2016 Şubat Anneleri

45 günlük bebeğim var. Tek başımatım yardım edenim yok. Balta mememi alsın diye çok uğraştım şükür aldı ama bu seferde süt az diye birçok şey yaptım biraz olsun çoğaldı ama yine de mama takviyesi var geceleri. Ama gündüzleri sürekli memede ve emzik almıyor ne yaptıysam uyku yok. Yemek yemeyi geçtim su bile içemiyorum.bu durumda olan varsa ne yaptı bana da bi söylesin

Fenalık geldi gazdan dolayi bebeğimde sırf yel sanirsin büyük insan yelleniyo haliyle huzursuz oluyo cikarana kadar çok masaj ayaklarının altını ovmak emzirmemek icin elimden geleni yapiyorum sakinlesiyo sonra emziriyorum boom vee uyku cok şükür gündüz uykusunu aldi şimdide öğlen uykusuna yatirdim uyurken altan altan cikario geceleri deseniz düzene soktum hep ayni saatte uyanio ne kadar cok masaj yaparsanız rahatlarsiniz

Ince ve sert yastık koyulmalıymıs ya da yastıksız yatılmalıymıs 1.5 yasına kadar. Ben yastık koymadım sımdıye kadar ama su reflu yastıklarını arastırıcam ya da sert ınce bı yastık bakıcam. Yumusak ve yuksek yastık kesınlıkle kullanılmamalıymıs, senın yaptıgın gıbı en dogrusu yani

reflü yastığı almak yerine yatağın altını biraz yükseltebilirsin. Ama tabi koltukta falan yatırmak için alınabilir.

Bende şu 4moms lardan almayı düşünğyorum:/ kullanan var mı sever mi acaba ?
Dizimde titrettipimde çok seviyor.

Gece biriken tatlım bir kere emdi tekrar uyudu 4 saatte bu kadar geldi .. Elektirikli pompa kullanıyorum aventin
Ay ben anneme geldim. Pompayı almıştım ama göğsüme takılan kısmı yıkamıştım almamışım
Akşam el pompasından aldırdım onlarla sağdım. Tabi gece çok zor oldu onunla

Sabahtan aksama kadar emziriyorum desem inan. Aksam esim isten gelince yemek yapiyor yiyoruz.
Yine cok sukur diyorum ya hic emmeseydi napardim. O daha kotu.
İki gundur çok huysuz aç olmadığını biliyorum ama memede sakinlesiyo sadece koltuğa cakildim kaldım

Benimkide öyle memede uyumak istiyo emmesede yalanci emzik niyetine emmek istio gazdan sancidan dolayi memede rahatliyo yavrucaklar emzik kabul etmiyo bazen bunaliyorum memede uzun süre kalınca allah yardimcimiz olsun
Amin cnm gerçekten bunaluyor insan

Emzigine sutunden batir ver agzina ben ogle alistirdim yoksa halimiz yamandi
Onu denedim cnm almadı ((

Cnm denicem dediğini tutarsa duacin olurum vallaha

Kanama bittikten sonra 15 gun temizlik gordunse gelen kanama adet olabilir. Ama arada 15 gun sarti var
Ama baya oluyorum adet sancımda var sabah namazı kıldım akşam banyo yapıp şimdi sabahdan beri 2.ped kılınır mı yine namaz bu şekilde çok tereddüt ettim

Bebeginin yüzüne birşey süren yokmu?
Benim oğlumun yüzü çok kuru oluyor kavlıyor hatta sebamedin bebe yağını kullanıyorum az pamuğa döküp sürüyorum. Faydasını gördüm. Canım bu arada lohusalık tam 40ımda temizlendim ama ben 30 günde akıntı bitmişti yani şu an adet sayıp kılmıycam namaz sanırım çünkü baya oluyorum adet sancımda var zaten

ben aslında su hava alan bogulma onleyıcı yastıklardan aldım ebebekten ama elıme gecmedı henuz, kullanmadıgım ıcın yorum yapamıyorum ama yukseklıgı uygundur umarım, delıklı olması hosuma gıttı terletmıyomus felan, onun dısında yastıksız ya da basucunu bıraz yukseltmek yeterlıymıs

A iyiymiş terlermemes yaza da kullanma imkanı verir

Geri sardik yine..kacgundur iyiydi bizimki bigun yine bi derdi var.sabahtan beri 6 saat oldu al koy emzir yatir gaz cikar .iki rekat namazi zor kildim..enson babanneye sattim.heyheylerim geldi...

Canım burun deliklerine direk sıktırıyorum ben damlatırsan pek bir faydası olmuyor. Sümük yoksa ıslatıyor sadece.. biraz sıktırırsan hem daha derine gidiyor. Biraz yatık bekleyip dikiyorum hatta o sırada hapşurup rahatsız olursa sümükler daha kolay çıkıyor.
Ben burnunu yatık temizlemiyorum kucagımda dikçe yutarken otri bebe ile çekiyorum canım
yastik kullaniyormusunuz? cok kucuk degilmi yastik icin
Evet sadece hastanedeyken kullanmadım ben. Eve geldiğimden beri kullanıyorum canım. Hem yüzüstü daha iyi yatıyor hem tıkanmıyor hem gazını daha rahat çıkarıyor hemde kustuğunda yutmuyor dışarı çıkıyor.
Yüzüstü yatırırken sadece ayakları yastığın dışında kalıyor. Kaplumbaga gibi yatıyor. Öyle çok rahat yatıyor aynı anne kucagı gibi yatmış oluyor.
Tam sırt üstü yatırırsam yada yan yatırırsam bel boşluğunu dolduracak şekilde yastığın üzerine koyuyorum popodan itibaren yastık dışında kalıyor.
Yastık ne çok sert ne çok yumuşak. Bebegi yatırdığında hafif vücudunun şeklini alıyor. Bu sayede kucakta gibi oluyor canım ve gece uykuları daha uzun sürüyor. Bir akşam yattığı yastığı yıkamıştım o gece başka şekilde yatırdım bir türlü uyuyamadı en fazla 2 saatte uyandı. Eski yastığına kavuşunca eskiye döndü. Bebegin rahatına göre biryastık ayarlarsan uyku kalitesi de artıyor.
Yastığa yatırdığımda mutlaka aşağı kaymasın diye alttan ve yandan destek koyuyorum.
30. Günde bittiyse bu adettir canım.

Son düzenleme:
Anladım canım, ben hıc kullanmadım yastık dırek orta sertlıktekı yatagına yatırıyorum sırtustu yatırıyorum ve kafası yan oluyor. Kafası zaten duz yatamıyor kendısı dıger tarafa cevırsede ılla yan oluyor bası, demekkı nasıl alısırsa oyle oluyor, mesela kımısı kollarından uyuyamaz der yarım kundak ya da tam kundak uyutur bızımkı tam tersı kolla kapalı olunca uyumuyor, uykuya daldımı uyuyor delıksız, bakalım ben de delıklı hava alan yastıklardan kullanıcam. Yuzustu de yatırmadım hıc gece hep sırtustu yatıyor, sadece gunduz kasları gelıssın dıye yanımda yuzustu tutuyorum onda da ıkı dakkaya aglıyor.

Canım bir sıkıntısı mi var ki? Bir yeri vs mi agriuor. Ya da gazi ne artirdi? Gazsa eger

bizde bitmek bilmeyen bir gaz var
yapıyor yapiyoarası diğer taraftan sürekli bir üretim var :)
dun bilinmeyen bi Huzursuzluğu vardi
bugün daha iyi

CCanım ssütgaz yapmiyor mu ben korkumdan icemiyorum
loktozsuz ssütte burda yok
Bizdede ara ara gündüz az uyumalar var.. Ben olmayınca hele.. Ama gece uzun süredir 5 saat aralıksız uyumamıştı..

benim gece takintim 11 - 2 arasi uyumasi
cunku buyume hormanu bu saate altif ve karanlikta uyumasi lazim biz bi uyuyoruz bi uyumuyoruz

Bebeginin yüzüne birşey süren yokmu?
bephantol yuz icin olanini suruyorum cnm. gunde bir sefer. cok iyi geldi. isilikleride gecti

ahhh ahhh
bi de basimiza dogum sonrasi es depresyonu cikti

bi yardimci lazim cnm. annen yada kv yardim edebilirse anca rahatlayabilirsin

Benimkide kolları kapalı uyumuyordu ben artık yarım kundakta yapmıyorum yatırıp battaniye örtüyorum üzerine destek yaptığım yastığı battaniyenin üzerinden koyuyorum açmıyor üzerini. Nasıl alışırsa öyle. Ben kendim yastıksız yatmayı hiç sevmem. O yüzden bebegime hep koydum alıştı o da :)
Benimki yüzüstü yatmayı çok seviyor. Özellikle genzi tıkanıp hasta olduğunda başka türlü uyuyamadı hiç. Yan veya sırt üstü yatırdığımda hep akıntısı geriye aktı tıkandı. 1 hafta boyunca hep yüzüstü yattı.
bephantol yuz icin olanini suruyorum cnm. gunde bir sefer. cok iyi geldi. isilikleride gecti

ahhh ahhh
bi de basimiza dogum sonrasi es depresyonu cikti

bi yardimci lazim cnm. annen yada kv yardim edebilirse anca rahatlayabilirsin
Sagol bepantholu duymuştumda bebekte kulanıldığını bilmiyordum canım

Ayhh yoruldum artık dinlenme vakti
butun evi temizledim
çamaşır yika ütüle
buzdolabini temizle falan derken yoruldum

Babamiz bugün evde bebekde dünkü kadar cok huzursuz değil

emzirdim gerisi ondaydi alt değiştirmee uyutma sallama pışpışlama
Oglan her 15 dk da bi uyandigi icin pes etmenin eşiğinde ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…