2016 Şubat Anneleri

Canım ben de bir haftadır ara ara migrenim tutuyor.minoset kullanıyorum mecbur napcan...

İnsallah canim. İstahi arttiysa merak etme toparlar. Bizim yine gece kakamiz yesildi. Duzeldi diye dun pirinc lapasi yememistim. Bugun yine yapip yicem.
Neden lapa yiyorsun ki?
Ben zeytinyağı ile yapıyorım,
bazen içine havuç bezelye koy. Hatta o pilavı evdeki halk(erkek kardeşim ve eşim) yiyor.
Hiç sevmeme pirinç pilavı bu arada

Başka birşey gemiş ılabilir misin?
Veya farkına varmadın ama soğuk almış olanilir mi?

Bebişlere külotlu çorap giydiriyo musunuz, alerji felan yapar mı, ben cikdi hassas diye hiç giydirmedim ama çok gazı var, bacaklarını sıcak tutsun diye giydirsem mi?
Bende iki tane alt var sanki çorap gibi diğer ayaklı altlardan daha dar, onu giydiriyorum. Kol altına kadardançekilşyor. Üstüne normal ayaklı giydiryorum. Biri kalın en alta diğeri de normal ince çorap ayaklı altın üstüne giydiriyorum. Yoksa çorapları falan çıkartıyor. Kilitleme amaçlı ikincis :)

Arkadaşlar bebişine su veren var mı acaba ya doktor gerek olmadigini söyledi kv taktı su niye icirmiyosun vs diye niye icireceksem sanki kana kana su icecek el kadar bebiş
Bu benimde kafamda ciddi soru işareti ben bebeğimi anne sütü ve mamayla besliyorum kullandığımız reflü ilaçları da var dr süt ve mama haricinde bir şey verilmeyecek sesi fakat bazı doktorlar su verin diyormuş ben aşırı su içen biriyim bebeğimde çok ağlıyor ve bana o kadar ağlamaya Boğaz'ı kuruyordur gibi geliyor ve arada su veriyorum ama hala kararsızım daha sık mı versem

Bebişlere külotlu çorap giydiriyo musunuz, alerji felan yapar mı, ben cikdi hassas diye hiç giydirmedim ama çok gazı var, bacaklarını sıcak tutsun diye giydirsem mi?
Ben normal kıyafetinin altından tayt ve ayağına çorap giydiriyorum 2 kat olmuş oluyor alt tarafı gaz için laktozim damla fayda etti bize çok şükür beraberinde zincoda kullanıyorum 3 gecedir rahat uyuyor kuzum yine gazi var ama eskisi gibi kivranmiyor

Merak etme gebelik ve emzirmede her zaman parol veriyor doktorlar zararı olsa vermezler sonuçta günde 3 tane hatta 4 tane icebilirsin hatta doktor bir arkadaş hamilelere mecbur kalırsam apranax bile yazıyorum diyordu

Canım yaa:/ parol da hafif bir ilaçtır
Öyle diş ağrısına etki edecek birşey değildir yani :/
Geçmez inşallah korkma.
Çok tedirgin oluyorsan Evde hiç buzlukta sağılmış sütün yokmu ondan ver en azından.
Hatta şimdi işlem yapacak onun içinde ağrı kesci verecektir en azından işlem sonrasında bermek için sütünden sağ bir iki öğününü atlatırsın bu şekilde

Mama veriyorsan her mamadan sonra 1 çay kaşığı su verebilirsin

Mama verenler su da verir aslında. Her mamasonrasında hatta. Size neden su verme dediğini öğrenmelisin bence belki reflüden sebeptir

veee duphalac ise yaradi

pacalarimizdan akti kakamiz

duphalaca devam

buarada mama veren anneler, mamadan sonra bir tatli kasigi kaynamis sogumus su verin. agzinda pamukcuk olusmasini engelliyor. ayrica kabizliga da iyi geliyor.

drlarin su vermeyin demesinin nedeni, mide de yer kaplamasi. onun yerine sut olmasi daha faydali diyorlar. tabi kar zarar durumunu dusunmek lazim.

bizim pamukcugumuza su fayda etti

Ben giydiriyorum dedigin gibi bacaklarını falan daha sicak tutmak icin 4 haftalik falan di ilk giydirdigimde. Herhangi bi sknti olmadi

Duphalac cidden cok saglam bi ilac. Bebegime degilde bana verilmisti gecen hafta sadece bir kez ictim 3 gun etkisi devam etti. Siskinlik ve gurultudan dolayi tekrar almadim ben. Karnina masaji ve scak tutmaya daha onem ver derim ilactan ötürü cancazim

Senin msji okuyinca da ben şok oldum
Hic böyle anlasilacagi aklima gelmemisti

Aaa ustaca, sütlü çorba deriz buna ve çoğu kişi bilmiyor :) ben çok severim. Ama dikkat gaz yapabilir pirinci başlayıp üzerine süt koyarim. En basit corbamdir :) hamileliğin sonunda hergun yiyorfuk :)
Evet canim kimse bilmiyor ben de cok severim ama esim sevmedigi icin oglen yapip yiyorum

Bir sorum daha:)
Chicco urban kullanan kardeşler memnun musunuz ?
Canım ben chicco urban ile kraft aura arasında kararsız kalmıştım ikisinede çok baktım inceledim kendim öyle çok boylu poslu olmadığım için kraftı aldım chicco daha ağır ve krafta göre yüksek ben artık yürüyüşe çıkıyorum çok rahat kraft tavsiye ederim çok kolay toplanıp açılıyor ve dik olarak dayamadan duruyor merdivenlerde

Kızlar perşembe aşı olucaz bir arkadaşım aşıdan önce calpol alıp ver hiç ateşlenmez ben hep öyle yaptım diyor ama bana önden vermek anlamsız geldi bebekleriniz çok ateşlendin mi calpol verdiniz mi ? Birde şubat doğumlu iki akrabanın bebeğini gördüm benim kızım minicik onların yanında mama vermeyerek hatamı yapıyorum diye içim içimi yiyor kontrole giden anneler bebişlerin 2 aylık boy ve kilosu kaç acaba benim kızım 2 hafta önce 4100 çıkmıştı sağlık ocağında

Canım ben de bir haftadır ara ara migrenim tutuyor.minoset kullanıyorum mecbur napcan...

Merak etme gebelik ve emzirmede her zaman parol veriyor doktorlar zararı olsa vermezler sonuçta günde 3 tane hatta 4 tane icebilirsin hatta doktor bir arkadaş hamilelere mecbur kalırsam apranax bile yazıyorum diyordu

dayanamadım aldım, zaten çok etki etmiyor en fazla yarım saat sakinleştiriyor o kadar
buzlukta toplamda 150 cc süt var
gaz yüzünden oğlum saat başı emiyor beni ve sütüm neredeyse yok
varsada bilmıyorum bari o 150 cclik olanı cıkarayım dolgu sonrası onu içsin garibim

Tabiki cok seviyorsn. Ben gece kalkip nefesini dinliyorum. Korkarak uyaniyorm biraz fazla uyusa. Ama onun icin de sen onemlisin bebeginde herseyi hissediyor. Sen daha neseli ve rahat olsan belkide bebegn daha az aglayacak birde boyle dusun.
Ogle olmaya karar verdim cok sukur yavS yavas duzeliyoruz Rabbim yardimcimiz olsun

Canim ateslenmeden verme bence belkide senin bebeginin atesi cikmayacak hem biraz atesle savasmayi ogrensin 37 bucuk 38 olursa verirsin agri kesicilerde masum degil maalesef kilo meselesine gelince bizde dun iki aylik olduk kafana takma bence her cocuk bir olmuyor dogum kilosuna gore gelisimi iyiyse sorun yok

Aynen canım iyice doğduğundan emin olup yatryrm gecede bilerek sagyrm önce emzryrm sonra 75 cc felan sagdgmdan veriyorm 4 5 saat uyuyo
Canim ben sagmayi biraktim bebegim dogdugundan beri biberonla yiyen bi bebek memeyi asla tutmasti nasil oldusa aniden biberondan yememeye basladi annemle cok ugrastik cok uzuluyordum acaba istahimi kesildi diye meyerse kuzum artik memeden yemeye karar vermis anneme bi deneyeyim dedim denem anaa ogle emdiki sasirdik kaldik ve bu beni cok mutlu etdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…