2016 Şubat Anneleri

İnşallah yavrularımız çabucak atlatır bu durumu. Burda bu durumda olan çok anne var. Rabbim tüm bebişlere sağlık versin.

Ya su asidan cok korkuyorum ben haftayada bizim var kac gunluksunuz siz
Şuan ayın kaçı, hangi gündeyiz, kaç günlüğüz bilmiyoum
Hunim nerde
12Şubat doğumluyuz. Nedense Erken çağırdı aşı için.
Bende çok korkuyorum. Bugün oğluma doktora gideceğimizi ve hastalıktan korunmak için aşı olacağımızı bir kaç kez anlattım.
Güya her şeyi anlatmak lazımmış deneyeliö bakalım

Kizlar bebegimin yuzu pütür pütür.
Gun isiginda cok belirgin gorunuyor ve elimle elleyince hissediyorum.
Var mi aranizda bu durumu yasayan.
Kaş ve kaş aramızda var. Sivilce desen değil ama yanakları gibi pürüzsüz değil..

Kızlar bugün o kadar hassasım ki.boğazımda hep bir Düğüm var.dün demiştim ya yarın misafirlerim var diye.normalde bu hafta kadın gelmiyordu.hayatta gelmezdi de işte dedim arayım.dün kızım hep bana yapışıktı.bir mutfağı temizledim bir de banyoyu.o da eşim geldi zoraki baktı işte.gece saat 22:30 da kadını aradım.Yarın gelir misin diye.tamam dedi şok oldum.hemen bebeğimi banyo yaptırdım.öyle yorgundum ki çocuğu tutacak mecalim yoktu yıkarken zorlandım.o uyudu ben duşa girdim.çocuğum gece bana acımış olacak ki 1 kez uyandı:)
Kadın geldi ,kahvaltı edemedim diyor bir taraftan diğer taraftan simit yiyor ama nasıl güzel kokuyor burnuma,ilk kez bu kadar özendim.neyse,sabah aşıdan geldik,kadın evi temizlerken düşünüyorum ikramım eksik olacak nereye yaptırsam napsam.çocukla ordu gibi misafir nasıl ağırlanacak.zil çaldı .gelen annem..elinde simit...ne onun misafirden haberi var ne onun geleceğinden benim...yine tabii atarlı suratlıydı ama olsun.Allah Razı olsun.bir el o an çok garip duygular hissettim.haftalardır evde kimsesizdim.hiç bir şey yapılmasa da olur ki bir güç geldi ne bileyim.amaan hallolur hissi.gözlerim doldu.tek başına anne,kadın,ev Hanımı olmak bin parçaya bölünmek;bebeğin gelişiyle aniden değişen hayatım...tırnağıma şunrenk oje süreyim diyen ya da internet başında zaman geçiren ben kaç parçaya bölüneceğimi şaşırmışım meğer...içinde olunca farketmiyor insan.çok duygu yüklüyüm bugün.sanırım biraz değişikliğe ihtiyacım var.

Tekini on dakika ağlamadan emse göbek atıyorum :)
Zaten o ağladıkça gaz yapıyor. Haa diyeceksin ki zorlama emmiyorsa. Arkadaş sürekli aranıyor battaniye yalıyor. Mememi görünce heyecandan kafası rock'n roll yapar gibi sallanıyor :)
Emzirmiyim de napayım. Hoş kime anlatıyrum kesin sende böylesindir :)

Çok sokıntı yapma canım yaa. Super freshin börekleri var. Minik minik bölünmüş. Aldır iki paket eşine. Önemli olan aç göndermemek, hüner sergilemek değil sonuçta. At fırına ohhh mis gibi pişsşn.
Bir de arpa şehriye dereotu ve taze soğan ile şehriye salatası yap.
Gelenlerden birine de tatlı alın de.

Annenin simitle gelmiş olması ne de hoş bir durum:)
Bu arada canın öyle birşey çekince iste. Gebelikte ki gibi düşün. Lohusa sayılırız hala, sütü etkiler der babanem

biz nerdeyse bir haftalıktık başladık burun temizlemeye, başta parça parça sümüktü, son iki gündür sıvı şeklinde.
Acaba üşğtme belirtisi mi ki bu

Okuduğum kitapta bu yaştaki bebeler için 15-20dakika kendi kendilerine oyalanmak iyi bir süreymiş.
Sonrasında onlar ağlamasa bile dikkatini başka yöne çevirmek gerekiyormuş.

Haha ayni bizimki kıyafetinin ucu gelmiş onu bile emmeye kalktı bugün :) dilini çıkarıyor hep :) sonra emzireykm diyorum yooookkk emmiyor. Bazen de memeyi ağzına alirmis gibi yapıp bırakıyor gülüyor :) dalga geçiyor benimle sanki benimki istediği an emecek. Bu bir saatte olabilir yarim saatte. Ben teklif ettiğimde asla emmiyor ;(

Ay okurken bende yarıda bırakmıştım. Uyku kısmının en önemli kısmına gelmemiştim.
Hatta okurken diyelim 6haftalık kısmı okudum. Aa çok rahatmış tamma bu işi yaparım diyordum.
Sonra 4aylık bebekler için kısmını okuyunca aiy zormuş be o şekilde diyip kesin şu zamana kadar halletmem gerek diyip stres oluyordum

Şuan saatlerine takılmıyorum. ilk başladığımız gün. 7de uyutursam eşimin bebeği görmediğini ve sevemediğini farkettim vazgeçtm. Saati ona göre ayarlıcam.
Ama şu son süt yüklemesi işi bana uyuyor çnkü bizimki 11buçjk gibi emip yatıyordu, bakalım tabi uyacak mı :)

Bunların ek gıdaya geçtiği zamanları düşünsene
Ayy elimizde tas peşlerinde koşarız

Ah kuzummm... Bak Rabbim senunle... İçinden geçenler olmuş... Çünkü bir mucize dogurduk biz... Mucizeye ortak olduk. Ben de çok yaşıyorum bu duyguları. Ve benim annem uzakta burda arkadaslarim var sadece onlar da çok gelemiyor ;(

Çok parcayiz biz...sanırım artık hep boyleyiz. Ama zeki kadınlariz. Bunun da üstesinden geliriz bak gor. Düzeni kuralım. Ohhh gelip geçer bunlar, umarım öyledir...

Bugün uyumadi oğlum. Mutfak karisik, makinem bulaştıkları yikamamis onları temizlemefen dünya bulasikboldu hasta gibiyim vs vs... Yattım oğlum biraz uyur belki kalsın işler güçler dedim...

Üzme canini...

bskn demiş şehriye salatası on numara. Hızlı da oluyor genelde seviyor insanlar. Ya da patates salatası.

Sende takma makinayı:)
Benim ev de dandini takıyormuyum:) evet ama çok değil
Mutfağı eşim gelince hallettim. Makinyı yarım boşalttım,yoruldum çatallark kaldırmadım üstüne kirlileri koydum, eskimez ya iki kez yıkansa
Salonu sormayın zaten. Perşembe kadın gelmişti, ctesi mevlüt yaptık. Gelenler hacı yağı sürmüşler(belkide hacı yağ bidonuna düşmüşlerdi ) hala ev kokuyor diye minderleri söktüm yokadım, yerleştirmedim.
Oturma odaısnda erkek kardeşim yatıyor, minderler ortada çamaşırları sağda solda
Misafir gelecek olsa yandım
Neyse hadi ben kalkayım da bi iş ucundan tutayım
Sizde takmayın işi gücü :* bizden ve yavrucuklarımızdan kıymetli değil

Bence eşinin bebeği sevmesi için saatleri değiştirmek güzel bir karar. Karşılıklı bağlanma için geleceğe dönük güzel bir adım. Zaten kitapta saatlere değil belli bir ritüele sadık kalın diyordu. İnşallah düzeni tuttururuz. Tutturursan haber ver
Dikkatlerini 15 dk sonra başka yöne çevirme olayını kaçırmışım bak. Söylemen güzel oldu. Zaten bu forum, sizler iyiki varsınız.

Taammmm zayiflicaz yiyoruz tam zayiflicaz yiyoruz anliyacagin isimiz cok zor :)))

Kizlar bir kadin daha bulduk guya ugruyacakti su saat oldu gelmedi Sanirim bu hizla gidersek zor bulucaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…