- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Hergün makyaj ve saç düzleştirme mi ben şok ben iptalİnşallah canım ben pek dinlenmiyorm açıkçası sabah 8 bucukta kalkyrz biraz oyalanoyorm emzryrm çayı koyuyorm snra yatağı felan toplyrm.kahvalti hazrlyrm ana kucağına yanıma koyuyorm kahvaltimizi yapyrm snra evi toplyrm o sırada bakiyo o etrafa sonra emzryrm uyutuyrm yemek yapyrm kendime bakım yapyrm makyajını yapyrm her gün sacimi duzeltyrm tekrar uyaniyo tabi o zamana kadar vaktim kalrsa yanına yatyrm.uyuyorm ama genelde ben uyumak için yatinca uyaniyo essek
Ah iyi hatirlattinn tepelerdeydi alamamistim , aldiriyim hemen .. Şimdiki kusmalari normaldir heralde senin kuzucugunBen bir şişe bitince bıraktım kusmalar bitmedi ama fışkırır tarzda değil ve seyrekleşti emdikten sonra biraz çıkarıyor sadece önlüğü ıslanıyor kıyafet değişmiyoruz yatış pozisyonu bana göre şuruptan daha etkili reflü yastığını kullan mutlaka tatlım
Hey maşallahhhİnşallah canım ben pek dinlenmiyorm açıkçası sabah 8 bucukta kalkyrz biraz oyalanoyorm emzryrm çayı koyuyorm snra yatağı felan toplyrm.kahvalti hazrlyrm ana kucağına yanıma koyuyorm kahvaltimizi yapyrm snra evi toplyrm o sırada bakiyo o etrafa sonra emzryrm uyutuyrm yemek yapyrm kendime bakım yapyrm makyajını yapyrm her gün sacimi duzeltyrm tekrar uyaniyo tabi o zamana kadar vaktim kalrsa yanına yatyrm.uyuyorm ama genelde ben uyumak için yatinca uyaniyo essek
Benim aşı defterimde 2. veya 3.ay için rotavirus yaziyo , 2.ay yapmadilar 3 için bilmiyorum kontrole gittigimizde aşısı olup olmadigini ögreniyoruz ama muhtemelen yaparlar. Yaptirmayanlar neden yaptirmiyo anlamadim??Ya öyle mi canım sence ne yapmalıyım esin ne düşünüyor rota hakkında? dr una sorduğunda peki bana haber verir misin? bi de 3. ayda aşı var mı bebisine? bizi 3. ayda gene çağırıyor sağlık ocağı ! genelde forumdaki herkes 4. ayda gidecek karma aşı için
Eşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;Ya öyle mi canım sence ne yapmalıyım esin ne düşünüyor rota hakkında? dr una sorduğunda peki bana haber verir misin? bi de 3. ayda aşı var mı bebisine? bizi 3. ayda gene çağırıyor sağlık ocağı ! genelde forumdaki herkes 4. ayda gidecek karma aşı için
Evet seyrekleşti çok şükür ve eskisi gibi benim üstün başım batacak kadar çok kusmuyorAh iyi hatirlattinn tepelerdeydi alamamistim , aldiriyim hemen .. Şimdiki kusmalari normaldir heralde senin kuzucugun
ben ilk bio gaia kullandım iki gün sonra bıraktım zaten dışarıda muhafaza ettim eczaneden öyle demişler 4 hafta kullanılabiliyordu süresi geçti onun bio gaia veren doktor zincoyu ve maflor u önermedi hiçcnm bende bıogaıa kullandım fauyda etmedı nurse harweys aldık cok ıyı geldı Rabbıme bın sukur ıkına ıkına bı hal oluyodu yavrum sımdı cok huzurlu
Cok sukur sevindim:)Evet seyrekleşti çok şükür ve eskisi gibi benim üstün başım batacak kadar çok kusmuyor
peki bunu nasıl anladılar canım muayene ile mi röntgen falan mı burnunu serum fizyolojik ile temizliyorum benBize bebeğin cigerleri enfeksiyon kapmış o yüzden verdiler antibiyotik ama burnuna hiç bi faydası olmadı kuzumun
canım alakasız ve saçma olcak biliyorum ama çok tedirginim eşine benim içinde sorarmusun bilgisi yoktur belki ama yine de sorayım dedim zinco damla verdim akşam kızıma ilk defa ilaç kullanma taraftarı değilim bende evde bir sürü damla var korktum hep çık ağlıyor kısım kıyamadun ona verdik zincoyu içinde etil alkol var yazıyor zararı olur mu bebeğime eşine bir sorsanEşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;
- 3_7 gün arasında topuk kanı
-1. Ayda 2. Hepatit B aşısı ve izlem (kilo boy)
-2. Ayda verem,dabt,kpa aşıları ve izlem
-3. Ayda izlem ( bazen ebeler cocugu görmeden yapar:)
-4. Ayda dabt,kpa aşıları ve izlem
-6 ayda opa(ağızdan damla),kpa,dabt,hepatit B ve izlem
-9. Ayda izlem ( bazen kızamık)
-12. Ayda kkk,kpa,su çiçeği ve izlem
-18. Ayda dabt,opa,hepatit A vr izlem
-24. Ayda hepatit A ve izlem ( böylece zorunlu bebeklik aşıları bitiyo
Sonrasında 5 yasa kadar ortalama yılda iki izlem seklinde
özelde mı yaptırıyorsun canım? bizde yazmıyor çünkü bunu devlet karşılamıyor biz eczaneden satın alıp sağlık ocağına gidip yaptırıyoruz. genelde aşıya karşı olan korkudan dolayı diyim kimse yaptırmak istemiyorBenim aşı defterimde 2. veya 3.ay için rotavirus yaziyo , 2.ay yapmadilar 3 için bilmiyorum kontrole gittigimizde aşısı olup olmadigini ögreniyoruz ama muhtemelen yaparlar. Yaptirmayanlar neden yaptirmiyo anlamadim??
canim bosver ilac vermemesi daha iyi. demek ki ilaclik kadar ciddi degil. allah korusun daha onlarin karacigeri ne ki? emziriyorsan bir dis sarimsagi cignemeden yut sutunden antibiyotik niyetine gecsin.Bende alayım olmazsa cnm ya bide onu deniyelim bakalım. Yavrum öksürmekten helak oluyor çok üzülüyorum. İlaçda vermiyorlar balgam söktürücü falan baya zorlanıyor. İnşallah işe yarar.
canim mesela emzirirken yanimda aciyorum zirinceye kadar yakininda calistiriyorum 2 saatte bir ya da saat basi ama bazen de surekli acik birakiyorum. o zaan odanin bi kosesinde orta ayarda calistiriyorum. odanin kuruluguna bagli olarak degisiyor. vala esimde bile ise yaradi gece calistirinca adam horlmmadi :)))Biz buhar makinesi aldık ana soğuk ufluyor sen nasıl kullanıyorsun ben altına falan tutmuyorum
Bizimkinede demislerdi makatta catlak var Fito krem verdi gecti...gaz yaparken felan cilgina donuyoduOf of yeni bir sorunla karşı karsiyayiz. Bizim bebisin poposunda catlak oluşmuş. Bugüne kadar ilk defa bu kadar cok ağladı bi türlü yatıştıramadik. Surekli kaka yaptığı için poposu pisikti. Ama bugün öyle ağlayinca acilegittik. Dr kaka testi yapti ikinci testte lökosit çıktı. Yarin sonuclari göstericez. Catlagida dr gormedi ben farkettim biraz önc. Düzgün bi dr bulamadik gitti. Daha önce makat catlagiyla karsilasan var mi acaba
Benmkide gazı varsa memeden ayrılmıyor Canm bide sabah uyandığında keyfi çok yerinde oluyoAy maşallah ya benim ki ne ana kucağında duruyor ne başka yerde. İlla ki meme de meme. O yüzden bırak kendime bakmayı eve bile bakamıyorum. Aman nazar değmesin size.
Sacimi her gün duzlestrmyrm Canm duzeltyrm yani taryrm sekl veryrm banyodan çıkınca kuruturken fon cekyrm zaten oda bi dahaki banyo yapısıma kadar gdyo makyaj yapmasam kendimi kötü hssedyrm alismisimHergün makyaj ve saç düzleştirme mi ben şok ben iptalmaşallah subhanallah sanada bebeğinede kuzum valla tebrik ederim
aman değmesin canım :) maşallah diyim bendeHey maşallahhhdeme deme nazar değicekkkk burlardaa
Canim rota asisinin koruma orani cok dusuk grip asisi gibi hem istege bagli hem de digerleri gibi koruyucugu yuksek degil asiyi olan da hasta oluyo olmayan da.Benim aşı defterimde 2. veya 3.ay için rotavirus yaziyo , 2.ay yapmadilar 3 için bilmiyorum kontrole gittigimizde aşısı olup olmadigini ögreniyoruz ama muhtemelen yaparlar. Yaptirmayanlar neden yaptirmiyo anlamadim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?