2016 Şubat Anneleri

Hepimiz son aya girdik ve bebislerede en çok kilo aldığı Ayy hadi soylesin hrkes ne yiyelim.nasıl beslenelim diyetisyen arkadaşım. Bana tahin ye dedi çok kalsiyum varmış bende hergün tahin pekmez yiyorum kaşar peyniri iyiymiş hadi herkes bi kaç şey soylesin liste yapıcam son 1 aylık beslenme listesi

Canim o kadar detayli soramadik, gelmesiyle gitmesi bir oldu.. ha kendi abartip domuz giribi dediyse, kusura bakmasin.. sakasi bile komik degil..
Evet şaka yapsa bile saçma çok sinir oluyoeum böyle insanlara.. benim oğlanın azıcık burnu aksa bebekli eve götürmüyorum. Hasta olsa hamilelere yaklaştırmıyorum. İnsan aynı hassasiyeti bekliyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim

Aynen canım sabaha kadar döndüm durdum yatamadım ağrılar dan dolayı. Eşimi de uyutmuyorum

aynen bende eşimi uyutmuyorum hiç onu da baya rahatsız ediyorum ama napabilirimki elimizde olan bşy değil sonuçta ...

Bi de ben ew sıcak diye geceleri kombiyi kapatıyordum. Sonra sabahları bebğim karnımda bi yere toplanmış sekilde ve bende baya kasılmış olarak buluyordum kendimi. Düşündümki acaba bebek üşüyor mu.. çünkü geceleri üstümü çok açıyorum.. Daha sonra dedim bi de kombi açık kalsın öyle deneyeyim her gece açık bıraktım. hakkaten bende daha rahat ettim kramp da çok giriyordu bana.. bebeğimi de sabahları öyle bi yerde toplanmış bulmuyorum... bebek üşür mü anne karnında ????

Kizlar bogurtlen cayip icip kolay dogum yapmis biri varmi aranizda, yada cevrenizden biri?

doğum iznine ne zaman çıkacaksın canım ?imzanda 37 haftalık gözüküyor onun için sordum ?

Aynen tatlim ya, biraz duyarli olur insan degilmi yani.. zaten haftasonuna ne kalmis, evinde guzelce yat dinlen, cocuklarinla ilgilen.. Nasil tirstik anlatamam ellerimi belki on defa yikadim yani

Benim basenlerde ve göbeğimde catlaklar oluştu o kadar da nemlendirdim bu izlerdogum sonrasi gecmez di mi
Bu çatlaklar varyaaa gebeligimizi ve bu surecteki sevincimizi heyecanimizi baltaliyor resmen moralman çöküyor insan bebeklerimize de ister istemez yansiyordur tabii benim göbeğim kasik bölgem hatta bikini bölgesinde kocaman kocaman

doğum iznine ne zaman çıkacaksın canım ?imzanda 37 haftalık gözüküyor onun için sordum ?
Canim o detayli ultrasonda ki sonuca gore olan sonuctu.. bende zaten sati bilmedigim icin hep karisik kaldi benim durum :)).. bebek suan buyuk ama ilk donemdeki cizelgeye gore suan hala 36 haftaligim.. haftaya 37'e giriyorum .. yani dogum zamani doktora gore 8 subat ama gelisimi 1 subat.. bir hafta onden gidiyor simdilik.. Son bir hafta calisip istirahata cekilebilirim artik :)

Kızlar 3 gündür süren çeşitli ağrılarım var.. Normal mi değil mi ilk gebelik olduğundan çözemiyorum sizde durumlar iyi sanırım Allah daha da iyi etsin. Benim 1 günüm diğer günü tutmuyor. Sancılarım var gelip geçiyor önemsemiyorum yalancı sancı ihtimali verip geçtiğinden.. Geceleri ter basıyor mesela sizde oluyor mu ?yorganı atıyorum üstümden. Bugun karnımı komple saran sancı giriyor arada 1 tanesi çok şiddetliydi bıçak saplanır gibi yine o an kala kaldım. 2 gün öncede tamamen kasılıp gevsiyordu ama ağrılı değildi böyle.. Onun dışında adet sancısı gibi kasıklarımda sancım var zaten onu da aldırmıyorum ama sizlerin şikayetleride olmayınca bende mi bi enteresanlık var diyorum sizlerde durumlar nasıl ? Son zamanlar şikayetlernizi Paylaşırsanız belki okudukça normal buluruz vücudumuzda ki değişimleri diye düşünüyorum

Bir insanın vücut sıcaklığı 36-37 derecedir canım. Sen ne kadar üşüsende buzhanede kalmadığın sürece vücut sıcaklığın 35 in altına kolay kolay düşmez. O orada o kadar güvenli bir yerdeki Allah herşeyini o kadar düzenli ayarlamışki orada üşümesinin ve ya sıcaklamasının imkanı yok. Sen üşüyüp kasılıyorsan o toplanıyordur. Sen kasılmadığın zaman oda toplanmaz
Eğer bebekler üşüseydi çok soğuk olan ükelerde bebekler doğarmıydı? Bence kombiyi kapama sen ince giyin. Ben bazı akşamlar tişörtle yatıyorum üzerimi örtüyorum o zaman sıcaklamıyorum

Canım ben kasılmalarım ve karın serliğim için gittiğimde doktorum iğne batması ve adet sancısını takip etmemi istemişti. Sen bu sancıları yaşadıktan sonra doktora gittinmi hiç. Çünkü bu tip sancılar ve kasılmalar açılma yapabiliyor. Senin bayagı bir agrın var. Gün içerisinde bir iki kere ağrı giriyorsa yada yorulduğunda ayakta kaldığında agrı giriyorsa normalde,gün boyu sürüyorsa doktoru aramanı tavsiye ederim. Birde bel ağrısı normal. Çünkü karnımızdaki yük artıyor oda bele vuruyormuş.

artık çatı muayeneleri yaklaştığı için malum benimde aklım hep orda.acısından falan değilde utandığım için geriliyorum biraz :) tecrübeli anneler bu çatı muayenesinde üzerimize bişey örtüyorlar mı bi kaç kişi doktor bakmıyor bile eliyle iki dk kontrol ediyo falan diyo ay keşke öyle olsa

benimde öyle canım uzun ve kırmızı bi sürü çizgim var göbeğimin altında.zaten anneminde çatlağı çoktu genetik napalım

ayy ne güzel :) bende dün aldımm 11 şubata kadar çalışacam :) 5 haftam var yani ondan sonra izne çıkacam 1 hafta sonrada doğuma girecem Allah izin verirse :)

Canım sana şöyle anlatayım. Eğer etek giyersen birşey örtmüyor pantolon ile gidersen çıkartıp örtü veriyor iç çamaşırını çıkarıyorsun. Bazı doktorlarda çatal var bazılarında yok. Ben doktoruma çataldan çekindiğimi söylemiştim oda sagolsun normal kontrol yatagında baktı. Dizlerini kırıp sırtüstü yatıyorsun. Pozisyonun yere çökmüş gibi oluyor. Bacaklarını aralıyorsun doktor derin nefes al diyor. Bu kadaaarr. 2 parmakla bakıyor. Doktor oraya hiç bakmıyor diyemem çünkü bakmadan nasıl olacak. Oturup incelemiyor ama bakıyor birkaç saniye sürüyor. Orayı kurcalamıyor. Birtek doktor bakıyor.

Ben hastane cikisini komple koydum sapkasi falan da vardi ona ragmen sonradan yok corabiydi yok yun yelegiydi ekle ekle 2bavulla gidiyorum hastaneye esim dalga geciyor 1aylik tatile mi cikiyon diye

Canim cati muayenesi degil ama acilmami kontrol etmek icin iki dr bakti. Uzerinde ortu oluyor tabiki. Sadece elini uzatirken dogal olarak yerini bulmak.icin bakiyo. Sonra bakmiyo bile. 1 dk ya suruyor ya surmuyor.

canım Allah senden razı olsun gebeliğin boyunca bize bilgi verdin sıkılmadan tecrübelerini paylaştın :) aslında çok araştırmayım zaten herşey olacağına varır diyorum ama merak işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…