- 21 Ağustos 2015
- 696
- 407
- 53
- 34
Canım kaynarcaya doğru giderken e 5 üzerinde Pendik bölge hastanes var orada dilek hanıma gidiyorum tavsiye üzerine. Bana tavsiye eden kişi bebeğinin bu ay bunları yapacak edecek dediğini söylemişti tabii rutin kontroller yapılıyor. Ama ben sorduğumda söylüyor . biz genelde oğlumun rahatsızlığindan konuştuğumuz için belki de.. Birde umut Hast. Abdülkadir beyi öneriyorlar
Bu gece uyumazsa benden bil
Şakası bir yana benimki gündüz çok uyuyor. Uyutmayayım diyorum oynarken uyuyor
O an anlıyrum gece zırt pırt ayaktayIz.
Ama ne zamanki sokak gezmesindeyiz, o gece güzel uyuyor:) sanki o yürüyor
İnşallah olmazCanım geçmiş olsun. Hapşursada üzerini ince tut evin ısısı iyiyse sadece iç badisiyle kalsın.ateşi 38.5 u geçerse o badiyide çıkar sadece bezi ile kalsın. Ateş çok önemli. Eğer çok yükselirde hastaneye gidersen inan bana daha katı davranıyorlar. Benim oğlumu ateşi düşene kadar suyla ıslatmışlardı. Ogün bugündür ateşi aman aman 40 a dayanmazsa götürmedim doktora. Ben evde düşürmeye uğraşdım.
Ya hasta olunca yada diş çıkarırken ateşlenir bebekler. İnş hasta olmamıştır canım.
Maşallah canım kesintisiz bi şekilde o kadar çok mu uyuyor?
Benim ilk kizim da oyleydi masallah 2 yasindan sonra gunduz uykularinda sıkıntı cikmaya basladi ama gece uykulari cok guzeldi seninki de oyle devam eder bizimkiler de duzelir insallahCanim 2 aylik oldugundan beri oyle. Uyuyor kuzum masallah :) o yuzden ben pek uykusuzluk cekmedim acikcasi. Gece uyuyamadim yorgunum falan diyemem hic
Bebeklerin uyanık kalma süreleri giderek artıyor
Nasıl vakit geçiriyorsunuz, nasıl oyunlar oynuyorsunuz kızlar?
Benim ilk kizim da oyleydi masallah 2 yasindan sonra gunduz uykularinda sıkıntı cikmaya basladi ama gece uykulari cok guzeldi seninki de oyle devam eder bizimkiler de duzelir insallah
Bu aksam resmen cildirdim bebek gormeye gelen misafirlr 1 saat once haber verdiler sonra cok aciktik dediler neyse 8 kadin 9 cocuk geldi kapilar carpiliyor benim cocuklara vuruluyor mutfak dolaplari aciliyor icindekilerle oynaniyor cocugumun mama sandelyesine oturuyorlar onu kaldir bunu kaldir yoruldum ve anneleriii... hepsi eline elisi yapmis oturuyorlar neyse tam cayi koycam ikidebir isiklar acilip kapaniyor sofraya koydugum herseyi birbirine katmislar ve kimse yardim etmedi ev suan birbirinde bende var 3 cocuk yarin merkeze incem bi ton utu var ona mi yanayim bu evin her yeri batti ona mi yoksa merkezden gelirken misafirle gelicez ona mi yanayim keskeee gelmeselerdi yaa ogullarimin kafasina vurdu nasil cocuksa bunlar ama suc annelerinde unsan bi dur der....
Merhaba güzel anneler..Doğumdan sonra giremez oldum. Hepi topu 10 kere yazmışımdır. gazlı bir bebeğiniz varsa zaman başlarda geçmek bilmiyor o günler size haftalar gibi geçiyor.. Ama şimdi bakıyorumda neler cektim hiç hatırlamıyorum sanırım lohusalık psikolojisiyle beraber çok ağır geçti halim. Gazına Alıştığımdan mı yoksa hafiflediğinden mi bilmem daha iyiyiz diyebilirim.. En azından gündüz.
Gazlı bebeği olan annelere sorum var gece uyku düzeni nasıl?
Biz 9-10 gibi yatıyoruz 2 saatte bir sesler cıkartıyoruz el ayakları oynatıyoru gözler hiç açılmıyor bu sırada. Emzik veriyorum tutup atıyor son care emziryorum bazen 2 dk bazen düzgün emmeyle sakinleşip gazını cıkartıcam diye kaldırıyorum bazen cıkartıyo bazen cıkartmıyor öylece yatırıyorum. Ama bu 2 saat sabaha kadar sürüyo artık sabaha karşı 4 te sesler ıkınma sesine dönüşüyo.. Sırf o ıkınması uyandırıyo diye sinirleniyo yine de göZünü açmıyor altını açmaya calısırsam cıldırıyo uyanacak diye kendisi uyanana kadar emziriyorum böyle sabah oluyo 7 acılıyo gözler ve hemen patırtılar, ardından kakası geliyor. Sırf sakinleşsin diye gece emzirmekten yoruluyorum üstelik düzgün emme de değil sanırım benim sıcaklıgımı istiyor. Şimdilik gazı var diye önemsemiyorum ama alışınca nasıl değiştirebilicsm bunu bilmiyorum şimdiden yapabilceğim vereceğiniz tavsiye var ise uygulamayı düşünüyorum. Uykuyu bu kadar severken 2 saatte bi gözünü açmadan o sesleri nasıl cıkartıyor anlamıyorum
Bu aksam resmen cildirdim bebek gormeye gelen misafirlr 1 saat once haber verdiler sonra cok aciktik dediler neyse 8 kadin 9 cocuk geldi kapilar carpiliyor benim cocuklara vuruluyor mutfak dolaplari aciliyor icindekilerle oynaniyor cocugumun mama sandelyesine oturuyorlar onu kaldir bunu kaldir yoruldum ve anneleriii... hepsi eline elisi yapmis oturuyorlar neyse tam cayi koycam ikidebir isiklar acilip kapaniyor sofraya koydugum herseyi birbirine katmislar ve kimse yardim etmedi ev suan birbirinde bende var 3 cocuk yarin merkeze incem bi ton utu var ona mi yanayim bu evin her yeri batti ona mi yoksa merkezden gelirken misafirle gelicez ona mi yanayim keskeee gelmeselerdi yaa ogullarimin kafasina vurdu nasil cocuksa bunlar ama suc annelerinde unsan bi dur der....
Bizde de rutin var galiba.Disari cikinca cok guzel uyuyorlar gercekten :)
Bizim belli bir rutinimiz olustu aslinda. Ben hic kaldirmadim emzirmek icin vs. Sadece onu takip ettim nasil davraniyor diye. Belli saatler olustu. Bende ona ayak uyduruyorum :) bez degistirme saatlerimiz bile belli
Amin canim icimi ferahlatdiniz iyi de yazmisim burayaBenim bebeğiminde sol göz kapağında ve burnunun altında var kızarıklık doktor geçer en geç 2 yaşına kalıcı değil dedi kalıcı olanlar deriden kabarık kahve olan lekeler dedi buradaki arkadaşlara da sordum onlarda geçer diyor bebeklerimiz sağlıklı olsun gerisi önemli değil geçer inşallah canım içini ferah tut
Ben masal uyduruyorum ve ona sorular yoneltiyorum. O da bana cevaplar veriyor. O konusurken dinleyip baska neler oldu gibi tesvik sorulari yoneltiyorum sadece 1saat kadar konusuyoruz biyle karsilikli. Sonra uyuyor
Diger uyanik kalisinda ses cikartiyorum ve onunda yapmasini istiyorum. Dudagini benim dudagimin pozisyonuna getirmeye calisiyor o da. Mesela "aaauuuu" diyorum o da dudagini yuvarlamaya calisiyor. Bazen belli belirsiz aauu o da yapiyor :)
Ve diger uyanik kalisinda da ucak oyunumuz var. Yatay poziyonda kaldirip indiriyorum yavas yavas. "Ucak yukseldi, alcaliyor inise gecti" gibi ayni kelimeleri kullaniyorum ogrenebilmesi icin.
Sonra elleriyle kollariyle hareketler yaptiriyorum.
Muzik dinliyoruz. Bazi sevdigi sarkilar var. Mesela "vivo - bashenga " bayiliyor
Bir de siyah beyaz hayvan resmi gosterip. Onunla ilgili seyler anlatiyorum. Mesela "aaa bak bu kus. Kuslar gokyuzunun efendisidir. Cok guzel ucarlar. Ayni senin ucak olup uctugun gibi. Kanatlari vardir. Tuyleri cok guzeldir vs vs "
Ben sormadim acikcasi gordugunde de bisey demedi belki kendisi soyler dige bekledim onemsemedi bile bende onlemli olsa derdi diye dusunuyorumAynı kızarıklık bizde de var. Dediğin gibi ağlayınca kendini sıkınca belirginleşiyor. Ben hiç takmadım kafama. Gören doktor ben sormadan geçici bu kızarıklar diyor. Göz doktoruda aynı şeyi söyledi.
Son zamanlar bende fark etdim bu olayi bi kac gundur ogle yapiyoruz insallah cabucacik normal uyku moduna geceriz)İyice yor ve uyut bence.. Biz bayağı hırpalıyoruz oğlanı perti çıkıyor ve hooop hemen uyuyor :))
Zayıflamamaya karar verdim.7 yasindaki kizim anne boyle de cok güzelsin ama zayıflarsan daha iyi olur diyince durumumum vehamiyetini tekrar anladm.zaten kendim de raharszim.kilo cok iğrenç bisey.hem buyuk hem bakimsz gosteriyo
Emziriyorum diyet yapamam ama en azindan bu ara cok tukettgm ve beni sismanlatan tatli pasta borek vs yani hamurisi ve şekerli gidalari kesmeliyim.bol su icmeliyim ve yuruyus.bir de o abur cuburlar yok mu.cocuk gibi marketten alip yiyiyordum.bir daha almam zinhar
Var mi bana yoldas olcak biri
Birlikte motive ederek birbirmzi,kilo verelim.
Bende olumsuz şeyler okudum. Paraben varmış içinde. O yüzden kullanmıyoruz. Doktor multitabs verdi 1ml hergün. Neden acd den sonra monovite başlatıyor ki anlamadım. Multitabs kullanan var mı kızlar? Dün başlattı doktor.
Keske cocuklari sesli sesli uyarip annenizin uanina gidin deseydin ua da cocugun şöyle yapiyor deseydin annelerine. Bazilari çok rahat anlamiyorum ya. Hadi ev sahibi eziyet ceksin umrumda bile degil diye düşünüyorsun cocuguna nasil kiyiyorsun cocugunun başına bi iş gelse napcaksin yabancı ev daha tehlikeli cocuk icin. Cocuklar büyüdükçe kendi evinde neresi tehlikeli anliyorsun da baskasinin evinde bilemiyorsun. Çok rahat insanlarmis çok şükür bana gelenlerin çoğu her yeri topladi gitti. Benim cocugumun dağıttığı oyuncaga kadar topladilar. Ikizlere yetmezmiş gibi büyük kızıma da hediye getirdi çoğu. Sanırım etrafimdakilerin gercekten de kiymetini bilmem gerekBu aksam resmen cildirdim bebek gormeye gelen misafirlr 1 saat once haber verdiler sonra cok aciktik dediler neyse 8 kadin 9 cocuk geldi kapilar carpiliyor benim cocuklara vuruluyor mutfak dolaplari aciliyor icindekilerle oynaniyor cocugumun mama sandelyesine oturuyorlar onu kaldir bunu kaldir yoruldum ve anneleriii... hepsi eline elisi yapmis oturuyorlar neyse tam cayi koycam ikidebir isiklar acilip kapaniyor sofraya koydugum herseyi birbirine katmislar ve kimse yardim etmedi ev suan birbirinde bende var 3 cocuk yarin merkeze incem bi ton utu var ona mi yanayim bu evin her yeri batti ona mi yoksa merkezden gelirken misafirle gelicez ona mi yanayim keskeee gelmeselerdi yaa ogullarimin kafasina vurdu nasil cocuksa bunlar ama suc annelerinde unsan bi dur der....
Defalarca uyardim cnm ama oturduklari yerden kalkmadilar kayinvalideleri kac kez cocuklariniza bakin diye uyardi ama yokkkKeske cocuklari sesli sesli uyarip annenizin uanina gidin deseydin ua da cocugun şöyle yapiyor deseydin annelerine. Bazilari çok rahat anlamiyorum ya. Hadi ev sahibi eziyet ceksin umrumda bile degil diye düşünüyorsun cocuguna nasil kiyiyorsun cocugunun başına bi iş gelse napcaksin yabancı ev daha tehlikeli cocuk icin. Cocuklar büyüdükçe kendi evinde neresi tehlikeli anliyorsun da baskasinin evinde bilemiyorsun. Çok rahat insanlarmis çok şükür bana gelenlerin çoğu her yeri topladi gitti. Benim cocugumun dağıttığı oyuncaga kadar topladilar. Ikizlere yetmezmiş gibi büyük kızıma da hediye getirdi çoğu. Sanırım etrafimdakilerin gercekten de kiymetini bilmem gerek
Komsularim ve maalesef surekli boyleler her gelisleri bi vukuat allahtan kucuk uyudu da odama koydum kapiyi kilitledim ona zarar veremediler yoksa kucagimdaki cocuga bile tokat atmaya calisiyorlarYaaa bazen herkesten uzakta yaşadığım için çok üzülüyorum. ;( ama sen böyle yazınca dusundum bir an cildirirdumkirardim kalp kimdi gelenler ? Yazık ya nasıl insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?