2016 Şubat Anneleri

Hamileler internetten bebek Doğunca yapilacak Sünnetlere bakıştim peygamber efendimiz beyaz örtü istermis bebekte sarı sarmış biri hemen değiştirtmis beyaz sardirmis ve hurma vermis anne sütü vermeden
Sonra ezan kamet
Sonra saçı agirliginca altın tabi hemen degil.
Kurban
Başka bilen ??

İlk dıyduğu kelimenin allah lafzı olması. Hani kulağa kamet getirlip ismi okunur ya aslında o işlem yani

Saçı ağırlığınca altın ne demek :O

Arkadaşlar çok ciddi bir sıkıntım var sizlerle paylaşmak istedim hastane deyim şu anda kasılmalar başladı nst de san

Cnm.bende akıntıyabenzer ama ondan biraz daha katı hafif kanlı pembe renkte gelmişti
Çok geçmiş olsun. İnşallah sorunsuz gece geçirmişsindir. 36.haftada olman biraz içimizi rahatlatıyor her ne ladar erken olsa da çok çok erken değil.
Hayırlı haberler beklyoruz :)

Bu son ayın bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim bir de üstüne grip olunca resmen oturup ağladım gece kendimi gergedan gibi hissediyorum ya burnum tıkalı yatakta dönmek iskence 15 dk da bir tuvalet sırılsıklam ter.. Terleyen arkadaşlar çok dikkat edin sanirim ondan dolayi kaptım sifayi

Cokgecms olsn cancazm dedigin gibi bu ara bunalmalari baslayan gribe dusuyo.aman dkkat kizlar sonayin agrliginda hakikaten dayanlmaz oluyo. Dun gece bende oturup agladim bi suru cocuk yapanlar nasil dayaniyo acaba?

Günaydın herkese akşam erkenden uyumuşum. Cuma gününden beri gece nöbetlerdeyim. Oğlan uyuyunca bende erkenden sızmışım. Geceleri hiç uyumamak degilde saat başı kalkmak insanı çok sersemletiyor. 5 senede unutuyor insan ama şu son birkaç gün bebekli annelere döndüm yine.. Doğumdan sonraki zombi gibi dolaşma günlerine az kaldı
Kızlar uyuyabildiğiniz kadar uyuyun sabah öğle akşam gece.. sonra cidden çok arayacagız.
Şükür oğlan sabaha kadar ateşlenmedi ama sabaha karşı yine yükseldi. Artık götürecegim doktora birşey yok birkaç gün ateşi takip et derse dalarım doktora

Bak yaramaza sen yaa bakıyiiim yukarda ne var diyip çıkmış :)) Sen zaten sezeryan olucaktın dimi, çokta fark etmez senin için biraz rahatsızlık çekersin o kadar :)

Ben burda çok sıkıldım bide așagilara gidip bakiyim demistir Allahın izniyle döner inşallah :) sezeryan olacaksa zaten problem yok ama normal istiyorsan sıkıntı. Bi bakarsın yine dönüverir belli mi olur :))
İçimde ne var ne yok keşfefti artık zaten.aşagıda yukarda ne var ne yok merak ediyor herhalde... o degilde bebegin çarpraz pozisyonu cidden çok acı veriyormuş ya. Karnım yassılaştı resmen iki taraftan itekliyor. Sığmadığı tarafa niye dönerki bu minnoşlar.

YENİ DOĞAN BEBEGE UYGULANACAK SÜNNETLER:
Ezan ve kamet çocuğa yapılan ilk iman telkinidir

Hz. Hasan dünyaya gelince Peygamberi Efendimiz (asm) onun sağ kulağına ezan okumuştur.
Hz. Hüseyin’in rivayetine göre ise Peygamberimiz (asm) bu adetlerinin hikmeti hususunda da şöyle buyurmuşlardır:

“Kimin bir çocuğu olur da, sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursa, o çocuğa ümmü sıbyan hastalığı zarar vermez (cin zarar vermez).” Çünkü ezanın mana ve muhtevasında tekbir, tevhit, nübüvvet ve namaz gibi dinin esasları bulunmaktadır.

Dua ve ziyafet
Hz. Aişe (ra) validemizin rivayetine göre, yeni doğan çocuklar getirildiğinde Resul-i Ekrem Efendimiz (asm) onlara hayır ve bereket duasında bulunurlardı. Peygamberimiz (asm) elini yeni doğan bebeğin başına koyarak dua ederdi. Çocuğun doğumundan sonra ziyafet vermek bu duanın toplu yapılması için olduğundan sahabeler yeni doğan bebekler için ziyafet yemeği vermeyi de önemserlerdi.

İsim Koyma:
Çocuk doğduğunda birinci günün akşamı isim verilebildiği gibi eğer akîka kurbanı kesilecekse yedinci gün ismin konulmasının gerektiği hadislerde ifade edilmiştir. Ancak doğumun yedinci gününden önce de isim verilmesinin mahzurlu olmadığını da belirtmek gerekir. Çünkü Efendimiz (aleyhi ekmelü’t tehâyâ) düşük çocukların bile isim verilerek gömülmesini emretmişlerdir.
Çocuğa isim verilirken dikkat edilecek husus çocuğa manası güzel olan ismin konulmasıdır. Çocuğa güzel isim koyma her babaya sünnet olmak üzere bir vazifedir. Hadis-i şerifte buyrulduğu üzere; “Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız, öyle ise isimlerinizi güzel kılın”. (Ebû Dâvud, “Edeb”, 69)

Çocuğa yedirilecek ilk gıda (tahnik)
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek sünnet-i seniyedir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i Âişe (ra) der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a (asm) getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.”
Yine Peygamberimiz (asm) Enes'in annesinden çocuk doğduğunda ağzına süt koymadan kendisine haber vermesini istemiştir. Enes doğar doğmaz Efendimiz'in (asm) yanına getirilmiş, Peygamberimiz de (asm) bebeğin ağzının içini iyi cins bir hurma ile ovarak tahnik yapmıştır.

Çocuğun sünnet edilmesi
"Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek" (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned)
Sünnet, bazı âlimlerce vacip, bazılarınca da farz olarak kabul edilmiştir. Çocuğu sünnet etme zamanına gelince; bulüğ çağına kadar müsaade varsa da, müstehap olan vakit doğumun yedinci günüdür.

Kurban kesilmesi ve başının tıraş edilmesi

Çocuk erkek olsun, kız olsun kurban kesmek mübahtır. Akika Allah Teâlâ’nın ihsan ettiği evlat için, bu büyük nimet için bir şükür kurbanıdır. Yeni doğan çocuğun başındaki kıllara akika dendiği için kesilen kurbana da akika kurbanı denilmiştir. Kurban kesmek için yeterli olan herhangi bir hayvan akika kurbanı için de yeterlidir.
İmâm Ahmed b. Hanbel der ki:
"Çocuk, ana-babasına şefâat etmekten alıkonulur, ancak akîka ile şefâat hakkı doğar."
Akika kurbanı, çocuğun doğumunun yedinci gününde kesilirse daha faziletlidir. Bülûğ çağına kadar da kesilebilir.
Yedinci gün saçının kesilerek ağırlığınca altın veya gümüşün tasadduk edilmesi ve isminin konulması tavsiye edilmiştir.
Kurban olmaya elverişli her hayvan akîka kurbanı olarak kesilebilir. Kesilen bu kurbanın etinden kurban sahibi ve aile fertleri yakın dostları yiyebileceği gibi tasadduk da edilebilir.

Yine Hz. Fatıma’nın (ra), çocuklarının doğumlarından sonra saçlarını kesip ağırlığınca gümüş tasadduk ettiği bildirilmektedir.

Son düzenleme:
Benimkide çapraz kafası sol aşağıda ayakları sağda ve gerildiğinde çok ağrı oluyor.yataktan eşim yardım etmeden kalkamıyorum artık topallayarak yürüyorum çatı denilen yerlerde inanılmaz ağrı var.oturduktan yada yattıktan sonra belimi uzun süre doğrultamıyorum kızlar sizde de aynı mı yoksa benim mi bu kadar şiddetli.son günler bu yaşadıklarım iyice yıprattı beni Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Valla tatlım zor aşamadayız, benim canım hiç tatlı değildir kaş alsam ağrıyor şu sıralar

Kızlar bu terleme işi bende de acayip var.her yerim fazlasıyla terliyo ve bu yüzden sanırım hastayım her yedigimi kusuyorum.bugün doktor kontrolum var bakalım ne diyecek ama gerçekten artık çok zor geciyo

Canım ben yazsam aynılarını yazardım bizim minikler aynı pozisyonda ve aynı acıları yaşatıyolar sağolsunlar :) birde sağıma yattığımda taş gibi sağ tarafa bi toplanıyo nefesimi kesiyo sancıdan geriliyorum iyice :) inşallah hayırlısıyla geçecek bu günler de Allah'ın izniyle canım

Bende 2 doz tetanoz için gittin cnm, geçenlerde idrar ve kan takibi için çağırdılar. Yarın için yine çağırdılar tahlil yapılıyor , tansiyona bakılıyor vs canım
Anladım canım sağol demekki benim ebenin hiç öyle tahlil falan niyeti yok,Allahtan doktorum yapıyor tahlilleri

Y yeliznuri
Canim güzel haberlerini bekliyoruz .
Allah hayırlısı nasip etsin bebegine ve sana güç sağlık versin..

Canim ben ilk cocugumda dogumdan 1 hafta once akintili kan (kusura bakmayin anlasilmak adina detayli yazdim)geldi cok az . Hemen dr gelin dedi bakti eve gonderdi dogum baslamamis deyip. Halbuki ben doguruyorum die die panik oluo gitmistim.
Tam 1 hafta sonra sabahdan yine ayni akintili kan geldi oglen daha artti hemen hemen her wc gidiste geliyodu hafif hafif ve sabah baslayan isaretler gece 2 de ilk sanciyi verdi dr u arayip gittim sabah epidural normal le oglum dunya ya geldi.

Günaydın güzel anneler dün arkadaşım bana göndermiş youtube da varmış youtube arama butonundan minik....ninnisi (noktalı yere bebeğinizin ismi yazılacak,) yazıp aratınca ismine özel ninni çıkıyor ben telefona indirdim çok güzel mina gelince dinleyecek inşallah

Arkadaşlar çok ciddi bir sıkıntım var sizlerle paylaşmak istedim hastane deyim şu anda kasılmalar başladı nst de san

Cnm.bende akıntıyabenzer ama ondan biraz daha katı hafif kanlı pembe renkte gelmişti

Cnm son durum ne acaba nasil oldun. Her nisan gelince hemen dogmuyolar .. hayirli haberlerini bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…