Evimize döndük marmaristen dün akşam.. Dedem halen yoğun bakımda doktorlar iyi bir şey söylemiyor..nefes darlığı yetmezmiş gibi birde iç kanama var..bekliyoruz maalesef..ayrılırken ağladım cokkk belki son defa gorecegim diye..anneannem ağlama sütün kesilir dese de elde değil..valla.sütum kesilse de keşke insanın sevdikleri bu hale gelmese olmese..
2 aylık olduk yarın asilarimiz var sağlık ocaginda..
Marmaristeyim kalça ultrasonum çektirdik hiç bir şey çıkmadı..sadece doğuştan bir göbek fıtığı vardı marmaristen doktor ve ultrason doktoru da ameliyat edilmesi lazım dedi..7 nisanda kendi doktorunuza gidicegiz bakalım o ne dicek??normalde göbek fıtığı 3 4 aya geçermiş ama.bizimkisi bayağı sisti..resim atayim da bakın..attigim resim yine iyi ağlarken okunurken fena oluyor..
Saat 11de oğlanı uyuttum gece gece çamaşır yikadim astım etrafı topladım salonda ki koltuğun üzerine örtüleri yaydim..bundan sonra geceleri yapıcam gibi geliyor elektrik süpürgesi hariç..şimdi o uyanmadan emzirdim bakalım kacta kalkicaz..
Hepinize şimdilik iyi geceler..bebisler uyusun anneler uyusun insallah..
seni o kadar iyi anliyorum ki cnm
benim sipa da oyle. morarana kadar agliyor.
gecen hafta cocuk kardiyologuna gittik. kalbinde delik oldugunu ogrendik.
ama isin garibi aglarken morarmasinin sebebi o degilmis.
dr, cocugun cok asabi dedi.
bazi bebekler sinirli olurlar. seninki de sinirli bebek dedi. ondan boyle morararak agliyor.
ama cidden sabrimin bittigini hissediyorum. bak ne guzel esin yardimci oluyormus. benim esim pek yardimci da degil.
yemek falan hazirliyor hakkini yemeyeyim( makarna kahvaltilik vs)
ama gece de aksam isten gelince de hic almiyo cocugu. diyorum iki saat bakta uyuyayim. yok. afedersin kis uykusuna yatan ayi gibi yatiyor, sesleniyorm bagiriyorm yirtiniyorum tinnn...
tek olmak zormus cidden.
herseyden once psikolojik olarak yipratiyor
sabir ...
tek care sabir
Memnunum canim chicco kullanmadım.. Momfortu cok araştırarak aldim bir arkadasimda kullaniyor o da cok memnun.. Anne lutfen den aldim ama kendi sitesi de var :)
Kızlar kanguru olarak neden momfort baby yi tercih ettiniz? Bende kanguru alıcam hangısınden almalıyım?
Kızlar güzel bi biberon almak istiyorum. Ucu anne göğsüne yakın olan, çok hızlı akışı olmayan varmı bildiğiniz. Şuan kullandığım çok hızlı aktığı için kızım beni emerken de aynı hız olmayınca atarlanıyo :) tecrübeliler cevap verirse sevinirim
Sağol canım bi bakayım bunaBen aventin biberonu kullanıyorum. Ama klasik meme olan değil. Oğlum hiç yadırgamadı. İlk haftalarda kullandık. Sarılık olmasın diye. Şimdilerde de sütüm kaçarsa yemek yememekten sinirden stresden ☺ o zmnlarda veriyorum. Çok şükür şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadık. Maşallah. ☺ İstersen bir aylıktan sonra 2 delikli memesi var ona geçersin.
Teşekkürler canım bi bakıcam bugünbana göre avent anne göğüsüne yakın
lonsinoh un göğüs pompasında ki biberonda var ama dudaklara en güzel oturanı avent
ikili cam şişe almıştım ben
Gece artık yorgunluğun uykusuzluğun sınırındaydım o sinirle yazdım ama gerçekten yalnız olmak çok zormuş bu saat oldu hala uyumadım 48 saat olmak üzere uykusuzluğum mina 6 da uyudu şükür şimdi gülücüklerle uyandı öpüp koklaşıp barıştık bende o sürede evin işlerini yaptım çamaşır,bulaşık,yemek inşallah bu günümüz iyi geçerCanım her gün mü böyle geccek hepsi öyle deme yazık o da derdini ağlayarak anlatablyo ben öyle yaptigi zaman bebeğimi daha çok öpüp kokluyorm sinirlenmyrm sakinlesyrm
Valla canım hakkını yiyemem eşim de benim kadar bakıyor kızına o da gece uyumadı hiç diyebilirim o daha sakin kalabiliyor minayı daha güzel sakinleştiriyor 2 saat hiç indirmeden salladı ayakta kollarında,en büyük yardımcım o bi emziremiyor sadeceseni o kadar iyi anliyorum ki cnm
benim sipa da oyle. morarana kadar agliyor.
gecen hafta cocuk kardiyologuna gittik. kalbinde delik oldugunu ogrendik.
ama isin garibi aglarken morarmasinin sebebi o degilmis.
dr, cocugun cok asabi dedi.
bazi bebekler sinirli olurlar. seninki de sinirli bebek dedi. ondan boyle morararak agliyor.
ama cidden sabrimin bittigini hissediyorum. bak ne guzel esin yardimci oluyormus. benim esim pek yardimci da degil.
yemek falan hazirliyor hakkini yemeyeyim( makarna kahvaltilik vs)
ama gece de aksam isten gelince de hic almiyo cocugu. diyorum iki saat bakta uyuyayim. yok. afedersin kis uykusuna yatan ayi gibi yatiyor, sesleniyorm bagiriyorm yirtiniyorum tinnn...
tek olmak zormus cidden.
herseyden once psikolojik olarak yipratiyor
sabir ...
tek care sabir
İnşallah canım bende yalnızım annem sadece bi hafta kalabldi yanimda bide sezeryanla dogm yaptm 3 gün yattm 4. Gün ayaktaydm annm fazla kalamicak gtcek alsmayim yatmaya diyeGece artık yorgunluğun uykusuzluğun sınırındaydım o sinirle yazdım ama gerçekten yalnız olmak çok zormuş bu saat oldu hala uyumadım 48 saat olmak üzere uykusuzluğum mina 6 da uyudu şükür şimdi gülücüklerle uyandı öpüp koklaşıp barıştık bende o sürede evin işlerini yaptım çamaşır,bulaşık,yemek inşallah bu günümüz iyi geçer
Geziyoruz iki konuşuyorum em fazla yarım saate sonra başlıyor aranmaya Can'ım yaCanım sürekli emdikçe sütün birikmiyor. Tmm emdikçe çoğalıyor ama devamlı meme emince bu seferde birikme olmuyor. Benim oğlumda iki gün öyle ayrılmadı baktım süt yok. Oğlumu oyaladım 2 3 saat falan öyle birikti. Birde aç olmadığını biliyosam ama emmek istiyosa o zmn birini veriyorum sdc ötekinde yine birikiyo. ☺
45 günlük Can'ım. Emziği bana da söyledi ama ne denediysem almadı. Aventi bile ne kadar övdüler onu bile almadı. Geçen inan ağladı almadım öyle uyuya kaldı ama bir daha öyle yapmaya kıyamadım. Gaz olayı aynen dediğin gibi sürekli pıt pıt çıkarıyor sen Nasıl yaptın her seferinde dıştı çıkarmamışsındır Nasıl başardın bana da bi de bende yapayımSürekli emince insan yoruluyor. Ben öyle oldu mu çok yoruluyorum. Çok sıkılıyorum. Oturup ağlayasım geliyor. Bi gün yine sürekli emmek istiyo. Ben bunaldım. Aldım arabasını çıktım dışarı hava buz gibi araba nın yağmurluğunu taktım. Oğlumu iice örttüm. Attım kendimi sokağa ☺ Araba sallanıp sarsıldıkça uyudu. Biraz daha uyumasaydı ewde kafayı yicektim. Çok şükür o günüde öyle atlattım. ☺
Bebeğin kaç günlük canım? Ben her istediğinde ver olayını 30 40 günlükken bırakmaya başladım. Çünkü dr bile gazının sürekli emmesinden olduğunu söyledi. Emziğe alıştırmaya çalış dedi. Böyle sanada onada yazık dedi.
bskn canım bebegin için ilk sütün degil şimdiki sütün daha faydalı bak bir yazıdan küçük bir not:
Anne hastayken bebeğini emzirebilir mi?
Acaba ateşimizin çıkması ya da öksürmemiz, hafif bir soğuk algınlığı ya da ishal olmamız, bebeğimizi emzirmemizi etkilemeli mi? İşte cevapları…
Soğuk algınlığı, grip ya da bunlara benzer diğer yaygın görülen hastalıklar esnasında emzirmek güvenlidir. Zaten siz hasta olduğunuz zaman bebeğinizi emzirseniz de emzirmeseniz de, aynı ortamda bulunacağınız için o bir şekilde hastalığın kendisine geçmesi riskine maruz kalacak. Ayrıca unutmamalısınız ki; hastalandığınız zaman vücudunuz hastalıkla savaşmak için antikor üretmeye başlar ve bu antikorlar sütünüzle birlikte bebeğinize geçerek onun bağışıklık sistemini de güçlendirirler.
Canım agzını açıp içine bak dilinin üzerinde beyaz yoğurt yada kesilmiş süt gibi bir tabaka oluyor. Ayrıca iç yanaklarda dudak içlerinde beyaz noktalar da olabiliyor.
Yarım çay bardagı suya 1 çay kaşığı karbonat koy karıştır. Parmagına gazlı bez yada temiz tülbent sar karbonatlı suya batır agzını iyice bir silebilirsin.
Pamukçuk varsa ve çok ilerlediyse damla kullanman gerekiyor.
Ergonomik diye. Ama ben boba alıcam. Çünlü arkadaşım mokfırt kull. Ama kendisi için ergonomik olmadığını söyledi. Satmış ikinci el olarak.Kızlar kanguru olarak neden momfort baby yi tercih ettiniz? Bende kanguru alıcam hangısınden almalıyım?
Aa bana antikor onlar sakla demişlerdi. Hastalanırsa verirsin falandemişlerdi. Sabah içirdim 30cc. Hatta bi 30-40 cc daha var.
Neyse artık...
Neyse ki gexe boyu emzirdim. Sağolsun babam baktı çocuğa ben süt anne gibi emzirp eline geri verdim hep:)
Şuan daha iyiyim. İnş yarına daha da iyi olurum:)
Ergonomik diye. Ama ben boba alıcam. Çünlü arkadaşım mokfırt kull. Ama kendisi için ergonomik olmadığını söyledi. Satmış ikinci el olarak.
Buzluktaki sütleri ihtiyacı olan birine yollamak istiyorum.
Başta düşüncem karışıktı. Yani sanki çocuğun rızkını başkasına vericekmişim gibi düşünüyordum. Ya ilerde sütüm kesilirse ya ihtiyacım olurda sütümü başka bebklere verdiğim için vicdan azabı duyarsam diye korkuyordum.
Ama dün gece düşündüm taşındım karar verdim.
Annemin buzluk dolu(ağızsütü kolostrum bile) bizim buzluk dolu.
Süreleri de geçmeden ihtiyacı olan birisine yollamak istiyorum. İstanbul anadolu yakası olursa benim için daha iyi olur.
Bunu burada insanları üzmemek için çok dillendirmek istemedim ama Sütüm çok şükür var. Ve fazlasını sağıyorum. Depoluyorum. Ama niçin depoladığımı bilmiyorum.
Bu kararı almakta Geç kaldığım içinde üzülüyorum. Sizlern samimiyetine inanarak yazıyorum şuan.
Neyse sonuç olarak ihtiyacı olan varsa benimle iletişime geçebilir...
Buzluktaki sütleri ihtiyacı olan birine yollamak istiyorum.
Başta düşüncem karışıktı. Yani sanki çocuğun rızkını başkasına vericekmişim gibi düşünüyordum. Ya ilerde sütüm kesilirse ya ihtiyacım olurda sütümü başka bebklere verdiğim için vicdan azabı duyarsam diye korkuyordum.
Ama dün gece düşündüm taşındım karar verdim.
Annemin buzluk dolu(ağızsütü kolostrum bile) bizim buzluk dolu.
Süreleri de geçmeden ihtiyacı olan birisine yollamak istiyorum. İstanbul anadolu yakası olursa benim için daha iyi olur.
Bunu burada insanları üzmemek için çok dillendirmek istemedim ama Sütüm çok şükür var. Ve fazlasını sağıyorum. Depoluyorum. Ama niçin depoladığımı bilmiyorum.
Bu kararı almakta Geç kaldığım içinde üzülüyorum. Sizlern samimiyetine inanarak yazıyorum şuan.
Neyse sonuç olarak ihtiyacı olan varsa benimle iletişime geçebilir...
yelis ile mi başlıyordu adı?Cnm mersinli biri vardı geçenlerde yazdı bebeği hastaym İş doktor anne sütü ile hızlı iyileşir demiş ona vetebilirsin
Oda emziriyordu içindeyken. Ben o satarken almak istedim satmak istemedi bana. Kullananlara sormak lazım tabi. O 6 aydan sonra satmayı düşünmüştüYenidoğan aparatıyla rahatlıkla kımse görmeden emzirebilirsiniz yazmıs bır blogger Eger gercekten öyleyse direk alma sebebim olabilir momfortu. Bobayla göruntu olarak yakınlar fiyat olarak ta öyle kafam karıstı Smdı. Biran once almam lazım artk..ne evde yemek yapabılıyorum ne markete gidebiliyorum yaaa
Canim tabi CANlarimiz onlar bizim ama buyuk kizim 21 ay boyunca ozellik dis cikarma doneminde hic bi sey yemedi sadece emdi dusunsene 20aylik bi cocuk sadece emerek doyar mi doymuyordu pesimden kosup otutturuyordu memeyi acip emiyordu simdi bi de ikizlerCanim ben bu donemi yillardir bekliyorun. Tup bebek tedavisiyle evlat sahibi oldum.
Belki de cok hasret kaldigimdandir bilmiyorum ama kizimi emzirmek dunyadaki en buyuk mutluluk gibi geliyor. O da sagolsun surekli emdigi icin oturdugum koltuk bile içine çoktü artik :)
İkiz bebekler daha zordur. Allah yardimcin olsun canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?