Birazda doğumdan sonra artık canım çok hazırlıkta iyi olmaz derler.öyle diyeceğiz artikBizim de çok az 1 tane hastane çıkışı var ama biz gurbetteyiz kv ve annem de getirir heralde
Valla bebege ne kadar cok alinsa da az geliyor kiyafetleri makinede ayri yikandigi icin ya her dk makina acicaksin ya da biraz daha fazla alicaksin. Eger 2.cocugu da dusunuyorsaniz uniseks renklerden bol bol alin 0-3ayliklari kizima 2ay giydirebilmistim 3-6aylik kislik 6-12 ay da yazlik ince bi seyler alin bence. Kizim 1.5yasina girene kadar hep 3ay buyuk olan kiyafetleri giydirebildim 3ay onden gitti
Kegel egzersizi de dogumu cok kolaylastirior canim onuda arastir ve plates topu. Hypobritingh mongan yonteni adinda kitap okuyorum nefes teknkleride onemli. Tavsiye ederimEşin de yapabilir, eşin yaparsa işaret parmağını kullansın, sen yaparsan baş parmağını kullan, 34.haftadan sonra doğuma kadar yapılıyo
Parmak vajinanın içine de girecek ama 3 cmi geçmeyin
Ben bu kontrolde druma sorcam bakalım o neler önerecek normal için
Ben normal olmasını çok istiyorum ilk gebelik ve acayip heyecanlıyım inş hayırla kurtuluruz bi avazda
misafir mi geliyorben kabul etmiyorum valla hem çalışıyorum hem eve gidip misafir ağırlayacak ne halim ne takatim var kimse kusura bakmasınlar .Zaten doğumlarımız yaklaşmış ağırlaşmışız kendimle ilgileniyorum başkasıyla ilgilenemem
bayışdım, çok güzel olmuş. iyi günlerde sağlıkla kullanın inşallahteyzeleri bu da benim kızımın odası
Bende de aynısı oldu 70 tim 2-3 hafta once bi 80 olurum derken dün tartıldım 69 um kilo vermişim artıkta eskisi gibi yiyemiyorum mide de baskı ve yanma oluyo çok şişirinceKizlar ben kilomu verdim bilmiyorum iki hafta once 67,5 kiloydum suan 67 kiloyum.. Ama eskisi kadar yiyemiyorum bebek mideme baski yapiyor, bunun etkisi oldu sanirim.. Umarim bebegimin gelisimi normaldir
Aynen benimde ilk bebişim olucak nasipse birde buara çevremde ki hamile iki kişide 5 hafta arayla 36 haftayı doldurdu ve doğurdu bende onları duydukça dahada stres oluyorum doktorumda 5 aralıkta kontrolümde bebek normal pozisyonunu almaya başlamış dedi bnde bi iki birşey sorayım dedim daha erken dedi haftaya cuma tekrar kontrolüm var bakalım ne olucak nst falan isteyecek miEşin de yapabilir, eşin yaparsa işaret parmağını kullansın, sen yaparsan baş parmağını kullan, 34.haftadan sonra doğuma kadar yapılıyo
Parmak vajinanın içine de girecek ama 3 cmi geçmeyin
Ben bu kontrolde druma sorcam bakalım o neler önerecek normal için
Ben normal olmasını çok istiyorum ilk gebelik ve acayip heyecanlıyım inş hayırla kurtuluruz bi avazda
Doğru valla haklısın canım.Çalışınca çin işkencesi.Valla ben söyledim eşimede oda halimi görüyor zaten.Oyüzden bana sormadan ne bi yere gidelim diyor nede birilerini çağırıyor.Geçen banada bi kafile gelecekti ama kabul etmedim.Kusura bakmayın doğumdan sonra gelirsiniz artık dedim :) benim kendime hayrım yok zaten :) oyüzden kusura bakmayacaklaray benim kocam bayılıyo misafireee. haa gelince kalkıp kendide hizmet ediyo ama yinede hafta içi sonuçta . evim dağınık. e ikramlık bişeylerde hazırlamak gerek. ya bi de herkese gelin yaaa bize neden gelmiyosunuz diyo. millette habire geliyo. ama biz gitmek istediğimizde hep bi bahaneleri vaaaar. öyle oluncada sinir oluyo insan
Canım benimde öyle bir hafta falan az oynadı sonra mide yanmalarımdan dolayı az yemeye başladım midemi şişirmedim yermi buldu nedir bilmiyoruö resmen hiç durmuyo kaç gündür kendi dursa hıçkırık durmuyo istersen bi deneArkadaşlar iki gündür bebeğim çok az oynuyor dün gün içinde hç hissetmedim akşam da çok küçük bir kaç hareket, gece hiç hissetmedim ve şimdiye kadar da hissetmedim. öğleye randevu aldım doktordan sizce fazla mı kuruntu yapıyorum. acele mi ediyorum.
İyi bari sevindim canım arada panik yaşatıyor bizim sıpalar :)Neyse ki hissettim canım az önce. randevuyu da iptal ettim.
Maşallah ben 3 takım hastane çıkışı birkac ta alt üst takım ve tulum aldım çok aldım artık birşey almamam lazım diye ortada dolaniyorum sen bayağı hazırlık yapmışsın rabbim iyi günlerde giydirmeyi nasip etsin inşallahteyzeleri bu da benim kızımın odası
dokrota daha gitmedim sağlık ocağına hemşireye anlattım bakayım dedi.vjnal varis ama çok yok dedi.ondan mı bilmiyorum ama esksii kadar zonklama yok.ama hala rahatsız edici. uzun süre oturmaktan sonra ayağa kalkınca hemen kendini belli ediyor.tedavisi varmış. umarım artmaz.dinlenmeyi tavsiye etti hemşire korkma çoğu hamilede var diyor.bende korktum tabi ama rahatlattı beni.çalışıyorum .oturmak da zararlıymış.evde ayakları yukarı kaldıracaksın dedi.vajinal varis tanısını dr mu koydu? normade bacaklarda vs vais var mı? gebelikten önce var mıydı? benimde son zamanlarda vajinal bölgede bir zonklama oluyor gibi gecen ayakta kaldım bi sure sonra aynayla baktım genel olarak şiş ödemli olmuşbide damarlanmalar artmış böyle zaten renk değişikliği de oluyor ya çok tuhaf geldi.. dr a sorsammı diye dusunuyorum.. normal mi bilemedimşimdi bişey yokken de acıp göstermek istemiyoru
Aynen canim.. gece aciktim diyelim, cok cok yogurt yiyebiliyorum.. diger seyler refluye yol aciyor..Bende de aynısı oldu 70 tim 2-3 hafta once bi 80 olurum derken dün tartıldım 69 um kilo vermişim artıkta eskisi gibi yiyemiyorum mide de baskı ve yanma oluyo çok şişirince
Canim cok gecmis olsun, peki nasil olusuyormus? kendiligindenmi yoksa fazla yurumekten vs bir sebebi varmi?dokrota daha gitmedim sağlık ocağına hemşireye anlattım bakayım dedi.vjnal varis ama çok yok dedi.ondan mı bilmiyorum ama esksii kadar zonklama yok.ama hala rahatsız edici. uzun süre oturmaktan sonra ayağa kalkınca hemen kendini belli ediyor.tedavisi varmış. umarım artmaz.dinlenmeyi tavsiye etti hemşire korkma çoğu hamilede var diyor.bende korktum tabi ama rahatlattı beni.çalışıyorum .oturmak da zararlıymış.evde ayakları yukarı kaldıracaksın dedi.
Güzel anneler hamilelikte egzersizle aranız nasıl, baştan beri yaptınız mı, devam ediyor musunuz, normal doğumu kolaylaştırmak için yapacağınız egzersizler var mı?
Ben fizyoterapist olmama rağmen yürüyüş dışında hiç egzersiz yapmadımyazıklar olsun bana o kadar hastalara egzersiz veriyorum yaptırıyorum kendime hayrım sıfır
Bundan sonra pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapmak çok önemli
Squat yapmak önemli
Pilates topunda yaylanmak önemli
Son ay okşama tarzında dairesel hareketlerle perine masajı yapmak önemli ki epizyotomiye gerek kalmasın
Bizimki de 27aylik yazin sonunda basladik hala arada oyuna dalip kacirdigi oluyor ama bebisler gelmeden hallettik sayilir zor kismini. Benimki geceleri gozunu bile acmiyor bana yaslaniyor tuvaletini yaparken uyuyor
dokrota daha gitmedim sağlık ocağına hemşireye anlattım bakayım dedi.vjnal varis ama çok yok dedi.ondan mı bilmiyorum ama esksii kadar zonklama yok.ama hala rahatsız edici. uzun süre oturmaktan sonra ayağa kalkınca hemen kendini belli ediyor.tedavisi varmış. umarım artmaz.dinlenmeyi tavsiye etti hemşire korkma çoğu hamilede var diyor.bende korktum tabi ama rahatlattı beni.çalışıyorum .oturmak da zararlıymış.evde ayakları yukarı kaldıracaksın dedi.
cnm cok guzel :)) gule gule kullanin... kiyafetlerini cok fazla almisin... bende biraz daha alayim bari...teyzeleri bu da benim kızımın odası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?