2016 Şubat Anneleri

Cok sagol canim. Bir bakip randevu alayim en iyisi

Disari cikinca cok guzel uyuyorlar gercekten :)

Bizim belli bir rutinimiz olustu aslinda. Ben hic kaldirmadim emzirmek icin vs. Sadece onu takip ettim nasil davraniyor diye. Belli saatler olustu. Bende ona ayak uyduruyorum :) bez degistirme saatlerimiz bile belli

İnşallah olmaz evi taşıdık.yatakodasının petekleri az ve eski binalardan.serin tutuyor evi duvarlar.sanırım ondan ya da arabada terledi.üstünü örtmeme rağmen eve girene kadar rüzgar yedi.normalde deltirşrim üstünü arabadan inmeden de çok yakın mesafe diye... offf ne bileyim...kucağımda şimdi.nasıl yatırayım ben onu o yatakodasına ya ondan mı bilmiyorum da gerçi...bu gece saat başı kontrol etmem iyi olur dimi? Ay Allah düşürmesin hastaneye gerekirse fitil kullanayım dimi? Sen hiç kullandın mı canım ve adı ne kullandıysan ? Oda serin canım ya örteyim mi üstünü bilemedim...

Canim 2 aylik oldugundan beri oyle. Uyuyor kuzum masallah :) o yuzden ben pek uykusuzluk cekmedim acikcasi. Gece uyuyamadim yorgunum falan diyemem hic
Benim ilk kizim da oyleydi masallah 2 yasindan sonra gunduz uykularinda sıkıntı cikmaya basladi ama gece uykulari cok guzeldi seninki de oyle devam eder bizimkiler de duzelir insallah

Bebeklerin uyanık kalma süreleri giderek artıyor

Nasıl vakit geçiriyorsunuz, nasıl oyunlar oynuyorsunuz kızlar?

Ben masal uyduruyorum ve ona sorular yoneltiyorum. O da bana cevaplar veriyor. O konusurken dinleyip baska neler oldu gibi tesvik sorulari yoneltiyorum sadece 1saat kadar konusuyoruz biyle karsilikli. Sonra uyuyor

Diger uyanik kalisinda ses cikartiyorum ve onunda yapmasini istiyorum. Dudagini benim dudagimin pozisyonuna getirmeye calisiyor o da. Mesela "aaauuuu" diyorum o da dudagini yuvarlamaya calisiyor. Bazen belli belirsiz aauu o da yapiyor :)

Ve diger uyanik kalisinda da ucak oyunumuz var. Yatay poziyonda kaldirip indiriyorum yavas yavas. "Ucak yukseldi, alcaliyor inise gecti" gibi ayni kelimeleri kullaniyorum ogrenebilmesi icin.

Sonra elleriyle kollariyle hareketler yaptiriyorum.

Muzik dinliyoruz. Bazi sevdigi sarkilar var. Mesela "vivo - bashenga " bayiliyor

Bir de siyah beyaz hayvan resmi gosterip. Onunla ilgili seyler anlatiyorum. Mesela "aaa bak bu kus. Kuslar gokyuzunun efendisidir. Cok guzel ucarlar. Ayni senin ucak olup uctugun gibi. Kanatlari vardir. Tuyleri cok guzeldir vs vs "

Yaaa bazen herkesten uzakta yaşadığım için çok üzülüyorum. ;( ama sen böyle yazınca dusundum bir an cildirirdum kirardim kalp kimdi gelenler ? Yazık ya nasıl insanlar

Canım yaaaa. Bizimki de öyle.
Uyanamıyor ama ık mık mık diye sesler öıkarıyor. Ben öyle olunca yattığı şekli değişiyorum. O sıra sırt üstü yatıyorsa daha çok sancı yapıyor. Yan veya yüz üstü çeviriyorum.
Ve aynı şekilde uyurken kaka yapmıyor :)
İyi birşey mi yoksa bormal birşey mi anlamadım

Hiç birşey diyemiyorum. Sinir oturdu tepeme

Bizde de rutin var galiba.
İki gündür eşim eve geldiğinde gene mi bez değişiyorsun deyince dank etti.
Sarılık geçtiğindn kendisi arandığından beri saatle emzirmiyorum, Yarın not edeceğim kaçta uyuyor kaçta uyanıyor. Bir gece uykuya geçiş saatini birde öğle uyku saatini biliyorum
Ne biçim anayım!

Ama kaka sayısını fotosunu vs sor söylerm

maiii canım yaaa, çok geçmiş olsun

Amin canim icimi ferahlatdiniz iyi de yazmisim buraya

Hepsi çok güzeller masallah :) uçak oyununu ben de yapacağım yarın hemen :)

Ben sormadim acikcasi gordugunde de bisey demedi belki kendisi soyler dige bekledim onemsemedi bile bende onlemli olsa derdi diye dusunuyorum

Ay valla bende basliyorum dikkat etmeye yeter gari :)

Biz ilk 1 ay multitabs kullandik ama onu damlatinca bebisim kusuyordu. Tadini begenmedi. Monovit kullanmaya basladik sonra ins seninki tadini sever

maiii ateş düşürmek iiçin varsa yarım veya çeyrek fitil ver. Madem bebeğinin alerjik olduğu belirlendi, calpol içindeki aroma da etkileyebilir.
Eğer kakasında kan görürsen mukus yoğunlaşırsa kesinlike kalpoldenr onu bırak bırak... Fitile dön.

Keske cocuklari sesli sesli uyarip annenizin uanina gidin deseydin ua da cocugun şöyle yapiyor deseydin annelerine. Bazilari çok rahat anlamiyorum ya. Hadi ev sahibi eziyet ceksin umrumda bile degil diye düşünüyorsun cocuguna nasil kiyiyorsun cocugunun başına bi iş gelse napcaksin yabancı ev daha tehlikeli cocuk icin. Cocuklar büyüdükçe kendi evinde neresi tehlikeli anliyorsun da baskasinin evinde bilemiyorsun. Çok rahat insanlarmis çok şükür bana gelenlerin çoğu her yeri topladi gitti. Benim cocugumun dağıttığı oyuncaga kadar topladilar. Ikizlere yetmezmiş gibi büyük kızıma da hediye getirdi çoğu. Sanırım etrafimdakilerin gercekten de kiymetini bilmem gerek

Çoook kasiniyor çocuklarım dişleri kasinmaya başladı elini ağzına sokup isira isira bitiremediler. Yine başladık diş sancilarina. İlk kızım sancidan gece uyanır hıçkıra hıçkıra aglardi calpol verirdik ama etkisini gosterene kadar mahvolurduk simdi hepsini 2kat gorcez insallah cok sanci cekmez kuzularimiz ama benim gökçe'm çok nazlı ağrı eşiği çok düşük yandık valla

Defalarca uyardim cnm ama oturduklari yerden kalkmadilar kayinvalideleri kac kez cocuklariniza bakin diye uyardi ama yokkk

Yaaa bazen herkesten uzakta yaşadığım için çok üzülüyorum. ;( ama sen böyle yazınca dusundum bir an cildirirdum kirardim kalp kimdi gelenler ? Yazık ya nasıl insanlar
Komsularim ve maalesef surekli boyleler her gelisleri bi vukuat allahtan kucuk uyudu da odama koydum kapiyi kilitledim ona zarar veremediler yoksa kucagimdaki cocuga bile tokat atmaya calisiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…