Hatta 4 aya kadar.oglum 4 aylikken kendi uyuyordu tabi sinra uyumadi..kasmaya gerek yok yahu istedigi gibi uyur beklenti icine girince stres oluyor uyudu uyumadi .saati gelince odaya goturuyorum minnoslari bisekilde uyuyolar.oglum 3 yasina kadar gunduz oglen uykusu uyudu gecede 9da yatardi hala ayni..ama benekliginde uyumadigida oldu gece yarilari salonda oyuncak oynadigmz cok olmustur..oluyor buyuyup gidiyorlar..kızlar bildiğim kadarıyla uyku eğitimine 3 aydan önce başlanmaz zaten anlamazlarda daha çok küçükler:)
Aynen benimki de kiziyor tel.inden eksik kal bari diyoro seninki 2 tane olduğu için işi ilerletmissin canım bravovalla bende bihaber olmak istemiyorum. Bazen annem beni o şekilde görünce kızıyor, sen artık annesin, fedakâr olmalısın, daha az kullan tel'i diyor :))
kullaniyorumD vit kullaniyor musun cnm
Arabasına koyup balkona koy belki uyurBen avrupada yaşıyorum burada herkes kışın bile bebeği balkona koyup saatlerce üç uyutuyorlar temiz hava iyi geliyor ben de her gün yapmaya çalışıyorum balkonda uyutmaya.ayhh cildiriciiğiiiiimmm 6dan beri uyanık ve sık sık ıkınıp ağlıyor
damlasını verdim
masaj yaptım
sıcak su koydum ayaklarının altına banamısın demedi
dışarı güneşli dışarı cıktık sustu yarım saat gezdik kucağımda uyudu eve geldik yatağına soktum daha kapıdan cıkmadan yine başladı ağlamaya nesi var anlamadım
Canim dikkatli ol asla tanimadigin birine emanet etme ben bu yuzden calisamuyorum o kadar korkunc seyler duyuyoruzki iyice tanimadan emanet etmeBu arada bakici komsu fiyatlari nedir kizlar??? Evde bakinca fiyat dusuyor diye biliyorum, sizce nasil bir teklif veriyim?
Ben de yaşadığım Bu rahatsızlığı evliliğimin ilk üç ayında ve buradaki sayfa sayesinde yendim orayı takip etsenn çünkü gerçekten zor bir şey değil ama beynimiz öyle bir hale getiriyor ki acı hissediyorsun bunu aslında korkudan kendini çok kastığından kaynaklanıyor.düşün normal doğum yaptım bu haldeyken:))çok şüküramannn beee bu ne yaaa( hatırlarsınız belkı vajınısmusken hamıle kalmıstım . sezaryenle dogum yaptım ama cıks hala vajınısmusum (( cok mutsuzum yaaa. soylemesı ayıp yakınlasalım dedık yok degısen hıc bıse yok kıtlenıp kalıyorum :/ bana dua edın lutfen doktora da gıttık hc bıse fayda etmıyo psıkolojık yanı . afff afffffff
Tabiki canım herçocuk bir degil zamanla sende kendi bebişine göre bir düzen kurarsın. Ben kendi uyguladığımı paylaştım sadece her bebiş bir olmazÖncelikle maaşallah size canım darısı başımıza. Bu yöntemi deniyorum aslında ama her çocuk bir değil demekki. Ben saat 9da odaya girdiğimi de bilirim 3te de hertürlü 4 yaptı o saati. Gündüz uyutmayayım diyorum buseferde uykusu eskiyor hiç dalamıyor ve ağlıyor sürekli ay napsam bilemedim
Gel canım beklerimAh firkann ahhh. Geçen birisi senin komşun olmak istiyordu bende istiyorum
Teacy de tam ıçuykuya geçmesinki gece uykusu iyi olsun diyoroda hafif uyandırma işlemini karnjnj sevmek gibi şekilde yapılmasını öneriyor. Tabi emerek uyuma sıkıntı.
Ben de senin gibi gündizleri emzirp kendi kendine uyusun diye bırakayım bakalım olacak mı:) olmadı çocuğu alıp sana gelcem
Bizim bir şekilde düzene girecek gibime geliyor. Çünkü pişşk için bez değiştirmediğim günler emip uykuya dalıyordu. Ve o saatlerimiz sabitti(Gaz sancısı yoksa tabi) nadir günler çok uğraşırsam uyku kaçıyordu.
Yani ümitliyim
Şu emerken uyuma, gece beslememe olayı konusunda tereddütlerim yok değil. Dün gece emzirmeden uyumasına devam etsin diyr denedim ama tam dalmaya geçemedi. Yarım saatte bir ik mik etti. Bende emzirdimçocuk aç mı kalaydı. Oh emerken uyudu
Ben hep arkadaşlarımın çocuklarından sebep korkuyorum. Hiç iyi örneğim yok ki :) bir emmeye 20kez kalkar(gece zaten kaç saat ki 20kez kalkıyor:/ ) bir diğeri kucakta omuzda uyuyor yerine konunca uyanıyor:/
Aynı anne babanın çocukları bile farklıyken arkadaşımın çocuklarına bakıp korkmamalıyım diyorum ama beynim söz dimlemiyor.
Eğitim demeyelimde herakşam aynı saatlerde uyutunca alışabiliyorlar. Aglayıp mızıldadığında uykusu var diye uyutmaya çalışmak sadece anneyi bunaltıyor canım. Sonra uğraşıyorum ama birtürlü uyumuyor diyoruz. Boşa kürek çekmek gibi..kızlar bildiğim kadarıyla uyku eğitimine 3 aydan önce başlanmaz zaten anlamazlarda daha çok küçükler:)
Bizim dvit kullandimiz zamn yuzumuz dolmustu biraktim duzeldi simdi multitabs kullaniyorumkullaniyorum
Eki Görüntüle 1809964 Tabinbunlar standart çocuklar için
ayhh cildiriciiğiiiiimmm 6dan beri uyanık ve sık sık ıkınıp ağlıyor
damlasını verdim
masaj yaptım
sıcak su koydum ayaklarının altına banamısın demedi
dışarı güneşli dışarı cıktık sustu yarım saat gezdik kucağımda uyudu eve geldik yatağına soktum daha kapıdan cıkmadan yine başladı ağlamaya nesi var anlamadım
Üç hafta var aralarında. Ama hemşire yaptı aşıyı :/
İnşallah sorunsuz geçer bu aşılarımız
Canım çocıkların kendi kendine oyun halısında ana kucağında yattıkları yerde geçirdikleri süre.
15dakika sonra sıkılırlarmış, ağlamasa bile ya yüzüstü yatırılmalı ya da yer değişikliği
Ah firkann ahhh. Geçen birisi senin komşun olmak istiyordu bende istiyorum
Teacy de tam ıçuykuya geçmesinki gece uykusu iyi olsun diyoroda hafif uyandırma işlemini karnjnj sevmek gibi şekilde yapılmasını öneriyor. Tabi emerek uyuma sıkıntı.
Ben de senin gibi gündizleri emzirp kendi kendine uyusun diye bırakayım bakalım olacak mı:) olmadı çocuğu alıp sana gelcem
Bizim bir şekilde düzene girecek gibime geliyor. Çünkü pişşk için bez değiştirmediğim günler emip uykuya dalıyordu. Ve o saatlerimiz sabitti(Gaz sancısı yoksa tabi) nadir günler çok uğraşırsam uyku kaçıyordu.
Yani ümitliyim
Şu emerken uyuma, gece beslememe olayı konusunda tereddütlerim yok değil. Dün gece emzirmeden uyumasına devam etsin diyr denedim ama tam dalmaya geçemedi. Yarım saatte bir ik mik etti. Bende emzirdimçocuk aç mı kalaydı. Oh emerken uyudu
Ben hep arkadaşlarımın çocuklarından sebep korkuyorum. Hiç iyi örneğim yok ki :) bir emmeye 20kez kalkar(gece zaten kaç saat ki 20kez kalkıyor:/ ) bir diğeri kucakta omuzda uyuyor yerine konunca uyanıyor:/
Aynı anne babanın çocukları bile farklıyken arkadaşımın çocuklarına bakıp korkmamalıyım diyorum ama beynim söz dimlemiyor.
Ay o kardeşliği bende ilan ettim. Ama eşim etmiyor. Halbuki erkekler doğum yapan kadınları kutsal görürmüş. Bence ondandır sizinki
O dil dondurma yalar gibi oluyor ya, emzik o zaten oyna oyna
kızlar bildiğim kadarıyla uyku eğitimine 3 aydan önce başlanmaz zaten anlamazlarda daha çok küçükler:)
Hatta 4 aya kadar.oglum 4 aylikken kendi uyuyordu tabi sinra uyumadi..kasmaya gerek yok yahu istedigi gibi uyur beklenti icine girince stres oluyor uyudu uyumadi .saati gelince odaya goturuyorum minnoslari bisekilde uyuyolar.oglum 3 yasina kadar gunduz oglen uykusu uyudu gecede 9da yatardi hala ayni..ama benekliginde uyumadigida oldu gece yarilari salonda oyuncak oynadigmz cok olmustur..oluyor buyuyup gidiyorlar..
Annelik fedakarlik istiyor simdilik uykulardan fedakarlik sonra baska baska seylerden...
Bu arada Hayirli kandillerimz olsun..InsaAllah evlatlarimizi ummete layik yetistirebiliriz Peygamber Efendimiz s.a.v ahlakinda guzel cocuklarimiz olsun..
Arabasına koyup balkona koy belki uyurBen avrupada yaşıyorum burada herkes kışın bile bebeği balkona koyup saatlerce üç uyutuyorlar temiz hava iyi geliyor ben de her gün yapmaya çalışıyorum balkonda uyutmaya.
Gecmis olsun canim insaallah rahat atlatirsiniz bizde bi atlatsaydikÜç hafta var aralarında. Ama hemşire yaptı aşıyı :/
İnşallah sorunsuz geçer bu aşılarımız
Canım çocıkların kendi kendine oyun halısında ana kucağında yattıkları yerde geçirdikleri süre.
15dakika sonra sıkılırlarmış, ağlamasa bile ya yüzüstü yatırılmalı ya da yer değişikliği
Ah firkann ahhh. Geçen birisi senin komşun olmak istiyordu bende istiyorum
Yani ümitliyim
Ay o kardeşliği bende ilan ettim. Ama eşim etmiyor. Halbuki erkekler doğum yapan kadınları kutsal görürmüş. Bence ondandır sizinki
O dil dondurma yalar gibi oluyor ya, emzik o zaten oyna oyna
ahahahahTabiki canım herçocuk bir degil zamanla sende kendi bebişine göre bir düzen kurarsın. Ben kendi uyguladığımı paylaştım sadece her bebiş bir olmaz
Gündüz uykusuz kalması geceyi etkilemiyor canım. Onuda mutlaka yapması lazım
Gel canım beklerimdediklerin aynen bendede oluyor altını açmak zorunda kalırsam uykusu dagılıyor. Ben gece kaka yoksa açmıyorum artık.gece gözünü açmadan uyanıyor ama sabah 6 da gözleri açıyor.
Ya ben bu kendi başına uyuması işini başaramadım. Bir iki gün denedim ama pes ettim tamamen toksa ve evde ses yoksa öylece dalıyor ama çabuk uyanıyor. Bende ayakta sallıyorum. Mememde uyumuyor.
Birde ben uykusu gelince hemen uyutmaya çalışmıyorum. Çünkü uğraş uğraş bunalıyorum. Uykusu iyice sıkana kadar bekliyorum. O zaman çabuk uyuyor.
Eğitim demeyelimde herakşam aynı saatlerde uyutunca alışabiliyorlar. Aglayıp mızıldadığında uykusu var diye uyutmaya çalışmak sadece anneyi bunaltıyor canım. Sonra uğraşıyorum ama birtürlü uyumuyor diyoruz. Boşa kürek çekmek gibi..
hepimiz komşu olsak ne güzel olurdu
Ben e bebekten aldım canım yarım saat kadar Oyaliyor sonrasında sıkılıyor. Bu arada emzik kullanıyor musun canım?Oyun halısı alan vardır mutlaka, hangi markaları tavsiye edersiniz, oyun halısı işe yarıyo mu, bebek uyanıkken bebeği oyalıyo mu, ev işi yapabilir miyim?
Ben onu demedm hiç bi ise yaramadı yaa bi ara surekli kucagmda uyuya kaliyodu yatryodm uyaniyoduahahahah
şimdi düşünüyorum benim apartman çok ses geçiriyo..hepimzi bi apartmanda olsak tam aha uyudu derken alt kattan i ciyaklama yan daireden bi ciyaklama uyuyan yavrunn gözleri fıldır fıldır sonra
zeynomun uyuduğu saat 11-12..gündüz uykusu pek yok zaten çok şükür gece de pek uuyanmıyo..acıkırsa da yatarak emziriyorum bölünmüyor uykusu..yanında yatıyorsam uyuyor çok güzel ama kalkarsam da peşimden uuyanıyor..bi akrabam beveğin yanına çamaşırını bırak ben öyle yapıyorum kokunu alsın demişti..öyle yapcam artık kalkınca..denemeye değer
Maşallah canım nazar değmesin bebisine allaha şükür bende düzene koydum gece uykusunu. ama dediğin gibi gündüz düzene koymak biraz zor isteğinde şekerleme yapıyor benimki. Bu arada emzik kullanıyor musun canım? benim bebeğin emme refleksi çok kuvvetli vermeye başladım ama arada her zamn değil. Bu arada bende memede uyuma konusunda sana katılıyorum huzurlu oluyor sanki bebek kendimizden de mahrum etmemiş oluyoruz@umudum ol @Girlmotherbskn
Kızlar ben gece uykusunu çok şükür düzene koydum. He bundan sonra hiç degişmezmi? Tabikide degişir. Özellikle hasta olunca bütün huyları degişecek. Ama azimle sabırla devam.
Ben gündüz uykularına şuan karışmıyorum çünkü düzensiz uykuları var. Bunun için biraz daha büyümesini bekleyecegim. Ama şunu söyleyeyim gündüz uykularında çoğunlukla ayakta hafif hafif sallayarak uyutuyorum. Akşam saat 6 olduktan sonra derin uyumasına izin vermiyorum. Memeyi az veriyorum keyiflenince çekiyorum oyun halısına koyuyorum. Anadizine koyuyorum. Saat 9 a kadar derin uyumasına izin vermiyorum arada şekerleme yapıyor ama evde ses ve ışık olduğu için dalmıyor. Bakıyorum derin uykuya geçiyor gibi olursa yanaklarıyla oynuyorum falan... saat 9 dan sonra önce abiyi yatırıyoruz. Şunu söyleyeyim saat 8 den sonra mızıldamaya başlıyor ben onu kucagımda dolaştırıyorum ama uyutmuyorum. Abi yattıktan sonra odamıza gidiyoruz. Işıklar kapanıyor gece lambası açık biraz öyle duruyoruz. Gece olduğunu anlıyor. Emzirerek gaz çıkararak sabırla uykuya geçmesini bekliyorum. Ha bu süre bazen yarım saat bazen 1 saati buluyor. Ama dalınca uyuyor.Gece uyku saatlerini buraya yazmayacagım (nazara çok inanırım) İşte böyle.
Ben gece uyku konusunda katıyımdır. Bırakayım canı istediği saatte uyusun hiiç demedim. Büyük oğlan 6 yaşında bu yaşıba kadar en geç saat 10 da yatırdım.
2. 3. Yaşındayken bile yazın saat 9 kışın 8 oldumu ışıkları kapatıp onu yatırıyordum. Eşim ile sonra kalkıp oturuyorduk. Akşam yatış saati çocuklar için çok önemli. Gece 12 lere kadar çok nadir misafir varsa oturmuştur.
Ayrıca ben memede uyuma konusunda Tracy teyzeye katılmıyorym. Gündüz tamam memede uykuya dalmasa olur ama ben gece uykusunda memede uykuya dalmasına izin veriyorum çünkü öyle olunca uzun uyuyor. Benim kokum ile huzurla uykuya dalmasını bekliyorum.
Sorma var bir sebep ama toparlanmalı bir an önce.ilbilge hatun genel durum galiba bu :) bizimki de dogum anina kadar yanimda kaldi sanci geldiginde masaj falan yapti ilgilendi galiba o halimden etkilendi ki sarilmaktan öteye gecemiyo adam aslinda korkuyorum bende denemwye iyi oluyo zman vermesi ama bu durumun uzun surmesinden daha cok korkuyorum :/
amin canım hepimizin kandili mübarek olsun. evet belli bi düzen oluşuyor gitgide. ben gece düzenini oturttüm sayılır ama gündüz 3 aydan önce başlamayacam.Hatta 4 aya kadar.oglum 4 aylikken kendi uyuyordu tabi sinra uyumadi..kasmaya gerek yok yahu istedigi gibi uyur beklenti icine girince stres oluyor uyudu uyumadi .saati gelince odaya goturuyorum minnoslari bisekilde uyuyolar.oglum 3 yasina kadar gunduz oglen uykusu uyudu gecede 9da yatardi hala ayni..ama benekliginde uyumadigida oldu gece yarilari salonda oyuncak oynadigmz cok olmustur..oluyor buyuyup gidiyorlar..
Annelik fedakarlik istiyor simdilik uykulardan fedakarlik sonra baska baska seylerden...
Bu arada Hayirli kandillerimz olsun..InsaAllah evlatlarimizi ummete layik yetistirebiliriz Peygamber Efendimiz s.a.v ahlakinda guzel cocuklarimiz olsun..
Evet bu dediğine katılıyorum canım. ama birinden bahsediyorsunuz ya uyku eğitmeni olarak adını hatırlamıyorum. orda işte bebeği yatağa bırakın ağlasin geri alın bırakın falan filan diyor ben ondan bahsetmiştim anlayacak aya geldiğinde ancak yapılır şu anda boşa olur:)Tabiki canım herçocuk bir degil zamanla sende kendi bebişine göre bir düzen kurarsın. Ben kendi uyguladığımı paylaştım sadece her bebiş bir olmaz
Gündüz uykusuz kalması geceyi etkilemiyor canım. Onuda mutlaka yapması lazım
Gel canım beklerimdediklerin aynen bendede oluyor altını açmak zorunda kalırsam uykusu dagılıyor. Ben gece kaka yoksa açmıyorum artık.gece gözünü açmadan uyanıyor ama sabah 6 da gözleri açıyor.
Ya ben bu kendi başına uyuması işini başaramadım. Bir iki gün denedim ama pes ettim tamamen toksa ve evde ses yoksa öylece dalıyor ama çabuk uyanıyor. Bende ayakta sallıyorum. Mememde uyumuyor.
Birde ben uykusu gelince hemen uyutmaya çalışmıyorum. Çünkü uğraş uğraş bunalıyorum. Uykusu iyice sıkana kadar bekliyorum. O zaman çabuk uyuyor.
Eğitim demeyelimde herakşam aynı saatlerde uyutunca alışabiliyorlar. Aglayıp mızıldadığında uykusu var diye uyutmaya çalışmak sadece anneyi bunaltıyor canım. Sonra uğraşıyorum ama birtürlü uyumuyor diyoruz. Boşa kürek çekmek gibi..
hepimiz komşu olsak ne güzel olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?