kapı kapı sokak sokak bakıcı aranır mı diyordum..aranıyormuş cidden.Allah yardımcın olsun canımBugun ki bakici kadinda olmadi, bir tane daha buldum apartmanda, ama evinde bakmak istiyor.. Ne biliyim bilemedim, yarin cayini icmeye gidicem.. Bakalim ne olucak
Allah ayni seyi yasatmasin, kv bakicakti bak ne oldu..kapı kapı sokak sokak bakıcı aranır mı diyordum..aranıyormuş cidden.Allah yardımcın olsun canım
Kızlar bugün o kadar hassasım ki.boğazımda hep bir Düğüm var.dün demiştim ya yarın misafirlerim var diye.normalde bu hafta kadın gelmiyordu.hayatta gelmezdi de işte dedim arayım.dün kızım hep bana yapışıktı.bir mutfağı temizledim bir de banyoyu.o da eşim geldi zoraki baktı işte.gece saat 22:30 da kadını aradım.Yarın gelir misin diye.tamam dedi şok oldum.hemen bebeğimi banyo yaptırdım.öyle yorgundum ki çocuğu tutacak mecalim yoktu yıkarken zorlandım.o uyudu ben duşa girdim.çocuğum gece bana acımış olacak ki 1 kez uyandı:)
Kadın geldi ,kahvaltı edemedim diyor bir taraftan diğer taraftan simit yiyor ama nasıl güzel kokuyor burnuma,ilk kez bu kadar özendim.neyse,sabah aşıdan geldik,kadın evi temizlerken düşünüyorum ikramım eksik olacak nereye yaptırsam napsam.çocukla ordu gibi misafir nasıl ağırlanacak.zil çaldı .gelen annem..elinde simit...ne onun misafirden haberi var ne onun geleceğinden benim...yine tabii atarlı suratlıydı ama olsun.Allah Razı olsun.bir el o an çok garip duygular hissettim.haftalardır evde kimsesizdim.hiç bir şey yapılmasa da olur ki bir güç geldi ne bileyim.amaan hallolur hissi.gözlerim doldu.tek başına anne,kadın,ev Hanımı olmak bin parçaya bölünmek;bebeğin gelişiyle aniden değişen hayatım...tırnağıma şunrenk oje süreyim diyen ya da internet başında zaman geçiren ben kaç parçaya bölüneceğimi şaşırmışım meğer...içinde olunca farketmiyor insan.çok duygu yüklüyüm bugün.sanırım biraz değişikliğe ihtiyacım var.
Ya panik olma yine cogaliyo kv olayina benimde azalir gibi oldu yine eski duzene donduk cok sukur bebegim tombullasti ustune.. Aslind ben baksam suan daha sisko bir bebek olabilirdi.. Kismet iste, calismadanda olmuyor..Ne oldu bu çocuğaaaa ne oldu bu sütümeeee
Oglummm gunde toplamda 1 saat uyumadi sadece gece 3 yada 4 saat uyuyor her uykusu 10 dk suruyor
Cumartesi sabah 8de emzirdim ise gittim
11.30 de işim bitti döndüm ama göğüsum sütten patlayacak gibiydi aksama kadar zor boşaltım (pompam evde kalmıştı)
Pazar günün den beride göğüslerim pufuduk dolmuyor sanki, bebek 2 saate bir emiyor gece 4 saat ama gene yumuşak ve emmesi 6 7 dk sürüyor
Hala da herseyi yapmama rağmen süt üretmiyorum sanki
Diş ve grip sütü etkiledi galiba
benim komşular pek bi meraklı..gak desem karşı komşum kapıda biter..enteresan anılar biriktirdim kendisiyleEvet canım ya gerçekten Herşeyin üstesinden geliyor insan.misafirler geldi gitti bile.öyle bir telaş ile oldu ki herşey bir arada.siz @baskın ile yarın sandınız:) misafirler okuldan iş Arkadaşlarım 4te okul çıkışına geldiler.sabah kadın öğlene kadar temizlik yaptı.o Sırada ben aşıya götürdüm.ikramlıklar...sonra bebeği emzir avut.misafirler geldi 2 saat kalıp gittiler.kızım da 4 ten 7 ye kadar uyudu:) yani böyle güzel Tesadüfler bu zor günde..
Boşver canım ya..kimse gelmiyorsa evin durumu çok sorun değil.yaparsın napcan yavaş yavaş olcak
Ben çamaşır ve bulaşık makinası tam dolmadan çalıştırıyorum.daha kolay oluyor.işi uzamıyor insanın.
Canım ya bu yenidoğan günleri zormuş değil mi...sabah sağlık Ocağı'nı aradım.misafir ile aynından olmasın diye yarın yaptırsak olmaz mı aşıyı dedim.eşim de yoktu.olmaz dedi uyuz:) aşıları sabah 9 da açıyorlarmış 12 ye kadar sisteme girmelilermiş.mecbur gittim.dışarısı serin diye kızımı çok giydirdim.kangurunun arkasına ulaşamadım.evde kadın olmasa arkamı kilitleyecek kimse olmıcak yani..ne bileyim hepsi tesadüf işte.konu komşu yok burda zaten kabuklarında mutlular.geçer bugünler de inş:)
valla hepsi ben bakcam diyor ama bende ihtimal vermiyorum gerçi artık hiç biriden bi beklentim de yok..bakarsa bakar bakmazsa keyfi bilir..alt kat komşum annemin çok yakın arkadaşı..ona abanmayı düşünüyorum bende..kadını şimdiden havaya sokmaya çalışıyorum cici annemiz cici annemiz diye..inşallah işe yarar aminAllah ayni seyi yasatmasin, kv bakicakti bak ne oldu..
nedir 15 dakika olayı..aydınlatın beniBence eşinin bebeği sevmesi için saatleri değiştirmek güzel bir karar. Karşılıklı bağlanma için geleceğe dönük güzel bir adım. Zaten kitapta saatlere değil belli bir ritüele sadık kalın diyordu. İnşallah düzeni tuttururuz. Tutturursan haber ver
Dikkatlerini 15 dk sonra başka yöne çevirme olayını kaçırmışım bak. Söylemen güzel oldu. Zaten bu forum, sizler iyiki varsınız.
Cnm bizimkisi nde biraz var bn dönderiyorum ama o dönüyor. Tam şekli ne zmn oturur
Ay bizimki hiç doymadj bugüne kadarAman Nasıl oluyorsa olsun sonucta anne sütü kime ne hem:) gerçi ortalık cok bilmiş teyze kaynıo yavrum nıye mama verıyosun dıye gelip sorarlarsa da hıc şaşırmam.
Ben anne sütünü biberonla vermekten korkar oldum malum benım bebiş hemen rahata alışıyor meme me burun kıvırır diye korkuyorum gerçi bu saatten sonra olurmu bilmiyorum kigeçen bir yerde okudum Bebeğin karnı ilk ne ile doyuyorsa beynine onu kazır ve daha meyilli olurmus kızım biberonla doymustu memeye cok düşkün ama gelip gidiyorlar.
Deneyeyim bi bu hafta buzluktan cıkarıpmı termosa koyuyorsun yoksa yeni sağılmış sütü mü kac gundur kafamda bu var dısarda süt bozulmadan dgru ısıda Nasıl verebilirim diye :/
Ben ayaklarını kontrol edip içten çorap giydiriyorum burnunu arada kontrol ediyorum soğuksa yelek giydiriyorum ama uzun kollu çıtçıtlı vadi bile tulum altına giydirmek istemiyorum havalar sıcak bunalır gibi geliyorAyy kızlar okuyorum neler giydiriyorsunuz ben sadce atlet uzerine de patikli tulum giydiriyorum öyle hep evde ne yelek ne içine çorap ne üzerine çorap.. Üşüyor mudur sizce öyle çok gaz problemi de yok keyifli bi bebek ama yavrum üşüyorsa giydireyim
Gerci benim evim cok sicak oluyor guney cephe yalitim da var butun gun gunes icindeyizhavalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum..bi sıcak bi soğuk..durduk yere hasta etmeyeyim bebeği
Canim ikizlerimi emziriyorum inan bana cocuktan cocuga degisiyor aclik durumu.boylari kilolari ayni gitmesine ragmen birine sutum yetiyor mamayi almiyor bi gogsumu tam bosaltmiyor digeri ise onun bosaltamadigi memeyi bosaltiyor digerini bosaltiyor hatta bazen memede sut bitince kivraniyor 30ml mama yapip veriyorum ac oldugunu onlar belli ediyor zaten bosa mama vermeye hic gerek yokO zaman bende önden alıp vermiyim arkadaşım öyle diyince kafam karıştı kilo konusunda da @ustaca senin ki gibi benim kızımda akrabaların bebeklerinden daha uzun zaten 53cm doğmuştu herhalde boya gidiyor ben zaten kilolu bebek istemiyorum ayına göre normal olsun kilosu boyu yeter ilk ay boy tamam ama kilo alımımız yavaş ilerledi doktor mama dedi vermedim evde duruyor kenarda inşallah bu ay yeterli kilo almıştır çevremdekilerin bu çocuk aç doymuyor demesinden bende bıktım
Rota virusu beter bi seymis ama ilk kizimda baya arastirdim asinin korumasi %60civarinda asi olan 10gun hastanede yatarken asi olmayan 5-6gun yatiyormus ben yaptirmadim bi de devlet zorunlu kilmayinca benim asiya guvenim cok kalmiyor zorunlu olanlara bile guvenim az Rabbim cocuklarimizi korusun nerden geliyor icinde neler var bilmiyoruz en azindan zorunlu olmayanlari yaptirmiyoruz bizCanım o rota virüsü yakaladığı zaman beter ediyor ama bilgin olsun. Benim ablamın oğlu yeğenim geçen yıl hastalandı illet bir şeydi yavrum perişan oldu müşahade altına dalan alındı bir gece ishali kusması öyle normal bir ishal kusma dalan değildi gözlerinin altı morarmışttı kuzumun. Etkilemek istemem ama aklında olsun. İllaki yakalanacak değiller tabi. Allah korusun.
Canim evin nasil bilmem ama henuz emeklemiyorlar hareketsizler yani surekli uyuma pozisyonundalar sen ne giyiyorsan iki katini giydirceksin derler sen yine de elini kolunu sirtini kontrol et soguk degilse sorun yokAyy kızlar okuyorum neler giydiriyorsunuz ben sadce atlet uzerine de patikli tulum giydiriyorum öyle hep evde ne yelek ne içine çorap ne üzerine çorap.. Üşüyor mudur sizce öyle çok gaz problemi de yok keyifli bi bebek ama yavrum üşüyorsa giydireyim
Ben de oyleyimSelammm olsun,
Bebeğim uyusada bende azıcık uyusam diye iç geçiren anneleree
Sanırım anne olmak; boşta duran elini, koluna, bacağını bi şekilde kullanmak demek
Yatağımda uzanıyorum, sol ayağımla beşiği sallarken ellerimde telefon.napiiim başka türlü tel'i elime almaya fırsat olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?