- 21 Ağustos 2015
- 1.432
- 1.315
- 53
- 35
Valla annemlere gittm iki gün kaldım çocuk delirdi. Herkess değişik geldi ortam deddi ana yediklerimden huzursuzdu.
Ger döndüm.
Şimdi kendim yapıyrum yemeğimi kafam rahat.
Gün içinde kahvaltıda keçi peynirri ve ev yapımı kuruyudkadan gözleme gibi börek yapıp yiyorum. Başta yumurtada yemiyordum. Sonra yumurtaya başladım. yumurtada çırpıyorum içind besleyici olsun diye.
Helva
Zeytin
Ev yapımı reçel
Sonra patates haşlayıp zeytinyağlayıp patates salatası.
Bol dereotlu Şehriye salatası
Kısır
Sebze olarak da kabak patlıcan havuç patates Bunları genelde kapaklı tavada az yağda buğuluyorum. Yoğurt mis gibi olur aslında ama tabi yemiyorum.
Domates çorbası yaptım birgün ama totosu kızardı vazgeçtim ondan. Blki sizi etkilemez.
Pilav sebzeli Sebzesiz sade
Bulgur pilavı da yiyorum çok gaz yapmıyor çok şükür.
makarna (ben kesme ev makarnası yiyorum, paketli alınmak istenirse nuhun ankara makarnası süt diyetine uygunmuş)
Peynirlerde mesela tahsildaroğlunun keçi krem peyniri vardı, aldım ama içeriğine bakmamışım
%5inek sütü varmış. Bıraktım:/
Bir marka için sadece keçi sütü var dendi ama bulunca yazarım.
İnşallah diyetinde başarılı olursunevde dış güçlern olması çok zor. Ben eşime bile laf anlatamıyorum bu konuda:/
Canım bizim şöyle oldu.Cnm nasıl anladın alerji si olduğunu
Ben epey gazdan kurtulmuş gibiydim. En azından gerçek gaz sancısında ağlamaya başladı. Sebepsiz altı temiz karnı tok sırtı pek iken ağlamıyordu.Bende bugun basladım süt ürünlerine veda ettim herşeyden medet umar oldum.
ÖCanım bizim şöyle oldu.
Bir gün üstüme başıma püskürtmeli kaka yaptı. O sırada arkadaşal konuşuyordum. Foto attım ve şok oldu.bir tuhaflık olduğunu benden gizli mama verilip verilmediğine yönelmiştik(o zmn sarılıktı ve ben inatla mama vermiyordum, tabi byükler mama verde geçsin diyordu) o arkadaş deyip duruyordu. Birşehlerden süphe ediyordu. Derken Yumurta yemiyordum.
Tabi peşine pişik oldu. Acıbadem kuzenim çalışıyor, onun aracılığı ile doktora pişik için foto attık. Kaka ffotosu da istedi. Pütür pütürdü.
Kuruyemiş hassasiyeti var dedi. Bıraktırdı. Test yaptırsın dedi. Test yaptıran doktor bulamadım.
gaz, yay şeklinde gerilme, bazen Meme/biberon reddi vardı. Ama bazı günler ise üç biberon ayırt etmeden emiordu.
Kaka formu değişti. Düzeldi mi acaba diye foto attık kiiiii mukuslu kakaya dönmüştü.
Süt intoleransı da mevcut dedi. Süt ürünlerine dikkat etsin bakskn dizeliyor mu dedi.
Süt ürünü Bıraktım tabiki.
Gittiğim işk doktor hiç ilgilenmedi.
ikinci doktor ise evet hassasiyet var ama test yapmayalım çıkmaz dedi. süt ürünü yemiceksen bari keçi ürünü tüket dedi.
Tatmim olmadım bir doktorma daha gittim, oda tahlil yapmayalım sonungelmez bu işin vs diye ısrarcı oldu. Yaptırtmadı:/
Yıkadıktan sonra canım. İyice yumuşayıp hemen dökülüyorlar çünkü. Kalmıyor Can'ım bi iki yıkamada bak Nasıl azalıp bitecekCanim yikadiktan sonra mi tariyoruz ?? Bu sefer hep sacinda kalmiyor mu? Tesekkurler.
Ah zaten bu aşılar büyük muammaMerhaba kizlar bi konuda fikrinizi almak isterim. Bu asilarin hepsini yaptiracak misiniz. Dr da danisacagim özellikle alerji potansiyeli olan bebeklerde birçok soruna yol acabiliyormus. Ve tepki hemen ortaya cikiyormus. Youtube da konuyla ilgili bi dr un konferansi var. Onu da paylasirim
Benimkide aynı kilo 5200 gr canım 58 günlüğüz bizdeSeninki ne kadarlik kaç kilo Canm
Cnm ikinci ay aşısını yaptırdın mıBenimkide aynı kilo 5200 gr canım 58 günlüğüz bizde
Cok urkutucu canim sıkıldı simdii haftaya da asimiz var
Bahsettigim aşı ile ilgili video bi bakmanizi tavsiye ederim. Konuyla ilgili bilgilerinizi de paylasmanizi rica ediyorum.
Ay canım Nasıl korkmuşsundur çok geçmiş olsunBugün doktora gittik canım açıkçası kakasının niye öyle olduğunu sormayı unuttum çünkü doktor arka bıngıldak kapanmamış, beyin sıvı akışında problem olabilir deyince benim aklım başımdan gitti. Ultrasonla baktılar bir şey yok dediler ama içim fena oldu. Gaz için rezeneyi sordum rahatlatıyorsa ver dedi. Ama burdan tekrar söylüyorum ben hiçbir bebeğe öneremem. Yavrucukların hepsi birbirinden farklı.
CAnım bizimde bir haftadır falan mukuslu ama azalma var bebeği yada çocuğu olan kime sorduysam normal dedi Bnde alerji olduğunu düşünmüyorum dediğin gibi benim oğlumda rahat maşallahAltını açmaya korkar oldumhep mukuslu kaka. Gecen haftalarda suluydu onu takiyordum ishal mi diye simdi ondan sonra bir de mukusa dondu. Uykusu gelince gözlerini surtuyor. Gunduz uykuya zor geciyor. Popo ve boyun kızarık. Boyun kilodan olabilir. Doktora gitnedim daha ama kilo alimi guzel gidiyor maşallah. Alerjikse sut ürünlerini kullanmiyorum fark ettlmedigim hariç düzelme hiccc yok değilse antibiyotik mi yaptı bu arada maşallah oğlum mutlu bir bebek. Öyle gaz sıkıntımız vs olunca ağlar bir de uykusu gelince sıkılınca... Onun dışında uysaldır. Yani alerjik olsa biraz huysuz da olur değil mi
Doktora gideceğim bu hafta da evde tekım. Basim agriyor. Düşünüp duruyorum...
CAnım bizimde bir haftadır falan mukuslu ama azalma var bebeği yada çocuğu olan kime sorduysam normal dedi Bnde alerji olduğunu düşünmüyorum dediğin gibi benim oğlumda rahat maşallah
Ben de tokyo ultımate aldım canım tamam cok rahat surusu konforlu felan ama cok buyuk ya. Bagaja zor sıgdırdık. Gecen dısarı cıktık portbebe halıne getırdık oturma kısmını katladık arabaya koyduk ama bagaja cok zor sıgdırdık. Ben 23 nısanda annemlere gıdıcem sehır dısına 3 haftalıgına, kara kara dusunuyorum arabayı alsammı yoksa kanguruylamı gıtsem dıye. Arabayı alırsam sadece govdesını alıp pusetı monte edıp kullanıcam sanırım, portbebe kısmı cok buyuk cunku.Casual cadillac air aldım.
Evet şuan memnun gibiyiz. Ana kucağını çıkart ön koltuğa koy , altını bagaja(sığarsa, tekerlerni çıkartmak zorundayım. Dün çıkartırken farkettim ellerim kirlenşyor sonra o kirli elle arabada çocuk avutuyorum. Islak mendille silsem de ne fayda)
İşte bu kısmı kolaydı ve memnun olduğumuz kısım.
Geçen karşıya vapurla geçicem, anakucağı yerine alt kısmını alayım, port bebe şeklinde gidelim elimdekileri de port bebeye koyarım sepete koyarım falan.
Ama port bebeli hali ile kapnması zor. Kapanmış hali ile açık hali neredeyse aynı.
Babamların araba jip tsrzında olmasına rağmen Zor sığdı. Bizim arabaya zaten port bebe ön koltuğa koyabildik.
Tek elle kapanmıyor olması da eksi bir durum. Çpcuk kucaktayken kapatamıyorsun.
Baston gibi pratik kapanmıyorlar.
Hafif değiller.
Ana kucağını arabadan hastaneye sokana kadar belim iki büklüm oluyor, tek elle ancak erkekler taşır oda bacağına deydiği için rahat taşıyamıyor.
Çok şıklar çok güzeller ama keşkelerim çok. Zaten almak istediğiö bu değildi.
İlk iki aylık dönem geçti hatta aldım alacam derken bir ay daha geçer. Baston tarzı olanları da tercih edebilirsin. Tabi iç yapısı elbette ergonomik olmalı.
https://instagram.com/p/9tTknAJ025/
Mesela bu 499tl. Türkiyede yok sanıyordum. Geçen Mağazada gördüm ama çoktan almıştım.
Ana kucağı da almalıyım arabam var diyorsan Bu;
Taşıma derdi yok, onun üstene takıldı takılmadı derd yok.
Benim fikirlerim aldığım ğrünlerle ilgili bu şekilde:/
cunku cok buyuk hantal ve cok yer kaplıyor. Katlayınca bıle devasal boyutta oluyorÇoğu kişi travel al demiş siz neden begenmediniz
Aynen öyle işte. Sürüş vs sokıntı değil. Hantallar yaa. Pratik değiller :/Ben de tokyo ultımate aldım canım tamam cok rahat surusu konforlu felan ama cok buyuk ya. Bagaja zor sıgdırdık. Gecen dısarı cıktık portbebe halıne getırdık oturma kısmını katladık arabaya koyduk ama bagaja cok zor sıgdırdık. Ben 23 nısanda annemlere gıdıcem sehır dısına 3 haftalıgına, kara kara dusunuyorum arabayı alsammı yoksa kanguruylamı gıtsem dıye. Arabayı alırsam sadece govdesını alıp pusetı monte edıp kullanıcam sanırım, portbebe kısmı cok buyuk cunku.
Keçi sütlü bi mama var onu dene istersen anne sutune yakın ya belki meme istemez yani aklıma gelenler bunlar bide yediğine içtiğine çok dikkat et ben nerdeyse hiç bişey yiyemiyorm deli gibi süt içmek istiyorum ayrıca ama gaz olmasın diye onuda içmiyorum gaz problemimiz de olmuyo o yuzdennYaptım şimdi canım.babası yüzüstü taşıdı kolunda karnına iyi geldi.uyuyor ama tetikte.havlu koydum torba yaptım bakalım iyi gelir inş.rezene kimyon demleniyor,onları her akşam veriyorum zaten.sütüm gaz yapıyor diye gece mama verdim yine de meme de istedi.uyumadı.mecbur emzirdim.yine gazlandı.zaten emerken daha iki büklümdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?