Kafam iyice allak bullak oldu okuduklarim da farkli yaziyor emzirmistim 2 saat once kalkti agladi ingeee diye agliyordu okudugum ogle agliyorsa actir eee simdi napayim sastim uyutdum kucagimdaDoyuyor diye düşünüyordum. Çünkü gündüzleri 3 saat kesintisiz uyurdu. Bufün her uykuda yarım saat sonra uyandı. En son ki uykusundan önce emzirdim sonra sağıp 30cc daha emzirdm. 1saat uyudu
Anlamadım bugün ki huy değişikliğini :/
Atak dönemde mi yoksa burnu mu tıkalı :/
Bizimki karışık, memede uyumayı çok seviyor. Yeri geliyor Sallanmayı da. Bazen kendi kendine gaz çıkartırken de uyuyaniliyor.
Dün bugün bende öyleyim. Evet emmek istiyordu ama bu kadar sık değildi. En azından uyurdu :/
Evet haklı doktorlar. 3saatlik döneme geçmiş olmalıyız. Başarabilsem size de söylemek isterdim ama bugün ki bşarısızlık beni çok yordu. Atak dönemi diyip umut ediyorum.
Şöyle emerken 10dakikanın üstünde emseler karınları doysa belki zırt pırt emmek istemeyecek.
Bugün emzikle oyalama ve tam acıkmasını deniyorum. Oda olmuyor. Çocuk emerken 7-8dakika sonra uyuyor. Gözler yarım kapanıyor emme yavaşlıyor sonra, kol düşüyor :)
Tracy için herkes farklı düşüncelerde, çocuğuağlatarak uyutma mı olurmuş falan deniyor. Ama kirabın hiç biryerinde ağlatın demiyor.aksine ağlatmayın ama bir kaç saniye gözlemleyin ne için ağladığını düşünün diyor.
Hatta ileri yaş uyku eğitimde yatır-kaldır yöntemi bile 'ağladığında kaldır sarıl sakinleşince yatır' diye tarif ediyor.
Özeten;
6haftadan sonraki uyku eğitimi için ise bebek doymalı ki uyusun diyor.
Tabi öncelikle gündüz iyi beslenirse ve gece 11deki beslenmesi iyi olursa 5-6saat kesintisiz uyud diyor.
Eğer standart saatlerde uyanan bebeğiniz varsa (mesela 2gibi 5gibi uyanmaları) o alışkanlık uyanmalarıdır o saatlerde beslemeyin diyor.
eğer belli rutini olmayan uyanışı varsa o açlıktandır. Gündüzleri daha iyi besleyin diyor.
Ayrıca emdikten sonra 10-15dakika (ilk başta 5dakila bile iyi bir rakammış) birşeylerle oyalayın meme-uyku ilişkisi kurmasın diyor.
Diyor daa uygulama zor :) Eki Görüntüle 1809576
Cnm bizimkisi nde biraz var bn dönderiyorum ama o dönüyor. Tam şekli ne zmn otururYok ama ben sürekli aynı tarafa dönük yatirmiyorum yönünü degistiriyorum yamuk olmasın diye
Kafam iyice allak bullak oldu okuduklarim da farkli yaziyor emzirmistim 2 saat once kalkti agladi ingeee diye agliyordu okudugum ogle agliyorsa actir eee simdi napayim sastim uyutdum kucagimda
Ya su asidan cok korkuyorum ben haftayada bizim var kac gunluksunuz sizSeninkinin emme süresi iyi mi?
- İki saat gene iyi rakam :) emzirirdim ben olsam. Ama iyice doymasını sağlardım. Anladığım kadarıyla emme sonrası aktivite zamanlarını uzatmak ve yemek miktarını uzatmak ile başlamk gerekiyormuş.
- Benimkisi bugün 45dakika falan zor uyudu. Kalkınca emmek istedi. Bende emzik verdim. Biraz daha acıksın diye.tabi sonra emzikle savaş başladı:)
- Çok zor bir düzen oturtmak. Ayyy zaten aşı olacakmış yarın
herşey alt üst olacak. Ben anca diğer hafta başlarım, şimdi gözlem yapmaya devam edeyim.
Vallahi ben de bir düzen oturtmak istiyorum.
Sarılık olmasaydı daha farklı planlarım vardı.
Şuan ressmen uyuma ve emme konusunda savaş veriyoruz. Bir de millet 20 dakka birini 20 dakka birini emzir diyor o zaman Çıldır geliyor. Bir tanesini 10 dakka yemiyor ki
Seninki ne kadarlik oldu canimAynen canım5 dk emiyor sonrası yokinatla emmiyor. Bak şimdi gece uykusuna yatircam emzirup yatirayim dedim bastı çığlığı kendi ne zaman isterse o zaman emer. Gerçi bir saat önce emmisti :) hajkli çocuk :) ben asla birini on dk birini on dk emzirmedim. bakalım kontrolde kilo nasıl çıkacak :)
Uç aylık olsunlar daha rahat olur canım uyku vs öyle düşünüyorum.
Seninki ne kadarlik oldu canim
Insaallah canm 4 gunumuz var arada bizde 4 subat dogumluyuzCuma iki aylık olacak inşallah canım.
Insaallah canm 4 gunumuz var arada bizde 4 subat dogumluyuzCuma iki aylık olacak inşallah canım.
D vit kullaniyor musun cnmKizlar bebegimin yuzu pütür pütür.
Gun isiginda cok belirgin gorunuyor ve elimle elleyince hissediyorum.
Var mi aranizda bu durumu yasayan.
Valla herkes erken diyecek ama ben uyku eğitimine başlamaya çalışıyorum. En azından uyku ile memede uyuma kavramlarını öğrenmeli.
Her ne kadar "Emzik miyim ben aaaa " desem de henüz anlama yaşında değil :)
O yüzden içgüdüsel önlem almalıyım
Burun akıntısı olabılır bızımkıde mıdesi bulanır gıbı oluyo agzına bıse gelıyo ögg yapıyordu burun aspiratöru alıp cektık sumuk cıktı rahatladı cocuk doktora gotrdum dıkkat edın cıgerlere ınmesın sureklı cekın dedı bızımkı 11 gundr gecmedı 2 saatte bır denı suyu damlatıp cekıyoruz hala gelıyo sızde bı deneyın ya da dr sor ıstıyorsangünaydın kızlar..bişey soracağım bebeğiniz öğürüyor mu?benim ufaklık günde 3 4 kere öğürüyormuş gibi yapıyor..niye olıyor anlamıyorum reflü mü acaba diye düşünüyorm
?dün gece de uyku arasında nefes mi alamadı nolduysa birden öksürmeye başladı nasıl yataktan fırladım..varmı aranızda böyle şeyler yaşayan?
Ben de bazen yaşıyorum. Çgünaydın kızlar..bişey soracağım bebeğiniz öğürüyor mu?benim ufaklık günde 3 4 kere öğürüyormuş gibi yapıyor..niye olıyor anlamıyorum reflü mü acaba diye düşünüyorm
?dün gece de uyku arasında nefes mi alamadı nolduysa birden öksürmeye başladı nasıl yataktan fırladım..varmı aranızda böyle şeyler yaşayan?
bu kitabı hamileyken çok okudum canım ama beni daha stresli bir anne yaptı. Bazı şeyleri takıntı haline getirtti. Mesela akşam 6da 8 de mama/süt yüklemesi olayına fazlaca takıbtılıyım. Bunun gibi bazı şeylere de... Aslında kitap güzel şeyler de öğretiyor ama işte beni stres yaptı. Hatalı ebeveynEki Görüntüle 1809440
Gak dese meme guk dese meme vererek Meğer küçük beyi atıştırmacı bebe yapmışım.
az az sık sık yeme yapıyordu.ve max 7 dakika emiyordu
Tabi saat başı uyanıyor böyle olunca
Bu doktorlar neden bu kadar farklı konuşuyorlar anlamıyorum. Benim kızımın da burnu hep tıkalı. Damla yapıp aspiratörle temizliyorum. Doktorumuza dedim ki ciğerlerine iner diye endişeleniyorum. Olmaz bir şey evham yapma dedi. Ama bak sizin doktorunuz da tam tersini söylemiş. Bu tıp dilinin ortak yanı yok galibaBurun akıntısı olabılır bızımkıde mıdesi bulanır gıbı oluyo agzına bıse gelıyo ögg yapıyordu burun aspiratöru alıp cektık sumuk cıktı rahatladı cocuk doktora gotrdum dıkkat edın cıgerlere ınmesın sureklı cekın dedı bızımkı 11 gundr gecmedı 2 saatte bır denı suyu damlatıp cekıyoruz hala gelıyo sızde bı deneyın ya da dr sor ıstıyorsan
Evet sürekli ölçüyorum canım ya..inş yapmaz çok minik daha bebeklerimizben çok duygusallaştım ya iyice...birazcık büyüseler bir an önce...bir görsem:)Dün yaptık biz de , iki bacaktan yapılıyor canım bugün biraz dikkat etmeniz lazım ateş yapabilirmiş. Koldaki kabuk bağlayacakmış bir de
Ben aldım e bebekten tıny love. Ben beğendim de sanırım bebeğim beğenmediOyun halısı alan vardır mutlaka, hangi markaları tavsiye edersiniz, oyun halısı işe yarıyo mu, bebek uyanıkken bebeği oyalıyo mu, ev işi yapabilir miyim?
3 ayrı dr a goturdum bu konuda hem fıkırler cok kucuk oldugundan ılac onermıyorz ama cok dıkkat edın cıgerlere ınmesın bu kadr kucuk bebekler grıp olarak atlatmazlr dırek boransıt olurlr dedı bızde sureklı cekıyorz bı bıtmedı gıttı ama her konuda ne yaxıkkı aynı fıkırde olamıyolarBu doktorlar neden bu kadar farklı konuşuyorlar anlamıyorum. Benim kızımın da burnu hep tıkalı. Damla yapıp aspiratörle temizliyorum. Doktorumuza dedim ki ciğerlerine iner diye endişeleniyorum. Olmaz bir şey evham yapma dedi. Ama bak sizin doktorunuz da tam tersini söylemiş. Bu tıp dilinin ortak yanı yok galiba
başka bişey yok buunn için kızlar..dkktora sormştm nezle ve geniz akıntısı vardı kızımda..burun tıkalıydı..1 hhaftaya geçer bişey vermene gerek yok..en iyi ilacı senden alıyo dedi..bende tmm dedim..1 haftada geçmedi ama 10 günde geçti..Az önce üç tane beş milimlik su sıktım çektim dediğin gibi sıvı sürmekten başka bir şey gelmedi
Ama nefes alışında rahatlama oldu.Başka bir şey varsa bana da söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?