Aynı karından çıkmış 2 kardeş gibi oluyorlar canım. Mersinede göndersen adını soyadını mutlaka al dünya küçük seneler sonra neolacagını bilemezsin. O yüzden süt çocuğunu mutlaka bilmen lazım. Onlarda birbirini bilsin ne güzel işte..Bildiğim kadarıyla sadece evlenmeleri yasak oluyor değil mi? Onların yani süt kardeşlerin çocukları için sorun olmuyor. Bizde süt kardeşler hep akrabalar arasında yapılmış bu güne kadar tam bilemiyorum. Ama araştıracağım, şartlar neyse onu sağlamayı isterim tabiki.
O yüzden yakında olsa tanışsak elden versek, süt karseşler birbirini bilse daha hoşuma gider. (Asla süt çocuğu sahiplenmek böbürlenmek değil kimse yanlış anlamasın. Kardeşler birbirini bilsin ki yarın öbürgün bir sorun olmasın diye)
Tabi mersindeki arkadaşa da yollarım, sonuçta ihtiyaç.
Bir arkadaş sormuş emdikten sonra mı sağdığımı?
Bu gerçekten kalıtsal birşey buna inanıyorum.
Hiç süt sorunum olmadı baştan beri sağıp buzluğa koyabilecek kadar çok oldu hatta. Allah yokluğunu aratmasın.
Şuan 45 günlüğüz. Buaralar bir göğsümden 180cc civarı sağıyorum. Oğlum bir emmede 70-80-90cc max. emiyor. Başta az sanıyordum ama uyuması kilo alımı iyi olduğı için bu kadar demekki dedim. Gak dese meme guk dese meme versem de bu kadar emiyor.
Tabi bir göğüsten artan oluyor. Bir de diğer göğsüm kalıyor. Günde iki kez sağıyorum.
Bazen ön sütü sağıp döküyorum, kalanını saklıyorum. Bazen hepsini saklıyorum. Bazen sağarken uyuyakalıyorum eskimiştir diye döküyorum.
Sağdıkça çoğalır dediler, sağmadım bu sefer iki gün ağrıdan öldümiçinde yumrular hissetmeye başladım, mecbur sağdım.
Çocuk emme gücü gelicek o zmn bitirecek falan dediler ama benim oğlum baştan beri emebiliyormuş, eski videoları izledikçe anlıyorum ki emdiğinin yetmediğini düşündüğüm için emmiyor sanıyordum.
Şuan 7-8dakika emiyor ve 3 saat uyuyor emdiğiyle. Sonuö artıyor :/
Rabbim olmayana da versin kesinlikle az olanları üzmemek için yazmamıştım bugünd kadargerçekten olmasydı çok üzülürdüm.
Şimdi de sağıp döktüklerime üzülüyorum
Sağol canim inşallahGüle güle kullansın canım
Bildiğim kadarıyla sadece evlenmeleri yasak oluyor değil mi? Onların yani süt kardeşlerin çocukları için sorun olmuyor. Bizde süt kardeşler hep akrabalar arasında yapılmış bu güne kadar tam bilemiyorum. Ama araştıracağım, şartlar neyse onu sağlamayı isterim tabiki.
O yüzden yakında olsa tanışsak elden versek, süt karseşler birbirini bilse daha hoşuma gider. (Asla süt çocuğu sahiplenmek böbürlenmek değil kimse yanlış anlamasın. Kardeşler birbirini bilsin ki yarın öbürgün bir sorun olmasın diye)
Hiç süt sorunum olmadı baştan beri sağıp buzluğa koyabilecek kadar çok oldu hatta. Allah yokluğunu aratmasın.
Şuan 45 günlüğüz. Buaralar bir göğsümden 180cc civarı sağıyorum. Oğlum bir emmede 70-80-90cc max. emiyor. Başta az sanıyordum ama uyuması kilo alımı iyi olduğı için bu kadar demekki dedim. Gak dese meme guk dese meme versem de bu kadar emiyor.
Tabi bir göğüsten artan oluyor. Bir de diğer göğsüm kalıyor. Günde iki kez sağıyorum.
Bazen ön sütü sağıp döküyorum, kalanını saklıyorum. Bazen hepsini saklıyorum. Bazen sağarken uyuyakalıyorum eskimiştir diye döküyorum.
Sağdıkça çoğalır dediler, sağmadım bu sefer iki gün ağrıdan öldümiçinde yumrular hissetmeye başladım, mecbur sağdım.
Çocuk emme gücü gelicek o zmn bitirecek falan dediler ama benim oğlum baştan beri emebiliyormuş, eski videoları izledikçe anlıyorum ki emdiğinin yetmediğini düşündüğüm için emmiyor sanıyordum.
Rabbim olmayana da versin kesinlikle az olanları üzmemek için yazmamıştım bugünd kadargerçekten olmasydı çok üzülürdüm.
İnşallah canım bizde bondigo serüven ormanı aldk bakalm bugn gelcekms sevcek mi gorcez
Canım ablamın kızının kalbindede delik vardı 2 yaşına geldiğinde kapanmıştı. Sadece aglarken morarmamasına dikkat et çok katılarak ağlamasın demişti doktoru..cnm anne memesine yakin Medela Calma diye bir marka var.
ben Dr Brown biberonunu kullaniyorum. gaz yapmayi engelliyor bebekte.
birde biberon emzikleru nunara numara. 0ay -3 aya kadar 1 numara kullanmak gerekiyor.
amin cnmm
ahh ahhh
bazen hic gecmeyecek gibi bu zamanlar
amin cnm
cok iyi dusunmussun cnm
bunun sevabi evladina omur olsun
cnm reflusu mu var kuzunun?
sagol cnm
gobek fitigi icin cocuk druna gitmistik.
o dr rutin muayene de soyledi,
kalbinde duymamam gereken bir ses duyuyorum, cocuk kardiyologuna gidin dedi. oyle gittik. yoksa hic anlamadik
cok buyuk degilmis delik. 3mm. 5 cocuktan 1 inde olurmus. 1 yasina kadar kapanmasini ongoruyorym dedi.
ama 3 aya bir kontrole gidicez.
5 aylik yegenimin de kalbinde delikler var. 3 tane ve baya ciddi onunki.
kuzum anjiyo ya da ameliyat olcak bir kac aya kadar.
o yuzden bizimkinin durumunun iyi oldugu biliyorum moralimi bozmuyorum.
Allahim tum hasta bebeklere trz zamanda sifa versin.
hicbir anneyi evlatla sinamasin
benim bildiğim sadece emen değil alt üst ilişkisinde de kardeş evliliği olmuyor tam fetva nedir bilmiyorum
dediğin gibi araştırırsın ona gre yaparsın inşallah, destekliyorum seni
bondigo serüven ormanı bende onu gördüm hoşuma gitti onunda piyanolusu var,
hemde fisher price nin aynısı copy past yapmışlar bi markası farklı
bu hafta alayım her aratmada kafam karışıyor ne güzel karar vermiştim
Canım senin mesajdan önce yaptım yatar pozisyonda otri bebe ile çektim ama az geldi.şimdi de serumdan sonra kakasını mukuslu yapmaya başladı acaba balgamı alttan mı çıkarıyor.kime sorduysam öyle dedi ama nette başka şeyler çıkıyorCanım burun deliklerine direk sıktırıyorum ben damlatırsan pek bir faydası olmuyor. Sümük yoksa ıslatıyor sadece.. biraz sıktırırsan hem daha derine gidiyor. Biraz yatık bekleyip dikiyorum hatta o sırada hapşurup rahatsız olursa sümükler daha kolay çıkıyor.
Ben burnunu yatık temizlemiyorum kucagımda dikçe yutarken otri bebe ile çekiyorum canım
Evet sadece hastanedeyken kullanmadım ben. Eve geldiğimden beri kullanıyorum canım. Hem yüzüstü daha iyi yatıyor hem tıkanmıyor hem gazını daha rahat çıkarıyor hemde kustuğunda yutmuyor dışarı çıkıyor.
Yüzüstü yatırırken sadece ayakları yastığın dışında kalıyor. Kaplumbaga gibi yatıyor. Öyle çok rahat yatıyor aynı anne kucagı gibi yatmış oluyor.
Tam sırt üstü yatırırsam yada yan yatırırsam bel boşluğunu dolduracak şekilde yastığın üzerine koyuyorum popodan itibaren yastık dışında kalıyor.
Yastık ne çok sert ne çok yumuşak. Bebegi yatırdığında hafif vücudunun şeklini alıyor. Bu sayede kucakta gibi oluyor canım ve gece uykuları daha uzun sürüyor. Bir akşam yattığı yastığı yıkamıştım o gece başka şekilde yatırdım bir türlü uyuyamadı en fazla 2 saatte uyandı. Eski yastığına kavuşunca eskiye döndü. Bebegin rahatına göre biryastık ayarlarsan uyku kalitesi de artıyor.
Yastığa yatırdığımda mutlaka aşağı kaymasın diye alttan ve yandan destek koyuyorum.
30. Günde bittiyse bu adettir canım.
Arkadaşım Profilo ninni makinesi yazınca netten eşya sesleri var. Ben de kızım çok ağlayınca ordan fön makinesini dinletiyorum.Benim kızım kolik oldu arkadaşlar burda bir arkadaş orhan buzuki kolik şarkısı var demişti netten dinleyemiyorum hangi siteden giriyorsunuz acaba 3 gündür fön makinesi sesi ile uyuttum kızımı benim kafam şişti o bana mısın demiyor 20 dk dır makine açık uyumuyorda bugün kapattım başım bir hoş oldu garip garip uğultular duymaya başladım
İlk gordugunu al o.zaman direm baktikca kafası karisiyo.insanınbenim bildiğim sadece emen değil alt üst ilişkisinde de kardeş evliliği olmuyor tam fetva nedir bilmiyorum
dediğin gibi araştırırsın ona gre yaparsın inşallah, destekliyorum seni
bondigo serüven ormanı bende onu gördüm hoşuma gitti onunda piyanolusu var,
hemde fisher price nin aynısı copy past yapmışlar bi markası farklı
bu hafta alayım her aratmada kafam karışıyor ne güzel karar vermiştim
Senin bebiş ne kadarlık canımHahaiyi demssn ilk günlerde çok zorluk cektm bende çok az uyuyodu smdilik biraz daha iyi
sagol cnmCanım ablamın kızının kalbindede delik vardı 2 yaşına geldiğinde kapanmıştı. Sadece aglarken morarmamasına dikkat et çok katılarak ağlamasın demişti doktoru..
Senin bebişinde kapanır inş.
İki Parmağınla makas şeklinde sıkıştır memeyi o zmn kanallardan az geliyor. Ama şuan gıcık olduysa anca diğer eemmesinde olabilirYa bu kız memeyle kavga edıyor bu günlerde cok hızlı akıyor sut ondan mı bılemıyorum denemek için Smdı biberon verdım onu alıyor memeyle savaş halınde bide damağından ses gelıyor sutun cok geldıgı anlarda ne yapcm ben
Gunlerdir kalada mukusu arastiriyorum netten dr cok inceliyosun dedigi icin arayip soramadim da serum fizyolojik sebebi olabilir mi gercekten? Talbiz bir haftadir devam bizim kizimin bu kadar balgami olamaz heralde diyorum ama bilemedim simdiCanım senin mesajdan önce yaptım yatar pozisyonda otri bebe ile çektim ama az geldi.şimdi de serumdan sonra kakasını mukuslu yapmaya başladı acaba balgamı alttan mı çıkarıyor.kime sorduysam öyle dedi ama nette başka şeyler çıkıyor
Evet süt veren annenin tüm çocuğuyla kardeş oluyor. Ama çocukları kısmında tereddütlerim vardı. Dünybskn
Karşılıklı emme olsaydı iki tarafında olan bütün çocuklar kardeş oluyor.
Sadece bskn süt verdiği için sadece o süt verilen bebek, bskn in olacak bütün çocuklarının kardeşi olacak.
Diğer süt verilen bebegin kardeşleri birşey olmuyor.
İki Parmağınla makas şeklinde sıkıştır memeyi o zmn kanallardan az geliyor. Ama şuan gıcık olduysa anca diğer eemmesinde olabilir
Hayırlı olsun canım gule gule kullanin :)Bende momfortbabynin siparişini verdim. Chicconun erkek bebekler de sıkıntı olabileceği yazıyodu bi kç yerde o yüzden ondan vazgeçtim. Kendi sitesinden sipariş verdim bende bakarken bi anda siparişi de hallettim. ☺
Yenidogan aparati küp gibi poposunu oraya oturtuyorsun bence havluyu ya da kucuk battaniyeyi o hale getirip kullanabilirsin zaten 3. Ayda gerek kalmiyor :)deden için geçmiş olsun raabim ele muhtaç etmesin inşAllah
bebeğin için coooook acil şifalat diliyorum inşallah toparlanır raabim yardımcın olsun canımm
canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifa sana da sabır versin
inşAllah üstesinden gelirsiniz, huyu yumuşar
bende aldım ama yeni doğan apartı almadım nasıl olsa kış cıkmayız ne gerek var diye ama pişman oldum
normal havlu denedim ama içim rahat etmedi, sen aparatı nasıl kullanıyorsun havlu ile oturtsam olur mu
ben erkek bebeklerde testislere olan zararını araştırdım kabgurularda
boba ve momfort vardı, ikisi de aynı ama fiyatları çok farklıydı
o yüzden momfort aldım daha kullanmadım ama kumas falan kaliteli güzel
bana göre avent anne göğüsüne yakın
lonsinoh un göğüs pompasında ki biberonda var ama dudaklara en güzel oturanı avent
ikili cam şişe almıştım ben
Aynen benimki de seninki gibi canım. Ci giragi sesli sallarsam bakıyor. Yani oyun hal ısındaki cingiraklara bakmaz gibi geliyor bana. Bu oyun halıları müzikli mi nasıl oluyor nasıl oyalaniyorlar. Bakicani bilsem hemen alicam ben de.Bizde dün internetten sipariş ettik oyun halisini oynar gibi geliyo ya baklm cnku çıngıraklı oyuncakları var çok ilgisini cekiyo çok aglaynca salliyorm bakiyo takip ediyo bırakınca tekrar aglyo
Bildiğim kadarıyla sadece evlenmeleri yasak oluyor değil mi? Onların yani süt kardeşlerin çocukları için sorun olmuyor. Bizde süt kardeşler hep akrabalar arasında yapılmış bu güne kadar tam bilemiyorum. Ama araştıracağım, şartlar neyse onu sağlamayı isterim tabiki.
Canım eliyle vuruyor oyuncaklara müziği açıncada gülüyor ışıklarına bakıyor filan.. Bayağı uzun kalıyor, gece modu var müzik kutusunun melodik, onda uyumuşluğu bile var.. :) Ama tabi 3+ bebekler için üretilmiş ama bizimki pek bir beğendi şimdiden :)şu oyun halısı işini bende düşünüyorum modelide belirledim ama
kaç aydan itibaren oynamaya başlıyorlar, şimdi 45 günlüğüz koysam oynar mı bilemedim
iyi bakalım sizin içinde hayırlısı inşAllah balım
Canım ne marka seninki gece modlu ışıklı filan?Canım eliyle vuruyor oyuncaklara müziği açıncada gülüyor ışıklarına bakıyor filan.. Bayağı uzun kalıyor, gece modu var müzik kutusunun melodik, onda uyumuşluğu bile var.. :) Ama tabi 3+ bebekler için üretilmiş ama bizimki pek bir beğendi şimdiden :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?