- 14 Ağustos 2015
- 2.254
- 1.123
- 63
- 37
Evet canım 1. ay aşısı her çocukta farklı mı acaba bilmiyorum ki. yok gaz değil eminim biraz vardi onu da attı. böyle yaygarayi kopartarak aglamadi çünkü:)1. Ay aşısı demi bizde bi etki yapmamıştı 2. Daha zorms Canm gazı varsa ondandr genelde o zaman surekli uyaniyolar meme istyolar memede uyumak istyolar
O zaman asidandr 2. Ay asisindan korkyrm vallaEvet canım 1. ay aşısı her çocukta farklı mı acaba bilmiyorum ki. yok gaz değil eminim biraz vardi onu da attı. böyle yaygarayi kopartarak aglamadi çünkü:)
Bende bir hafta mama verdim canım ama o haftanın son iki günü emzirme kampı uyguladım hiç vermedim biberona hemen alıştı korktum bende beni bırakcak diye artık doktorun verdiği damla mı sütümü koyulastırdı yoksa yediğim içtiğim mi bilmiyorum 170gr aldı doktorada dedim mama vermek istemiyorum böyle böyle yaptım diye aynen devam et dedi mamayıda senin yaptığın gibi günde bir kez verebilirsiniz dedi ama ben vermiyorum haftaya pazartesi sağlık ocağına götürüp tarttırcam bakalım mamasız bir haftada kaç gr alacak ay allah hepimizin yardımcısı olsun gr hesabına kadar düştüksağol canım. bazı günler mamaya gerek kalmıyor bazen de günde 1 kez 60 ml vermek zorunda kalıyorum. Bazen emzirdiğim halde doymamış oluyor ya da çok sık aralıklarla emdiğinde sütüm kalmadığını hissettiğimde veriyorum. Bazen de emdikten sonra sağıyorum önce mama vermemek için. Şimdi arkadaşlar bahsetmiş pekmez ve kuru mayayı deniycem belki mamayla ilişiğimizi tamamen keseriz. Sen mama veriyor musun
Bende dün başladım şuruba canım bakalım nasıl etki edicek kusması azalacak mıOluyor canım ve kuru öksürüğü de var peki ilaçla geçiyor mu cnm
Bi ayda mi alms bu kadar hey maşallah bizimki 400 gram alms ama daha bi haftadr kakasını az yapmaya başladı ondan önce guunde 5 6 kere yapyodu inşallah almıştır hem smdi daha iyi emiyo şurup bende almadm atesi ckmadiMerhabalar kızlar nasılsınız ?
Uzun zamandır yazamıyorum .
Bizde aşımızı dün olduk..
Ilac yazdı ama almadık vermedim ateş icin minoset yazdı siz şurup aldınız mı ?
Ikinci sorum tuvalet artik günde bir kez yapıyor.
Beslenmesi maşallah 1.800 gram almış besleniyordur diyorum kilosuna göre .
Tuvaletdede degisiklik var pütürler gitti
krema gibi oldu eskisi gibi sıvı değil daha homojen afedersiniz bunları merak ediyorum cevaplarınızi bekliyorum çünkü takip edemiyorum.
Son soru çocuğunuz ilk 3 saatden fazla uyudumu .
Uyumasi ve uyumamasi nasıl ??
Aşıdan sonra bende hiç birşey vermedim canım kakasıda aynı dediğin gibi tüpürler kayboldu ve günde bir yapmaya başlamıştı ama şuanda cumartesiden beri yapmıyor doktor normal dedi eğer sancı yapıp rahatsızlık vermiyorsa müdahale etme dedi bekliyorum bende ne zaman yapacak bakalım gece 3 saate yakın uyuyor ama gündüz 2 saatte bir uyanıyor benim kızımMerhabalar kızlar nasılsınız ?
krema gibi oldu eskisi gibi sıvı değil daha homojen afedersiniz bunları merak ediyorum cevaplarınızi bekliyorum çünkü takip edemiyorum.
Benimde bir haftadır günde bir kez ben ilk 15 gün surekli emzirdim yatirdim kimsenin kucagina vermedim enerji harcamadi .Bi ayda mi alms bu kadar hey maşallah bizimki 400 gram alms ama daha bi haftadr kakasını az yapmaya başladı ondan önce guunde 5 6 kere yapyodu inşallah almıştır hem smdi daha iyi emiyo şurup bende almadm atesi ckmadi
Sevindim yazdıgina çünkü doktora gitmedik.Aşıdan sonra bende hiç birşey vermedim canım kakasıda aynı dediğin gibi tüpürler kayboldu ve günde bir yapmaya başlamıştı ama şuanda cumartesiden beri yapmıyor doktor normal dedi eğer sancı yapıp rahatsızlık vermiyorsa müdahale etme dedi bekliyorum bende ne zaman yapacak bakalım gece 3 saate yakın uyuyor ama gündüz 2 saatte bir uyanıyor benim kızım
Canım ateşi kaça kadar yükseldi.Takip edin o zaman canım biz ateş olana kadar hep reflü dedik. Olabilir reflü de az az sık sık emzirmeye denersen kusması azalır
Benimki iyi doğdu 3740 ondan mi az aldı ilk zamanlar az emdi çok uyuyodu zor emzryodmBenimde bir haftadır günde bir kez ben ilk 15 gün surekli emzirdim yatirdim kimsenin kucagina vermedim enerji harcamadi .
Bide zayif dogdu.
Çok emzirdim yani maşallah aldı
İnşallah geçer cnmBende dün başladım şuruba canım bakalım nasıl etki edicek kusması azalacak mı
Bence ondan cevremdede öyle örnekler gördüm benim karnimda hep zayifti sizlerin bebeklerinize göre ama seninki zaten maşallah kilosuyla dogmus bizimki 3kg dogdu 2900 e düştü .Benimki iyi doğdu 3740 ondan mi az aldı ilk zamanlar az emdi çok uyuyodu zor emzryodm
Gecen gun tv de cocuk doktoru cikti canim. 6 aya kadar cocuklariniza su vermeyin demiyorum asla vermeyin diyorm dedi. Anne sutu cocugun agzinda bir tabaka olurturuyormus ve o tabaka onu dis dunyadan girecek mikroplardan koruyormus. Ama su o yapiyi bozuyormus onun icin asla vermeyin dedi.
Bu doktorlar niye bir konuda hiç hemfikir olamıyor yaGunaydin, geçen kontrolumuzde Dr emzirdikten sonra
bir kaşık su vermemi söyledi, bende uç dort gündür veriyorum
İnsallah oyledir ya az kilo aldı diye uzulmstmBence ondan cevremdede öyle örnekler gördüm benim karnimda hep zayifti sizlerin bebeklerinize göre ama seninki zaten maşallah kilosuyla dogmus bizimki 3kg dogdu 2900 e düştü .
Benim yavrucaktada puturler gitti ve gunde bir defa yapiyor son uc gundur.. sanirim normal :) Ama usuttugu icin boyle oldugunu dusunuyorum.. yavrucak ara ara kusuyor cunkuMerhabalar kızlar nasılsınız ?
Hayır canım sadece anne sütüyse su verme yazın o çetin sıcaklarında olsaydık ferahlatmak için su verilebiliyor. Ama normalde su verilmez.Günaydın kızlar.ne zamandır buraya giremiyorum oğlumla ve gelen gidenle uğraşmaktan vakit bulamadım.iki gündür bebeğimle yalnızım annem gitti.çok korkmuştum bakamam diye ama yalnız kalınca bi cesaret geldi bana :) şimdilik iyiyiz umarım tüm anneler ve bebişleride iyidir.
Kızlar oğlum sadece anne sütü alıyor ama su vermelimiyim çoğu kişi bir çay kaşığı ver diyor ama kararsız kaldım
Benimki 1 kg almış. Bazen 4-5 saat bazen 3 saat bazen 2 saat uyuyor. Uyanıklığıda böyle bazen 3 saat uyumadan duruyorMerhabalar kızlar nasılsınız ?
Yok cnm bizde olmuyor sadece emzigi verince yapiyor.kusacakmis gibi midesini bulandiyorTutuyor da ememiyor tam olarak.dışarı çıkıveriyor.bakalım inş düzene oturturuz :)
Midesi bulanıyor deyince...durduk yere öğürüyor benimki.tok üstüne emiyor ondan mı ki...öyle yatıyorken falan...
Sizde de oluyor mu?
Ay ben her aşıdan çok korkuyorum allah yavrulamızi korusun. 2. ay aşısı daha mi ağır neden ondan daha çok korkuyorsun güzelimO zaman asidandr 2. Ay asisindan korkyrm valla
cunku ates yapiyor diye biliyorum :/Ay ben her aşıdan çok korkuyorum allah yavrulamızi korusun. 2. ay aşısı daha mi ağır neden ondan daha çok korkuyorsun güzelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?