- 16 Haziran 2015
- 195
- 146
- 18
- 43
Hayırlı olsun canım, kesen göründüyse hiç bir problem yoktur çünkü değerlerin ve artışın çok iyi bence, bazen yüksek betahcg değerleri varlığında ilk ultrasonda bir kese görünüp daha sonra 2. kese görünebiliyor (12. haftaya kadar görünmeyip birden görünenler de var duyduklarımdan :) ), bazen de şayet görünen kese olması gerekenden büyükse ve haftasından farklı büyükse de bölünmeyle yine ikiz olma olasılığı varmış sanırım, ama bunlar çok küçük ihtimaller...bazı durumlarda da tek gebeliklerde beta hcg değerleri oldukça değişken ve yüksek olabiliyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta kesen görünmüş, değer artışları da (genellikle sağlıklı gebeliklerde beklenen; 48 saatte en az 2 kattan fazla olması) istenen kriterlerde gözün aydın. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Kizlar selam. Bugun kese icin gitmistim. Sat a gore 4+6 yiz. Once karindan bakti gorenesi. Tekrar kan alip degerine bakalim 1500 u gectiyse vajinal ultrasonla bakariz dedi. Neyse kan verdim. Gecen hafta pazartesi adet 1 gun gectiginde beta 162 cikmisti. Carsamba verdigimde 327 cikmisti. 2 kat artisa gore hesaplayinca bugun 1960 kusur cikmasi gerekiyordu. Labaratuvari arayip sonucu ogrendim sok oldum. 5441 cikmis. Ogle tatili girdi araya hemen gostrremedim. Bi aglama krizine girdim. Cok yukselmis kesin bi anormallik var diye. Dis gebelik mi mol gebelik mi vs vs. Nisan da da kimyasal gebelik gecirmistim. Onda da yukselmedi diye aglamistim. Neyse sonra doktor ultrasonla bakmadab once " en kotu ihtimalle ikiz olabilir" dedi. Dedim ki olumsuz bisi olmasin da ikiz olsun yeter ki... Ama uktrsaonda tek kese gorduk. Sukurler olsun keseyi de gordum. Darisi bekleyenlere. Belki tam gelismedigi icin gozle gorememisizdir. Sonra olusabilir ya da tek devam eder dedi. Duydunuz mu hic buna benzer bi durum? Allah hepimize de saglikli bi gebelik gecirip hayirla saglikla kuzularimizi uzun omurlu bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin insallah
Canim ya amin cumlemizie ve sana da insallah. İlk iki hcg olcumunde iki lat artmisti da. Aradan 5 gunde 5441 cikmasi bi an korkuttu beni. Cunku dedigim gibi 2 kat artis hesaplamasina gore 1900- 2000 arasi bisi oluyordu. Rabbim kucaginiza aldigimiz gunleri de gostersin insallah hayirlisiyla. Hayiri uzun omurlu saglikli imanli evlat olsunlar insallahHayırlı olsun canım, kesen göründüyse hiç bir problem yoktur çünkü değerlerin ve artışın çok iyi bence, bazen yüksek betahcg değerleri varlığında ilk ultrasonda bir kese görünüp daha sonra 2. kese görünebiliyor (12. haftaya kadar görünmeyip birden görünenler de var duyduklarımdan :) ), bazen de şayet görünen kese olması gerekenden büyükse ve haftasından farklı büyükse de bölünmeyle yine ikiz olma olasılığı varmış sanırım, ama bunlar çok küçük ihtimaller...bazı durumlarda da tek gebeliklerde beta hcg değerleri oldukça değişken ve yüksek olabiliyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta kesen görünmüş, değer artışları da (genellikle sağlıklı gebeliklerde beklenen; 48 saatte en az 2 kattan fazla olması) istenen kriterlerde gözün aydın. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
canım korkma bendede ayısı oldu ıkız ıhtımalı var dedı suan tek kese tek bebek gorunuyor ıerde bır suprız olmazsa saglıklı gebelıklerde bu tarz yukselısler ıyıymıs doktorum bana oyle demıstıCanim ya amin cumlemizie ve sana da insallah. İlk iki hcg olcumunde iki lat artmisti da. Aradan 5 gunde 5441 cikmasi bi an korkuttu beni. Cunku dedigim gibi 2 kat artis hesaplamasina gore 1900- 2000 arasi bisi oluyordu. Rabbim kucaginiza aldigimiz gunleri de gostersin insallah hayirlisiyla. Hayiri uzun omurlu saglikli imanli evlat olsunlar insallah
Amin inşallah canım. O kuralda bildiğim kadarıyla değer artışı için, alt sınır en az 2 kat, dolayısıyla endişeye gerek yok, tekrar gözün aydın :)Canim ya amin cumlemizie ve sana da insallah. İlk iki hcg olcumunde iki lat artmisti da. Aradan 5 gunde 5441 cikmasi bi an korkuttu beni. Cunku dedigim gibi 2 kat artis hesaplamasina gore 1900- 2000 arasi bisi oluyordu. Rabbim kucaginiza aldigimiz gunleri de gostersin insallah hayirlisiyla. Hayiri uzun omurlu saglikli imanli evlat olsunlar insallah
3.73 cnm dahiliye Dr U zaten baktı bir ay sonra tekrar gel dedi duruma göre hormon takviyesi yaparız dedi..eğer 3 ve üstüyse dahiliye dr görün cnm ilaca başlıyorlar
Allah razı olsunBöyle durumlara çok sık rastlanıyor merak etme. sonra çok sağlıklı bebeği oluyor herkesin. seninde hayırlı,sağlıklı bir evladın olur inşallah. moralini yüksek tut. bebeğini etkileme sakın. düzelir merak etme. bol bol el-musavvir çek. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ayy sag ol canim. Bi baska doktorun olumlu fikrini duymak da rahatlatiyor. Peki sen degerlerini hatirliyor musun? Bisi daha sorucam "erken hanilelik belirtileri" topigine de yaziyor muydun? :)canım korkma bendede ayısı oldu ıkız ıhtımalı var dedı suan tek kese tek bebek gorunuyor ıerde bır suprız olmazsa saglıklı gebelıklerde bu tarz yukselısler ıyıymıs doktorum bana oyle demıstı
Hmm oyle mi? Oh oh iyi bari :) sag ol canim. Allah razi olsunAmin inşallah canım. O kuralda bildiğim kadarıyla değer artışı için, alt sınır en az 2 kat, dolayısıyla endişeye gerek yok, tekrar gözün aydın :)
Gosterdi canm 6+3 iz daha haftaya duyariz dedi profa gitmiycem getekirse devlette bi dr bulirum ewet sikintim reflu ile ilgiliymis cok sevindim bebekle alakasi olmamasinaikiniz adınada çok sevindim gözünüz aydınn.. adree dinlettimi gösterdimi.. bu arada diğer sıkıntının ilaçla yada kalple ilgili olmadıgına sevindim buynla gelmiş geçmiş olsun neye karar verdin şimdi sadece özel hast. mi devam
Maşallah :) bende yarın tekrar gidicem geçen hafta kalp atışını duymuştum çok şükür yarın tekrar duymak için sabırsızlanıyorumKizlar ben geldim cok sukur bebegim iyimis gelisimi yerinde dedi kalp atislarini tekrar dinledik yaaa icimde bir canli var Esimde bebegi yuttun mu diye espiriler yapiyor : )
Ya hani videolar varya bebegin son zamanlarda anne karnindaki hareketlerini disaridan gorup cekiyorlar ya ben de oyle video cekmek istiyorum Gerci kimse benim mosmor gobegimi gormek istemez ama ben ileride buyuyunce bebegime gostermek istiyorum
En iyisi gerçekten. Kim kırılıp alınırsa alinsin yapacak bir şey yok. Canım hata olabilir geç döllenme olduğu için sattan hesap yapamıyorum. Carsamba günü inşallah tam olarak öğreneceğim kaç hafta olduğunu. Bir hafta filan önde olabilir takvimden.senin takvimde bi hata var ozaman canım. benim sat 10 mayıs çünkü. seninki çok daha önce 22 nisansa. neyse her şeyin hayırlısı olsun. öyle gerçekten bizde eşimle çok hassas insanlarız. aman o kırılır bı kırılır diye diye hep kırılan biz olduk. bu yıl dediğin gibi ne bebişimi nede kendimi üzmücem.
Kese sayisina gore mi dedi peki yoksa kan degerine gore mi acaba? Hayirli olsun. Saglikla kucaginiza almak nasip olsunmerhaba arkadaslar bende kaza sonucu spiralle hamile kaldim bir doktor ikiz digeri tek dedi iki tanede kizim var son adet 6mayis
Şiddetli bel ve kasık ağrısı yaşayan var mı arkadaşlar?
Ayy cok güldüm canimm :))) ben neden düşünemedim bunu deseydin :)))Ayakta kalırsam oluyor bel ağrısı. Dr "o zaman ayakta kalma" diyerek çözüm buldu :)
Hayırlı olsun canım, kalp atışını duyunca testleri de isteyecektir. Benimki öyle yapacakKızlar benimde ilk gebeligim ve ne testi yapilmali falan hiçbir fikrim yok. Devlet Hastanesinde kadin dogumcu yok yasadigim yerde iyi bi doktor var dediler ozele gittik hcg sonuclarimla 4+6 da keseyi gördük bana bikac ilac yazdi progestan falan folik zaten iciyorum onun haricinde hic su test lazim bu tahlil lazim demedi bende bilmiyorum ne ne zaman gerekli sadece haftaya bir daha goreyim dedi o kadar
Ben de dün fazla ayakta kaldım, bugün dr şehir dışı yolculuğu yaptım sanırım o yüzden. Ben de söylesem ayakta kalma yolculuk yapma der kesin. Butün doktorlar müthiş çözümler üretiyor. İnsan hayret ediyor gerçektenAyakta kalırsam oluyor bel ağrısı. Dr "o zaman ayakta kalma" diyerek çözüm buldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?