2016 Şubat Anneleri

babaannem hep söyler eskiden bebekler doğunca 40 çıkmadan o odadan çıkarmazdık hiçbiryere. Bebekler şimdiki gibi huzursuz değillerdi. Bi uyuturduk saatler boyu uyurdu bizde işe güce bakardık. Ne zamanki bu aşılar, yada 40 çıkmadan dışarı çıkmalar başladı çocuklar değişti dedi (babaannem maşallah çok yaşli 11 çocuk doğurdu)
İnsanın içi gidiyor. Babaannene hak vermemek elde değil. Kuzularımız bizim. Şimdi uyuyor. Oyalamaya çalışıyorum gece gündüz ayrımı yapsın diye. Yok yavrum dayanamıyor. Sanki benim kız gitti başka Bebek geldi. Gece yine uykusuzluk bizi bekliyor anlaşılan:KK43:

https://www.kadinlarkulubu.com/emzirenanneler/

Kizlar facebookda 19 bin uyesi olan emziren anneler gurubuna bakmayi unutmayin. Cok faydali bilgiler var.
Sut urunleri diyetine devam ediyorum. Ama birsey daha ogrendim yanlis emzirme tekniginde bebek cok fazla önsut alirsa o da ishal yapiyor. Artik tek memem bitmeden diger memeye gecmiyorum ve ishal bitti gibi bir sey.
Önsutte laktoz orani cok fazla ve bebegin yeni gelismekte olan sindirim sistemini zorladigi icin ishal yapiyor.
Bir de memenin akis hizinin cok fazla oldugunu ogrendim. Emerken ses cikarma, bogulacak gibi olma, sik sik memeyi birakma v.s durumlarinin sebebi buymus. Emzirme pozisyonumu degistirdim. Bebek ustte memem altta kalacak sekilde emziriyorum ve boylece bebek sut akisini kendisi kontrol edebiliyor.
Canım emzirme pozisyonunu biraz detaylandırır mısın? Bebek göğsüne doğru dik mi yatırdın yani ben tam anlayamadım

Canim bugun 15. Gun bizimde diyette. Illaki toparladik bizde ilk zamanlara gore ne kadar yayginmis bu alerji hic duymamistim daha evvel. Yesil mercimegi kimyonla pisiriyorum canim cinku bulgur ve yesil mercimek yemedigim zamanda sutum cok cok azaliyor. Canim benimde bir sey daha etkiliyor ben de onu kesfedemedim henuz derken donates bir tane yiyorum o olabilir mi acaba? En sevdigin en tukettigim seyler yumurta peynir sut zeytin domates. Donatese de by by dersem kaldik zeytinle bas basa. Zeytin bulgur mercimek ve ben:)))
Evet ya bende et yediğimde sutum acaip artıyor sonradan fark ettim. canım bazılarını çayda etkiliyor canım içiyor musun? 5 yıl önce görümcem doğum yaptığında yine bebeği alerjı olmuştu ve nedenini çok zor bulmuşlardı dr dahi bilmiyordu gittikçe araştırıldi sanırım bu durum çünkü çok yaygın.

babaannem hep söyler eskiden bebekler doğunca 40 çıkmadan o odadan çıkarmazdık hiçbiryere. Bebekler şimdiki gibi huzursuz değillerdi. Bi uyuturduk saatler boyu uyurdu bizde işe güce bakardık. Ne zamanki bu aşılar, yada 40 çıkmadan dışarı çıkmalar başladı çocuklar değişti dedi (babaannem maşallah çok yaşli 11 çocuk doğurdu)
annemde aynı şeyi dr söyledi:) dr oo şimdiki çocuklar artık eskisi gibi değil dedi:) annemde emzirip bırakırdim sizi diyor ne kusma ne gaz sancısı ne bi şey vardı diyor. benim bebek kusunca çok garipsemisti:)

Ben bu konuda depresyona ggireceğim az kaldi :KK43:

Ne zaman iyi bisey desem hemen tersi ggerçekleşiyor
MasAllah Subhan'Allah diyorum
felak nas ayetelkürsüyü okuyoruz yinede nazarimiz değiyor sanki

Öyle kocam soruyor ballandira bballandıra da anlatmiyorum ona ama kendi evladıma bu şekilde nazar degdirmek beni cok huzursuz ediyor

Halbuki gözü olan biride değili yani
Ya ınanir misin aynı durum bende de var ne zaman hakkında bi şey anlatmaya kalksam bebisimin huyu değişiyor bende artık anlatmıyorum

Evettt şikayetim çok garip benim bebis hep uyumak istiyor :KK43: iki ayı geçtik bu normal mi? İki haftadir ozelliklw boyle. Kendi de dalamiyor sallamak gerek :KK43:
Normaldir canım demek ki uykuya ihtiyacı oluyor ara ara bebeklerin huyları degişıyor. benim bebisde 1 hafta çok uyuyor 1 hafta az öyle değişiyor

Evet ya bende et yediğimde sutum acaip artıyor sonradan fark ettim. canım bazılarını çayda etkiliyor canım içiyor musun? 5 yıl önce görümcem doğum yaptığında yine bebeği alerjı olmuştu ve nedenini çok zor bulmuşlardı dr dahi bilmiyordu gittikçe araştırıldi sanırım bu durum çünkü çok yaygın.
Cay hic icmiyorum canim kahve gunde iki kupa. Az az atiyorum kahvesini bir kupa ancak ediyordur ictigim. Onu da kestim denedim durum yine ayni. Bakalim yarin kontrolumuz var extra bir sey diyecek mi acaba dr muz.

Canim surekli agliyordu.huzursuzdu.gazi bitmiyordu.kakasi gürultulu ve mukuslu ve 6 7 kez yapiyordu.meme emerkn gerinip dövüsüp duruyordu.

Mukus ve gunde 6-7 kez yapmanın dışındaki durumları birebir yasıyorum anlamadım gitti :( kakası genelde sulu. Gaza o kdr dikkat ettiğim halde Bu Bebek neden gazlı ya.

Canım emzirme pozisyonunu biraz detaylandırır mısın? Bebek göğsüne doğru dik mi yatırdın yani ben tam anlayamadım
Screenshot_2016-04-13-17-55-55.webp
Screenshot_2016-04-13-17-56-00.webp
Bu sondaki resim de bebeginin agzindan ' cok cok ' ses gelmeyecek sekilde arkaya yaslanacaksin. Sessiz bir sekilde emmesi lazim. Ona gore yatisini sen ayarla ama meme ustte olmasin hicbir zaman.

Ya ben emzirmekten hoşlanmıyormuşum onu anladım.yapmıcam dediğim herşeyi yaptım.şu an ayaklarımda mesela.ık mık ediyor.o ettikçe uyanacak diye ödüm kopuyor çünkü gazdan bacaklarını çekiyor.uyanırsa bittim yine.keşke çalışanımız olsa evde:KK70: ya Elim kolum dolu iş yapıyorum.hep kucakta.ıh ıh ıh...sürekli ıh ıh..acıkır meme,uyumak ister meme...göbeğime indiler artık :KK43: helal olsun evladıma tabii ki...ama gün içinde hiç farklı birşey yapmıyorum artık çamaşır asmak bile zevk verir oldu,farklı birşey olduğundan...
Seni düşünemiyorum.Allah kolaylık versin.günün nasıl geçiyor? Nasıl başediyorsun?
Annem surekli bende kaliyor hafta sonlari eve gidiyor bi tek. O zaman da esim evde. Dedigin gibi temizlik yapmak cok zevkli hale geldi hic sevmezdim onceden. Bizimkiler de gazli ben artik anason veriyorum bi dun aksam vermedim bugun kiyameti kopardi ikisi de

Canim surekli agliyordu.huzursuzdu.gazi bitmiyordu.kakasi gürultulu ve mukuslu ve 6 7 kez yapiyordu.meme emerkn gerinip dövüsüp duruyordu.
Benim de bi kizim oyle bi tek gunde 1-2defa yapiyo kakasini ama dr hep gazdan diyor sadece gazi oldugu zaman memeyle dovusuyor anason verdigim zamanlar hic sıkıntısı olmuyor yine de var midir alerjisi

Canim gercekte neyle ilgisi var bilmem ama onu dr.lar soyle acikliyor onceden 36.hf.da dogan bebekler artik 40.hf.yi bekliyor o yuzden 40.ini aslinda anne karninda geciriyor ustelik artik uyaran cok fazla oldugundan bebekler daha cabuk ogrendeginden daha cok uyaniklar meraktan uyuyamiyorlar uyaran derken sadece tv internet degil bizim konusmamiz oyuncaklar da var

Dimi yaa.. bizim ufaklik artik dugmelerine basiyor degisik sesler cikiyor diye keyifleniyor filan ahaha iyice cozdu olayi :KK75:
Biz daha o aşamaya gelemedik ama bu kadar ilgilenmesi bile yetti temizlik yaptım 10tane oyuncak olacağına bi oyun halısı olsun yetiyor

Hahha :KK70: geçen yiyemediğim yopurtları çökelek yapayım diye ocağa koydum. Unuttım sonra ev o kdr güzel maya kokuyordu ki anlatamam :p
Suniçmeye gidince gördüm:KK70:

nolcak bu halimiz, sıpalar yüzünden yakmadığımız şey kalmadı,

eşime diyorum baa yeni bir çeydanlık lazım, pııışşşııkkk dio :D
oğlunu büyüt sonra alırım sana güvenemem onuda yakarsın dio :D

Yok canım anne babanın nazarı çok aşırı sevdiği için değiyormuş. Aşırı sevgi de değdirirmiş. Yoksa insan evladına kötü gözle bakarmi hiç. Ama bu minnoşlar hep böyle çok hassaslar hiç bahsetmemek gerekir ama bazen macbur kalıyoruz :KK43: bende ne zaman ay bugün biraz uyudu desem hemen huysuzlanıyor saatlerce uyumuyor. Rekorumuz 17 saat uyumadan durmak.

Ya ınanir misin aynı durum bende de var ne zaman hakkında bi şey anlatmaya kalksam bebisimin huyu değişiyor bende artık anlatmıyorum

yabancıyada anlatmıyorum kendi kendime yada eşime söylüyorum o halden bile etkileniyor, en iyisi susmak :)

Dun aksam misafirim geldi sofrayi donattim ama bana yiyecek bi mercimek koftesi bide sarma vardi bu diyet cok agir

Prima premium care sarı paket yani :KK66:
Dünki doktorumuzun demesine göre (eşime kapak oldu)
Ne kremler, ne bezler, ne doğal yağlar kullanırsan kullan, pişiği diyetle geçirebilirdi, dua et annesi öyle de yapmış :)
Tabi bende bir bayram havası :p çünkü eşimin çok da inancı yoktu alerjiye karşı.

Bezden kaynaklı olmadığını ve bu durumun yedikleirmle alakalı olduğunu söyledi.
Zaten bizim burada pişikten çok sızlanan annelerin hepsinin normal pembe kızarıklı pişik olmadığına eminim.
buraya hiç foto koymadım çünkü içler acısıydı:KK43:
Benım bebek de asırı gazlı canım emerken karnı gurup gurul hep gurultuyla kaka yapıyor ve aksamları gazdan mahvoluyor ama kakası normal ve pısık yok sadece bazen poposu arası hafıf pembe oluyo gecıyo. Alerjı yok gaz var dıye benım gaz yapan seylerı kesmem yeterlımıkı, zaten dıyete basladım cıkolata yıyodum delı gıbı asırı kılo almaya baslamıstım 2 gundur az sık beslenıyorum

Maşallah canım allah nazarlardan saklasin hepimizin bebislerinı :)

Amin canım. Bak şimdi uyumuyor nazar ettim bebeğe :))

Eki Görüntüle 1813838 Eki Görüntüle 1813839 Bu sondaki resim de bebeginin agzindan ' cok cok ' ses gelmeyecek sekilde arkaya yaslanacaksin. Sessiz bir sekilde emmesi lazim. Ona gore yatisini sen ayarla ama meme ustte olmasin hicbir zaman.

Sağ ol canım. Benim de birden çok geliyor :( delik sayısı fazla sanırım.

Dun aksam misafirim geldi sofrayi donattim ama bana yiyecek bi mercimek koftesi bide sarma vardi bu diyet cok agir

Şehriye salatası patates salatası vs yap canım misafir gelince. Benim de misafirler gelecek ne yapsam bilmiyorum.

:KK70: kız vallahi bak oh diyorum balkona çıkınca oh beee mis gibi hava mis gibi kokan çamaşırlarım:) ev işi ne basitmiş arkadasım:)
Haha :D bulaşık yıkamak, süpürgeyi açmak, yerleri silmek hiç böylesine ilgi çekici gelmemişti :D bebeği anneme bırakıp müzik eşliğinde bütün evi temizlemek istiyorum bazen. Temizlik Terapi gibi gelmeye başladı :)))

Back
X