nasıl yaşamamışMalesef geçen hafta çarşamba gittim bu değişik ağrılarımda bu çarşambadan beri var bir daha ki kontrolümde önümüzdeki çarşamba ben geçer diye bekliyorum ama bazen çok hafifken bazen şiddetleniyo dün mesela hep adet olcakmısım gibi ağrım vardı bazen rahatsız etmiyorken bazen artıyordu bugunde ağrılarım karnımda komple ya sertleşiyo ya sancı giriyo ya da sızı ama şu dk şu diyemiyorum çünkü saati saatine uymuyo bel ağrım hep vardı zaten de bu karın sancım adet sancım yoktu evhamde yapıp doktora demek istemedim olur öyle şeyler dicek diye çünkü genelde 10 dk bi vs giren sancılar olunca söylenmesini istiyorlar bende en kötü öyle olur diye bekliyorum zaten cok düzensiz ama beni normal yaşantımdanda uzaklaştırdı yatmak istiyorum hep bir de acaba erken doğum olabilir mi bu sancıların sebebi diye de düşünüyorum kimse yaşamaya başlamamış
Canım aynen tatile girdik :)) hasta olsam da çok huzurluyum :))ohh miss ne güzel:) ben de yaklaşık yarım saat sonra evdeyim inş ohh 2 gün daha tatil
eve gidince artık yemek yapmama isteği oluştu bende, çok halsiz hissediyorum kendimi
siz de yemekten sıkıldınız mı, yapabiliyo musunuz kızlar?
gecmis olsn cnm, uzulme bak caresi olan bir durum sonucta. gebeliginin basindan beri bu igneyi vurulan arkadaslarimiz var. senin vurulacagin yine cok uzun bir sure degil, oyle dusun.bence iki uc hafta anca kullandirir drun. dogumdan bir sure once birakiliyor bu igne.Çok canim sikkin kizlar. Bebegimde gelisim geriligi cikti. Kilosu olmasi gerekenin altindaymis. 2,500 olmasi lazim 2,250 cikti kilo. Damarlarimdaki kan akisina bakti. Tikaniklik varmis. Kan sulandirici igne verdi. Hergun birtane vurun dedi. Nasil vurucam kendime bilmiyorum. Bebek beslenmekte zorlaniyormus.
baslamaz olur mu cnm, bir kac haftadir surekli olan bir durum bende. hatta son 5-6 gundur de adet sancisi gibi sancim oluyor. ama duzensiz oldugu icin alistim artik.Malesef geçen hafta çarşamba gittim bu değişik ağrılarımda bu çarşambadan beri var bir daha ki kontrolümde önümüzdeki çarşamba ben geçer diye bekliyorum ama bazen çok hafifken bazen şiddetleniyo dün mesela hep adet olcakmısım gibi ağrım vardı bazen rahatsız etmiyorken bazen artıyordu bugunde ağrılarım karnımda komple ya sertleşiyo ya sancı giriyo ya da sızı ama şu dk şu diyemiyorum çünkü saati saatine uymuyo bel ağrım hep vardı zaten de bu karın sancım adet sancım yoktu evhamde yapıp doktora demek istemedim olur öyle şeyler dicek diye çünkü genelde 10 dk bi vs giren sancılar olunca söylenmesini istiyorlar bende en kötü öyle olur diye bekliyorum zaten cok düzensiz ama beni normal yaşantımdanda uzaklaştırdı yatmak istiyorum hep bir de acaba erken doğum olabilir mi bu sancıların sebebi diye de düşünüyorum kimse yaşamaya başlamamış
Kız niye utanıyorsun. Eninde sonunda heryerimizi görecekler normalde olsa sezeryanda olsa kaçış yok
O an hiçbişey düşünmüyorsun zaten olsun bitsin diyorsun.
:)) ya hem de nasıl ben çocuklara alıştırmalarda yanlış Sorularını açıklarken bu alttan ohooo kıpır kıpır:))Rabbim yardım etsin canim. Ben de geçen hafta yaptım sınavları. Bu hafta ders içlerini verip hayırlısı diyeceğim insallah :) su derste ses yükseldikçe nasıl cosuyorlar gerçekten. Gulesim geliyor o an :) çok komikler ya :)
benim doktorumda nasıl ayırt edebilirim diye sorduğumda doğum sancısı geldiği zaman diğerlerinden farklı olduğunu anlayacaksın demişti. bende o yüzden evham yapmıyorum ama sizlerden de hiç ağrılarınızın olduğunu okumayınca bende mi bir aksilik var diye merak ettim canım :)Canım aynı ağrılar bende de oluyor karnım komple ağrıyor belim desen öyle adet sancım gibi ağrılar oluyor dakkam dakkama bile tutmuyor canım doktor normal dedi doğum sancısı daha farklı dedi
Sağol canım, ben o ateş konusunu okumamışım o zaman ama dediğin gibi şiddetlenirse gideceğim. normalmiş bunlar, çok şükür günde 2 defa şiddetlisini yaşıyorum dayanılmaz sancı şeklinde. diğer türlü sabit ağrı ve kasılmalar o yüzden çarşambayı bekliyorum artmadıkça. inşallah bebeklerimiz vaktinde sağlıcakla kucaklarımızda olurlar. hamileliğin başından beri rahat geçirdiğim dönemi bu son zamanlar sıkılarak geçiriyorum. karnım taş gibi dedğin gibi belim kopuyor karnımı taşıyamadığından hep yatmak istiyorum bir de üstüne bu sancılar gelince insan artık zaman geçse kurtulsam bi avazda diyor.O ağrılar çoğumuzda var canım,gece mesela hiç uyuyamadım belimden girip karnıma yayılan bir sancı vardı 1 saat kadar sürdü düzeldi. Kasık ağrısı artık hep yaşıyorum sağdan sola dönerken,oturduğum yerden kalkarken,yürürken hep var o ağrı,geçen gün bende sormuştum ateş basıyor çok terliyorum diye yine birçok arkadaş bendede var yazmıştı.
Bebekler irileşti ağırlık yapıyorlar,kemikler açılıyor vücut doğuma hazırlanıyor,omurgamız yamuldu resmen çok şiddetli ve düzenli sancı olmadıkça korkmayın diyorlar ama dayanamazsan doktoruna danış istersen
Kasılma gerilme gibi olabiliyor canım. Elinii bir yere koyuyorsun oraya toplanıyor gibi.. ayaga kalkınca bebiş aşagı baskı yapıyor. Sen uzandığında geçiyorsa bu çok normalfirkan Canm nazar değdirdm galiba kendi kendime ağrım yok derken Ayağa kalkar kalkmaz bebek aşağıda toplanıp popişi dayıyo bayağı alt taraflara çok sertleşiyor karnım.. Kasılma dediğiniz böyle bişey mi
Canım evet çileli bir meslek,mum gibi aydınlık verelim derken eriyoruz.yıpranıyoruz...ama bazen çok duygulandırıyorlar insanı.mesela 24 Kasım'da bebeğe zıbın takımı getirmişler Patik getirmişler.gözlerim doldu,ellerim titredi...Valla siz ogretmenler boyle konusunca hrp aklima lisede tarih hocam vardi oda hamileydi bize bebis hareket ettiginde gosterirdi tenefusde cok severdim kendisini ayh cok guzel bisey ya.yillar sonra siizn ogrencilerinizde hatirliycak sizi :) cok sanslisiniz
Hastaneyemi tasinicaksin kiz :))) Bir tane buyuk valiz yapsaydin bari parca parca tasimasi zor olur esin icin.. Ben ufak bir valiz hayal etmistim, ama henuz yerlestirmedim bakalim bizi ne bekliyorKizlar bende cantami hazirladim fakat2 valiz 1 sirt cantasi abarttikmi ne.. Ne olur ne olmaz diye herseyi aldim arabaya koycaz simdiden. Cunku oglusum 10/gun ileride gorundu bu hafta 35+4 cikti 34+1 iz sat a gore :) dogum yolunada donmus dr ileri ckinca persembe gunu tekrar cagirdi bakalim hepimizn hakkinda hayirlis
oyy canımm benimm :) ayy ne güzel bembeyaz heryer :) birazönce burda azcık yagdı buldumcuk gibi sevindik :):):):) kar memleketi olayınca sevindirik oluyoruz :):)ama durdu şimdi geçti gitti bütün heyecan :)Eki Görüntüle 1739039 Bizim şapşik badem karı cok sevdi.. Herkesin kedisi köpeği hamile olunduğunu anlıyormuş bizim şapşik karnıma atlamadan durmuyor ite ite bi hal oldum tosbik ilk dayağını bademden yedi
Aynen canm tam anlattığın gibi.. Ayağa kalkınca sağ tarafa toplanıyor geriliyor orası sertleşiyor.. Tuvalet konusu öldüyor beni oturma odasından çok ordaymKasılma gerilme gibi olabiliyor canım. Elinii bir yere koyuyorsun oraya toplanıyor gibi.. ayaga kalkınca bebiş aşagı baskı yapıyor. Sen uzandığında geçiyorsa bu çok normalartık bundan sonra böyle aşagı baskı yapacak 2 damla tuvaletin gelse altına kaçıracak gibi olacaksın. Sanki bebek alttan çıkacak gibi hissedeceksin ama bir yere çıktığı yok. Ben hep derim hamilelikte 8-8.5 ay bir yana son birkaç gün bir yana... ağrılar sancılar artacak nefes almakta biraz daha zorlanacagız yatakta sagdan sola braz daha zor dönecegiz. Bunlara hazırlıklı olmak lazım. Telaşlanmamak lazımm. Gayet normal.
bende şimdilik çok sıkıntı yok ama çalıştığım için korkularım varKasılma gerilme gibi olabiliyor canım. Elinii bir yere koyuyorsun oraya toplanıyor gibi.. ayaga kalkınca bebiş aşagı baskı yapıyor. Sen uzandığında geçiyorsa bu çok normalartık bundan sonra böyle aşagı baskı yapacak 2 damla tuvaletin gelse altına kaçıracak gibi olacaksın. Sanki bebek alttan çıkacak gibi hissedeceksin ama bir yere çıktığı yok. Ben hep derim hamilelikte 8-8.5 ay bir yana son birkaç gün bir yana... ağrılar sancılar artacak nefes almakta biraz daha zorlanacagız yatakta sagdan sola braz daha zor dönecegiz. Bunlara hazırlıklı olmak lazım. Telaşlanmamak lazımm. Gayet normal.
Valla canim ekstra valiz almak istemedim biri orta boy biri kucuk boy iki valiz. Acilleri ortaboya koydum ilk onu cikarsin gerek olursa dogerini cikarirHastaneyemi tasinicaksin kiz :))) Bir tane buyuk valiz yapsaydin bari parca parca tasimasi zor olur esin icin.. Ben ufak bir valiz hayal etmistim, ama henuz yerlestirmedim bakalim bizi ne bekliyor
Canım zaten senin düzensiz belli,yalancı sancı bunlar. Ama hiçbir doktor sancılanıp gittiğinde niye geldin demez. Önümüzdeki çarşambaya çok kalmamış.
10 dkbir geldiğinde doğum başlıyor evet. Ama doğum başlıyor. Açılmalar degil.
Bu tip sancılarla açılmaları olan arkadaş vardınnagihan . Belki o sana daha çok yardımcı olur. Ama onunki çok erken haftalardı doktorlar açılması başladığı için serum takmışlardı. Doğum başlamasın diye..
Senin haftan normal bundan sonra senin doğumun başlasa bile durdurmazlar. Tehlikeli zamanların geçmiş sende telaşlanma ama çantan hazır olsun. Çarşambayı beklesende bişey kaybetmezsin zaten. Bu arada açılmaların başlamış olsa bile bu hemen doğacagı anlamına gelmiyor. Zaten açılmalar 36 dan sonra 1 cm 1cm başlarmış. Gayet normal yani.
No panicbebişin ne zaman gelmeye karar verecek bakalım
bende şimdilik çok sıkıntı yok ama çalıştığım için korkularım varhergün 2saat nerdeyse servisle yol gidiyorum iş yeri merkezden uzakta burda bişey olur diye çok korkuyorum .Banada dua edin nolur kazasız belasız bu 5 haftayı atlatayımm .Çünkü doğumdan sonraya atmam gerekiyor bu haftaları.Onun için sürekli bende dua ediyorum şu son 5 hafta biraz zor geçecek ama bebeğime bişey olmadan tamamlansın inşallah
Ahaha valla dilerim o kadar uzun kalinmaz, en nefret ettigim sey hastane ortaminda bulunmak :/ Bana kalsa dogumdan sonra hemen evime gitmek isterim, hatta sordumda, doktorum kanama vs karsi bir gece misafir ediyoruz dedi, e ne diyim haksizda sayilmaz..Valla canim ekstra valiz almak istemedim biri orta boy biri kucuk boy iki valiz. Acilleri ortaboya koydum ilk onu cikarsin gerek olursa dogerini cikarireksik olmasinda fazla olsn araba var ziyan yok dedik bakarsiz sezeryan olur 3 gun kalirz falan :) hayirlisi bakalimmm.
saol canım inşallahKorkma canım. Atlatırsın inşallah.Allah gönlüne göre versin. ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?