- 27 Mayıs 2015
- 228
- 169
- 53
İnşallah yavrularımız çabucak atlatır bu durumu. Burda bu durumda olan çok anne var. Rabbim tüm bebişlere sağlık versin.Ew
3 ayrı dr a goturdum bu konuda hem fıkırler cok kucuk oldugundan ılac onermıyorz ama cok dıkkat edın cıgerlere ınmesın bu kadr kucuk bebekler grıp olarak atlatmazlr dırek boransıt olurlr dedı bızde sureklı cekıyorz bı bıtmedı gıttı ama her konuda ne yaxıkkı aynı fıkırde olamıyolar
İnşallah hepimizin bebeklerine Allah sağlık versinİnşallah yavrularımız çabucak atlatır bu durumu. Burda bu durumda olan çok anne var. Rabbim tüm bebişlere sağlık versin.
Şuan ayın kaçı, hangi gündeyiz, kaç günlüğüz bilmiyoumYa su asidan cok korkuyorum ben haftayada bizim var kac gunluksunuz siz
Kaş ve kaş aramızda var. Sivilce desen değil ama yanakları gibi pürüzsüz değil..Kizlar bebegimin yuzu pütür pütür.
Gun isiginda cok belirgin gorunuyor ve elimle elleyince hissediyorum.
Var mi aranizda bu durumu yasayan.
Tekini on dakika ağlamadan emse göbek atıyorum :)Aynen canım5 dk emiyor sonrası yokinatla emmiyor. Bak şimdi gece uykusuna yatircam emzirup yatirayim dedim bastı çığlığı kendi ne zaman isterse o zaman emer. Gerçi bir saat önce emmisti :) hajkli çocuk :) ben asla birini on dk birini on dk emzirmedim. bakalım kontrolde kilo nasıl çıkacak :)
Uç aylık olsunlar daha rahat olur canım uyku vs öyle düşünüyorum.
Çok sokıntı yapma canım yaa. Super freshin börekleri var. Minik minik bölünmüş. Aldır iki paket eşine. Önemli olan aç göndermemek, hüner sergilemek değil sonuçta. At fırına ohhh mis gibi pişsşn.Kızlar bugün o kadar hassasım ki.boğazımda hep bir Düğüm var.dün demiştim ya yarın misafirlerim var diye.normalde bu hafta kadın gelmiyordu.hayatta gelmezdi de işte dedim arayım.dün kızım hep bana yapışıktı.bir mutfağı temizledim bir de banyoyu.o da eşim geldi zoraki baktı işte.gece saat 22:30 da kadını aradım.Yarın gelir misin diye.tamam dedi şok oldum.hemen bebeğimi banyo yaptırdım.öyle yorgundum ki çocuğu tutacak mecalim yoktu yıkarken zorlandım.o uyudu ben duşa girdim.çocuğum gece bana acımış olacak ki 1 kez uyandı:)
Kadın geldi ,kahvaltı edemedim diyor bir taraftan diğer taraftan simit yiyor ama nasıl güzel kokuyor burnuma,ilk kez bu kadar özendim.neyse,sabah aşıdan geldik,kadın evi temizlerken düşünüyorum ikramım eksik olacak nereye yaptırsam napsam.çocukla ordu gibi misafir nasıl ağırlanacak.zil çaldı .gelen annem..elinde simit...ne onun misafirden haberi var ne onun geleceğinden benim...yine tabii atarlı suratlıydı ama olsun.Allah Razı olsun.bir el o an çok garip duygular hissettim.haftalardır evde kimsesizdim.hiç bir şey yapılmasa da olur ki bir güç geldi ne bileyim.amaan hallolur hissi.gözlerim doldu.tek başına anne,kadın,ev Hanımı olmak bin parçaya bölünmek;bebeğin gelişiyle aniden değişen hayatım...tırnağıma şunrenk oje süreyim diyen ya da internet başında zaman geçiren ben kaç parçaya bölüneceğimi şaşırmışım meğer...içinde olunca farketmiyor insan.çok duygu yüklüyüm bugün.sanırım biraz değişikliğe ihtiyacım var.
Başarırsam diyeceğim şekerimNe yapacaksan bana da haber et :)
biz nerdeyse bir haftalıktık başladık burun temizlemeye, başta parça parça sümüktü, son iki gündür sıvı şeklinde.başka bişey yok buunn için kızlar..dkktora sormştm nezle ve geniz akıntısı vardı kızımda..burun tıkalıydı..1 hhaftaya geçer bişey vermene gerek yok..en iyi ilacı senden alıyo dedi..bende tmm dedim..1 haftada geçmedi ama 10 günde geçti..
2 günde bir otri bebeyle temizliyorunhalen burnn
Okuduğum kitapta bu yaştaki bebeler için 15-20dakika kendi kendilerine oyalanmak iyi bir süreymiş.Ben aldım e bebekten tıny love. Ben beğendim de sanırım bebeğim beğenmedibiraz daha büyüdüğünde oyalayacak gibi. Yine de 15 dk falan oyalıyor. Aynasından kendini seyrediyor. Öyle olduğunu görünce yattığı yere ayna da koysam olurmuş halıya gerek yokmuş diye düşündüm. Ama oyuncakları güzel ileride iş görür canım.
Tekini on dakika ağlamadan emse göbek atıyorum :)
Zaten o ağladıkça gaz yapıyor. Haa diyeceksin ki zorlama emmiyorsa. Arkadaş sürekli aranıyor battaniye yalıyor. Mememi görünce heyecandan kafası rock'n roll yapar gibi sallanıyor :)
Emzirmiyim de napayım. Hoş kime anlatıyrum kesin sende böylesindir :)
Ay okurken bende yarıda bırakmıştım. Uyku kısmının en önemli kısmına gelmemiştim.Ben de bazen yaşıyorum. Ç
bu kitabı hamileyken çok okudum canım ama beni daha stresli bir anne yaptı. Bazı şeyleri takıntı haline getirtti. Mesela akşam 6da 8 de mama/süt yüklemesi olayına fazlaca takıbtılıyım. Bunun gibi bazı şeylere de... Aslında kitap güzel şeyler de öğretiyor ama işte beni stres yaptı. Hatalı ebeveyn
Bunların ek gıdaya geçtiği zamanları düşünseneHaha ayni bizimkikıyafetinin ucu gelmiş onu bile emmeye kalktı bugün :) dilini çıkarıyor hep :) sonra emzireykm diyorum yooookkk emmiyor. Bazen de memeyi ağzına alirmis gibi yapıp bırakıyor gülüyor :) dalga geçiyor benimle sanki benimki istediği an emecek. Bu bir saatte olabilir yarim saatte. Ben teklif ettiğimde asla emmiyor ;(
Kızlar bugün o kadar hassasım ki.boğazımda hep bir Düğüm var.dün demiştim ya yarın misafirlerim var diye.normalde bu hafta kadın gelmiyordu.hayatta gelmezdi de işte dedim arayım.dün kızım hep bana yapışıktı.bir mutfağı temizledim bir de banyoyu.o da eşim geldi zoraki baktı işte.gece saat 22:30 da kadını aradım.Yarın gelir misin diye.tamam dedi şok oldum.hemen bebeğimi banyo yaptırdım.öyle yorgundum ki çocuğu tutacak mecalim yoktu yıkarken zorlandım.o uyudu ben duşa girdim.çocuğum gece bana acımış olacak ki 1 kez uyandı:)
Kadın geldi ,kahvaltı edemedim diyor bir taraftan diğer taraftan simit yiyor ama nasıl güzel kokuyor burnuma,ilk kez bu kadar özendim.neyse,sabah aşıdan geldik,kadın evi temizlerken düşünüyorum ikramım eksik olacak nereye yaptırsam napsam.çocukla ordu gibi misafir nasıl ağırlanacak.zil çaldı .gelen annem..elinde simit...ne onun misafirden haberi var ne onun geleceğinden benim...yine tabii atarlı suratlıydı ama olsun.Allah Razı olsun.bir el o an çok garip duygular hissettim.haftalardır evde kimsesizdim.hiç bir şey yapılmasa da olur ki bir güç geldi ne bileyim.amaan hallolur hissi.gözlerim doldu.tek başına anne,kadın,ev Hanımı olmak bin parçaya bölünmek;bebeğin gelişiyle aniden değişen hayatım...tırnağıma şunrenk oje süreyim diyen ya da internet başında zaman geçiren ben kaç parçaya bölüneceğimi şaşırmışım meğer...içinde olunca farketmiyor insan.çok duygu yüklüyüm bugün.sanırım biraz değişikliğe ihtiyacım var.
Bunların ek gıdaya geçtiği zamanları düşünsene
Ayy elimizde tas peşlerinde koşarız
Sende takma makinayı:)Ah kuzummm... Bak Rabbim senunle... İçinden geçenler olmuş... Çünkü bir mucize dogurduk biz... Mucizeye ortak olduk. Ben de çok yaşıyorum bu duyguları. Ve benim annem uzaktaburda arkadaslarim var sadece onlar da çok gelemiyor ;(
Çok parcayiz biz...sanırım artık hep boyleyiz. Ama zeki kadınlariz. Bunun da üstesinden geliriz bak gor. Düzeni kuralım. Ohhh gelip geçer bunlar, umarım öyledir...
Bugün uyumadi oğlum. Mutfak karisik, makinem bulaştıkları yikamamisonları temizlemefen dünya bulasikboldu hasta gibiyim vs vs... Yattım oğlum biraz uyur belki kalsın işler güçler dedim...
Üzme canini...
bskn demiş şehriye salatası on numara. Hızlı da oluyor genelde seviyor insanlar. Ya da patates salatası.
Ne biliimUygun ortam tanımı neymiş?
Ay onlarda eksik kalsin biz hepsiyle arayi soguttuk zatiöyle deme ananeye dedeye gidecek albüm. bikaç çerçevelik fotoyla kurtaramayız
Bence eşinin bebeği sevmesi için saatleri değiştirmek güzel bir karar. Karşılıklı bağlanma için geleceğe dönük güzel bir adım. Zaten kitapta saatlere değil belli bir ritüele sadık kalın diyordu. İnşallah düzeni tuttururuz. Tutturursan haber verAy okurken bende yarıda bırakmıştım. Uyku kısmının en önemli kısmına gelmemiştim.
Hatta okurken diyelim 6haftalık kısmı okudum. Aa çok rahatmış tamma bu işi yaparım diyordum.
Sonra 4aylık bebekler için kısmını okuyunca aiy zormuş be o şekilde diyip kesin şu zamana kadar halletmem gerek diyip stres oluyordum
Şuan saatlerine takılmıyorum. ilk başladığımız gün. 7de uyutursam eşimin bebeği görmediğini ve sevemediğini farkettim vazgeçtm. Saati ona göre ayarlıcam.
Ama şu son süt yüklemesi işi bana uyuyor çnkü bizimki 11buçjk gibi emip yatıyordu, bakalım tabi uyacak mı :)
Taammmm zayiflicaz yiyoruz tam zayiflicaz yiyoruz anliyacagin isimiz cok zor :)))tontişliğimiz bi gideydi eyiydi
eşime bi boy büyüğümün 4 bacağı var diyorum kızıyo bana..bu konuda moralim sıfır sıfır sıfır..hani emzirmek zayıflatırdı bunu diyen karşıma çıksın göstere göstere söyleyeceklerim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?