- 14 Ağustos 2015
- 2.254
- 1.123
- 63
- 37
kusura bakma canım ancak girebildim yeni okudum msjinı. ilk ay bayagi emiyordu 30 40 dk da. Şimdi mümkün değil o kadar emmiyor canım tas çatlasa 20 dk en çok gece 3 dk bile emdiği oluyor. yani büyüdükçe azaldı emme. istemediginde dili ile itiyor artıkCan'ım ne kadar süre emiyor senin ki doktor bana her bir göğsü 15 dakika toplamda 30 dakika rmecrk değişmiş biz mümkün degil o kadar ememiuoruz zorlamalarla bitimi 20 dk emiyor eğer keyfi varsa diğerimi 3-5 dakika falan
Canim sonunda oyun halısı aldım:) hakikaten çok ilgisini çekti vurup oynuyor oyuncaklarla konuşuyor:) sen e bebekten mı almıştın ? maymun var falan demiştinde bende öyle bi şey aldım tesadüf:)Renkli cicili bicili çarşaflar çok dikkat çekiyor canım. Ben bu çarşafı ikeadan almıştım. Çok sevdi bunu.. bebegi koltuğa yatırıyorum koltuğun sırt kısmınada bu çarşafı seriyorum bayagı bir bakıyor kuşlarla konuşuyor
Oyun halısındanda ben çok memnunum canım
Canım kaça aldın. Halı kalın mıCanim sonunda oyun halısı aldım:) hakikaten çok ilgisini çekti vurup oynuyor oyuncaklarla konuşuyor:) sen e bebekten mı almıştın ? maymun var falan demiştinde bende öyle bi şey aldım tesadüf:)
Yok canım çok kalın değil açıkçası 150 ye aldım e bebek mağazasından. ama ilgisini çekti bebisinCanım kaça aldın. Halı kalın mı
Güle güle kullansın canım. Bende almayı düşünüyorum ama kararsızım hangisini alacağımıYok canım çok kalın değil açıkçası 150 ye aldım e bebek mağazasından. ama ilgisini çekti bebisin
Sagol güzelim. bence görsel olarak biraz büyük oyuncakli olanları seç canım bebeklerin daha çok dikkatini çekiyor. senin takıldığın nokta ne güzelimGüle güle kullansın canım. Bende almayı düşünüyorum ama kararsızım hangisini alacağımı
Canım yatarken de temizlenir. Ben dikçe daha çok çıktığını farkettim ondan dolayı hastayken öyle temizliyorum.Canım senin mesajdan önce yaptım yatar pozisyonda otri bebe ile çektim ama az geldi.şimdi de serumdan sonra kakasını mukuslu yapmaya başladı acaba balgamı alttan mı çıkarıyor.kime sorduysam öyle dedi ama nette başka şeyler çıkıyor
Ablamınkide ağlarken morarıyordu. Bilmiyorum ondanmı sen yinede çok ağlatma canım. Allah yardımcın olsun.sagol cnm
valla fena morariyor benim oglus
dr daykende o sekilde aglayinca, dr
bebeginin morarmasinin sebebi kalbindeki delik degil dedi.
bebegin asabi ondan dedi
elimden geldigince aglatmamaya calisiyorum ama bazen aglayacagi varsa agliyorve morariyor
ins buyuyunce uysallasir
Evet canım inş.Evet süt veren annenin tüm çocuğuyla kardeş oluyor. Ama çocukları kısmında tereddütlerim vardı. Düny
İşte bunlardan da tereddütüm oluyordu.
Yeliz e veya başkasına bir şekilde faydalı olsun istiyorum.
karşılıklı bir fayda olurben en azından süt geldikçe sağdıkça manası olur da sağarım. Alacak olana da faydası dokunur. Hem şu dünya da birer kardeşleri de olur.
Ben ilk oğlanda almıştım canım. 6 sene önce ebebektenCanim sonunda oyun halısı aldım:) hakikaten çok ilgisini çekti vurup oynuyor oyuncaklarla konuşuyor:) sen e bebekten mı almıştın ? maymun var falan demiştinde bende öyle bi şey aldım tesadüf:)
Doktor reflu dedi ilaç başladık pek bir işe yaramadı şu iki gündür çok daha kötücnm anne memesine yakin Medela Calma diye bir marka var.
ben Dr Brown biberonunu kullaniyorum. gaz yapmayi engelliyor bebekte.
birde biberon emzikleru nunara numara. 0ay -3 aya kadar 1 numara kullanmak gerekiyor.
amin cnmm
ahh ahhh
bazen hic gecmeyecek gibi bu zamanlar
amin cnm
cok iyi dusunmussun cnm
bunun sevabi evladina omur olsun
cnm reflusu mu var kuzunun?
sagol cnm
gobek fitigi icin cocuk druna gitmistik.
o dr rutin muayene de soyledi,
kalbinde duymamam gereken bir ses duyuyorum, cocuk kardiyologuna gidin dedi. oyle gittik. yoksa hic anlamadik
cok buyuk degilmis delik. 3mm. 5 cocuktan 1 inde olurmus. 1 yasina kadar kapanmasini ongoruyorym dedi.
ama 3 aya bir kontrole gidicez.
5 aylik yegenimin de kalbinde delikler var. 3 tane ve baya ciddi onunki.
kuzum anjiyo ya da ameliyat olcak bir kac aya kadar.
o yuzden bizimkinin durumunun iyi oldugu biliyorum moralimi bozmuyorum.
Allahim tum hasta bebeklere trz zamanda sifa versin.
hicbir anneyi evlatla sinamasin
Fisher prise'ın Disney serisinden ışık düğmesinde yanıp sönüyor gece modunda melodik ninniler gündüz modunda hayvan sesleri, neşeli melodiler vs var :)Canım ne marka seninki gece modlu ışıklı filan?
Mrh bizde 45 gunluguz ama sütüm az Mama veriyorum doymuyor sütumle süt artırma için yaptığınız özel bi şey varmı yada yediğiniz.kaç saatte bir besliyorsunuz bebeği.sütümü sürekli sağanak artirabilirmiyim yoksa bebek emsinmi sizceBildiğim kadarıyla sadece evlenmeleri yasak oluyor değil mi? Onların yani süt kardeşlerin çocukları için sorun olmuyor. Bizde süt kardeşler hep akrabalar arasında yapılmış bu güne kadar tam bilemiyorum. Ama araştıracağım, şartlar neyse onu sağlamayı isterim tabiki.
O yüzden yakında olsa tanışsak elden versek, süt karseşler birbirini bilse daha hoşuma gider. (Asla süt çocuğu sahiplenmek böbürlenmek değil kimse yanlış anlamasın. Kardeşler birbirini bilsin ki yarın öbürgün bir sorun olmasın diye)
Tabi mersindeki arkadaşa da yollarım, sonuçta ihtiyaç.
Bir arkadaş sormuş emdikten sonra mı sağdığımı?
Bu gerçekten kalıtsal birşey buna inanıyorum.
Hiç süt sorunum olmadı baştan beri sağıp buzluğa koyabilecek kadar çok oldu hatta. Allah yokluğunu aratmasın.
Şuan 45 günlüğüz. Buaralar bir göğsümden 180cc civarı sağıyorum. Oğlum bir emmede 70-80-90cc max. emiyor. Başta az sanıyordum ama uyuması kilo alımı iyi olduğı için bu kadar demekki dedim. Gak dese meme guk dese meme versem de bu kadar emiyor.
Tabi bir göğüsten artan oluyor. Bir de diğer göğsüm kalıyor. Günde iki kez sağıyorum.
Bazen ön sütü sağıp döküyorum, kalanını saklıyorum. Bazen hepsini saklıyorum. Bazen sağarken uyuyakalıyorum eskimiştir diye döküyorum.
Sağdıkça çoğalır dediler, sağmadım bu sefer iki gün ağrıdan öldümiçinde yumrular hissetmeye başladım, mecbur sağdım.
Çocuk emme gücü gelicek o zmn bitirecek falan dediler ama benim oğlum baştan beri emebiliyormuş, eski videoları izledikçe anlıyorum ki emdiğinin yetmediğini düşündüğüm için emmiyor sanıyordum.
Şuan 7-8dakika emiyor ve 3 saat uyuyor emdiğiyle. Sonuö artıyor :/
Rabbim olmayana da versin kesinlikle az olanları üzmemek için yazmamıştım bugünd kadargerçekten olmasydı çok üzülürdüm.
Şimdi de sağıp döktüklerime üzülüyorum
Slm arkadaşlar,uzun zaman takip edemedim biz de 2aylik olduk inek sütü alerjisiyle uğraştık, bir de idrar yolu enfeksiyonu olmustu oglusum,anca toparlayabildim
Çok geçmiş olsun canım niye idrar yolu enfeksiyonu olmuşki ben çok tırsıyorum korkuyorum böyle şeylerden yaOğlumu yikadik bugün antibiyotik kullaniyor uc gundur ve saatlerdir uyuyor5 saati geçti sanırım. Arada emzirdim. Altını aldim . bakıp gülüp maşallah uykuya daldı gece uyumazsa Yandık :)
Masıl yani inek sütü alerjisi, sen içtiğin içinmi bebeğe geçip alerji yapmış?Slm arkadaşlar,uzun zaman takip edemedim biz de 2aylik olduk inek sütü alerjisiyle uğraştık, bir de idrar yolu enfeksiyonu olmustu oglusum,anca toparlayabildim
Ben bugun ılk defa dısarı cıktım, aparatı takınca o kup gıbı sey yamuluyo ama elle duzeltıyorum en son, bır de sırt kısmını sankı duzgun yapamadım agrı yapacak gıbı duruyor, burnunu da sureklı kontrol ettım kapanıyormu dıye bebısınHayırlı olsun canım gule gule kullanin :)
Yenidogan aparati küp gibi poposunu oraya oturtuyorsun bence havluyu ya da kucuk battaniyeyi o hale getirip kullanabilirsin zaten 3. Ayda gerek kalmiyor :)
Oglumda inek sütü alerjisi çıktı, ben de ilk kez duymustum anne sütü aldığı için benim dikkat etmem gerekiyormus,inek sütü yoğurdu vb yememem icmemem gerekiyor, zor bir durumMasıl yani inek sütü alerjisi, sen içtiğin içinmi bebeğe geçip alerji yapmış?
Çok geçmiş olsun canım niye idrar yolu enfeksiyonu olmuşki ben çok tırsıyorum korkuyorum böyle şeylerden yaçok sık altını değiştiriyorum bu sebepten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?