olarak şunları söyledi.
"cuma günü öğle vakit yasin-i şerif okuyup hazırlayın, her cuma günü geldiğinde besmele ile aç tekrar kapat.
çocuğun kıyafetlerini dizerken, battaniyeyi yere serip en alta yelek, üstüne tulum, üstüne içine ne giydirilecekse onları sırayla koyun. ebelere kolaylık olması açısından, en üstte bezi alıp diğerlerini sırayla alsın, en son battaniye ile bitirsin.
çantanın bir kaç yerine de çörek otu (nazar için)"
bende sizlere iletmek isterim... ben sizden geri de olduğum için henüz başlamadım. 2 haftaya hazırlanırım bende inşallah :)
Valla canım havalar soğuduğundan beri yürüyüşe bile çıkmıyorumyerine masajı nasıl yapılır hiç bilmiyorum tek duyduğum hurma yemek ve merdiven inip çıkmak 37.hafta dolduktan sonra yapılırsa normal doğum kolaylaşırmış
Sağol canım nettende biraz araştırayım ben perine masajını bakalım öff içime bi sıkıntı geliyor düşündükçe normal yada sezeryan hayırlsıyla vakti zamanında bi kucağımıza alsaydık bebişleriCanım perine masajı çok affedersin ama vajina ve anüs arasındaki bölgeye dairesel hareketlerle yapılıyor, bebek yağı ya da vazelin kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir
teyzeleri bu da benim kızımın odası
@rzombie maşAllah canım, güle güle büyüsün odanda, çok güzel olmuş
hepiniz odaları güzel, ben altı üstü 10 zıbın 2 tulum aldım kocam evi elbiseyle doldurdun diyor
sanki hepsini giyecek ihtiyac oldukca alınmalı falan filan
sizinkileri görsede utansa
maşAllah kuzum allah hepsinden razı olsun
her iki tarafın ilk torunuyuz ve erkeğiz, annem 1 valiz eşya aldı o daha gelmedi
kaynanam da zaten daha bişy almadı, yelek örmekten öteye gitmiyor
bu hafta ankara merkeze gidip bol bol tulum alayım diyorum
Maşallah ne güzel olmuş odanız.Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin.Bizim çok az kıyafetimiz varteyzeleri bu da benim kızımın odası
Canım bende de 12 takım falan oluyor 5 tanesi hastane çıkışı geri kalanlar alt üst şapka ve tulum şeklinde bende küçük bikaç tane daha alayım diyorum ama hep frenliyolar beni annemlerde eşimde dur bakalım diye bebek görmeye gelenlerde kıyafetle geliyormuş onları giydirmicekmişim benimde anlamadığım insanlar 1-3 ay arası kıyafet getirmez ki ya@rzombie maşAllah canım, güle güle büyüsün odanda, çok güzel olmuş
hepiniz odaları güzel, ben altı üstü 10 zıbın 2 tulum aldım kocam evi elbiseyle doldurdun diyor
Eşin de yapabilir, eşin yaparsa işaret parmağını kullansın, sen yaparsan baş parmağını kullan, 34.haftadan sonra doğuma kadar yapılıyoSağol canım nettende biraz araştırayım ben perine masajını bakalım öff içime bi sıkıntı geliyor düşündükçe normal yada sezeryan hayırlsıyla vakti zamanında bi kucağımıza alsaydık bebişleri
Bizim de çok az 1 tane hastane çıkışı var ama biz gurbetteyiz kv ve annem de getirir heraldeMaşallah ne güzel olmuş odanız.Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin.Bizim çok az kıyafetimiz var
Ben de kocan gibiyim. 2tane hastane cikisi birkac tulum aldim. Cok gibi geliyor. Kac kilo alicak hemen buyuyecek mi bilmedigimden daha bisey almiyorum. Lazim olursa cikar aliriz diye
Canım tulum cok alma alt üst takım daha rahat diyorlar ilk baslarda sürekli bir kaka yapma durumu oldugundan alt pijamasını çıkarıp temizlemek daha kolay oluyormuş Bilgin olsun.
Canım bende de 12 takım falan oluyor 5 tanesi hastane çıkışı geri kalanlar alt üst şapka ve tulum şeklinde bende küçük bikaç tane daha alayım diyorum ama hep frenliyolar beni annemlerde eşimde dur bakalım diye bebek görmeye gelenlerde kıyafetle geliyormuş onları giydirmicekmişim benimde anlamadığım insanlar 1-3 ay arası kıyafet getirmez ki ya
Eylulde dogmustu kizim hastane cikisinn icindeki herseyi vermistim ince bi polar battaniyeye sarmistik yine de soguktan uyuyamamisti. Vucut sicakliklarini dis dunyaya alistirmalari biraz uzun suruyor. Ben tum hastane cikisini vercem bi de kadife tulum aldim onu vericem kisin koridordan getirirken usumesin kuzularimKızlar aklıma takıldı. Bebeğim doğunca hemsire ye çıtçıtlı badi tulum şapka ve battaniye verecem sizce bu yeterli mi ürün mü bebeğim
Bizimki de 27aylik yazin sonunda basladik hala arada oyuna dalip kacirdigi oluyor ama bebisler gelmeden hallettik sayilir zor kismini. Benimki geceleri gozunu bile acmiyor bana yaslaniyor tuvaletini yaparken uyuyorEğer 10 dan geç yatarsa ilk kalktığında tutuyorum yanı 2 3 gibi..ama dün mesela ben 12 de yattım en son yatarken yaptı taaki sabah kadar..durma gore yazdan beri boyleyiz ama iyi yaa yaa 1 kere kaldiriyorum ya da hiç ama soruyorum geceleri çiş var mi diye bazen evet diyebiliyor bazen yok anne geldiğinde soylicem diyor..
Yaşı tam 3 bu arada..atlattık yaa ama.. :))
Valla bebege ne kadar cok alinsa da az geliyor kiyafetleri makinede ayri yikandigi icin ya her dk makina acicaksin ya da biraz daha fazla alicaksin. Eger 2.cocugu da dusunuyorsaniz uniseks renklerden bol bol alin 0-3ayliklari kizima 2ay giydirebilmistim 3-6aylik kislik 6-12 ay da yazlik ince bi seyler alin bence. Kizim 1.5yasina girene kadar hep 3ay buyuk olan kiyafetleri giydirebildim 3ay onden gitti@rzombie maşAllah canım, güle güle büyüsün odanda, çok güzel olmuş
misafir mi geliyoryeter artık misafir ağırlamak istemiyoruuuummmmmmmm... ben işe zor geliyorummmm . evde de yatmak uzanmak istiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?