- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
- 133
Evet mide gazı çogunlukla hava yutmaktan oluyormuş. Bagırsaklarında ki gaz ise yediklerimizden olabilir canım.Ya öyle deniyor ama ben ne zamn gazlı olsam oğlanda öyle oluyor. Dün hergün yediklerime ilave havuç ve kabak yedim mesela o da gaz yaparmış.
Ne güzel sende etkili olmaması. Dediğin gibi en önemli etken bağırsak durumu. Eğer gazlıysa gazlıdır.
Bir de ben de çocuk ağladıkça gaz oluyor diye okumuştum. Ağladıkça hava yutuyorlar, ve gaz oluyor. Gaz oldukça ağlamaya devam...
Kısır döngü yani
Aynen canım emmezse azalır niye emmiyo zorla vermeye calissanBende elektrikli var avent ama başka pompa denemediğim için iyi mi bilmiyorum. Bende daha güçlü bir pompa ile belki daha iyi sut alırım diye düşündüm.kiralama yerleri var fakat bursada bulamadım. Benim bebek emmediği için sağmam gerekiyor bu durumda da az olan sut iyice azalıyor.
Geçmiş olsun canımAllahin izniyle ya pazAr ya ptesi taburcu olacağız sağlıkla insallah
İnşallah canım dikkat et mastit olma ben ateslendm öyle çok kotu oldm ne sağmak geçirdi ne emzrmek smdi emdkten. Sonra vaktm olursa sagyrm bosaltyrm gogsumu iyiceaaa hakklısın bi daha o kadar sert olmadı bende o kadar uğraşmadım
inşAllah cokda olmaz
portakal rengihep sarı oluyor bu da koyu turuncu oldu şaşırdım
bizde emerken bayılıyoruz pırtttt yapmaya
o yüzden her emme bize 2 beze mal oluyor
ben rengine birazda cıvıklığına takıldım
Lansinoh kullandım Can'ım ya. O da işe yaramadı. Göğüs kalkanı alıyorum işte inş o işe yarar. Süt için de söylediklerin için teşekkür ederim.K kocanelif Ben lansinoh krem falan jullandim ama en etkili yöntem yine kendi sütüm oldu. Silikon uclari emzirme harici zamanda takili biraktim sütün icinde bekleyen uclar yumusayarak cabucak iyilesti.1 gunde bbayağı duzelmisti. Süt icin de ne yaparsam yapayim bende bulgur pilav bitter tahin dereotu ve su ise yaradi. Bazi bunyelerde farkli olabiliyomus
Aynen benımde hosuma gıtmedı pek ıcınde yamuluyor, yıne 3 aydan sonra da bır ay kadar popo altına bı mınık yastık ya da havlu koymak lazım gıbı, benım bebısın kılosu az sadece boyu uzun rahatsız edebılır, yıne de sımdılık markete gıtmek, sıtede bı yuruyus yapmak ıcın kullanıcam cok sık olmamak kosuluyla.30 derecede yikadim canim bisey olmadı.. Valla bende zayıf değilim kendime göre ayarını yaptim bel kısmının.. Ama yinede 3.aydan sonra rahat kullanacagiz gibi.. Yenidogan aparati hosuma gitmiyor..
Benımkıde 2 gun once sunnet oldu hem hastanede hem hastaneye gıtmeden bıberon verdım ve aynı durumu yasadım. Sutum baya var hatta yutkunurken gork gork ses gelıyor ama hızına yetısemıyor basıyor yaygarayı. Zaten gun 8 saat uyumadı sureklı agladı bı de emzırırken boyle aglayınca bı kere sagıp verdım. Acaba bıberonda cok ugrasmadan cekıyor ya sut memeden fazla gelınce cok yutkunması lazım ona mı sınırlenıyor. Bıberondan mı memedekı sutun cok gelmesınden mı emın olamadım. 1.5 saatte aglaya aglaya emzırdım ama oyle olunca tam bosaltamadı da memeyı. Bu durumda bıraz sagmakmı lazım. Zaten kalkana sut doluyor baya emzırmeden once dolu oluyor ıcıHiç emmiyorsa en azından sağıp vermek daha iyi değil mi :/ en azından bir kaç ay daha anne sütü almış olur. Tabi mama desteği devam eder ama hepten mamaya dönmemek daha iyi.
Bu arada benim sıpa da bazen emiyor çok güzel bazen oluyor ki dediğin gibi tam emiyor iki dakika sonra bırakıyor memeyi.başlıyor ağlamaha. Süt az geldiği için değil göğsüm taş gibi olduğu zaman öyle yapıyor. Çok geliyor ve yutmaya yetişemiyor. kontrol onda olmayınca simir oluyor. Belki sende de öyledir.
Biraz iki üç dakika sütünü sağıp denesen? Hem ön sütü de ayırmış olursun
Benımkıde oyle emerken port port gıdıyor bazen de bagırsak seslerı oluyor sadece, bızım bastan berı boyle ıshal degıl bence deİsal değildir canım. Biz hep öyle kaka yapıyoruz :)
Daha emerken duyuyorum bağırsak seslerini lıkır lıkır ediyor. Aha geliyor diyorum :)
Arkadasım 6 ay sagarak verdı tamamen sutu 6 aya yettı, mama vereyım demıssın ama zaten mamayı da bıberonla vereceksın, bıberon alınca malesef alısıyorlar o yuzden ben de sasırdım ne yapacagımı, medela bıberon vereyım dıyorum onda da ılk emmeye calısınca aglıyor sonra ısın mantıgını kavrayınca ıcıyor ama o bıberon da cok hava yapıyor asırı gaz yapıyor, mamajoo kullanıyorum o daha az gaz yapıyor, gaz olacagına mamajoo ıle vereyım dıyorum onda da cok cok gelıyor sonra memeyı emerken aglıyorCanım ben de sağıp sağmama konusunda kararsızım ssğıp verdikçe bizimki iyice emmiyor biberon gibi memeden de sut geldi istiyor dun mamayı kaşıkla vermeye kalktım yine ağlamaktan helak oldu. Meme veriyorum 2 dk sonra ağlamaya başlıyor emmiyor. Devamlı sağarak da birkaç hafta içinde az olan sut hepten gider diyorlar. Bebek emmeyince gidiyormuş ne yapacağımı şaşırdım artık sinirlerim de bozuldu niyeti bozup her an mamaya dönebilirim
sen ısyerınde sagıp evde emzırıyorsun degıl mı? Memeyı reddetme durumu yok demı, hangı bıberonu kullanıyorsunKızlar benim dereotu işe yaradı dün 5 x 80cc sağdım.. Çok yağlı olduğu için doyuyoruz şimdilik 80cc ile :)
Amiiinnn... Kimseyi ayirmasin Rabbim yavrularimiza sağlık sıhhat versin insallah.. Çok zormus.. Hele insanın yanında kimsesi yok ise öyle çok zormus ki....
Ayy insallah kavusucaz biz babamiza babamiz da bize :)
Gayet güzeldi. Memnunda kaldım. Kakayı sıvı ise çekiyor ve nemli kalmıyordu. Zaten dokusu pamuk gibi. Kalında. Fotoğraf yükledim bezin içine ait. Eki Görüntüle 1802302
Hala meme favorisi canim zevkten gozleri kayiyor yavrumun :)sen ısyerınde sagıp evde emzırıyorsun degıl mı? Memeyı reddetme durumu yok demı, hangı bıberonu kullanıyorsun
hangı bıberonu kullanıyorsun, gunduz hem bıberonla almasına ragmen memeyı reddetmemıs keske benımkıde oyle olsaHala meme favorisi canim zevkten gozleri kayiyor yavrumun :)
Canim ben markasini aklimdan bilmiyorum, ama bize amerikadan hediye gelmisti.. eve gecince yazarim sana markasini belki turkiyedede vardir :/.. bu arada aventinde var onuda iciyor sorun olmadi simdiye kadarhangı bıberonu kullanıyorsun, gunduz hem bıberonla almasına ragmen memeyı reddetmemıs keske benımkıde oyle olsa
İnşallah canım dikkat et mastit olma ben ateslendm öyle çok kotu oldm ne sağmak geçirdi ne emzrmek smdi emdkten. Sonra vaktm olursa sagyrm bosaltyrm gogsumu iyice
Kızlar bebeğimin sacı çok düzensiz dökülüyor önü kel arkada biraz var acaba kessek mi hepsini eşit çıksa Nasıl olur
Bir gunun sorusu da benden. Bebısım 37 gunluk. Ben sımdıye dek onun odasındakı kanepede yattım. Esım yatakodasında yattı. Yatak odasıyla bebısın odası bıtısık aynı duvarı kullanıyorlar. Bızım yatak odasında ne besık ne daha ufagı olan sepet besık koyacak yer yok. Sımdı yatak odasına gecmek ıstıyorum artık, zaten esımle aramız kotu bır de ayrı yatınca daha da uzaklastık, kendısının de ısıne gelıyor sabah erken kalktıgı ıcın ben zırt pırt kalkınca uykusu kacarmıs. Telsız de var baya gık sesını bıle duyabılıyorum, sızce erken mı kendı odamda yatmak ıcın. Zaten emzır uyut basında bekle bıraz derken gece 2 saatı buluyor tekrar uyutmak. Tek korkum kusma vs olurda bogazına kacarsa dıye, sırt ustu yatırıyorum ama bası yan oluyor.
ya kızlar ılk defa basıma gelıyor ben hemoroıd oldum galıba yaa :// soylemesı ayıp kabız olmustum zorlamaktan kan geldı ve fark ettımkı anüste ufak bır parca var :/ emen kayısı aldırdım esıme kabızlık gectı cok sukur acı da gectı ama o parca orda duruyor kendı kendıne gıdermı yoksa hemen doktora mı gıdeyım
Canım ben de öyle avutmaya çalışıyorum kendimi mammalar var nasılsa diye ama bir gün avutabilirsem obur gün özellikle emme zamanında sinirlerim bozulmuyor diyemem. Benimki önceden daha iyi emiyordu 5 dk enşyordu hatta 10 emdiği de oldu bu son hafta hepten emmek istemiyor ağlaya ağlaya 5 dk bir memede tutuyorum onu da 2 dk ancak emiyordur. Ne yapayım elimden geleni yapıyorum artık olduğu kadar.Can'ım benim 34 gün hiç ememedi sık sık tuttum ama çocuğun gücü yoktu karnıda aç tabi kolay olanı tercih edecek ben bu sürede beslenmeden önce sağdım 10ml-20 ml ne kadar çıktıysa önce göğsümde tuttum 2 dk bile kalsa kardır alışması için sonra sagdıgım sütü ardındanda mama veriyordum 34 gün sonra bi baktım yavaş yavaş tutuyor 2-3 dk derken şimdi 7-8 dk lara çıktı maşallah bende hiç ememiyrcek sütüm gidecek diyordum kendini hiç korkutma streste yapma mutlaka emer ben şöyle avuttum kendimi sanki sütü olmayan ammelerin çocukları büyümüyor mu mamalar var ne kadar rahat olursak herşey o kadar çabuk yoluna girecek inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?