Canim bana mesan geldi basvurduktan sonra. Ptt.ye gittim aldim baska para almadim 3-5kurus da cocuk parasi olarak esimin maasina yatiyor tam olarak ne kadar bilmiyorumKızlar iyi geceler. Öğretmen arkadaşlar doğum sebebiyle aldığınız paralar neler? Ben daha hiçbir şey almadım da. 300 lira doğum parası için başvuru yaptım. Başka bir şey var mı
Tam emin değilim sonuöta Her bebek farklıdır ama 4-5 gibi başlarlar sanırım. Ek gıdaya geçildiğinde dedtekli oturduklarına görene zaman oturmaya başlayacaklar:)
Yüzümü yıkar gibi yani değil mi?canım gözlerini bebek şampuanı ile yıka hergün bir ara benimde oluyordu gözlerimde alerji var bemimde ne zaman doktora gitsem alerji derlerdi ve bir göz doktoru hergün bebek şampuanı ile yıka demişti dene istersen geçmiş olsun
ay disleri icin daha erken ne kadar erken cikarsa okadar erken dokulmeye baslarmis canim ya. bence tamamen tanim refleksi beekler herseyi once agizlarivile taniyorlar.Benim oğlumda aynı canım. Elini ağzından çekemiyorum. Basıyor çığlığı. Salyaları vardı 20 gündür ama iice arttı. Hatta bugün önlük taktım artık. Önü ıslanıyor. Herhalde dişlerden diye düşünüyorum. Çünkü alt damağını serçe parmağımla kaşıyınca çok mutlu oluyor. ☺
sen yine de birilerinin kucagina veriyorsun ben kucaklarina aliyorlar birsey diyemiyorum diye misafirlikten kalkip eve geldim. kv ye faln 5 dk en fazla.Eşimin anneannesine gittik buakşam.. ay kızlar ben galiba kıskanıyorum bebeğimi öptüklerinde falan sizde de oluyor mu yoksa bende mi var anormallik? birde kv gazı çıksın diye poposuna vuruyor hızlıca içim acıyor resmen tamam daha kolay ve hemencecik çıkarıyor ama dayanamıyorumama birde herkes konuşup şebeklik yaparken bebeğimin ben yengeyle konuşurken bana dönüp bakması sesimi dinlemesi ne harika geldi anayım ben anaaaa diye bağırasım var
Allahima sukrolsun masaallah o emdikce o eli benim de emesim geliyor.Tabi evet benimki superman oldu cıktı basıma hahahaha elini uzatır öne doğru bakar bakar döndürür birden agzına götürür şapur şupur yer bitirir o eli
Benim degil canım büyük oğlumun doğum günüüydü. Sanada mutlu huzırlu saglık dolu nice yıllar diliyorumDogum gunun mu 26 nisan canim benimde oyle :) yas kac oldu ben 26 oldum :) daha ilerlemesin mumkunse
Ayy ne anlayışsız insanlar var yaBenim bebeler cildirdi :$ aksam misafir vardi 3-4tane de cocuk bi benim buyuk kiz. En kuduruklari benimki surekli bagiris ciglik. Oyuncaklari paylasamazlar benimkisi caktirmadan alir pirrrr masalarin altina dar yerlere. Diger cocuklar bas bas bagirir aglar. Ve benim gurultuye karsi hassas ikizlerim misafir oldugu surece yorgunluktan uyuyakaldi yerine yatirdim 5dk sonra uyandi. Misafirler de 1saatligine geldi mubarek 11bucuktu gittillarinde. Kv zorlamasa (diger 2torunu getirdi birinin yarin okulu oldugundan zorladi yengemin korkusuna) kp daha oturacakti. Allah.tan onlar da misafirlerle kalkti uykusuzluktan sinirlenen bebeleri uyutmamiz nerdeyse 1i buldu. Hele birini sakinlestiremedim sinirden emmedi bile tum cabalar sonucu yaklasik yarim saat ayakta emdi kollarim koptu oturdugum an kiyameti kopardi. Az once ikisini de emzirdim biri hala kicagimda dalmasini bekliyorum hala dinlenemedim umarim yarin 7bucuga 8e kadar uyur hepsi
Canım evet öyle ama pamukçuk olduğunda hatta daha olmadan agzını karbonatlı su ile silmemizi tavsiye ediyor doktorlar. Yani maalesef o su zaten agızlarına giriyorSadece anne sütü alan bebeklerde su ağızda olusan koruyucu florayı bozduğu için hiç verilmez... Ki zaten anne sütü su ihtiyacını karsılar ek gıdaya baslayana kadar hiç su verilmemeli canım
BEN DE alıp deneyim o zaman inşallah oynar benimki de 1 saat bir mucize gibi düşünüyorum şu anAy bende aynı dertten yakınıyodum 40ından beri. Oyun halısı hep vardı ama pek durmuyodu 10-15dk falan ama şu bi kaç gündür uzun uzun duruyo yani 1saat uzun dediğim sonra aliyorum biraz oyalıyorm emziriyorm tekrar koyuyorm biraz da olsa rahatlattı şimdi tutsa bide tam oyuncakları hepten oyalancak kıpır kıpır oldugu icin vuruyo hızlıca oyuncaklara elleriyle ayaklariyla bi tanesini gözüne kestiriyo onu izliyo:))))
1saat uzun bir süre tabi. Beklentileri çok yükseltmeBEN DE alıp deneyim o zaman inşallah oynar benimki de 1 saat bir mucize gibi düşünüyorum şu an
Ah ah Can'ım valla bebeğim duran bi coçuk deği birde benim hep kucak hep meme. Eve zaten bakamıyorum ama bu tempoya blrde hastalık eklenince gerçekten çok kötü oldu. Bugün bebeğimde hapşırma ve öksürük var inş ilerlemez. Ben hasta olayım ama o olmasın diye de bi yandan da dua ediyorumYok cnm gaz olmaz.bir tek limon gaz yapabilir onu da az kullanirsin.hasta olma luksumuz yok bizim bir an once toparlanmk gerekiyor.kadin evi direği cidden.hele bebek varsa hasta yatamiyosun ev elden gidiyor.bir de bebek..yemektr iştir mecbursun toplanmaya.off kadin olmk zor vesselam
Yaa, zıplatsan içinde?Binbir hevesle aldığım kanguruya kızım isyan etti. Kaç kere denedim yok yok yok... Küçük hanım istemiyor. Doğduğundan beri sıkıntıya gelemez zaten. Yirmi günlükten sonra kundak da yapamamıştım. Ama çok heves etmiştim kanguruya. Sanırım iade etmek zorunda kalacağım. Hep hayaller hayaller...
Uff sinir oluyorum bebekli eve gelip gitmeyen gec saatlere kadar oturanlara ya.bebek bu huysuzlaniyor tabi uyumayinca millet bebek heryerde hersekilde uyur saniyo deliriyorum.sanki hic bebek buyutmemis gibi..gecen banada geldiler guya erken gelin dedim saat 9 10da cocujlari yatiriyorum huysuzlaniyolar dedim taa 11.15 te gittiler.gelene cay koymasi dert o arada bebegin ihtiyaci karsilancak.brnim kiz emip uyumaz 1 saat hatta 2 saat ugrasiyorum gece uykusuna.gecen kuzenim aradi cocuk ve esle bebegi gorneye gekceklermis.dedim aksam cok zor oluyo kriz saatleri bebegin dedim geri cevirdim.ariyip gunduz gelin diycem.herkes kendi keyfini dusunuyor bende kendi keyfimi dusuncem valla.gunduz uyumasada yine katlaniyo insan ama gece olunca artik iflas ediyo vucut kafa..Benim bebeler cildirdi :$ aksam misafir vardi 3-4tane de cocuk bi benim buyuk kiz. En kuduruklari benimki surekli bagiris ciglik. Oyuncaklari paylasamazlar benimkisi caktirmadan alir pirrrr masalarin altina dar yerlere. Diger cocuklar bas bas bagirir aglar. Ve benim gurultuye karsi hassas ikizlerim misafir oldugu surece yorgunluktan uyuyakaldi yerine yatirdim 5dk sonra uyandi. Misafirler de 1saatligine geldi mubarek 11bucuktu gittillarinde. Kv zorlamasa (diger 2torunu getirdi birinin yarin okulu oldugundan zorladi yengemin korkusuna) kp daha oturacakti. Allah.tan onlar da misafirlerle kalkti uykusuzluktan sinirlenen bebeleri uyutmamiz nerdeyse 1i buldu. Hele birini sakinlestiremedim sinirden emmedi bile tum cabalar sonucu yaklasik yarim saat ayakta emdi kollarim koptu oturdugum an kiyameti kopardi. Az once ikisini de emzirdim biri hala kicagimda dalmasini bekliyorum hala dinlenemedim umarim yarin 7bucuga 8e kadar uyur hepsi
Aynen öyle hangi marka aldınız nasıl bir şey alayım hiçbir fikrim yok1saat uzun bir süre tabi. Beklentileri çok yükseltme
Şuan için yarım saat durmaları şükürlük. Zaten biz bile yarım saat aynı pozisyonda duramayız. İlla bi yerimiz uyuşur falan.
Sorma ya ısırıcam ellerini o olcakay disleri icin daha erken ne kadar erken cikarsa okadar erken dokulmeye baslarmis canim ya. bence tamamen tanim refleksi beekler herseyi once agizlarivile taniyorlar.
sen yine de birilerinin kucagina veriyorsun ben kucaklarina aliyorlar birsey diyemiyorum diye misafirlikten kalkip eve geldim. kv ye faln 5 dk en fazla.
Allahima sukrolsun masaallah o emdikce o eli benim de emesim geliyor.
Sağol cnm. Benim bebeğimde nefesi kesiliyordu öksürürken balgamı da vardı. Bizede başta ilaç vermediler. Ama baktım olmuyor başka doktora götürdüm iğne verdi şimdi daha iyi. Bende ilaç kullanmak istemiyordum ama mecbur kaldım. Geçcek gibi değildi. Balı deniyeyim gene. Onu birde karabiberle karıştırıp bebeğin göğsüne kapatıyormuşsun ama cesaret edemedim. Ben kendime de pek bakamıyorum sık sık hasta oluyorum. Bebek beni çok yoruyor. Eskiden alışıktım rahatlığa bebek olunca bütün düzen altüst oldu. Bir türlü toparlanamıyorum. Sevgileri olmasa zaten çok zor. Gene de çok şükür. Allah dermansız dert vermesin. Onların sevgileri gülücükleri yetercanım çık geçmiş olsun size ve tüm hasta bebeklere benim bebeğimde çok öksürüyordu hemde balgam vardı boğazında 3 tane doktora götürdüm farklı zamanlarda hiçbiri ilaç vermedi hoş verselerdi sorgulayarak kullanırdım ama kıjımın öksürürken kızarıp gitmesi içimi acıtuyordu ve keşke ilaç verselerdide gegeçseydi dedim birde o günlerde emmiyordu kızum hoş hala emmiyorda bende bal yedim hep ı günlerde hemen hemen iki şişe bal yedim kısa zamanda normalde sevmem balı arada karabiberle karıştırıp yedim bazen limonla karıştırıp yedim şimdi hala öksürüyor ama eskisi kadar çok değil bilmiyorum başın etkisi oldumu ama denemekte fayda var
Ay cok gecmis olsun dikkatli olun .. Kıpır kıpırlar .. Cok sert gitmemis sükür bi yerinde de bişey yokmuş ya üzmeyin bosuna kendiniziKizlar bugun cok kotu birsey olduBizim ufaklik artik iyice hareket halinde ve bunu cok aci bir sekilde ogrenmis bulundum ben bebegimi yatiyor vaziyette koltuktaki yastiga yatirdim, once kendi gucuyle kalkmaya calistigini gordum ama hani yapabilicegini dusunmedim, cunku bu ciddi bir guc isteyen birsey.. tam cantamdan birsey cikaricaktim ki arkamdan yere dustu ( Koltugumuz Allahtan cok yuksek degil ama yinede yuvarlanarak dustu neticede ve cok agladi.. ben kesin bir yerine birsey oldu diye dusundum ama cok sukur kisa surdu aglamasi. Ustundekileri cikardim her yerine baktim oynattim agri veya kizariklik varmi diye Allaha sukur yoktu, ama hala unutamiyorum o ani Sizde dikkat edin artik harketli zamanlari basladi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?