2016 Şubat Anneleri

gayet hoş bir düşünce rabbim kimseyi muhtaç etmesin

tek yapman gereken bebeğin cinsiyeti
islamda süt kardeş hükümleri belli , uzaktan tanımadığın aile olacağı ve gelecekte risk yaratma ihtimali ( evlilik haram kaideleri) olacağı için tam araştırmanı tavsiye ederim

Bizde dün internetten sipariş ettik oyun halisini oynar gibi geliyo ya baklm cnku çıngıraklı oyuncakları var çok ilgisini cekiyo çok aglaynca salliyorm bakiyo takip ediyo bırakınca tekrar aglyo

Canim benimkide 1 ayda 1.5 kilo aldi ..suan 51 gunluk toplam 2 kilo aldi sadece sutle.mamayi cok sayili verdim aclik degil belkide derdi anlamiyorum hep mememde duruyo yoruluyorum.mamayada itiraz etmiyo

Yatarak nasl emzriyosun ben beceremedim onu gece zaten korkarm emziremem

Aksam illa o biberonu alcak banada aluskanlik gibi geliyo.

Yatarak nasl emzriyosun ben beceremedim onu gece zaten korkarm emziremem
Can'ım kolumu başının altına yastık vazifesi görür gibi yerleştiriyorum , kendi başıma da iki yastık koyup yükseltiyorum kafasını meme hizasına gelecek şekilde ayarlayınca ağırlığın ister istemez arkaya vermiş oluyorsun. Arkamıda yorgan veya battaniye ile destekliyorum. O en azından mememde 15 dk kestirdiğinde bende uyuyorum çok iyi geliyor dene muhakkak. Ben bu zamana kadar niye yapmadım diye kendime kızıyorum

Denerim ama uyuyamam yaa

Canim benimkide 1 ayda 1.5 kilo aldi ..suan 51 gunluk toplam 2 kilo aldi sadece sutle.mamayi cok sayili verdim aclik degil belkide derdi anlamiyorum hep mememde duruyo yoruluyorum.mamayada itiraz etmiyo
Masallah cok ıyı almıs. Bızımkı 1 aylıkken hastane cıkıs kılosundan 700gr fazlaydı. Ben ılk 15 gun duzgun emzıremedım ondan az aldı, sımdı de korkuyorum az aldı dıye, esım sureklı bızımkı somamılı cocuklar gıbı dıyo sınırımı bozuyo, aksam sagdıgım sutu de verıyorum sutun doyurucu kısmını. Bazen 3 bazen 2.5 saatte bır kalkıyor maksımum 5 saat uyudu kesıntısız. Ac olsa saat bası kalkarmıydı yoksa aclıktan dermanımı olmuyo bılemıyorum, mama da 3 kez yedı sadece

Bizde dün internetten sipariş ettik oyun halisini oynar gibi geliyo ya baklm cnku çıngıraklı oyuncakları var çok ilgisini cekiyo çok aglaynca salliyorm bakiyo takip ediyo bırakınca tekrar aglyo

fisher price piyanolu olanı var ona baktık bu hafta siipariş edeyim diyorum
inşAllah sever :)

Sanırım evet canım. Çok güzel dusunmussun. Kesinlikle başka bir bebeğe yarar. Ama sut kardeş olacaklar en azindan bilseler iyi olur birbirlerini canim.

Bildiğim kadarıyla sadece evlenmeleri yasak oluyor değil mi? Onların yani süt kardeşlerin çocukları için sorun olmuyor. Bizde süt kardeşler hep akrabalar arasında yapılmış bu güne kadar tam bilemiyorum. Ama araştıracağım, şartlar neyse onu sağlamayı isterim tabiki.

O yüzden yakında olsa tanışsak elden versek, süt karseşler birbirini bilse daha hoşuma gider. (Asla süt çocuğu sahiplenmek böbürlenmek değil kimse yanlış anlamasın. Kardeşler birbirini bilsin ki yarın öbürgün bir sorun olmasın diye)
Tabi mersindeki arkadaşa da yollarım, sonuçta ihtiyaç.

Bir arkadaş sormuş emdikten sonra mı sağdığımı?
Bu gerçekten kalıtsal birşey buna inanıyorum.
Hiç süt sorunum olmadı baştan beri sağıp buzluğa koyabilecek kadar çok oldu hatta. Allah yokluğunu aratmasın.
Şuan 45 günlüğüz. Buaralar bir göğsümden 180cc civarı sağıyorum. Oğlum bir emmede 70-80-90cc max. emiyor. Başta az sanıyordum ama uyuması kilo alımı iyi olduğı için bu kadar demekki dedim. Gak dese meme guk dese meme versem de bu kadar emiyor.
Tabi bir göğüsten artan oluyor. Bir de diğer göğsüm kalıyor. Günde iki kez sağıyorum.

Bazen ön sütü sağıp döküyorum, kalanını saklıyorum. Bazen hepsini saklıyorum. Bazen sağarken uyuyakalıyorum eskimiştir diye döküyorum.

Sağdıkça çoğalır dediler, sağmadım bu sefer iki gün ağrıdan öldüm içinde yumrular hissetmeye başladım, mecbur sağdım.
Çocuk emme gücü gelicek o zmn bitirecek falan dediler ama benim oğlum baştan beri emebiliyormuş, eski videoları izledikçe anlıyorum ki emdiğinin yetmediğini düşündüğüm için emmiyor sanıyordum.
Şuan 7-8dakika emiyor ve 3 saat uyuyor emdiğiyle. Sonuö artıyor :/

Rabbim olmayana da versin kesinlikle az olanları üzmemek için yazmamıştım bugünd kadar gerçekten olmasydı çok üzülürdüm.
Şimdi de sağıp döktüklerime üzülüyorum

Son düzenleme:
cnm anne memesine yakin Medela Calma diye bir marka var.
ben Dr Brown biberonunu kullaniyorum. gaz yapmayi engelliyor bebekte.
birde biberon emzikleru nunara numara. 0ay -3 aya kadar 1 numara kullanmak gerekiyor.
amin cnmm
ahh ahhh
bazen hic gecmeyecek gibi bu zamanlar
amin cnm

cok iyi dusunmussun cnm
bunun sevabi evladina omur olsun

cnm reflusu mu var kuzunun?

sagol cnm
gobek fitigi icin cocuk druna gitmistik.
o dr rutin muayene de soyledi,

kalbinde duymamam gereken bir ses duyuyorum, cocuk kardiyologuna gidin dedi. oyle gittik. yoksa hic anlamadik

cok buyuk degilmis delik. 3mm. 5 cocuktan 1 inde olurmus. 1 yasina kadar kapanmasini ongoruyorym dedi.
ama 3 aya bir kontrole gidicez.

5 aylik yegenimin de kalbinde delikler var. 3 tane ve baya ciddi onunki.
kuzum anjiyo ya da ameliyat olcak bir kac aya kadar.

o yuzden bizimkinin durumunun iyi oldugu biliyorum moralimi bozmuyorum.

Allahim tum hasta bebeklere trz zamanda sifa versin.
hicbir anneyi evlatla sinamasin

Canım zamanla oturuyor bu emme olayı. Her istediğinde oyalayabildiğim kadar oyaladım. Anakucağına koydum biraz ağladı biraz durdu. Ama çok durmuyo hala daha. çok zorda kalınca ayağımda bile salladım hafif hafif. Konuştum. Pışpışladım. Ayakta gezdik. En azından 1 30 2 saat oyaladım. Oda zamanla öğrendi. ☺ şimdi 3 saat bile ara veriyor ama hala kimi zmn gaz sancısından fln herhalde yapışık olmk istio. ☺Aç değilse oyalansın diye doyduğu memede bırakıyom. Acıkmıştır bu diyene kadar o memeyi veriyom. Bu arada diğer memede süt birikebiliyor. Bu aralar hep mızmız sürekli ilgi kucak istio oyun arıyo. Bazen sdc yüzüstü yatmak için bile ağlıo. O kdrı bile onu 15 dk oyalayabilio. Benimkide emziği tam kabul etmiyor sdc acıkmaya başlayınca yada çok huzursuz olup ağlamışsa o zmn alıo. Hala uyurken vermeye çalışıyorum. Huysuzsa. ☺ herkes alıştır rahatlık diyo. ☺ sorf ona sebep avent soothie aldım bende ama onu bile emmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…