Benim demek istediğimde bu işte canım. Mukustan başka belirtiler varsa bebek rahatsızsa mutlaka birşey vardır. Bebek gayet mutluysa bir sıkıntısı yoksa yemeğe devamCanim benim de hersey normaldi. Sonra sut olayini cok abarttim ve ishal,yuzde kirmizi benekler, fazla kusma, huzursuzluk ve halsizlik gibi belirtiler oldu. Arasira mukus her bebekte olur. Onu sikinti yapma. Sut olayini da fazla abartma. Bence benimde bebegimde ciddi bir alarji yok ama asiriya kacinca bebeklerde olurmus. Nadir gorulen bir durum degil yani.
Simdi butun sut urunlerini kestim ama daha oncede yazdigim gibi yavas yavas yogurt yemekle ise baslicam eger yine alerji belirtileri olursa tamamen sut urunlerini hayatimdan cikaricam.
Benim sana tavsiyem ayni sekilde beslenmene devam et ama bebeginide takip et. Belirti gorursen miktarini azalt eger yine belirti devam ederse sutu birakip yogurda devam et gibi.
Aynen oyle canim. Annenin bebegini takip etmesi cok onemli. Mutlu huzurlu ve emiyorsa ne guzel.Benim demek istediğimde bu işte canım. Mukustan başka belirtiler varsa bebek rahatsızsa mutlaka birşey vardır. Bebek gayet mutluysa bir sıkıntısı yoksa yemeğe devamzaten zamanla herkes bebegini tanımaya başlıyor mesela ben domates yedim kırmızı noktalar çıktı bıraktım kurıyemiş yedim yüzü pütür oldu bir daha yemiyorum. Zamanla ne dokunuyor ne dokunmuyor öğreniyoruz.
Bizim pişiği biliyorsun. Her kakasında mukus vardı. Ve hep diyordum bilirsin az az peşpeşe yapıyordu.Kızlar mukus var diyemi diyet yapıyorsunuz? Benimkindede var arada oluyor ama her kakada degil. Ben dikkat etmiyorum süt içiyorum. Kakada mukus olsa ne olur ki? Bebişimde rahatsız degil gayet normal. Sadece kakasında arada mukus oluyor o kadar. Sizin bebişlerde başka rahatsızlıkmı olduda diyet yapıyorsunuz?
Migrosta alfa diye bir markaydı galiba. 15lira gibiydi. Tadı kötü:) söyliyeyim. Hoş şuan içsem belki çok güzel gelecek çünkü keçi peyniri de sevmezdim :)Badem sutunu nerden bulabilirim?
Ne kadar sure diyet yapmayi dusunuyorsun.
Biraz bebek toparlansin ben gunde bir kase yogurt yemeye baslicam ama hic sut icmicem. Bakalim nasil olacak. Eger yine alerji belirtileri gorursem tamamen sut urunlerini birakicam.
Ben başta yediklerimi yzıyordum. Ama pek düzenli olamadım. Mesela bugün peynir yemeyip ertesi gün yoğurt denemesi hapacaktım ama anne sütü en az üç günde alerjenlerden temizlenirmiş.Canim benim de hersey normaldi. Sonra sut olayini cok abarttim ve ishal,yuzde kirmizi benekler, fazla kusma, huzursuzluk ve halsizlik gibi belirtiler oldu. Arasira mukus her bebekte olur. Onu sikinti yapma. Sut olayini da fazla abartma. Bence benimde bebegimde ciddi bir alarji yok ama asiriya kacinca bebeklerde olurmus. Nadir gorulen bir durum degil yani.
Simdi butun sut urunlerini kestim ama daha oncede yazdigim gibi yavas yavas yogurt yemekle ise baslicam eger yine alerji belirtileri olursa tamamen sut urunlerini hayatimdan cikaricam.
Benim sana tavsiyem ayni sekilde beslenmene devam et ama bebeginide takip et. Belirti gorursen miktarini azalt eger yine belirti devam ederse sutu birakip yogurda devam et gibi.
Bu konuda alerjikanne.com u okudum bende.oradaki hikayelere bakilirsa alerji okadar bbasit bisey degil.zamanla organlara zarar verebiliyor yada bitakim ataklar geciriyor bebisler vs daha birsuru sey..benim oglumda buyuk ihtimal alerjisi varmis simdi farkediyorum.hic uyumazdi hep aglardi yogurt verince ceneleri kizarirdi..popduna surmedigim krem kalmamisti...kafasindan konagi ayirmakta cok uzun surdu..ama herkes normal olur dedi bunlara..sonra 8 aylik bronsit oldu taa 3 yasina kadar heray bronsit oldu cocugum ..bunlar alerjik cocuklarda sik gorulen ragatsizliklardan..ve yogurt sut yumurtayi daha bu yil tuketiyor 4 yasinda...bilmeden buyutusum onu ama cok zordu..insallah bu oyle olmaz..kisa surerBizim pişiği biliyorsun. Her kakasında mukus vardı. Ve hep diyordum bilirsin az az peşpeşe yapıyordu.
Süt alerjisi belirtilernden biri en önemli ayırt edicisi belki de mukuslu kaka. Hatta İlerlemiş hali kanlı mukuslu kaka.
Ciltte döküntü/egzama
Konak
Pişik (her pişik değil. İlerlemiş ve krem/ilaç kullanımına rağmen iyileşmeyip ilerleyen pişikler)
Sivilce
Meme reddi
Gaz
Aslında mukuslu kaka normal karşılanıyor. Çünkü üşütme ve bakteri de mukuslu kakaya sebep olabiliyormuş.
Emin olmak için en iyisi test diye düşündüm ama testinde sonu yok, kanda bakılacak sonra deride test yapılacak. Alerjenler tespit edilebilir veya edilmeyebilirde:/ 1yaş altında testte çıkmayabiliyormuş. Deneme yaparak kendin bul dedi doktor:/
Neden diyet yapıyorum. Yapmazsam ne oluyor.
Son bir aydır neredeyse bu konuda kafayı yedim. Bir çok şey araştırdım. Kafa bulandırmak istemem asla kimseyi panikletmek de istemem ama tedavi olunmayan alerjiler ileride farklı sorunlara yol açabiliyormuş.
Mesela reflü. Gıda alerjisi. Toz çimen vs alerjisi veya astım alerjisi. Veya astım. İştahsızlık bile etkiler arasında.
Yapılmasa bile dört beş ay içinde bağırsak kendisi de bu hassasiyet ortadan kaldırabiliyormuş. Ama bazen kalıcı şeylerde bırakabiliyormuş.
Benim bebekliğim çok ağlak geçmiş. O kadar ki annem beni ananemlere bırakırmışgeri almak da istemezmiş, hatta çok kez babam annemin elinden zor kurtarmış
kardeşim ise yatar uyurmuş:)
Şuan tespit edilmiş kabuklu yemişlere karşı ve bir çok şeye(toza çimene polene eski eşyalardaki kokuya, akarlara ....) alerjim var. Baharları benim için işkence. Çok şükür astıma Kadar değil ama hayatımı olumsuz etkiliyor bu durum.
Diyorum ki belki de benim ağlama sebebim de buydu. Bana inek sütü alerji yapıyordu :/ bilinemedi. Annem bilseydi önlemini alırdı belkide.
Şuan bunun önlemini almak benim elimdeyse, sadece ihtimal bile olsa önlemimi almak istiyorum
Çok sevsem de Peynir yemişim yememişim şuan hiç umrumda değil. Ben ek gıdaya başlamadan bu işi halledeceğimizi umuyorum.
Bu konuda alerjikanne.com u okudum bende.oradaki hikayelere bakilirsa alerji okadar bbasit bisey degil.zamanla organlara zarar verebiliyor yada bitakim ataklar geciriyor bebisler vs daha birsuru sey..benim oglumda buyuk ihtimal alerjisi varmis simdi farkediyorum.hic uyumazdi hep aglardi yogurt verince ceneleri kizarirdi..popduna surmedigim krem kalmamisti...kafasindan konagi ayirmakta cok uzun surdu..ama herkes normal olur dedi bunlara..sonra 8 aylik bronsit oldu taa 3 yasina kadar heray bronsit oldu cocugum ..bunlar alerjik cocuklarda sik gorulen ragatsizliklardan..ve yogurt sut yumurtayi daha bu yil tuketiyor 4 yasinda...bilmeden buyutusum onu ama cok zordu..insallah bu oyle olmaz..kisa surerBizim pişiği biliyorsun. Her kakasında mukus vardı. Ve hep diyordum bilirsin az az peşpeşe yapıyordu.
Süt alerjisi belirtilernden biri en önemli ayırt edicisi belki de mukuslu kaka. Hatta İlerlemiş hali kanlı mukuslu kaka.
Ciltte döküntü/egzama
Konak
Pişik (her pişik değil. İlerlemiş ve krem/ilaç kullanımına rağmen iyileşmeyip ilerleyen pişikler)
Sivilce
Meme reddi
Gaz
Aslında mukuslu kaka normal karşılanıyor. Çünkü üşütme ve bakteri de mukuslu kakaya sebep olabiliyormuş.
Emin olmak için en iyisi test diye düşündüm ama testinde sonu yok, kanda bakılacak sonra deride test yapılacak. Alerjenler tespit edilebilir veya edilmeyebilirde:/ 1yaş altında testte çıkmayabiliyormuş. Deneme yaparak kendin bul dedi doktor:/
Neden diyet yapıyorum. Yapmazsam ne oluyor.
Son bir aydır neredeyse bu konuda kafayı yedim. Bir çok şey araştırdım. Kafa bulandırmak istemem asla kimseyi panikletmek de istemem ama tedavi olunmayan alerjiler ileride farklı sorunlara yol açabiliyormuş.
Mesela reflü. Gıda alerjisi. Toz çimen vs alerjisi veya astım alerjisi. Veya astım. İştahsızlık bile etkiler arasında.
Yapılmasa bile dört beş ay içinde bağırsak kendisi de bu hassasiyet ortadan kaldırabiliyormuş. Ama bazen kalıcı şeylerde bırakabiliyormuş.
Benim bebekliğim çok ağlak geçmiş. O kadar ki annem beni ananemlere bırakırmışgeri almak da istemezmiş, hatta çok kez babam annemin elinden zor kurtarmış
kardeşim ise yatar uyurmuş:)
Şuan tespit edilmiş kabuklu yemişlere karşı ve bir çok şeye(toza çimene polene eski eşyalardaki kokuya, akarlara ....) alerjim var. Baharları benim için işkence. Çok şükür astıma Kadar değil ama hayatımı olumsuz etkiliyor bu durum.
Diyorum ki belki de benim ağlama sebebim de buydu. Bana inek sütü alerji yapıyordu :/ bilinemedi. Annem bilseydi önlemini alırdı belkide.
Şuan bunun önlemini almak benim elimdeyse, sadece ihtimal bile olsa önlemimi almak istiyorum
Çok sevsem de Peynir yemişim yememişim şuan hiç umrumda değil. Ben ek gıdaya başlamadan bu işi halledeceğimizi umuyorum.
Elinden gelse geriye dönmek isterdin eminimBu konuda alerjikanne.com u okudum bende.oradaki hikayelere bakilirsa alerji okadar bbasit bisey degil.zamanla organlara zarar verebiliyor yada bitakim ataklar geciriyor bebisler vs daha birsuru sey..benim oglumda buyuk ihtimal alerjisi varmis simdi farkediyorum.hic uyumazdi hep aglardi yogurt verince ceneleri kizarirdi..popduna surmedigim krem kalmamisti...kafasindan konagi ayirmakta cok uzun surdu..ama herkes normal olur dedi bunlara..sonra 8 aylik bronsit oldu taa 3 yasina kadar heray bronsit oldu cocugum ..bunlar alerjik cocuklarda sik gorulen ragatsizliklardan..ve yogurt sut yumurtayi daha bu yil tuketiyor 4 yasinda...bilmeden buyutusum onu ama cok zordu..insallah bu oyle olmaz..kisa surer
Memede kalmayı çok sevmiyor olabilir. Karnını doyurup ayrılıyor. Bir yerde öyle okumuştum. Ama bu bir fikir sadece. Eğer öyleyse şanslısın bence canım. Seni oyalamayacak. Dışarı çıkınca falan rahat edersinKızlar bizimki bu ara çok az emiyor. 5 6 dk. Emip bırakıyor. Normalde 20 dk yarım saatten az emmedi. Ama günde 2 3 kez kaka yapıyor. Ciş de yapiyor. 2 ay 1 haftaligiz. 2 saatte bir filan emziriyorum. 3 saaten önce vermesem mii. 3 saatte verirsem bi 15 dk. Filan emiyor. Böyle 5 dk da bile memeyi sok çıkar şok çıkar gaz arttı. Siz napiyosunuz?
Atlayabilirsen zayıflatır ama bölgesel zayıflama yapar mı bilmemKızlar merhaba şu hamilelik sonrası kilolar için ne yapıyorsunuz ip atlayarak zayıflsmayı deneyen var mı aranızda ben ip aldım başlamayı düşünüyorum ama ne kadar etkili olur bilmiyorum
Benim kızım da bir aylıkken uyumuyordu. 40 çıksın değişir dediler ama uyumama hali devam etti. Şimdi iki aylık çok şükür daha iyi durımda. Biraz daha zaman geçsin o da uyuyacak annesi. Sen tabiki de onun için en güzelini beceriyorsun5,5 saattir uyumadı ben mi beceremiyorum anlamıyorum daha 1 aylık siz ne yapıyorsunuz nasıl uyutuyorsunuz moralim bozuldu çıldırmak üzereyim
Canım Allah razı olsun umarım dediğin gibi olur kırkımız çıkınca düzelir umarım çok kötüyümBenim kızım da bir aylıkken uyumuyordu. 40 çıksın değişir dediler ama uyumama hali devam etti. Şimdi iki aylık çok şükür daha iyi durımda. Biraz daha zaman geçsin o da uyuyacak annesi. Sen tabiki de onun için en güzelini beceriyorsun
Benimki de çok tükürüklü. Doktorum üçüncü aya doğru tükürük bezleri aktifleşiyor merak etme dediKızlar 54 günlük bebeğim sanki diş çıkaracak gibi tükürük yapıyor. Diş için daha erken diye biliyorum acaba ağzında pamukçuk var o yapar mı?
Sağol canım vallahi anyayı konyayı yeni anladım.1gram uyku uyumadık.çocuk mahvoldu.yine İnternet'e baktım.neredeyse çoğu şey yasak gaz yaptığı için.ne yicez biz böyle...kahvaltıda ne yiyorsun? Tatlı olarak ne yicez? Helva dokunur mu acaba...tatlı çok önemli benim için...duramam ki yemeden.Keçi sütlü bi mama var onu dene istersen anne sutune yakın ya belki meme istemez yani aklıma gelenler bunlar bide yediğine içtiğine çok dikkat et ben nerdeyse hiç bişey yiyemiyorm deli gibi süt içmek istiyorum ayrıca ama gaz olmasın diye onuda içmiyorum gaz problemimiz de olmuyo o yuzdenn
Allah cümlemizden razı olsun inşalah. Seni çok iyi anlıyorum. O kadar zor oluyor ki bazen akşama kadar ağzıma bir şey koyamazdım. Eşim işten gelse diye dört gözle beklerdim ki hala beklerim. Bizimkinin kötü huyu kucakta ya da ayakta uyuyor bırakınca açıyor gözleri yine bağlıyor beni. Sen inşallah daha güzel alıştırırsın uykuyaCanım Allah razı olsun umarım dediğin gibi olur kırkımız çıkınca düzelir umarım çok kötüyüm
Evet canım insan çok endişe ediyor bakalım artık bekleyeceğizAy canım Nasıl korkmuşsundur çok geçmiş olsun
Alıştırmak diye bir şey yok bence be bek istediği düzeni kuruyor seni ona alistiriyor benim ki de meme de kucakta uyuyor şimdi o kadar zor durumdayım. Ki uyusunda istediği gibi uyusun durumundayımAllah cümlemizden razı olsun inşalah. Seni çok iyi anlıyorum. O kadar zor oluyor ki bazen akşama kadar ağzıma bir şey koyamazdım. Eşim işten gelse diye dört gözle beklerdim ki hala beklerim. Bizimkinin kötü huyu kucakta ya da ayakta uyuyor bırakınca açıyor gözleri yine bağlıyor beni. Sen inşallah daha güzel alıştırırsın uykuya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?