Bence şuan sallamaya kucağa alıştıkları gibi düzenli uyumaya alışanilirler diye düşünğyorum.kızlar bildiğim kadarıyla uyku eğitimine 3 aydan önce başlanmaz zaten anlamazlarda daha çok küçükler:)
Ben karşı komşu olcam
Boşa kürek çektiğimde çok oluyordu. Sonra anladım ki uyumayınca uyumuyor. Başlarda alılkındım hep uyumasına sanki hep öyle olacak gibi düşünğyrdum:)Tabiki canım herçocuk bir degil zamanla sende kendi bebişine göre bir düzen kurarsın. Ben kendi uyguladığımı paylaştım sadece her bebiş bir olmaz
Gündüz uykusuz kalması geceyi etkilemiyor canım. Onuda mutlaka yapması lazım
Gel canım beklerimdediklerin aynen bendede oluyor altını açmak zorunda kalırsam uykusu dagılıyor. Ben gece kaka yoksa açmıyorum artık.gece gözünü açmadan uyanıyor ama sabah 6 da gözleri açıyor.
Ya ben bu kendi başına uyuması işini başaramadım. Bir iki gün denedim ama pes ettim tamamen toksa ve evde ses yoksa öylece dalıyor ama çabuk uyanıyor. Bende ayakta sallıyorum. Mememde uyumuyor.
Birde ben uykusu gelince hemen uyutmaya çalışmıyorum. Çünkü uğraş uğraş bunalıyorum. Uykusu iyice sıkana kadar bekliyorum. O zaman çabuk uyuyor.
Eğitim demeyelimde herakşam aynı saatlerde uyutunca alışabiliyorlar. Aglayıp mızıldadığında uykusu var diye uyutmaya çalışmak sadece anneyi bunaltıyor canım. Sonra uğraşıyorum ama birtürlü uyumuyor diyoruz. Boşa kürek çekmek gibi..
hepimiz komşu olsak ne güzel olurdu
Benimki standart değil :) deneyeyim bakım.
Ben anladim gezmek istiyor :)
Ben o komşu olmak isteyen :)
Benimki de beni kutsal görmüyorben kacsam da ;( dun doktorum ilk zamanlar kuruluk olabilir dedi. JEL yardımcı olabilir dedi.
Amin canım. Rabbim güzel barış içinde nice mübarek günler görmeyi nasip etsin.
Sikmadan zaten uyku düzeni. Aslında ben simdi oğlumu takip ediyorum . aksam 8-9 da gece uykusuna gecmek istiyor. Sabah da 5-6gibu uyanmak. 3. Ayda bunları alışkanlığa çevirmeye çalışırdım inşallah.
Bunu sevdim. Deneyelim :)
valla ben kndimi kadın olarak grmğyorum.sütçü kadın
doğru canım biz hazır olalım. benim minnosunda 3 gündür huyu değişti ya kucak istiyor yetmiyor ayağa kalkıp dolasacaksinBence şuan sallamaya kucağa alıştıkları gibi düzenli uyumaya alışanilirler diye düşünğyorum.
Onlar alışmasa da biz alışalım, onların alışma zamanı gelince hazır oluruz en azından
Ben karşı komşu olcam
Boşa kürek çektiğimde çok oluyordu. Sonra anladım ki uyumayınca uyumuyor. Başlarda alılkındım hep uyumasına sanki hep öyle olacak gibi düşünğyrdum:)
valla ben kndimi kadın olarak grmğyorum.sütçü kadın
Memeler zaten sızlıyor. Eh diğer kısımlar zaten korkuyrum
huyları değişiyor canım bi kaç gündür benimkide huysuz hep kucak istiyor. emzik kullandığın halde mı ağlıyor canım?ayhh cildiriciiğiiiiimmm 6dan beri uyanık ve sık sık ıkınıp ağlıyor
damlasını verdim
masaj yaptım
sıcak su koydum ayaklarının altına banamısın demedi
dışarı güneşli dışarı cıktık sustu yarım saat gezdik kucağımda uyudu eve geldik yatağına soktum daha kapıdan cıkmadan yine başladı ağlamaya nesi var anlamadım
Hiççç . Bence annelerimizin zamanında da imkanları olsa onlarda bizim gibi olurduuAynen benimki de kiziyor tel.inden eksik kal bari diyorbebislerim uyanik olsa goz temasi kuruyorum konusuyorum da uyuduklarinda tel.e baksam nolcak sanki
Yav bende birkaç gündür d vitamini unutıyorum yüzü düzeldi ondanmı acaba bir daha vereyim düzenli bakalım pütür olacakmı yine..Bizim dvit kullandimiz zamn yuzumuz dolmustu biraktim duzeldi simdi multitabs kullaniyorum
Niye öyle diyorsun kız arada bebişleri birbirimize bırakır dinlenirdikahahahah
şimdi düşünüyorum benim apartman çok ses geçiriyo..hepimzi bi apartmanda olsak tam aha uyudu derken alt kattan i ciyaklama yan daireden bi ciyaklama uyuyan yavrunn gözleri fıldır fıldır sonra
zeynomun uyuduğu saat 11-12..gündüz uykusu pek yok zaten çok şükür gece de pek uuyanmıyo..acıkırsa da yatarak emziriyorum bölünmüyor uykusu..yanında yatıyorsam uyuyor çok güzel ama kalkarsam da peşimden uuyanıyor..bi akrabam beveğin yanına çamaşırını bırak ben öyle yapıyorum kokunu alsın demişti..öyle yapcam artık kalkınca..denemeye değer
Ben yokken annem veriyor canım birde arabada mızıldayıp meme ararsa veriyorum. O zamanlar alıyor. Diğer zamanlar bir türlü veremedim benden almıyor başkasındayken alıyorMaşallah canım nazar değmesin bebisine allaha şükür bende düzene koydum gece uykusunu. ama dediğin gibi gündüz düzene koymak biraz zor isteğinde şekerleme yapıyor benimki. Bu arada emzik kullanıyor musun canım? benim bebeğin emme refleksi çok kuvvetli vermeye başladım ama arada her zamn değil. Bu arada bende memede uyuma konusunda sana katılıyorum huzurlu oluyor sanki bebek kendimizden de mahrum etmemiş oluyoruz
Evet mesela şimdi balkonda uyudu araba ile ileri geri yaptım 10 içinde uyudu Benimde Bi arkadaş üç çocuklu tavsiye etti uyku arkadaşı ve emzik alıştırmış çocuklara çok rahat edersin Dedi emziği veriyor uyku arkaşınıda bebeğin kollarını arasına koyuyor Bebek onu elliyor uykuya dalıyor belli Bi Zaman'dan sonra çocuk gece uyanınca uyku arkadaşı ve emziğiyle uykuya kendi kendine dalıyormuş. Tabi ben alıştırma aşamasındayım emzik düşmesin diye Bi sürü destek kuvvet koyuyorum ayıck falan ama balkonda gündüz 3 saat uyuyabiliyorlamış tabi biz daha ona ulaşamadık ama tavsiye ederimBenimki standart değil :) deneyeyim bakım.
Ben anladim gezmek istiyor :)
Ben o komşu olmak isteyen :)
Benimki de beni kutsal görmüyorben kacsam da ;( dun doktorum ilk zamanlar kuruluk olabilir dedi. JEL yardımcı olabilir dedi.
Amin canım. Rabbim güzel barış içinde nice mübarek günler görmeyi nasip etsin.
Sikmadan zaten uyku düzeni. Aslında ben simdi oğlumu takip ediyorum . aksam 8-9 da gece uykusuna gecmek istiyor. Sabah da 5-6gibu uyanmak. 3. Ayda bunları alışkanlığa çevirmeye çalışırdım inşallah.
Bunu sevdim. Deneyelim :)
kızlarr biara instagramlarınızı paylaşmıştınız..kiminki nedir diye ekleyemediydim ozaman..tekrar paylaşalımmı
benim kullanıcı adım birgulmt
Canım benimkine 0 3 olmuyor 3 6 büyük geliyor. Tam ara donemdeyiz sanırım. Kilosu 6 civarı boyu da 60 61. Seninki kaç giyiyorkizlar bebekleriniz kaç beden giyor
Kaç gündür yapmıyor canım? Benimkide kabız. bugün yaptı (5. Gün) nasıl mutlu oldum anlatamam. Kaka yaptı diye havalara uçtum resmenBebeğim kabızne yapabilirim?
Bence onun adım atmasını beklemeden sen bi adım at canım. Hem hoşuna gider. Hemde anne olmanın cinsel hayatına devam edemeyeceğin anlamına gelmediğini görmüş olur :))Eşimle kardeş gibi oldukhiç hoşuma gitmiyor bu durum. Sanırım o da benim hazır olmamı bekliyor ama hiç ışık vermiyor. Doğumdan sonra artık beni kadını değil de kızının annesi olarak mı görüyor diyorum, beğenmiyor mu? Ya da çok yorgun olduğum için... Ama nereye kadar?
canım çok üzüldüm. Bende vajinismus olmuştum çok şükür atlatmıştım. Adım adım atlattım. Nasıl atlattığımı, İstersen özelden konuşabiliriz . çünkü gerçekten çok zor bi durum yaşayanlar biliramannn beee bu ne yaaa( hatırlarsınız belkı vajınısmusken hamıle kalmıstım . sezaryenle dogum yaptım ama cıks hala vajınısmusum (( cok mutsuzum yaaa. soylemesı ayıp yakınlasalım dedık yok degısen hıc bıse yok kıtlenıp kalıyorum :/ bana dua edın lutfen doktora da gıttık hc bıse fayda etmıyo psıkolojık yanı . afff afffffff
Ay valla aynen ya başlarda benden hiç almıyordu şimdi alıyor ama kusacak gibi oluyor sonra istiyorda:) sen vermek istiyorsun sanırım emzik anladigim kadarıyla. benim hala tereddütlerim olduğu halde veriyorum artık . inşallah çok alışmaz. sen çalışıyor muydun canım?Yav bende birkaç gündür d vitamini unutıyorum yüzü düzeldi ondanmı acaba bir daha vereyim düzenli bakalım pütür olacakmı yine..
Niye öyle diyorsun kız arada bebişleri birbirimize bırakır dinlenirdiksırayla çetele tutardık
Ben yokken annem veriyor canım birde arabada mızıldayıp meme ararsa veriyorum. O zamanlar alıyor. Diğer zamanlar bir türlü veremedim benden almıyor başkasındayken alıyorbende uğraşmıyorum. Emmeyi istedikçe emziriyorum. Karnı tokken öyle çok çok da istemiyor zaten.
Ccnm çok mutlu olurum anlatirsanKaç gündür yapmıyor canım? Benimkide kabız. bugün yaptı (5. Gün) nasıl mutlu oldum anlatamam. Kaka yaptı diye havalara uçtum resmen
Bence onun adım atmasını beklemeden sen bi adım at canım. Hem hoşuna gider. Hemde anne olmanın cinsel hayatına devam edemeyeceğin anlamına gelmediğini görmüş olur :))
canım çok üzüldüm. Bende vajinismus olmuştum çok şükür atlatmıştım. Adım adım atlattım. Nasıl atlattığımı, İstersen özelden konuşabiliriz . çünkü gerçekten çok zor bi durum yaşayanlar bilir
Benimki 2 aylik oyuncak tutmuyo bazen verdigim zaman tutuyor ama oda tamamen tesaduf eldivende takmiyorum canimKızlar ben bebislerinizbebisleriniz oyuncak tutuyo mu hala eldiven takıyoı musunuz bnm oğlanın elleri hep soğuk arada cikarsamda takili genelde. Oyuncak tutamiyo tam bu normal mi ne zmn tutması gerek
Evet mesela şimdi balkonda uyudu araba ile ileri geri yaptım 10 içinde uyudu Benimde Bi arkadaş üç çocuklu tavsiye etti uyku arkadaşı ve emzik alıştırmış çocuklara çok rahat edersin Dedi emziği veriyor uyku arkaşınıda bebeğin kollarını arasına koyuyor Bebek onu elliyor uykuya dalıyor belli Bi Zaman'dan sonra çocuk gece uyanınca uyku arkadaşı ve emziğiyle uykuya kendi kendine dalıyormuş. Tabi ben alıştırma aşamasındayım emzik düşmesin diye Bi sürü destek kuvvet koyuyorum ayıck falan ama balkonda gündüz 3 saat uyuyabiliyorlamış tabi biz daha ona ulaşamadık ama tavsiye ederim
kizlar bebekleriniz kaç beden giyor
Acaba onunla mi alakali canim. Sicaktan oluyor diyorlar. Dun hava cok sicakti ve sanki isiligi artti gibi.Bizim dvit kullandimiz zamn yuzumuz dolmustu biraktim duzeldi simdi multitabs kullaniyorum
Canim bebegin elinin ayaginin ve burnunun soguk olmasi usudugu anlamina gelmiyor. Sakin bunlari referans alma. Bu organlarin biraz soguk olmasi normal yani.Kızlar ben bebislerinizbebisleriniz oyuncak tutuyo mu hala eldiven takıyoı musunuz bnm oğlanın elleri hep soğuk arada cikarsamda takili genelde. Oyuncak tutamiyo tam bu normal mi ne zmn tutması gerek
bemimkide aynı şekilde..0-3 ay arası olmuuyor artık..3-6 arası kıyafetlerini giydiriyorum.. biraz bol kalıyor ama boydan oluyor kıyafetleri..Canım benimkine 0 3 olmuyor 3 6 büyük geliyor. Tam ara donemdeyiz sanırım. Kilosu 6 civarı boyu da 60 61. Seninki kaç giyiyor
Çalışmıyorum canım. Emzik aslında istemiyorum ama emziği unutsunda istemiyorum. Araba kullanırken iyi oluyor çünkü.. birde büyük oğlanı terapiye götürüyorum git gel 3 saati buluyor annem bakıyor o sıradada aglarsa emzik veriyor. O kadar kullanıyorum yani. Ben yanındayken ve evdeyken vermiyorum. Emzirip bırakıyorum. Geceleride uykuya dalana kadar emziriyorum. Gece aralarda uyandığında acıkmış oluyor zaten o zamanda emziriyorum yine uyuyor.Ay valla aynen ya başlarda benden hiç almıyordu şimdi alıyor ama kusacak gibi oluyor sonra istiyorda:) sen vermek istiyorsun sanırım emzik anladigim kadarıyla. benim hala tereddütlerim olduğu halde veriyorum artık . inşallah çok alışmaz. sen çalışıyor muydun canım?
Eli ayagı degilde burnunun soğuk olması üşüdüğü anlamına geliyor canım. Eller ve ayaklar devamlı hareket ettiği için zaten soğuk olabilir, sen burnuna bak demişti doktorum.Canim bebegin elinin ayaginin ve burnunun soguk olmasi usudugu anlamina gelmiyor. Sakin bunlari referans alma. Bu organlarin biraz soguk olmasi normal yani.
Eldiven takmani tavsiye etmem cunku bebegin ilk zeka gelisimi dokunarak olur ve el becerilerinin gelismesi acisindan dokunmak cok onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?