- 28 Eylül 2015
- 5.411
- 15.255
- 248
Buzluktaki sütleri ihtiyacı olan birine yollamak istiyorum.
Başta düşüncem karışıktı. Yani sanki çocuğun rızkını başkasına vericekmişim gibi düşünüyordum. Ya ilerde sütüm kesilirse ya ihtiyacım olurda sütümü başka bebklere verdiğim için vicdan azabı duyarsam diye korkuyordum.
Ama dün gece düşündüm taşındım karar verdim.
Annemin buzluk dolu(ağızsütü kolostrum bile) bizim buzluk dolu.
Süreleri de geçmeden ihtiyacı olan birisine yollamak istiyorum. İstanbul anadolu yakası olursa benim için daha iyi olur.
Bunu burada insanları üzmemek için çok dillendirmek istemedim ama Sütüm çok şükür var. Ve fazlasını sağıyorum. Depoluyorum. Ama niçin depoladığımı bilmiyorum.
Bu kararı almakta Geç kaldığım içinde üzülüyorum. Sizlern samimiyetine inanarak yazıyorum şuan.
Neyse sonuç olarak ihtiyacı olan varsa benimle iletişime geçebilir...
Bizde dün internetten sipariş ettik oyun halisini oynar gibi geliyo ya baklm cnku çıngıraklı oyuncakları var çok ilgisini cekiyo çok aglaynca salliyorm bakiyo takip ediyo bırakınca tekrar aglyoşu oyun halısı işini bende düşünüyorum modelide belirledim ama
kaç aydan itibaren oynamaya başlıyorlar, şimdi 45 günlüğüz koysam oynar mı bilemedim
iyi bakalım sizin içinde hayırlısı inşAllah balım
Canim benimkide 1 ayda 1.5 kilo aldi ..suan 51 gunluk toplam 2 kilo aldi sadece sutle.mamayi cok sayili verdim aclik degil belkide derdi anlamiyorum hep mememde duruyo yoruluyorum.mamayada itiraz etmiyoaynı durum bende de var canım gazmı aclıkmı anlamıyorum, ben de dun doymadı dıye 60cc mama verdım ıctı ama sonra kustu. Zaten benımkı yedıgı fazla gelınce kusuyor tam doymadan yatarsa kustugu olmadı hıc. Kılo alımıda ılk ay az olunca ve esımın dırdırıyla mama verdım ama sutum de cok aslında, hatta cok geldıgı ıcın ememıyor aglıyor bazı emme seanslarında
Yatarak nasl emzriyosun ben beceremedim onu gece zaten korkarm emzirememAh aynen valla Can'ım ya. Ben en son artık yatarak emziriyorum 3ten sonra. Kol ve bel kalmıyor çünkü. Ben akşamdan sabaha kadar olan süreçte mama takviyesi yapıyorum. Mememi almıyor uykuda ve sağsamda süt 30cc akşam ancak çıkıyor. Onunlada doymuyor ki akşam mama verince artık alışkanlık mı ne benim ya mememde boş çekerek ya da kucağımda ancak uykuya dalıyor. Ne yapıcaz ne Zaman düzene giricek bizimkiler ya. Bende sadece emdirip uyutmak istiyorum
Aksam illa o biberonu alcak banada aluskanlik gibi geliyo.Ah aynen valla Can'ım ya. Ben en son artık yatarak emziriyorum 3ten sonra. Kol ve bel kalmıyor çünkü. Ben akşamdan sabaha kadar olan süreçte mama takviyesi yapıyorum. Mememi almıyor uykuda ve sağsamda süt 30cc akşam ancak çıkıyor. Onunlada doymuyor ki akşam mama verince artık alışkanlık mı ne benim ya mememde boş çekerek ya da kucağımda ancak uykuya dalıyor. Ne yapıcaz ne Zaman düzene giricek bizimkiler ya. Bende sadece emdirip uyutmak istiyorum
Can'ım kolumu başının altına yastık vazifesi görür gibi yerleştiriyorum , kendi başıma da iki yastık koyup yükseltiyorum kafasını meme hizasına gelecek şekilde ayarlayınca ağırlığın ister istemez arkaya vermiş oluyorsun. Arkamıda yorgan veya battaniye ile destekliyorum. O en azından mememde 15 dk kestirdiğinde bende uyuyorum çok iyi geliyor dene muhakkak. Ben bu zamana kadar niye yapmadım diye kendime kızıyorumYatarak nasl emzriyosun ben beceremedim onu gece zaten korkarm emziremem
Denerim ama uyuyamam yaaCan'ım kolumu başının altına yastık vazifesi görür gibi yerleştiriyorum , kendi başıma da iki yastık koyup yükseltiyorum kafasını meme hizasına gelecek şekilde ayarlayınca ağırlığın ister istemez arkaya vermiş oluyorsun. Arkamıda yorgan veya battaniye ile destekliyorum. O en azından mememde 15 dk kestirdiğinde bende uyuyorum çok iyi geliyor dene muhakkak. Ben bu zamana kadar niye yapmadım diye kendime kızıyorum
Aynen Can'ım vallaAksam illa o biberonu alcak banada aluskanlik gibi geliyo.
Masallah cok ıyı almıs. Bızımkı 1 aylıkken hastane cıkıs kılosundan 700gr fazlaydı. Ben ılk 15 gun duzgun emzıremedım ondan az aldı, sımdı de korkuyorum az aldı dıye, esım sureklı bızımkı somamılı cocuklar gıbı dıyo sınırımı bozuyo, aksam sagdıgım sutu de verıyorum sutun doyurucu kısmını. Bazen 3 bazen 2.5 saatte bır kalkıyor maksımum 5 saat uyudu kesıntısız. Ac olsa saat bası kalkarmıydı yoksa aclıktan dermanımı olmuyo bılemıyorum, mama da 3 kez yedı sadeceCanim benimkide 1 ayda 1.5 kilo aldi ..suan 51 gunluk toplam 2 kilo aldi sadece sutle.mamayi cok sayili verdim aclik degil belkide derdi anlamiyorum hep mememde duruyo yoruluyorum.mamayada itiraz etmiyo
Valla bende öyle diyerek yapmadım ama en son 24 saatte sadece 3 saat o da bölük bölük uyuyunca artık yeter dedim. O kestiriyorsa bende kestiririm dedimDenerim ama uyuyamam yaa
Bizde dün internetten sipariş ettik oyun halisini oynar gibi geliyo ya baklm cnku çıngıraklı oyuncakları var çok ilgisini cekiyo çok aglaynca salliyorm bakiyo takip ediyo bırakınca tekrar aglyo
HahaValla bende öyle diyerek yapmadım ama en son 24 saatte sadece 3 saat o da bölük bölük uyuyunca artık yeter dedim. O kestiriyorsa bende kestiririm dedim
İnşallah canım bizde bondigo serüven ormanı aldk bakalm bugn gelcekms sevcek mi gorcezfisher price piyanolu olanı var ona baktık bu hafta siipariş edeyim diyorum
inşAllah sever :)
Kaça aldın xnm ve nerden bende alacağım daİnşallah canım bizde bondigo serüven ormanı aldk bakalm bugn gelcekms sevcek mi gorcez
Gittigidiyordan 90a aldk canım her sitede farklı fiyatı arstr bi eşim dün e bebek e gtmsti orda 119mus meselaKaça aldın xnm ve nerden bende alacağım da
Güle güle kullansın canımGittigidiyordan 90a aldk canım her sitede farklı fiyatı arstr bi eşim dün e bebek e gtmsti orda 119mus mesela
Sanırım evet canım. Çok güzel dusunmussun. Kesinlikle başka bir bebeğe yarar. Ama sut kardeş olacaklar en azindan bilseler iyi olur birbirlerini canim.
cok guzel bır dusunce canım cunku hıc sutu olmayan ınsanlar var. mama verseler bıle yanında takvıye anne sutu vermelerı cok ıyı olur bu tarz durumlarda. Umarım ıhtıyacı olan bılerı cıkar
Sutum cok demıssın ya emzırdıkten sonra mı sagıyorsun fazlasını
Canı harika düşünmüşsün çok iyi olur. Yalnız verdiğin bebek senin süt çocuğun olacak. Oğlununda kardeşi.. Biliyorsundur dinimizde süt kardeş önemli. Onu kardeşi olarak bilmesi iyi olur.
Ben memnunum canım yaklaşık 2 haftadır oynıyor benimki. 49 günlüğüz bizde.. baxen 10 dk bazen 45 dk oyalanıyor. Akşam yemeklerimi rahatlıkla yiyorum
O halılar bu kadar küçükler için zaten büyüyünce çok oynamazlar
gayet hoş bir düşünce rabbim kimseyi muhtaç etmesin
tek yapman gereken bebeğin cinsiyeti
islamda süt kardeş hükümleri belli , uzaktan tanımadığın aile olacağı ve gelecekte risk yaratma ihtimali ( evlilik haram kaideleri) olacağı için tam araştırmanı tavsiye ederim
cnm anne memesine yakin Medela Calma diye bir marka var.Kızlar güzel bi biberon almak istiyorum. Ucu anne göğsüne yakın olan, çok hızlı akışı olmayan varmı bildiğiniz. Şuan kullandığım çok hızlı aktığı için kızım beni emerken de aynı hız olmayınca atarlanıyo :) tecrübeliler cevap verirse sevinirim
amin cnmmdeden için geçmiş olsun raabim ele muhtaç etmesin inşAllah
bebeğin için coooook acil şifalat diliyorum inşallah toparlanır raabim yardımcın olsun canımm
canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifa sana da sabır versin
inşAllah üstesinden gelirsiniz, huyu yumuşar
bende aldım ama yeni doğan apartı almadım nasıl olsa kış cıkmayız ne gerek var diye ama pişman oldum
normal havlu denedim ama içim rahat etmedi, sen aparatı nasıl kullanıyorsun havlu ile oturtsam olur mu
ben erkek bebeklerde testislere olan zararını araştırdım kabgurularda
boba ve momfort vardı, ikisi de aynı ama fiyatları çok farklıydı
o yüzden momfort aldım daha kullanmadım ama kumas falan kaliteli güzel
bana göre avent anne göğüsüne yakın
lonsinoh un göğüs pompasında ki biberonda var ama dudaklara en güzel oturanı avent
ikili cam şişe almıştım ben
ahh ahhhValla canım hakkını yiyemem eşim de benim kadar bakıyor kızına o da gece uyumadı hiç diyebilirim o daha sakin kalabiliyor minayı daha güzel sakinleştiriyor 2 saat hiç indirmeden salladı ayakta kollarında,en büyük yardımcım o bi emziremiyor sadecedediğin gibi canım geçecek bu günler öyle yada böyle sabır gerekiyor sizede çok geçmiş olsun biran önce düzelir umarım
Buzluktaki sütleri ihtiyacı olan birine yollamak istiyorum.
Başta düşüncem karışıktı. Yani sanki çocuğun rızkını başkasına vericekmişim gibi düşünüyordum. Ya ilerde sütüm kesilirse ya ihtiyacım olurda sütümü başka bebklere verdiğim için vicdan azabı duyarsam diye korkuyordum.
Ama dün gece düşündüm taşındım karar verdim.
Annemin buzluk dolu(ağızsütü kolostrum bile) bizim buzluk dolu.
Süreleri de geçmeden ihtiyacı olan birisine yollamak istiyorum. İstanbul anadolu yakası olursa benim için daha iyi olur.
Bunu burada insanları üzmemek için çok dillendirmek istemedim ama Sütüm çok şükür var. Ve fazlasını sağıyorum. Depoluyorum. Ama niçin depoladığımı bilmiyorum.
Bu kararı almakta Geç kaldığım içinde üzülüyorum. Sizlern samimiyetine inanarak yazıyorum şuan.
Neyse sonuç olarak ihtiyacı olan varsa benimle iletişime geçebilir...
Benimkisi sürekli kusuyor emerken gaz çukatıken emdikten bir saat sonra iki saat sonra hiç belli olmuyor bir beslenmeden sonra 3-4 defa kusuyor içinde ne kalıyor anlamıyorum.hem az buz kusma değil her tarafımız kusmuk oluyor. Bunun yanında uyurkende hep ağzında yedikleri sürekli yutkunuyor ama bu nasıl geçecek çok kotu birşey uyuyamıyor bile çocuk 10-15 dk da uyanıyor suratı ekşitip.
sagol cnmo ayıdan bı tane de bende var canım evde. Napalım ya bu deveyı guducez ya bu dıyardan gıdıcez. Bu arada gecmıs olsun kalbının delık oldugunu nasıl anladınız daha dogrusu kardıyologa neden gıtmıstınız. Amelıyat mı olacak bebıs
45 günlük Can'ım. Emziği bana da söyledi ama ne denediysem almadı. Aventi bile ne kadar övdüler onu bile almadı. Geçen inan ağladı almadım öyle uyuya kaldı ama bir daha öyle yapmaya kıyamadım. Gaz olayı aynen dediğin gibi sürekli pıt pıt çıkarıyor sen Nasıl yaptın her seferinde dıştı çıkarmamışsındır Nasıl başardın bana da bi de bende yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?