Kızlar benim dereotu işe yaradı dün 5 x 80cc sağdım.. Çok yağlı olduğu için doyuyoruz şimdilik 80cc ile :)
Yok biz pişiği prima care ile olmaya başladık.
Yeşil pakete geçtik o ara arttı.
Sonra huggiese geçtik daha pamuksu diye. Ama dr 4ay değişmeyin ilk neyse ona dönün dedi.
Kizlar birçoğunuz sagmaktan bahsediyorsunuz sütünüzu.iyi de niye sagiyorsunuz anlamadim
Sagmak mi lazim
Ben hic sagmadim
Günaydın kızlar
Ya anne olmak ne kadar zormuştamam çok güzel bir duygu ama valla bugünler geçse diyorum gaz kelimesi duymak istemiyorum yavrum kıvranarak ağlıyo, nasıl gazmış üstelik bişey de yiyip içemiyorum hep aynı şeyler pirinç makarna salata, öyle özledim ki bakliyat yemeklerini, nescafeyi, meyveleri vb elimi neye atsam gaz yapıyo uff çok sıkıcı, neyle süt olcak o zaman
Ev işi, yemek, bebek derken çok yoruluyorum ama Allah'a bin şükür, Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın, bebeğimin gaz sancıları dinsin, rahat uyusun nolurrr
Kizlar birçoğunuz sagmaktan bahsediyorsunuz sütünüzu.iyi de niye sagiyorsunuz anlamadim
Sagmak mi lazim
Ben hic sagmadim
Canım ben de sağıp sağmama konusunda kararsızım ssğıp verdikçe bizimki iyice emmiyor biberon gibi memeden de sut geldi istiyor dun mamayı kaşıkla vermeye kalktım yine ağlamaktan helak oldu. Meme veriyorum 2 dk sonra ağlamaya başlıyor emmiyor. Devamlı sağarak da birkaç hafta içinde az olan sut hepten gider diyorlar. Bebek emmeyince gidiyormuş ne yapacağımı şaşırdım artık sinirlerim de bozuldu niyeti bozup her an mamaya dönebilirimCanım 4 şubat'a dogum yaptım 49 günlük oldu bugün iştahı iyi gibi midesinde tutmayı bir başarabilse bugün gece 3 ten öğle 12 ye kadar hiç mama verhefim sık sık emzirdim 13 de denemek için bi 60 ml vereyim dedim 2 dk sonra hop dışarıda kusmayı bi çözsek hızlı ilerleyecek inşallah.
Benim sütüm ilk iki hafta 10 ml falandı şimdi ise 50 ml kere çıktı zaten emdikten sonra uyuyorsa ağlamaya devam etmiyorsa süt yeterlidir giye biliyorum rahat sen de sık sık sağ hiç bırakma
Sutun yagli tok tutuyor canim zaten onemli olan miktar degil sutun kalitesi masaallah allah nazardan saklasin :) az ama öz sütün var :) ne mutlu sanaAllah a şükür daha mamaya gecmeme gerek olmadı, kilo alımı da fazla zaten ama nedense hiç öyle sutum falan akmadi sagsam ikisinde max 110 çıkıyor ama bebis iyi kilo alıyor.. Anlamadım bu işi neyse insallah böyle devam eder :) hepimizin bol sütlü günleri olsunn
Canim hepsi gececek uzulme.. bak ben sabah aksam sut sagmakla ugrasiyorum, kendime ayiracak hic vaktim yok.. niye bebegim saglikli beslensin diye.. herkesin kendine gore bir derdi var iste, ama ben tum bu zorluklara ragmen cok mutluyum cunku yavru kusum gozlerimin icine bakinca guluyor, mutlu oluyor, doyuyor, rahatliyor, kendini guvende hissediyor.. bu yuzden gerisi yalannn!!! Allah dermansiz dert vermesin. Ama bu kadar cok dikkat etmene ragmen hic birsey degismiyorsa istedigini ye tatlim ya, kendine niye eziyet ediyorsun ki.. bebek gazliysa yapi olarak olabilir, buyudukce organlari iyice geliseceginden bu problem kendiliginden gecicek zaten. Ben herseyi yiyorum suanda nescafe iciyorum mesela nasil ayik kalabilirim ki baska ofiste zatenGünaydın kızlar
Ya anne olmak ne kadar zormuştamam çok güzel bir duygu ama valla bugünler geçse diyorum gaz kelimesi duymak istemiyorum yavrum kıvranarak ağlıyo, nasıl gazmış üstelik bişey de yiyip içemiyorum hep aynı şeyler pirinç makarna salata, öyle özledim ki bakliyat yemeklerini, nescafeyi, meyveleri vb elimi neye atsam gaz yapıyo uff çok sıkıcı, neyle süt olcak o zaman
Ev işi, yemek, bebek derken çok yoruluyorum ama Allah'a bin şükür, Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın, bebeğimin gaz sancıları dinsin, rahat uyusun nolurrr
sağol canım deneyeceğimCanım çok geçmiş olsun. Eltimin kızıda çok uğraştı mantarla artık kanıyodu zavallımın. Dr un verdiği her kremi denedik. Çevreden ne duyduysa denedi. Olmadı hiçbişi fayda etmedi. En son badem yağından fayda gördü.
Roka'yi hic duymamistim, birde onu deniyelim :)dereotu işe yarar ayrıca rokayı da tavsiye ederim.
Canim bir yerde okudum bol kalorili seyler yemek gerekiyormus
Ben tereyagi-bal-kaymak-yogurt cok tuketiyorum.. aksam eve gelince bile bir ekmege surup yiyorum.. kv sagolsun sut yapacak yemekler yapiyor devamli :)
Yaa ama yoğurt süt gaz yapıyor ben hergün yumurta tereyağ yiyorum arada kuru incir hurma ve kaju badem fındık tüketiyorum hoşaf ve humana çayıda unutmayayım öğlen sebze yersem akşamına et oluyor mutlaka ama yok yinede akan süt olayını göremedim daha olduğu kadar diyorum artık sıkıldımda süt artırma çabasından psikolojimi etkilemeye başladı bebeğimin kilo alımı ve süt meselesi ek gıdaya geçemezmiyiz artık
Canım göğüs kalkanı mutlaka goğus ucun bbir yere değmeyince iyi geliyor ve lansinoh krem kullandımİyi günler kızlar. Aranıza yeni katıldım. 42 günlük bir bebeğim. İki sorum olucak. Birincisi göğüs yaraları için ne kullandınız. İkincisi süt artırmak için neler yaptınız. Rezene, çörek otu yağı,hoşaf, helva gibi şeyleri denedim ama yok çoğalmıyor.
Canım ben de aynı sen gibiyim bu sut artırma çabası artık sinirlerimi bozdu en sonunda niyeti bozup tam mamaya döneceğim. Benim sıpa emse belki artacak ama sutun bol geldiği bir iki dk emip ondan sonra ne yapsam emmiyor. Bekliyor biberonla nasılsa verecekler diyor.Yaa ama yoğurt süt gaz yapıyor ben hergün yumurta tereyağ yiyorum arada kuru incir hurma ve kaju badem fındık tüketiyorum hoşaf ve humana çayıda unutmayayım öğlen sebze yersem akşamına et oluyor mutlaka ama yok yinede akan süt olayını göremedim daha olduğu kadar diyorum artık sıkıldımda süt artırma çabasından psikolojimi etkilemeye başladı bebeğimin kilo alımı ve süt meselesi ek gıdaya geçemezmiyiz artık
Turuncu derken koyu sarı mı demek istiyorsun görmeden yorum yapmak zor ama anlattığın durum bana normal gorunduSevgili kk nin kaka analizcileri bi bakar misiniz bişey sorcam
Şimdi oğlum 2de uyandi altini degistirdim sari pötürlü kakasi vardi 3 de uyudu 5.30 da uyandi emzirdim emzirrken uyuya kaldi kaldırmak istemedim altini degistirmedim 6 da uyudu 7.30 da uyandi ilk altını degistirdim kakasi turuncuydu emzirdim kucağımda iken yine yaptı yaparken hafif aci duyuyordu sanki o kakada turuncuydu 8.30 da uyudu 9 da uyandi o saaten beri gözleri yari açık uyumak ile uyanik arası
ateş yok ama ishal mi bagirsaklarinda bi sıkıntı mi var acaba ? Dr gitsek mi
Bende elektrikli var avent ama başka pompa denemediğim için iyi mi bilmiyorum. Bende daha güçlü bir pompa ile belki daha iyi sut alırım diye düşündüm.kiralama yerleri var fakat bursada bulamadım. Benim bebek emmediği için sağmam gerekiyor bu durumda da az olan sut iyice azalıyor.Wee baby Canm manuel elektrikli degl aslnda bende elektrikli istyorum çok yoruyo bu gece çok doluyo gogslerm gcede kim sagcak
Canim cok sevindim.. Allah bir daha ayirmasin gercekten cok zor bir durum.. ama artik kavusma zamaniii :)Allahin izniyle ya pazAr ya ptesi taburcu olacağız sağlıkla insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?