- 27 Mayıs 2014
- 1.802
- 1.198
- 133
Senin ki daha küçükmüş. Bende kıyamıyorum hiç ama yapcak bişi yok. Büyüyünce daha zor olur. Beze değince acımıyor mu? Pipisinin üstüne birşey kapatılsa daha iyi olmaz mı acaba sürtmez hem.iyileşme süreci hızlı geçti canım 1 haftada bi şeycik kalmıyor. ben bakamadım ağlıyor haliyle bayagi benim bebis 13 günlükken yaptım elinden ayağından tuttular diye kıyameti kopardı ben tabi oldum oldum dirildim . UyuşturDuktan sonra bi şey hissetmiyor aslında .bebeği ayaklarından sıkı tutacak biri lazım canım onu aklında bulundur. ama inan 3 günde ağrı sizi gidiyor 1 haftada da tam iyileşiyor. bezine melhem falan sur pipisinin değecegi yere her bez değiştirdikten sonra bez yumusasin ki canı yanmasın. bizim fenni sünnetci kendi karışım yapıp vermişti beze süreyim diye.
Evet canım ne kadar küçük o kadar kolay iyileşiyor o yüzden erken yaptırdim ben. haraketleri çoğalinca zor oluyor iyileşme. melhem sürüyorsun ya bez yumuşuyor o yüzden değince ağrı yapmıyor . bi şey ile kapatırsan zor iyileşir heralde. zaten pipiyede sabah akşam enfeksiyon kapmaması için aynı beze sürdüğün melhemı sürüyorsun. baban ya da esin tutsun bebişi canım biz kadınlar yüreğimiz çok yumuşak diye dayanamıyoruz benim ellerim titrer meselaSenin ki daha küçükmüş. Bende kıyamıyorum hiç ama yapcak bişi yok. Büyüyünce daha zor olur. Beze değince acımıyor mu? Pipisinin üstüne birşey kapatılsa daha iyi olmaz mı acaba sürtmez hem.
Kasık fıtığından ameliyat olduk 40günlükken. O zaman sünneti de yaptırcaktık yapmadı doktor ikisi zor olur diye. Aslında yapanlar varmış ama uğraşmak istemedi heralde. Ben hiç bakamam bile nasıl yaptırcaz bakalım. O ağladıkça bende ağlarım heralde hiç dayanamamEvet canım ne kadar küçük o kadar kolay iyileşiyor o yüzden erken yaptırdim ben. haraketleri çoğalinca zor oluyor iyileşme. melhem sürüyorsun ya bez yumuşuyor o yüzden değince ağrı yapmıyor . bi şey ile kapatırsan zor iyileşir heralde. zaten pipiyede sabah akşam enfeksiyon kapmaması için aynı beze sürdüğün melhemı sürüyorsun. baban ya da esin tutsun bebişi canım biz kadınlar yüreğimiz çok yumuşak diye dayanamıyoruz benim ellerim titrer meselabu arada ne ameliyatı geçirmişti minnos allah sağlık versin
Cnm gecmis olsun.ince biseyle balkona cikar.biliyosun bebeklerde ates tehlikeliKızlar Ateş'i var bebeğimingündüzden beri...calpol verdim öğlen Islak havlu koyuyorum.üstü ince şu an ama ince olunca da hapşırıyor.napiyim? Giydirsem Ateş'i var.soysam hapşı hupşu...?????
Benim de en cok canimi sıkan dolapta giyecek biseyim yokKabız ve gaz yapıyo demişlerdi canım zaten benim kız kolik ödüm koptu
Doğum sırasında kaybedilen kan için drum 3 ay kan ilacı kullanmalısın dedi ama kabız yaptığı için kullanamadım:/
Benim eşim korunuyo canım, siz de öyle yapın olmazsa..
Allah yardımcın olsun canım kolay gelsin
Bebiş 3 aylık olunca vuruluyo canım ben de ptesi yaptırdım 4.doz 1 yıl sonra
Benim son 5.5 6 kg kaldı ama canım çok fena tatlı çekiyo bugün gündüz kız uyuyunca alelacele incirli tatlı yaptım ve koca bir dilimi hüplettim pişman mıyım yoo değilim çok güzel napimm en azından gardrobumda giyecek bişiler buluyorum doğum sonrası hiçbişeyim olmuyodu
Sağol canımCnm gecmis olsun.ince biseyle balkona cikar.biliyosun bebeklerde ates tehlikeli
Üşur diye korkma atesinin dusmesi daha önemli.islak havluyu kasiklarina boynuna dizlernin arkasına dokundur
Merhaba güzel anneler..Doğumdan sonra giremez oldum. Hepi topu 10 kere yazmışımdır. gazlı bir bebeğiniz varsa zaman başlarda geçmek bilmiyor o günler size haftalar gibi geçiyor.. Ama şimdi bakıyorumda neler cektim hiç hatırlamıyorum sanırım lohusalık psikolojisiyle beraber çok ağır geçti halim. Gazına Alıştığımdan mı yoksa hafiflediğinden mi bilmem daha iyiyiz diyebilirim.. En azından gündüz.
Gazlı bebeği olan annelere sorum var gece uyku düzeni nasıl?
Biz 9-10 gibi yatıyoruz 2 saatte bir sesler cıkartıyoruz el ayakları oynatıyoru gözler hiç açılmıyor bu sırada. Emzik veriyorum tutup atıyor son care emziryorum bazen 2 dk bazen düzgün emmeyle sakinleşip gazını cıkartıcam diye kaldırıyorum bazen cıkartıyo bazen cıkartmıyor öylece yatırıyorum. Ama bu 2 saat sabaha kadar sürüyo artık sabaha karşı 4 te sesler ıkınma sesine dönüşüyo.. Sırf o ıkınması uyandırıyo diye sinirleniyo yine de göZünü açmıyor altını açmaya calısırsam cıldırıyo uyanacak diye kendisi uyanana kadar emziriyorum böyle sabah oluyo 7 acılıyo gözler ve hemen patırtılar, ardından kakası geliyor. Sırf sakinleşsin diye gece emzirmekten yoruluyorum üstelik düzgün emme de değil sanırım benim sıcaklıgımı istiyor. Şimdilik gazı var diye önemsemiyorum ama alışınca nasıl değiştirebilicsm bunu bilmiyorum şimdiden yapabilceğim vereceğiniz tavsiye var ise uygulamayı düşünüyorum. Uykuyu bu kadar severken 2 saatte bi gözünü açmadan o sesleri nasıl cıkartıyor anlamıyorum
Sizin emzik mucadelenz devam ediyor hala.insallah tutar ya.benimki de simdi wee damakli emiyor.aventle basladi tabi emziğe.simdi marka secmiyor.yeter ki emzik olsun@MaqameT eşime eczaneden weebaby damaklı aldırdım canım akide yokmuş eczacı bu da aynı demiş bi de bunu denicem tutmazsa da artık kasmıcam
38.7ye kadar çıktı.nemli bez ve calpol ile 36.4 e düştü.şimdi yavaş yavaş yine çıkıyorAy canım çok geçmiş olsun bende pek bilmiyorum ki. sirkeli su ile sil vücudunu öyle duymuştum
Sizin emzik mucadelenz devam ediyor hala.insallah tutar ya.benimki de simdi wee damakli emiyor.aventle basladi tabi emziğe.simdi marka secmiyor.yeter ki emzik olsun
Umarim tutar da rahat edersin
Ben buyuk kizima vermemstim surekli kucagmdaydi.uyanirdi kucakta sakinlesmk icin filan.niye vermedysem emzigi.iste dr lar onermiyo diye.yok ama kasmaya gerek yok bebekler seviyo emmeyi.emme refleksleri cok guclu.iyi ki verdm buna.cok zor alisti ama pes etmedim.simdi de rahatlgnu yasiyirm
Darisi basina
Geçmiş olsun canım inan ben hiç bilmiyorum38.7ye kadar çıktı.nemli bez ve calpol ile 36.4 e düştü.şimdi yavaş yavaş yine çıkıyorniye böyle oldu ki Üşüttük desem dikkat ediyoruz çok....
38.7ye kadar çıktı.nemli bez ve calpol ile 36.4 e düştü.şimdi yavaş yavaş yine çıkıyorniye böyle oldu ki Üşüttük desem dikkat ediyoruz çok....
Canım bize bir tek biogaia iyi geldi onda da 1 ay kullanılabilirmiş bıraktık ondan sonra zaten değişme oldu ya da zaman geçtiği için.. Birde ben hiç birşey kullanmıyorum artık alıştım zaten Bizim gündüzümüz iyi uyanık olduğu sürece yapıyor gazınıda kakasınıda ama sıkıntımız gece 2 saatte bir uyanıyo gözler acılmadan emzirip sakinleştiriyorum, sesi kesiliyo sonra Gaz cıkartamazsa gsaat 4 te birikiyo sanırım ıkınıp duruyo sabaha gözlerini açana kadar gözünğ açınca da patır patır yapıyo. Bebekler uyku sırasında kakasını gazını alttan cıkartamıyorlar mı normalde de acabaHoşgeldin canım bizim kız da çok gazlı neyseki eskisine göre iyi sanırım içtiğim çay fayda etti
Gerçi yapılabilecek herşeyi yapmışsındır da ben gene de söyliyim
Aktardan tane kimyon, anason ve rezene al, her birinden 1 çay kaşığı al, kaynar suda 10 dk demle süz, ben günde 3 kez içiyorum
Ayaklara sıcak su torbası koy
Bebişi ve kendini üşütme, mayıs geldi ben halen patik giyiyorum
Gaz yapan belli başlı besinleri tüketme(nohut, kuru fasulye, barbunya, bulgur, karnabahar, brokoli, çiğköfte, yeşil ve kırmızı mercimek)
Bebişin ayaklarına 1er damla acı elma yağıyla masaj yap
Gaz damlası kullan(zorda kalınca sab simplex)
Sancı gelince sırtüstü yatırma
Bebişin karnına saat yönünde bağırsak masajı yap
Hepsini bildiğinden eminim, hatırlatmış olayım nacizane...
Gaz sancısız günlerimiz olsun inşallah
Gece ev işi bana da hiç cazip gelmiyoOğlum uyuyor, eşim yok sıkıldim sankiTVDE bir şey yok . inat gibi uykum yok. Bomboş oturuyorum hee ev işi çok da onu da yapasim yok ;(
Bizimki de uykuda hiç kaka yapamıyo hep uyanıkken yapabiliyoCanım bize bir tek biogaia iyi geldi onda da 1 ay kullanılabilirmiş bıraktık ondan sonra zaten değişme oldu ya da zaman geçtiği için.. Birde ben hiç birşey kullanmıyorum artık alıştım zaten Bizim gündüzümüz iyi uyanık olduğu sürece yapıyor gazınıda kakasınıda ama sıkıntımız gece 2 saatte bir uyanıyo gözler acılmadan emzirip sakinleştiriyorum, sesi kesiliyo sonra Gaz cıkartamazsa gsaat 4 te birikiyo sanırım ıkınıp duruyo sabaha gözlerini açana kadar gözünğ açınca da patır patır yapıyo. Bebekler uyku sırasında kakasını gazını alttan cıkartamıyorlar mı normalde de acaba
Cok geçmiş olsun bizimde ateşimiz çıkmıştı. Bol bol emzirmeye calış anne sütü şifadır antibiyotiktir korur sıvı almış olsun hem. Ben çok calpol vermemiştim evde zıbın giydirdim ve üzerine penye battaniye örttüm yarım şekilde. banyo yaptırır gibi bir kere yıkadım sık sık atesini olctum yükseldikçe incelttim üstünü. Ama dediğim gibi emzir eskisinden daha sık38.7ye kadar çıktı.nemli bez ve calpol ile 36.4 e düştü.şimdi yavaş yavaş yine çıkıyorniye böyle oldu ki Üşüttük desem dikkat ediyoruz çok....
Gece uykusu nasıl peki canım bizimki gibi değildir :)Bizimki de uykuda hiç kaka yapamıyo hep uyanıkken yapabiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?