- 21 Ağustos 2015
- 1.432
- 1.315
- 53
- 35
Başarırsam diyeceğim şekerim
Manşetleri okur gibiyim, uyku eğitimi vermeye çalışan anne sonunda memelrini kesip beşiğe monte ettirdi
valla misafir gelse gir mutfağa yemek yap doyur beni diyecek moddayımSende takma makinayı:)
Benim ev de dandinitakıyormuyum:) evet ama çok değil
Mutfağı eşim gelince hallettim. Makinyı yarım boşalttım,yoruldum çatallark kaldırmadımüstüne kirlileri koydum, eskimez ya iki kez yıkansa
Salonu sormayın zaten. Perşembe kadın gelmişti, ctesi mevlüt yaptık. Gelenler hacı yağı sürmüşler(belkide hacı yağ bidonuna düşmüşlerdi) hala ev kokuyor diye minderleri söktüm yokadım, yerleştirmedim.
Oturma odaısnda erkek kardeşim yatıyor, minderler ortada çamaşırları sağda solda
Misafir gelecek olsa yandım
Neyse hadi ben kalkayım da bi iş ucundan tutayım
Sizde takmayın işi gücü :* bizden ve yavrucuklarımızdan kıymetli değil
Aa deniyeyim bendeAhh yavrummm bende o kdr cok istiyorum ki artık uyku ve emme düzeni oturtmayı ama kızım resmen elinde oynatıyor beni.. Hep az emip az uyurdu 2 gundur cok caba sarfedıyorum artık yeter dedim cunku dısarı çıkmak resmen olay oluyor sureklı emzırıyorum uyuyor aglıyor hele o emzırme önlüğünü tak memeyi cıkar ver uyusun tekrar tekrar kısır döngüye döndüğümüzü farkettim hayatımıza alışması lazım.
2 gundur yaptıklarım şunlar;
Uyanıyor aranıyorsa memeye koyuyorum uyuyorsa memede daha fazla oyalamadan hemen yatağına koyuyorm cunku bılıyorm ki gözlerini açacak hemen tekrar memeye alıyorum Cok Zaman geçmemesi önemli cunku anne sütü öyle birşey ki anında hazmediliyor bu sekılde tekrar yapıyorum dün 4-5 kere tekrarladık bunu sonrasında 2.5 saatlik uykuya kavuştuk inanamadım
Bugun durum daha da güzel 4-5 tekrara gerek kalmadı daha uzun emdi uyukladı yine ama uyurkende kuvvetli emdi göguslerımı baya bosalttı ve 3 saatlik uykuya ulaştık bizim ıcın hayal gibi birseydi tabi her emmeden sonra gazını çıkarttım rahat oldugundan altının temiz oldugundan emin oldum ve yatırdım.
Bugun akşam uykusuna belli saatlerde ( 19.00-20.00 )dalması için kendi çapımda eğitime basladım önce kendi düzenimizi kuralım sonra tracy E el atıcam. Artık gercekten gerekıyordu tüm günümü enerjimi alıyordu.
Bu arada bizim kız emzik de almıyor oyalaması cok zor sesi çok kuvvetli öyle bir aglıyor ki karşı ki dağlar yıkılır ama alıstm aglamasıyla beni tavlayamayacak artkk... :)
Tabii eşimle arası iyi olsun ondan kopmasın babasını tanısın diye el bebek gül bebek bakıldığım annemlerden 20. Gün döndüm.Bence eşinin bebeği sevmesi için saatleri değiştirmek güzel bir karar. Karşılıklı bağlanma için geleceğe dönük güzel bir adım. Zaten kitapta saatlere değil belli bir ritüele sadık kalın diyordu. İnşallah düzeni tuttururuz. Tutturursan haber ver
Dikkatlerini 15 dk sonra başka yöne çevirme olayını kaçırmışım bak. Söylemen güzel oldu. Zaten bu forum, sizler iyiki varsınız.
'Süpürge de şurada heee'valla misafir gelse gir mutfağa yemek yap doyur beni diyecek moddayım
Aa deniyeyim bendeeskiden yanaklarına dokunca 'heh, nerdeyim ben, bu da ne, aaa memeymiş, dur biraz daha emeyim' tavrı takınıyordu ondan içim rahattı. Ama artık korkmaya başladım memede uyuma konusunda.
Belki demişimdid bir arkadaşım gece on kez kalkarlarsa göbek atıyor. Çünlü çocuk gece 20kez kalkıp emiyor
Bunu duymak bende travmaya sebep oldu
Neyse her çocuk bir olmaz diyip dua ediyorum, öyle birşeyi kaldıramam, rabbim kaldıramayacağı yükü kimseye yüklemezmiş diyip avunuyorum.
Hee bir de ben dışarı çıkarken sağdığım sütü termosa koyuyorum, gittiğim yerde eğer açlık ağlamasıysa biberona koyup veriyorum.gerçekten çok aç ağlaması yaparsa emzriyorum tabi.
eğer hemen acıkacağını biliyorsam (kiii hiç şaşmaz dışarı çıkacaksak) biberonda götürüyorum. Gittiğimiz yerde hemen sıcak su temin edeceğim yerleri arıyorum.
Ay mama verir gibi oluyor ama napayım, avm lerde emzirme odası aramaktan helak oluyor insan :/ dediğin gibi aç emzir ritüeli de yoruyor insanı.uyumasalar can feda:)
Gelip gittiler zaten bugün.yok canım ya ona değil sıkıntım,galiba genel olarak sıkıldım:)Çok sokıntı yapma canım yaa. Super freshin börekleri var. Minik minik bölünmüş. Aldır iki paket eşine. Önemli olan aç göndermemek, hüner sergilemek değil sonuçta. At fırına ohhh mis gibi pişsşn.
Bir de arpa şehriye dereotu ve taze soğan ile şehriye salatası yap.
Gelenlerden birine de tatlı alın de.
Annenin simitle gelmiş olması ne de hoş bir durum:)
Bu arada canın öyle birşey çekince iste. Gebelikte ki gibi düşün. Lohusa sayılırız hala, sütü etkiler der babanem
Evet canım ya gerçekten Herşeyin üstesinden geliyor insan.misafirler geldi gitti bile.öyle bir telaş ile oldu ki herşey bir arada.siz @baskın ile yarın sandınız:) misafirler okuldan iş Arkadaşlarım 4te okul çıkışına geldiler.sabah kadın öğlene kadar temizlik yaptı.o Sırada ben aşıya götürdüm.ikramlıklar...sonra bebeği emzir avut.misafirler geldi 2 saat kalıp gittiler.kızım da 4 ten 7 ye kadar uyudu:) yani böyle güzel Tesadüfler bu zor günde..Ah kuzummm... Bak Rabbim senunle... İçinden geçenler olmuş... Çünkü bir mucize dogurduk biz... Mucizeye ortak olduk. Ben de çok yaşıyorum bu duyguları. Ve benim annem uzaktaburda arkadaslarim var sadece onlar da çok gelemiyor ;(
Çok parcayiz biz...sanırım artık hep boyleyiz. Ama zeki kadınlariz. Bunun da üstesinden geliriz bak gor. Düzeni kuralım. Ohhh gelip geçer bunlar, umarım öyledir...
Bugün uyumadi oğlum. Mutfak karisik, makinem bulaştıkları yikamamisonları temizlemefen dünya bulasikboldu hasta gibiyim vs vs... Yattım oğlum biraz uyur belki kalsın işler güçler dedim...
Üzme canini...
bskn demiş şehriye salatası on numara. Hızlı da oluyor genelde seviyor insanlar. Ya da patates salatası.
Ben her disari cikacagimda sagip dolaba atıyorum biberonla. Giderken cantaya koyuyorum oglum acikmaya o yeni iliyor. Gittiğim yerde cafe restorandan falan sicak su isteyip ideal isiya gitirip veriyorum. Ben daha disarda hic emzirmedim bu yontem benim icin cok pratik oluyorAa deniyeyim bendeeskiden yanaklarına dokunca 'heh, nerdeyim ben, bu da ne, aaa memeymiş, dur biraz daha emeyim' tavrı takınıyordu ondan içim rahattı. Ama artık korkmaya başladım memede uyuma konusunda.
Belki demişimdid bir arkadaşım gece on kez kalkarlarsa göbek atıyor. Çünlü çocuk gece 20kez kalkıp emiyor
Neyse her çocuk bir olmaz diyip dua ediyorum, öyle birşeyi kaldıramam, rabbim kaldıramayacağı yükü kimseye yüklemezmiş diyip avunuyorum.
Hee bir de ben dışarı çıkarken sağdığım sütü termosa koyuyorum, gittiğim yerde eğer açlık ağlamasıysa biberona koyup veriyorum.gerçekten çok aç ağlaması yaparsa emzriyorum tabi.
eğer hemen acıkacağını biliyorsam (kiii hiç şaşmaz dışarı çıkacaksak) biberonda götürüyorum. Gittiğimiz yerde hemen sıcak su temin edeceğim yerleri arıyorum.
Ay mama verir gibi oluyor ama napayım, avm lerde emzirme odası aramaktan helak oluyor insan :/ dediğin gibi aç emzir ritüeli de yoruyor insanı.uyumasalar can feda:)
Erken asi icin bence garip asilarin arasinda en az 30 gun olmali diye biliyorum hatta bu yuzden bizim asilar haftaya kaldi bizde 4 subat dogumluyuz hayirlisi olsun allah korusun minnaklarimiziŞuan ayın kaçı, hangi gündeyiz, kaç günlüğüz bilmiyoum
Hunim nerde
12Şubat doğumluyuz. Nedense Erken çağırdı aşı için.
Bende çok korkuyorum. Bugün oğluma doktora gideceğimizi ve hastalıktan korunmak için aşı olacağımızı bir kaç kez anlattım.
Güya her şeyi anlatmak lazımmışdeneyeliö bakalım
Ben 37.8 e kadar bekledim canim. Doktor 38 olursa ver dedi saglik ocagi 37.5 ben de ortalamsini aldim.Kızlar ateşi kaç derecede iken calpol verdiniz???
Ama 37 yi gecince vucudunu basini kasiklarini nemli bezle sildim onun da faydasi oluyorduKızlar ateşi kaç derecede iken calpol verdiniz???
Yok canim 10 dk falan emiyor sonra agliyor sutum yetmiyor galiba anlayamadim gitdi mama takviye yapmak mecburiyyetindeyimSeninkinin emme süresi iyi mi?
- İki saat gene iyi rakam :) emzirirdim ben olsam. Ama iyice doymasını sağlardım. Anladığım kadarıyla emme sonrası aktivite zamanlarını uzatmak ve yemek miktarını uzatmak ile başlamk gerekiyormuş.
- Benimkisi bugün 45dakika falan zor uyudu. Kalkınca emmek istedi. Bende emzik verdim. Biraz daha acıksın diye.tabi sonra emzikle savaş başladı:)
- Çok zor bir düzen oturtmak. Ayyy zaten aşı olacakmış yarın
herşey alt üst olacak. Ben anca diğer hafta başlarım, şimdi gözlem yapmaya devam edeyim.
emzirme odası aramayı bi tarafa bıtak olan emzirme odaları da fare deliği kadar oluyor..tuvalet sırası gibi sıra bekliyorsun..geçen gün başıma geldi biberona da mama koymuştum keşke onu verseydim dedim...dedirttiler yani..Aa deniyeyim bendeeskiden yanaklarına dokunca 'heh, nerdeyim ben, bu da ne, aaa memeymiş, dur biraz daha emeyim' tavrı takınıyordu ondan içim rahattı. Ama artık korkmaya başladım memede uyuma konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?