Öncelikle maaşallah size canım darısı başımıza. Bu yöntemi deniyorum aslında ama her çocuk bir değil demekki. Ben saat 9da odaya girdiğimi de bilirim 3te de hertürlü 4 yaptı o saati. Gündüz uyutmayayım diyorum buseferde uykusu eskiyor hiç dalamıyor ve ağlıyor sürekli ay napsam bilemedimumudum ol Girlmother bskn
Kızlar ben gece uykusunu çok şükür düzene koydum. He bundan sonra hiç degişmezmi? Tabikide degişir. Özellikle hasta olunca bütün huyları degişecek. Ama azimle sabırla devam.
Ben gündüz uykularına şuan karışmıyorum çünkü düzensiz uykuları var. Bunun için biraz daha büyümesini bekleyecegim. Ama şunu söyleyeyim gündüz uykularında çoğunlukla ayakta hafif hafif sallayarak uyutuyorum. Akşam saat 6 olduktan sonra derin uyumasına izin vermiyorum. Memeyi az veriyorum keyiflenince çekiyorum oyun halısına koyuyorum. Anadizine koyuyorum. Saat 9 a kadar derin uyumasına izin vermiyorum arada şekerleme yapıyor ama evde ses ve ışık olduğu için dalmıyor. Bakıyorum derin uykuya geçiyor gibi olursa yanaklarıyla oynuyorum falan... saat 9 dan sonra önce abiyi yatırıyoruz. Şunu söyleyeyim saat 8 den sonra mızıldamaya başlıyor ben onu kucagımda dolaştırıyorum ama uyutmuyorum. Abi yattıktan sonra odamıza gidiyoruz. Işıklar kapanıyor gece lambası açık biraz öyle duruyoruz. Gece olduğunu anlıyor. Emzirerek gaz çıkararak sabırla uykuya geçmesini bekliyorum. Ha bu süre bazen yarım saat bazen 1 saati buluyor. Ama dalınca uyuyor.Gece uyku saatlerini buraya yazmayacagım (nazara çok inanırım) İşte böyle.
Ben gece uyku konusunda katıyımdır. Bırakayım canı istediği saatte uyusun hiiç demedim. Büyük oğlan 6 yaşında bu yaşıba kadar en geç saat 10 da yatırdım.
2. 3. Yaşındayken bile yazın saat 9 kışın 8 oldumu ışıkları kapatıp onu yatırıyordum. Eşim ile sonra kalkıp oturuyorduk. Akşam yatış saati çocuklar için çok önemli. Gece 12 lere kadar çok nadir misafir varsa oturmuştur.
Ayrıca ben memede uyuma konusunda Tracy teyzeye katılmıyorym. Gündüz tamam memede uykuya dalmasa olur ama ben gece uykusunda memede uykuya dalmasına izin veriyorum çünkü öyle olunca uzun uyuyor. Benim kokum ile huzurla uykuya dalmasını bekliyorum.
Aaa neden ishali de keser o zaman pirinc ama ben yiyemiyorum seker var bende gerci bizim ishal gecti cok sukur kiyamam ona ben yaaa
Bence de ya. Memede 15 dk anca. Ayakta sallıyorum ama tık yok.Şimdi gündüz kaç saat uyumali bunlar :)
Canım ıshal olması ıcın cok sık ve su gıbı kaka yapması lazım. Senınkı ıshal degıl bence. Benımkı de 2 3 gundur az kaka yapıyodu yapamadıgı ıcınde gazını tam cıkaramıyodu kıvranıyodu gece uyumuyodu, acı elma yagı surdum ılk defa ve sabah gurul gurul ettı karnı baya kaka yaptı, rahatladı demekkı. Sut urunlerıne alerjısı oldugunu sanmam benımkının, sadece benım gıbı asırı gazlı, gz yapan seyler yememeye calısıcam bundan sonra. Gaz cok zor gercektenAh cok zor teshis etmekte..dun aksam benimkide yesil mukuslu kaka yapti..aslind sari mukusluydu..kv ishal diyor.kivrana kivrana bi hal oluyor uyuyamiyor karni gurul gutul ediyor.ishal oldugunu nerden bilfinz..ben sut urunu tuketmiyrm iki gundur alerjisi olabilir diye
ozka82 bende sutlaclar caciklar biskuviler yogurt kaymak peynir cok tuketiyrdum birden huysuzlandi kizim dr kes bi sure dedi...ah ac kaliyorum peynir kaymk vs yemezsem kahvaltida..kv laftan anlamiyo o da benim ivtigim kimyon rezeneye bagliyor yada incir hosafina...herkafadan bi ses cildircak gibiyim
Canım bebeği gündüz uyutmamak gece uykusuzluğunu tetikliyor diye biliyorum ben. Yani gündüz çok uzun olmayan uykular uyursa gece de o kadar güzel uyurmuşlar. Uyku uykunun mayası yani. Ama şimdi ben bunları söylüyorum da kelin ilacı olsa önce kendi başına işte...Öncelikle maaşallah size canım darısı başımıza. Bu yöntemi deniyorum aslında ama her çocuk bir değil demekki. Ben saat 9da odaya girdiğimi de bilirim 3te de hertürlü 4 yaptı o saati. Gündüz uyutmayayım diyorum buseferde uykusu eskiyor hiç dalamıyor ve ağlıyor sürekli ay napsam bilemedim
Ozka sen elma yağını bebişin ayağına mı sürdün, nasıl yaptınCanım ıshal olması ıcın cok sık ve su gıbı kaka yapması lazım. Senınkı ıshal degıl bence. Benımkı de 2 3 gundur az kaka yapıyodu yapamadıgı ıcınde gazını tam cıkaramıyodu kıvranıyodu gece uyumuyodu, acı elma yagı surdum ılk defa ve sabah gurul gurul ettı karnı baya kaka yaptı, rahatladı demekkı. Sut urunlerıne alerjısı oldugunu sanmam benımkının, sadece benım gıbı asırı gazlı, gz yapan seyler yememeye calısıcam bundan sonra. Gaz cok zor gercekten
Karnına ve ayaklarına 1er damla surdum ovaladım canımOzka sen elma yağını bebişin ayağına mı sürdün, nasıl yaptın
Sağol canım ben de alıp deneyeyim bakalımKarnına ve ayaklarına 1er damla surdum ovaladım canım
gece 4de uyuyor derken 4den once kacta uyuyor? Yanı atıyorum aksam 6dan gece4e kadar mı uyanık. Bence aksam 6dan sonra uyutma uyanık kalsın, 6dan 10a kadar oyalamaya calıs derın uyumasın. Benımkı de 12den once uyumuyor 12de yatıyor 5de kalkıyor sonra 6.30 gıbı yatıp 8.30 9 gıbı kalkıyor, bende zamanla 12yı 10a cekmeye calısıcam.Kızlar uyku saati nasıl değiştirilir sizce?? Benim minik kuzum gece 4te uyuyo hep. 3 değil 5 de değil niye hep 4?? Yavaştan geri çekilmez mi acaba napsam ki
Üç hafta var aralarında. Ama hemşire yaptı aşıyı :/Erken asi icin bence garip asilarin arasinda en az 30 gun olmali diye biliyorum hatta bu yuzden bizim asilar haftaya kaldi bizde 4 subat dogumluyuz hayirlisi olsun allah korusun minnaklarimizi
nedir 15 dakika olayı..aydınlatın beni
Ah firkann ahhh. Geçen birisi senin komşun olmak istiyordu bende istiyorumumudum ol Girlmother bskn
Kızlar ben gece uykusunu çok şükür düzene koydum. He bundan sonra hiç degişmezmi? Tabikide degişir. Özellikle hasta olunca bütün huyları degişecek. Ama azimle sabırla devam.
Ben gündüz uykularına şuan karışmıyorum çünkü düzensiz uykuları var. Bunun için biraz daha büyümesini bekleyecegim. Ama şunu söyleyeyim gündüz uykularında çoğunlukla ayakta hafif hafif sallayarak uyutuyorum. Akşam saat 6 olduktan sonra derin uyumasına izin vermiyorum. Memeyi az veriyorum keyiflenince çekiyorum oyun halısına koyuyorum. Anadizine koyuyorum. Saat 9 a kadar derin uyumasına izin vermiyorum arada şekerleme yapıyor ama evde ses ve ışık olduğu için dalmıyor. Bakıyorum derin uykuya geçiyor gibi olursa yanaklarıyla oynuyorum falan... saat 9 dan sonra önce abiyi yatırıyoruz. Şunu söyleyeyim saat 8 den sonra mızıldamaya başlıyor ben onu kucagımda dolaştırıyorum ama uyutmuyorum. Abi yattıktan sonra odamıza gidiyoruz. Işıklar kapanıyor gece lambası açık biraz öyle duruyoruz. Gece olduğunu anlıyor. Emzirerek gaz çıkararak sabırla uykuya geçmesini bekliyorum. Ha bu süre bazen yarım saat bazen 1 saati buluyor. Ama dalınca uyuyor.Gece uyku saatlerini buraya yazmayacagım (nazara çok inanırım) İşte böyle.
Ben gece uyku konusunda katıyımdır. Bırakayım canı istediği saatte uyusun hiiç demedim. Büyük oğlan 6 yaşında bu yaşıba kadar en geç saat 10 da yatırdım.
2. 3. Yaşındayken bile yazın saat 9 kışın 8 oldumu ışıkları kapatıp onu yatırıyordum. Eşim ile sonra kalkıp oturuyorduk. Akşam yatış saati çocuklar için çok önemli. Gece 12 lere kadar çok nadir misafir varsa oturmuştur.
Ayrıca ben memede uyuma konusunda Tracy teyzeye katılmıyorym. Gündüz tamam memede uykuya dalmasa olur ama ben gece uykusunda memede uykuya dalmasına izin veriyorum çünkü öyle olunca uzun uyuyor. Benim kokum ile huzurla uykuya dalmasını bekliyorum.
Ay o kardeşliği bende ilan ettim. Ama eşim etmiyor. Halbuki erkekler doğum yapan kadınları kutsal görürmüş. Bence ondandır sizinkiEşimle kardeş gibi oldukhiç hoşuma gitmiyor bu durum. Sanırım o da benim hazır olmamı bekliyor ama hiç ışık vermiyor. Doğumdan sonra artık beni kadını değil de kızının annesi olarak mı görüyor diyorum, beğenmiyor mu? Ya da çok yorgun olduğum için... Ama nereye kadar?
O dil dondurma yalar gibi oluyor ya, emzik o zaten oyna oynaHuyları cok cabuk degısıyor ben anlamadm bu arada memeyi emerken oynamaya baslıyor cıkarıyor bakıp guluo tekrar alıyor bu sırada komık sesler cıkarıyorla ilaheeee
veee duphalac ise yaradi
pacalarimizdan akti kakamiz
duphalaca devam
buarada mama veren anneler, mamadan sonra bir tatli kasigi kaynamis sogumus su verin. agzinda pamukcuk olusmasini engelliyor. ayrica kabizliga da iyi geliyor.
drlarin su vermeyin demesinin nedeni, mide de yer kaplamasi. onun yerine sut olmasi daha faydali diyorlar. tabi kar zarar durumunu dusunmek lazim.
bizim pamukcugumuza su fayda etti
kızlar bildiğim kadarıyla uyku eğitimine 3 aydan önce başlanmaz zaten anlamazlarda daha çok küçükler:)Ben d canım gece uykusu en azından . ama biz memede uyumuyoruz sallayarak uyuyoruz
Üç hafta var aralarında. Ama hemşire yaptı aşıyı :/
İnşallah sorunsuz geçer bu aşılarımız
Canım çocıkların kendi kendine oyun halısında ana kucağında yattıkları yerde geçirdikleri süre.
15dakika sonra sıkılırlarmış, ağlamasa bile ya yüzüstü yatırılmalı ya da yer değişikliği
Ah firkann ahhh. Geçen birisi senin komşun olmak istiyordu bende istiyorum
Teacy de tam ıçuykuya geçmesinki gece uykusu iyi olsun diyoroda hafif uyandırma işlemini karnjnj sevmek gibi şekilde yapılmasını öneriyor. Tabi emerek uyuma sıkıntı.
Ben de senin gibi gündizleri emzirp kendi kendine uyusun diye bırakayım bakalım olacak mı:) olmadı çocuğu alıp sana gelcem
Bizim bir şekilde düzene girecek gibime geliyor. Çünkü pişşk için bez değiştirmediğim günler emip uykuya dalıyordu. Ve o saatlerimiz sabitti(Gaz sancısı yoksa tabi) nadir günler çok uğraşırsam uyku kaçıyordu.
Yani ümitliyim
Şu emerken uyuma, gece beslememe olayı konusunda tereddütlerim yok değil. Dün gece emzirmeden uyumasına devam etsin diyr denedim ama tam dalmaya geçemedi. Yarım saatte bir ik mik etti. Bende emzirdimçocuk aç mı kalaydı. Oh emerken uyudu
Ben hep arkadaşlarımın çocuklarından sebep korkuyorum. Hiç iyi örneğim yok ki :) bir emmeye 20kez kalkar(gece zaten kaç saat ki 20kez kalkıyor:/ ) bir diğeri kucakta omuzda uyuyor yerine konunca uyanıyor:/
Aynı anne babanın çocukları bile farklıyken arkadaşımın çocuklarına bakıp korkmamalıyım diyorum ama beynim söz dimlemiyor.
Ay o kardeşliği bende ilan ettim. Ama eşim etmiyor. Halbuki erkekler doğum yapan kadınları kutsal görürmüş. Bence ondandır sizinki
O dil dondurma yalar gibi oluyor ya, emzik o zaten oyna oyna
Cnm dr degildir dedi dun giturdum.normal kokabilir dedi..Canım ıshal olması ıcın cok sık ve su gıbı kaka yapması lazım. Senınkı ıshal degıl bence. Benımkı de 2 3 gundur az kaka yapıyodu yapamadıgı ıcınde gazını tam cıkaramıyodu kıvranıyodu gece uyumuyodu, acı elma yagı surdum ılk defa ve sabah gurul gurul ettı karnı baya kaka yaptı, rahatladı demekkı. Sut urunlerıne alerjısı oldugunu sanmam benımkının, sadece benım gıbı asırı gazlı, gz yapan seyler yememeye calısıcam bundan sonra. Gaz cok zor gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?