- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Selam annişler, doğum iznimizin bitmesine az kaldı ben öncesini de birleştirdiğim için mayısa kadar evdeyim ama sonrası için şimdiden telaşlıyım Öğretmen olan var mı? Başlayacak mısınız izin bitince?
Eki Görüntüle 1809440
Gak dese meme guk dese meme vererek Meğer küçük beyi atıştırmacı bebe yapmışım.
az az sık sık yeme yapıyordu.ve max 7 dakika emiyordu
Tabi saat başı uyanıyor böyle olunca
Valla herkes erken diyecek ama ben uyku eğitimine başlamaya çalışıyorum. En azından uyku ile memede uyuma kavramlarını öğrenmeli.Mayisin ikinci haftası başlıyor benim içinde okul. Ama o tarihte okula gitmem tüm düzeni bozmam demek ;( rapor alırım ;( çok istemesem de
Aynen canım. Artık saate çevirme zamanı geldi sanırım. Gerçi eskisi kadar etmiyor bizim minik
Ben de oğretmenim 15 nisanda iznim bitiyor 10 mayısa kadar yıllık iznimi kullanacağım (mudur yardımcılığı vardı iznim bitince oğretmenliğe donmeyi planlıyorum okulda kalamam saatlerce hafta sonları da kurslar falan uğraşmak istemiyorum) 10 mayıs sonrası ne yapacağımı hiç bilemiyorum rapor 8senede sadece bir kere aldım onda da gece acillik olmuştum. Rapor almam lazım ama nasıl alınır hiç fikrim yok doktora gidip bana rapor ver diyemem. Ev kredisi ödüyoruz ücretsiz izin işi de zor. Kara kara düşünüyorum ne yapacağımı.Mayisin ikinci haftası başlıyor benim içinde okul. Ama o tarihte okula gitmem tüm düzeni bozmam demek ;( rapor alırım ;( çok istemesem de
Aynen canım. Artık saate çevirme zamanı geldi sanırım. Gerçi eskisi kadar etmiyor bizim minik
BENIM de bitiyor 15 nisan da heyet raporu almaya çalışacağım bebeğim daha çok küçük nasıl bırakıp giderimSelam annişler, doğum iznimizin bitmesine az kaldı ben öncesini de birleştirdiğim için mayısa kadar evdeyim ama sonrası için şimdiden telaşlıyım Öğretmen olan var mı? Başlayacak mısınız izin bitince?
Valla herkes erken diyecek ama ben uyku eğitimine başlamaya çalışıyorum. En azından uyku ile memede uyuma kavramlarını öğrenmeli.
Her ne kadar "Emzik miyim ben aaaa " desem de henüz anlama yaşında değil :)
O yüzden içgüdüsel önlem almalıyım
hmm onu bilmiyordum benYok ondan demedim:)
Toplu mesaj atsak mesela herkes o mjda okur. Böyle aralarda kaynıyor yazılanlar
Haa tabi umuma açıklık kısmı da ayrı
nasıl yapacağız o işi..benmkine yeri geliyo yarım saatte bir emiyor..Valla herkes erken diyecek ama ben uyku eğitimine başlamaya çalışıyorum. En azından uyku ile memede uyuma kavramlarını öğrenmeli.
Her ne kadar "Emzik miyim ben aaaa " desem de henüz anlama yaşında değil :)
O yüzden içgüdüsel önlem almalıyım
Dk 3 saatde bi vermemi soyledi memeyi sik sik zararliymis anlamiyorum artik her dk da bisey soyluyorbskn aynen bizimkide ne emdigindn ne doydugundan emin olmiyorum surekli mememde oldugu icin ..birde evde kv faktoru var cocuk gikk dese memeyi daya agzina dedigi icin onun gitmesini bekliyorum.
Bir cay bardagi pirinci 3 cay bardagi kaynayan suya koyuyorum. Tuz ekliyorum. Pirinc suyunu cekince agzini kapatip yumusamasini bekliyorum ve iliyinca yiyorum.Pirinc lapasini nasil yapiyosun.dr a gittik yok kakasinin kokmasi vs normal dedi.ishalmi acaba diyrm yok yok iyi cocugunz deyip postaladi.
Cocuk gastroentolojiye git demisti dr o ne yapacaguna karar verr dedi ama randevu alamiyoruz cok doluCanım kaaka tahlili yaptırsan eline kaka mukuslu veya mukussuz bakterili veya bakterisiz
Aynı şekilde kanlı kansız diye anlaşılacak
Kanda Ige değerne bakılması daha sağlıklı olacaktır. Sen zaten mukus olduğunu görüyorsun. Bunu tespit etmeye çabalamak boşuna oyalar seni.
facedeki alerji ile yaşam platformunu biraz kurcaladıktan sonra hangi birime gitmek gerek nerden başlamak gerek daha iyi otjrjyor kafada
Kızlar bebeklerinizin kafasında Yamuk luk var mı
Kızlar bebeklerinizin kafasında Yamuk luk var mı
Doyuyor diye düşünüyordum. Çünkü gündüzleri 3 saat kesintisiz uyurdu. Bufün her uykuda yarım saat sonra uyandı. En son ki uykusundan önce emzirdim sonra sağıp 30cc daha emzirdm. 1saat uyudubskn aynen bizimkide ne emdigindn ne doydugundan emin olmiyorum surekli mememde oldugu icin ..birde evde kv faktoru var cocuk gikk dese memeyi daya agzina dedigi icin onun gitmesini bekliyorum.
Bizimki karışık, memede uyumayı çok seviyor. Yeri geliyor Sallanmayı da. Bazen kendi kendine gaz çıkartırken de uyuyaniliyor.Ben d canım gece uykusu en azından . ama biz memede uyumuyoruz sallayarak uyuyoruz
hmm onu bilmiyordum ben
nasıl yapacağız o işi..benmkine yeri geliyo yarım saatte bir emiyor..
Evet haklı doktorlar. 3saatlik döneme geçmiş olmalıyız. Başarabilsem size de söylemek isterdim ama bugün ki bşarısızlık beni çok yordu. Atak dönemi diyip umut ediyorum.Dk 3 saatde bi vermemi soyledi memeyi sik sik zararliymis anlamiyorum artik her dk da bisey soyluyor
Doyuyor diye düşünüyordum. Çünkü gündüzleri 3 saat kesintisiz uyurdu. Bufün her uykuda yarım saat sonra uyandı. En son ki uykusundan önce emzirdim sonra sağıp 30cc daha emzirdm. 1saat uyudu
Anlamadım bugün ki huy değişikliğini :/
Atak dönemde mi yoksa burnu mu tıkalı :/
Bizimki karışık, memede uyumayı çok seviyor. Yeri geliyor Sallanmayı da. Bazen kendi kendine gaz çıkartırken de uyuyaniliyor.
Dün bugün bende öyleyim. Evet emmek istiyordu ama bu kadar sık değildi. En azından uyurdu :/
Evet haklı doktorlar. 3saatlik döneme geçmiş olmalıyız. Başarabilsem size de söylemek isterdim ama bugün ki bşarısızlık beni çok yordu. Atak dönemi diyip umut ediyorum.
Şöyle emerken 10dakikanın üstünde emseler karınları doysa belki zırt pırt emmek istemeyecek.
Bugün emzikle oyalama ve tam acıkmasını deniyorum. Oda olmuyor. Çocuk emerken 7-8dakika sonra uyuyor. Gözler yarım kapanıyor emme yavaşlıyor sonra, kol düşüyor :)
Tracy için herkes farklı düşüncelerde, çocuğuağlatarak uyutma mı olurmuş falan deniyor. Ama kirabın hiç biryerinde ağlatın demiyor.aksine ağlatmayın ama bir kaç saniye gözlemleyin ne için ağladığını düşünün diyor.
Hatta ileri yaş uyku eğitimde yatır-kaldır yöntemi bile 'ağladığında kaldır sarıl sakinleşince yatır' diye tarif ediyor.
Özeten;
6haftadan sonraki uyku eğitimi için ise bebek doymalı ki uyusun diyor.
Tabi öncelikle gündüz iyi beslenirse ve gece 11deki beslenmesi iyi olursa 5-6saat kesintisiz uyud diyor.
Eğer standart saatlerde uyanan bebeğiniz varsa (mesela 2gibi 5gibi uyanmaları) o alışkanlık uyanmalarıdır o saatlerde beslemeyin diyor.
eğer belli rutini olmayan uyanışı varsa o açlıktandır. Gündüzleri daha iyi besleyin diyor.
Ayrıca emdikten sonra 10-15dakika (ilk başta 5dakila bile iyi bir rakammış) birşeylerle oyalayın meme-uyku ilişkisi kurmasın diyor.
Diyor daa uygulama zor :) Eki Görüntüle 1809576
Vallahi ben de bir düzen oturtmak istiyorum.bskn biz de huysuzuz bugün uyumak istiyor uykuya dalamiyor uyusa uyanıyor emmek icij. Çünkü 3-5 dk emip gülüyor bırakıyor emmiyordy. En son uyandı vermedim ortalığı yıktı :) emzik versem susarda emziktwn az emiyor gibi geldi vermedim bugün dışarı çıktığımızda sussun diye verdik bir :)
Ortalığı yıkınca verdim napim ;şimdi de uyuyacak ama saati bekliyor :) 8 de uyuyor birkaç gündür :) hava kararsin bir :)
Ama en azından kademeli artisla saatli emzirmek istiyorum çünkü böyle ilk sütü daha çok emiyor gibi
Az önce üç tane beş milimlik su sıktım çektim dediğin gibi sıvı sürmekten başka bir şey gelmediKızlar oğlumun burnu tıkalı bruno sıkıyorum. Otribebeyle çekiyorum . Biraz sıvı sümük geliyor. Sanırım üşüttü. Bunun haricinde ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?