Canım mecbur içeren bn astım ilacı kullanıyorum korkma canm bn sürekli içiyorumkızlar ya bu diş mahvetti beni ağrısına dayanamadığım için ağrı kesici parol kullanıyorum
neredeyse 6 saatte bir ilaç alıyorum, elimden geldiğince bebeğe gecmesin diye az alıyorum ama dünden beri dayanılacak gibi değil
sizce bebeğe yan etkisi ne derecedirsaat 3 de dişçiye gideceğim ve su an ağlıyorum ağrıdan
ama oğluma yan etkisi olur diye içemiyorum
Benimkide memeyi çok seviyo biberonla akşam bi kere veryrm zatenCanim ben sagmayi biraktim bebegim dogdugundan beri biberonla yiyen bi bebek memeyi asla tutmasti nasil oldusa aniden biberondan yememeye basladi annemle cok ugrastik cok uzuluyordum acaba istahimi kesildi diye meyerse kuzum artik memeden yemeye karar vermis anneme bi deneyeyim dedim denem anaa ogle emdiki sasirdik kaldik ve bu beni cok mutlu etdi
ben patikli alt ve çorap giydiriyordm artık külotlu çorap giydiriyorum..patikli altlar artık boydan olmuyor çünkü çorap 6 aya kadar giydirilebiliniyor..daha kårlıBebişlere külotlu çorap giydiriyo musunuz, alerji felan yapar mı, ben cikdi hassas diye hiç giydirmedim ama çok gazı var, bacaklarını sıcak tutsun diye giydirsem mi?
Duphalac cidden cok saglam bi ilac. Bebegime degilde bana verilmisti gecen hafta sadece bir kez ictim 3 gun etkisi devam etti. Siskinlik ve gurultudan dolayi tekrar almadim ben. Karnina masaji ve scak tutmaya daha onem ver derim ilactan ötürü cancazim
Yok canım ağızdan da olsa ateşte yapmasa gene fikrim aynı olurddu.
Bu ülkede Sağlık sektörüne karşı güvensizlik olduğu sürece,
Bu ülkede insanlardan önemlisi para olduğu sürece,
Bu ülkede herkes kolaylıkla iş adamı/kadını olup kendi cukkasını düşündüğü sürece
aşılara ilaçlara karşı anneler temkinli olur,olacaktır hatta olmalıdır da.
Bir kimyager olarak olayın kimyasal meselesi olduğunu düşünmüyorum. Keşke o kadar basit olsa herşey...
etrafımızda o kadar çok aşı olduktan sonra beklenmedik komplikeler gelişen, yıllar sonra bile kalıcı hasarlar gözlemlenen insanlar var ki. Temkinli olmamak elde değil...
ben kullaniyorum cnm
gnc diye bi markanin. en kalitelisi oymus ama biraz pahali. gunde 9 tablet aliyorum.
ama bende artmadi.
tam tersine emzirme kampindan sonra 30ccden 40ccye cikmisti. iki hafta sonra yine sagdim 30ccye dusmus
artmayacak bu meret anladm artik.
bi ihtimal bazi annelerde 3.aydan sonra bollasirmis sut.bakalim 20gun sonra artarsa artar. yoksa yok :/
pfff sorma ya
zaten iznim bitiyor diye stresteyim, bir de kaka yolu gozlemekten biktm.
senin bebis anne sutumu aliyor sadece?
benim ki mama takviyeli oldugu icin kabizligi var. ama mecburum mama vermeye
ins duphalac fayda eder. ederse yazarim.
yapar cnm. lahananin her turu yapar.
ben de hafta sonu lahana sarmasi yedim. ben de mahvoldum gazdab oglumda
veee duphalac ise yaradi
pacalarimizdan akti kakamiz
duphalaca devam
buarada mama veren anneler, mamadan sonra bir tatli kasigi kaynamis sogumus su verin. agzinda pamukcuk olusmasini engelliyor. ayrica kabizliga da iyi geliyor.
drlarin su vermeyin demesinin nedeni, mide de yer kaplamasi. onun yerine sut olmasi daha faydali diyorlar. tabi kar zarar durumunu dusunmek lazim.
bizim pamukcugumuza su fayda etti
Seninle yazismistık cnm . Seninki sanki daha çabuk öğrendi. Ben 40 gün sağıp verdim. .çok şükür öğrendiler emmeyi. Sürekli sağmak hem yorucu hem psikoloji bozucu. Şimdi de biberona burun kiviriyor ortalığı yıkıyor bizim sipaCanim ben sagmayi biraktim bebegim dogdugundan beri biberonla yiyen bi bebek memeyi asla tutmasti nasil oldusa aniden biberondan yememeye basladi annemle cok ugrastik cok uzuluyordum acaba istahimi kesildi diye meyerse kuzum artik memeden yemeye karar vermis anneme bi deneyeyim dedim denem anaa ogle emdiki sasirdik kaldik ve bu beni cok mutlu etdi
Canim benim doktorum ve ebem asidan once vermeyi onermedi. Bilemezsin ki belki de bebegin ateslenmeyecek. Hem 38 olmadiktn sonra ates kotu birsey degil vucudun savasip direnclendigini gosteeiyor. Benim bebegim asidan yaklasik 5 saat sonra inlemeye basladi ve atesi 37.5 olunca bir cay kasigi verdim ben. Onceden verirsen vucut hic savasmadan hazira konmus olacak gibi geliyor bana ve bunye nasil alisirsa hep oyle devam eder. Asidan sonra ince giydir atesi yukselmeye baslayinca nemli bezle sil vucudnu basini baktin olmuyot verirsin calpol. Kiloya gelince benim bebegim de oyle herkes situn yetmiyor mu ne diyor ama kimseyi sallamadim. Sagligi yerinde olsun da zayif olsun dedim. Doktor kilosu gayet iyi sutun besleyici dedi dedim baska cocuklar yanakli benimki celimsiz. Ama seninki de uzun dedi yani kilosu boyuna gitmis pasamin.Kızlar perşembe aşı olucaz bir arkadaşım aşıdan önce calpol alıp ver hiç ateşlenmez ben hep öyle yaptım diyor ama bana önden vermek anlamsız geldi bebekleriniz çok ateşlendin mi calpol verdiniz mi ? Birde şubat doğumlu iki akrabanın bebeğini gördüm benim kızım minicik onların yanında mama vermeyerek hatamı yapıyorum diye içim içimi yiyor kontrole giden anneler bebişlerin 2 aylık boy ve kilosu kaç acaba benim kızım 2 hafta önce 4100 çıkmıştı sağlık ocağında
verme cnm asi oncesi. eger farkli bir rahatsizligi olupta drun ver dediyse ver tabi.Kızlar perşembe aşı olucaz bir arkadaşım aşıdan önce calpol alıp ver hiç ateşlenmez ben hep öyle yaptım diyor ama bana önden vermek anlamsız geldi bebekleriniz çok ateşlendin mi calpol verdiniz mi ? Birde şubat doğumlu iki akrabanın bebeğini gördüm benim kızım minicik onların yanında mama vermeyerek hatamı yapıyorum diye içim içimi yiyor kontrole giden anneler bebişlerin 2 aylık boy ve kilosu kaç acaba benim kızım 2 hafta önce 4100 çıkmıştı sağlık ocağında
aynı şekilde sağlık sektörüne güvenmiyorum ama aşısız popülasyonun artması ciddi boyutta salgın riski oluşturuyor bu da tüm çocukları riske sokuyor. virüsün mutasyon geçirme ihtimali ise düşününce bile korkunç. sonuçta sağlık da bir sektör olmuş be kar amacı güdüyor ben de farkındayım ama yaşam sürelerinin 20 yıl öncesine göre bile daha da arttığı yadsınamaz.
duphalac senin için mi Bebek için mi sadece anne sütü alıyor bir aydır ilk ay mama da yiyordu ama bu kabızlık başladığından beri mama vermedim geçen hafta fitil attık yapmadı 3-4 gün sonra kendi yaptı yaptığı da katı değil macun kıvamında ama çok üzülüyorum onu mutlaka rahatsız ediyordur gibi geliyor ağlamasa da
Bakici olayi cok dusunduruyor insani benim annem buyuttu buyuk kizimi bu sene onu krese gondercem ikizlere de annem bakiciyla birlikte bakacak tam belli degil ama bulduk birini insallah olur annem yanlarinda oldugu icin icim rahatBiz yavruma hala bakici bulamadik.. bir arkadasimizin annesine sorduk, oda iki cocuga bakamayacagini soylemis, hakli kadincagiz, ama cok iyi bakardi onu biliyorum. Bakici vs olayi disardan birine baktirsam, kacirir diye korkuyorum. Cok endiseliyim, guvenemiyorum nedense.. Turkiyede hersey oluyor cunku
Yarin komsulara sorucam, illa bakmak isteyen biri cikar heraldeUst komsumda gozum var aslinda, tam istedigim ozelliklere sahip, pek disari cikmaz, hergun temizlik yapar.. bir tek yasi beni dusunduruyor ama sanirim bakabilir. Neyse gorucez yarin :)
Corap cok sicak tutmaz mi havalar isindi baya ben patikli alt ile kisa corap giydiriyorum ustune de penye tulum yelekben patikli alt ve çorap giydiriyordm artık külotlu çorap giydiriyorum..patikli altlar artık boydan olmuyor çünkü çorap 6 aya kadar giydirilebiliniyor..daha kårlı
Benim buyuk kizim bi tek kizamik asisinda hafif ateslenmisti bosa tum asilarda her ay surup verme benceKızlar perşembe aşı olucaz bir arkadaşım aşıdan önce calpol alıp ver hiç ateşlenmez ben hep öyle yaptım diyor ama bana önden vermek anlamsız geldi bebekleriniz çok ateşlendin mi calpol verdiniz mi ? Birde şubat doğumlu iki akrabanın bebeğini gördüm benim kızım minicik onların yanında mama vermeyerek hatamı yapıyorum diye içim içimi yiyor kontrole giden anneler bebişlerin 2 aylık boy ve kilosu kaç acaba benim kızım 2 hafta önce 4100 çıkmıştı sağlık ocağında
Canim ben sagmayi biraktim bebegim dogdugundan beri biberonla yiyen bi bebek memeyi asla tutmasti nasil oldusa aniden biberondan yememeye basladi annemle cok ugrastik cok uzuluyordum acaba istahimi kesildi diye meyerse kuzum artik memeden yemeye karar vermis anneme bi deneyeyim dedim denem anaa ogle emdiki sasirdik kaldik ve bu beni cok mutlu etdi
havalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum..bi sıcak bi soğuk..durduk yere hasta etmeyeyim bebeğiCorap cok sicak tutmaz mi havalar isindi baya ben patikli alt ile kisa corap giydiriyorum ustune de penye tulum yelek
Canim ateslenmeden verme bence belkide senin bebeginin atesi cikmayacak hem biraz atesle savasmayi ogrensin 37 bucuk 38 olursa verirsin agri kesicilerde masum degil maalesef kilo meselesine gelince bizde dun iki aylik olduk kafana takma bence her cocuk bir olmuyor dogum kilosuna gore gelisimi iyiyse sorun yok
Canim benim doktorum ve ebem asidan once vermeyi onermedi. Bilemezsin ki belki de bebegin ateslenmeyecek. Hem 38 olmadiktn sonra ates kotu birsey degil vucudun savasip direnclendigini gosteeiyor. Benim bebegim asidan yaklasik 5 saat sonra inlemeye basladi ve atesi 37.5 olunca bir cay kasigi verdim ben. Onceden verirsen vucut hic savasmadan hazira konmus olacak gibi geliyor bana ve bunye nasil alisirsa hep oyle devam eder. Asidan sonra ince giydir atesi yukselmeye baslayinca nemli bezle sil vucudnu basini baktin olmuyot verirsin calpol. Kiloya gelince benim bebegim de oyle herkes situn yetmiyor mu ne diyor ama kimseyi sallamadim. Sagligi yerinde olsun da zayif olsun dedim. Doktor kilosu gayet iyi sutun besleyici dedi dedim baska cocuklar yanakli benimki celimsiz. Ama seninki de uzun dedi yani kilosu boyuna gitmis pasamin.
verme cnm asi oncesi. eger farkli bir rahatsizligi olupta drun ver dediyse ver tabi.
atesi 37.5leri bulmadikca verme. ustu soy soguk kompres uygula. yine dusmezse 8saatte 1cat kasigi verebilirsin.
benim oglumda asi oldugu gece atesi yukseldi. bi kac saat dusurmeye ugrastim, dusmeyince verdim. ertesi gunde devam etti ama 37.5lere gelmedigi icin vermedim calpol. sonra gecti.
kilosunuda baska bebeklerle kiyaslama cnm. her bebegin dogum kilosu farkli sonucta. drun kilo alimi normal dediyse normaldir. uzme kendini bosu bosuna
mesela benim tosun 4.5kg dogdu. ama iki ayin sonunda 5.3kg di. cok az aldi ama su iki hafta da da 700gr aldi 6kg yu bulduk. drunun tavsiyelerine kulak ver:)
bebegime veriyorum cnm. 5ml sabahlari meme den sonra mamadan once. gaz yapti ama biz de.
kakamizi yaptik. bizim kaka sorunumuz 1 aydan fazladir var. hic kendi basina yapmadi. acillik olduk lavman bile yapildi.
o yuzden su an son carem duphalac.
gaz yapsa da dayanmaya caliscaz
O zaman bende önden alıp vermiyim arkadaşım öyle diyince kafam karıştı kilo konusunda da L Lavyer2012 senin ki gibi benim kızımda akrabaların bebeklerinden daha uzun zaten 53cm doğmuştu herhalde boya gidiyor ben zaten kilolu bebek istemiyorum ayına göre normal olsun kilosu boyu yeter ilk ay boy tamam ama kilo alımımız yavaş ilerledi doktor mama dedi vermedim evde duruyor kenarda inşallah bu ay yeterli kilo almıştır çevremdekilerin bu çocuk aç doymuyor demesinden bende bıktımBenim buyuk kizim bi tek kizamik asisinda hafif ateslenmisti bosa tum asilarda her ay surup verme bence
Sadece sut urunleri yemiyorum canim. İnsallah baska birseye daha alerjisi yoktur.Neden lapa yiyorsun ki?
Ben zeytinyağı ile yapıyorım,
bazen içine havuç bezelye koy. Hatta o pilavı evdeki halk(erkek kardeşim ve eşim) yiyor.
Hiç sevmeme pirinç pilavı bu arada
Başka birşey gemiş ılabilir misin?
Veya farkına varmadın ama soğuk almış olanilir mi?
Uykuda olunca verebiliyorum uyandimi amanin dunyayi yikiyor:)Benimkide memeyi çok seviyo biberonla akşam bi kere veryrm zaten
Hatirladim canim benm kiz once biberon sonra memeyi silikon olmadan alamiyordu daha sonra onu da birakti istemedi cabuk yoruluyodu yeniden biberon gectik cok sukur simdilik memede karar kildi prenses napalim artik ne isterse yapiyoruz hanimefendi icinSeninle yazismistık cnm . Seninki sanki daha çabuk öğrendi. Ben 40 gün sağıp verdim. .çok şükür öğrendiler emmeyi. Sürekli sağmak hem yorucu hem psikoloji bozucu. Şimdi de biberona burun kiviriyor ortalığı yıkıyor bizim sipa
Aynen tatlimAyy etmezmi bilirim o duyguyu tamamlanmış hissediyor insan :)
Ben formu takip ederek kendim farkettim.Arkadaşlar süt ürünlerini neye göre tüketmiyorsunuz alerji testi mi yaptırıyorsunuz yoksa kendinizi farkediyorsunuz kendiniz farkediyorsanız belirtileri nelerdir
hiç bi bebekle kıyaslama bebeğini canım aylık kilosunu alıyor mu önemli olan oKızlar perşembe aşı olucaz bir arkadaşım aşıdan önce calpol alıp ver hiç ateşlenmez ben hep öyle yaptım diyor ama bana önden vermek anlamsız geldi bebekleriniz çok ateşlendin mi calpol verdiniz mi ? Birde şubat doğumlu iki akrabanın bebeğini gördüm benim kızım minicik onların yanında mama vermeyerek hatamı yapıyorum diye içim içimi yiyor kontrole giden anneler bebişlerin 2 aylık boy ve kilosu kaç acaba benim kızım 2 hafta önce 4100 çıkmıştı sağlık ocağında
Belinin boşta kaldığını sandı bence ergonomik kangurudan haberi yoksa demekki:)kurbag pozisyonunda duruyo ama oturur degilki anlamadim tam olarak doktorun demek istedigini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?