ben travel sistem almadım arabamı..nuna bepp aldım bide ana kucağını aldım..şimdi sizin şikayetleri okuyunca çok büyük vs. falan diye iyiki öyle almamışız diyorumBen de tokyo ultımate aldım canım tamam cok rahat surusu konforlu felan ama cok buyuk ya. Bagaja zor sıgdırdık. Gecen dısarı cıktık portbebe halıne getırdık oturma kısmını katladık arabaya koyduk ama bagaja cok zor sıgdırdık. Ben 23 nısanda annemlere gıdıcem sehır dısına 3 haftalıgına, kara kara dusunuyorum arabayı alsammı yoksa kanguruylamı gıtsem dıye. Arabayı alırsam sadece govdesını alıp pusetı monte edıp kullanıcam sanırım, portbebe kısmı cok buyuk cunku.
sagol canım. Ne bileyim kesinlikle birşeyi yoktur diyemeyiz belki ama bebegin başka sıkıntısı yoksa senin yediğin şeylerden oluyordur. Bebişin bagırsakları daha tam gelişmemiş olduğu için öyle oluyordur. Önemli bir hastalık olsa mutlaka başka bir belirtiside olmazmı? Herşey yolunda olduğu için ben takmıyorum. Ama dediğim gibi benim oğlan her türlü kaka yapıyor. Bazen çok normal bazen yeşil ip gibi.... ama hep böyle kaka yapıyorsa hiç normal kaka yapmıyorsa söyle doktoruna belki yediğin başka bir yiyecekten oluyordur.
Ama bence bebegine sıkıntı yapmıyorsa sadece kakadan çıkıyorsa bebegin ağrısı sızısı ateşi yoksa sen de diyet yapma çünkü süt ürünlerinin zararından çok faydası var.
Antibiyotik ağızda pamukçuk bile yapıyorsa mukusta yapar herhalde...
Canım senin mukustan başka belirtilerinde varmış süt alerjisi olabilir tabi... inş geçer en kısa zamanda..
Canim ben bugun dr sordum bunlarin hepsi alerji belirtisi dedi ama mutlaka arastirilmali dedi cocuk gastroentolojiye gitmek gerekirmisCanım işte ben bilemedim. Sana atmıştım çok suluydu kaka sonra mukus başladı. Antibiyotik yapar mi. Uç gündür her bez mukuslu ki 7-8 bez oluyor çoğunda. Eksi sut kokuyor . gözlerini çok kasıyor uykuya geçerken sinirlenince vs. Popo ve boyun kırmızı hep. Bunların bazıları alerji belirtisiymis ama benim bebek şükür mutlu bir bebek. Uykusu gündüz sıkıntı ama aksam gece şükür çok problem değil.
Bilemedigimden cahllikten bundan mıdır diyorum. Gecen doktorda teste gizli kan cijmadi. Bu hafta başka doktora tekrar gideceğim.
Ben kullandim ise yariyor zaten probiyotik iceriyormus ilactan ziyade bagrsak duzenleyiciHanımlar merhaba, 22 şubat doğumlu bir oğlum var,sizi zaman zaman takip ediyorum ama yazmamştım. Bir sorum olucaktı, 3 gündür ishali var dr reflor ver sütüne karıştırıp dedi, burada uygulayan vardı sanırım işe yaradımı diyr soracaktım, cok küçükler ya ilaç vermek içime hiç sinmiyo
Anladım canım inş oğlun sana çekmemiştir. İnş şu alerjiside çabuk geçerBizim pişiği biliyorsun. Her kakasında mukus vardı. Ve hep diyordum bilirsin az az peşpeşe yapıyordu.
Süt alerjisi belirtilernden biri en önemli ayırt edicisi belki de mukuslu kaka. Hatta İlerlemiş hali kanlı mukuslu kaka.
Ciltte döküntü/egzama
Konak
Pişik (her pişik değil. İlerlemiş ve krem/ilaç kullanımına rağmen iyileşmeyip ilerleyen pişikler)
Sivilce
Meme reddi
Gaz
Aslında mukuslu kaka normal karşılanıyor. Çünkü üşütme ve bakteri de mukuslu kakaya sebep olabiliyormuş.
Emin olmak için en iyisi test diye düşündüm ama testinde sonu yok, kanda bakılacak sonra deride test yapılacak. Alerjenler tespit edilebilir veya edilmeyebilirde:/ 1yaş altında testte çıkmayabiliyormuş. Deneme yaparak kendin bul dedi doktor:/
Neden diyet yapıyorum. Yapmazsam ne oluyor.
Son bir aydır neredeyse bu konuda kafayı yedim. Bir çok şey araştırdım. Kafa bulandırmak istemem asla kimseyi panikletmek de istemem ama tedavi olunmayan alerjiler ileride farklı sorunlara yol açabiliyormuş.
Mesela reflü. Gıda alerjisi. Toz çimen vs alerjisi veya astım alerjisi. Veya astım. İştahsızlık bile etkiler arasında.
Yapılmasa bile dört beş ay içinde bağırsak kendisi de bu hassasiyet ortadan kaldırabiliyormuş. Ama bazen kalıcı şeylerde bırakabiliyormuş.
Benim bebekliğim çok ağlak geçmiş. O kadar ki annem beni ananemlere bırakırmışgeri almak da istemezmiş, hatta çok kez babam annemin elinden zor kurtarmış
kardeşim ise yatar uyurmuş:)
Şuan tespit edilmiş kabuklu yemişlere karşı ve bir çok şeye(toza çimene polene eski eşyalardaki kokuya, akarlara ....) alerjim var. Baharları benim için işkence. Çok şükür astıma Kadar değil ama hayatımı olumsuz etkiliyor bu durum.
Diyorum ki belki de benim ağlama sebebim de buydu. Bana inek sütü alerji yapıyordu :/ bilinemedi. Annem bilseydi önlemini alırdı belkide.
Şuan bunun önlemini almak benim elimdeyse, sadece ihtimal bile olsa önlemimi almak istiyorum
Çok sevsem de Peynir yemişim yememişim şuan hiç umrumda değil. Ben ek gıdaya başlamadan bu işi halledeceğimizi umuyorum.
Aynen oyle canim. Annenin bebegini takip etmesi cok onemli. Mutlu huzurlu ve emiyorsa ne guzel.
Benim bebegim o kadar istahliydi ki 40 gunlukken kilosu 5.200 du. Doktor ne yedirdin sen buna dedi. Mama verdim sandi. Sonra yavrum istahtan bir kesildi. Uyanik oldugu her dakika memede olan bebek 10 dakika memede durmaz oldu. Süzuldu. Tontis yanaklar gitmeye basladi derken ben sut urunlerini kestim ve suan sabahtan beri surekli emmek istiyor. Koltuga cakildim kaldim. Varsin olsun hic
O zaman git doktora canım aklında kalmasın bir tahlil yaptır. Doktor gerek yok desede istiyorum de. İnş birşey çıkmaz.Senin gibi düşünüyorum aslında değil gibi geliyor ama nette okuduğum yazılar acaba dedirtiyorçünkü onbeş gün öncesine kadar çok iyiydi kakamiz birden sulu oldu sonra da mukuslu... Renk guzel . korkuyorum bir şeyi var da ben fark edemem diye. Burada aileden kimsem de yok es dost da çalışıyor tekim. O yüzden hep acaba diyorum... Ve boyle gün geçmiyor ;(
Onlar émzirmeden kesene kadar zor gider be gulumAtlayabilirsen zayıflatır ama bölgesel zayıflama yapar mı bilmembenim bölgesele ihtiyacım var. Mesela şu memeler
Yok güzelim henüz yaptırmadım hemşire ayin 12 sine tarih verdi. allahın izniyle o gün yaptıracam ama korktuyor beni aşı umarım hemen atlatir minigim ve hepimizin minikleri. sen yaptırdin mi canım ya da ne zaman ?Cnm ikinci ay aşısını yaptırdın mı
Canim ben bugun dr sordum bunlarin hepsi alerji belirtisi dedi ama mutlaka arastirilmali dedi cocuk gastroentolojiye gitmek gerekirmis
O zaman git doktora canım aklında kalmasın bir tahlil yaptır. Doktor gerek yok desede istiyorum de. İnş birşey çıkmaz.
Bende 11 inde yaptıracagım canım beni de çok korkutuyor. Aşıdan önce calpol vermeyi düşünüyorumYok güzelim henüz yaptırmadım hemşire ayin 12 sine tarih verdi. allahın izniyle o gün yaptıracam ama korktuyor beni aşı umarım hemen atlatir minigim ve hepimizin minikleri. sen yaptırdin mi canım ya da ne zaman ?
benim bebiste gözlerini çok kasıyor canım bence uykusu gelince yapıyorlar ben öyle saniyorumCanım işte ben bilemedim. Sana atmıştım çok suluydu kaka sonra mukus başladı. Antibiyotik yapar mi. Uç gündür her bez mukuslu ki 7-8 bez oluyor çoğunda. Eksi sut kokuyor . gözlerini çok kasıyor uykuya geçerken sinirlenince vs. Popo ve boyun kırmızı hep. Bunların bazıları alerji belirtisiymis ama benim bebek şükür mutlu bir bebek. Uykusu gündüz sıkıntı ama aksam gece şükür çok problem değil.
Bilemedigimden cahllikten bundan mıdır diyorum. Gecen doktorda teste gizli kan cijmadi. Bu hafta başka doktora tekrar gideceğim.
benimde ayin 11 inde gitme durumum var hemşire kabul ederse o gün arkadaşlık ederiz birbirimize:) bilmiyorum ki ateş falan olmadan bi şeyde vermek istemiyorum. arkadaş hiçbir hepatit aşısı ateş yapmaz dr öyle dedi diyor. başka arkadasta her aşıdan sonra hemen fitil veriyor .Bende 11 inde yaptıracagım canım beni de çok korkutuyor. Aşıdan önce calpol vermeyi düşünüyorum
Umarim öyledir canjm. İşini bitirip bırakıyordur. Gerçi doymasa durmaz ama.5 dakikada ne emebilir ki. Gazdan supheleniyorum ben. Bio Gaia kullaniyorduk şimdi zinco aldık inşallah ise yarar.Memede kalmayı çok sevmiyor olabilir. Karnını doyurup ayrılıyor. Bir yerde öyle okumuştum. Ama bu bir fikir sadece. Eğer öyleyse şanslısın bence canım. Seni oyalamayacak. Dışarı çıkınca falan rahat edersin
İkinci aşı 3 tane olunca çok ağır gelir diye düşünüyorum bnm de kafam karışık canım aşılara da güvenemiyorum. Bugün bir arkadaş aşı ile ilgili bir video paylaşmış iyice gözüm korkttubenimde ayin 11 inde gitme durumum var hemşire kabul ederse o gün arkadaşlık ederiz birbirimize:) bilmiyorum ki ateş falan olmadan bi şeyde vermek istemiyorum. arkadaş hiçbir hepatit aşısı ateş yapmaz dr öyle dedi diyor. başka arkadasta her aşıdan sonra hemen fitil veriyor .
Evet ya benimde gözüm korktu açıkçası ama aşı yapmamak da allah korusun kötü şeylere yol açabiliyor. ben gene de ateş ya da ağrı olmaz ise ilaç kullanmayı düşünmüyorum canım tabi önce hemşire ile görüşecem bakalım ne diyecekİkinci aşı 3 tane olunca çok ağır gelir diye düşünüyorum bnm de kafam karışık canım aşılara da güvenemiyorum. Bugün bir arkadaş aşı ile ilgili bir video paylaşmış iyice gözüm korkttu
Bnm doktorum aşıdan önce ver dedi canım bnm bebeğim normalde de 37 lerde hep ateşiEvet ya benimde gözüm korktu açıkçası ama aşı yapmamak da allah korusun kötü şeylere yol açabiliyor. ben gene de ateş ya da ağrı olmaz ise ilaç kullanmayı düşünmüyorum canım tabi önce hemşire ile görüşecem bakalım ne diyecek
Him anladım canım. bende gitmeden önce sorayım o halde belki bana da aşıdan önce ilaç ver der. hayırlısıyla atlatsaydik. her ay mı Devam ediyor aşılarBnm doktorum aşıdan önce ver dedi canım bnm bebeğim normalde de 37 lerde hep ateşi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?