2016 Şubat Anneleri

Canim avent kullandim suan kullanmiyorum ama devam edicem gibi memnundum da bendr sorun var sanirim tak tuk etti bi iki ay sonunda sonra kökten gitti makine
Güleceğim yoktu kız bende avent almıştım ama fazla kullanmak nasip olmadı sütüm gitti bebişlerim yoktu yoğunbakomda kaldı çok ondan
Gece sağmaya çalışırdım maşallahı var cihazın sesi ninni gibi geliyordu o zamanlar o sesde bebeklerimi düşnürdüm

Teee maziye daldım bian gözümde canlandı ne günlerdi

Biri daha sormustu bende avent tavsiye ederim hatta konumda var bakabilirsiniz

Neyse ben nöbete

Benim kızım halen sesli gülmüyor S serppp
Benimkiler 20ocak doğumlu canim seninkinden büyükler zaten bazi bebek erken güler geç yürür bazısı erken yürür geç konuşur... Yani her şeyi nir an önce yapmasını bekleme. Mesela benim ikizlerden gökçe şu an her şeye uzanıp alabiliyor bilge bi iki defa yapti ama çoğu zaman almıyor cingiragi benim sallamami bekliyor hiç uzanma derdi yok. Ama çok şükür sağlıklı çocuklarımız elnet bizim gibi birer yetişkin olacaklar

Canim 4.5 ayliktan itibaren tattirmak gerekiyor sütün yetiyorsa dayan az daha. Benim sütüm yetmedigi icin yavastan basladik her gün 2ser 3er kaşık çorba veya yoğurt veriyoruz hazır mamadan iyidir. Baktim sütüm azaldı hemen yoğurt çıkarıyoruz.

Canım sağol ilaç verdi. Bende işte uyudu birazcık uyanınca daha sakin oldular nedense fitikden korkuyorum kutusu acılmadan duruyo evde çok saol canım
Bize de dr fitil vermişti calpol şekerli diye ama saglik ocagindaki hemsire cocuga yazık alttan niye uyarcaksin cocuk rahatsiz olur dedi ne yapacağımızı şaşırdık almadık fitil. Calpole devam

Sagol cnm cok sukur cocuklar iyi ama ufaklik emmek.istemiyor ben haala kotuyum su alerjiden sebep hiseyde ypamiyorum
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasıl oldu çocuklar. ya kötü olmuş hepsinin birden rahatsızlanmasi. sen nasıl oldun peki .ballı süt ya da ballı sıcak su boğazını rahatlatır dene istersen.

( uykusu çok gelince de olur ağrısı vs mi var ki . Gökalp 'i posetle uyuttugumu biliyorum :)) sesi ilginç geliyor ya da korkuyor uyuyor ama sonunda
Ailece hasta olduk canim bogazi kizarmis ishal oldu emmiyor artik gece uyutup biberona ishal tozu koyup verdim biraz rahatladi cnm

Canım nasıl yanagi,düzelmiş mi? Uykusuna da masallah. Oğlum 8-6 arası gece uykusu uyuyor genelde . sonrası ise karışık ama 6 den fazla saat uyumak istiyor bazen gündüz. Ama dediğim gibi uyuyamiyor kendi ( maşallah bu arada bol bol uyusun İnsallah. peki o aralarda neler yapıyorsunuz?

Yoğurda baslsdiniz mi canım. Ahhh ben çok heves etmiştim küçük küçük kaplarda ogkuma yogurtlar vs ;( ama malum hala alerjik mi korkusuyla ben bile çok nadir yiyorum ki yogurtsuz yapayan biriydim.

Ailece hasta olduk canim bogazi kizarmis ishal oldu emmiyor artik gece uyutup biberona ishal tozu koyup verdim biraz rahatladi cnm

Ayy kuzum benim kiyamam çok zordur ya.. Allah yardımcın olsun inşallah. İyi olmuş canım. İnşallah hemen duzelirler

Birşey soracağim.. Şimdi ben erken ek gidaya başlayacağım.. Sebzeleri buharda psiirmek istiyorum.. Sizlerin buharlı pişirici leri var mı.. Yada neler yapacaksınız.. Öneriler tavsiyeler nelerdir.
Bende erken ek gıdaya başlayacam canım 4. ayin sonunda ya da ortalarında
ama söyle yemeklerin sularında her gün 1 iki kasik vererek öyle düşünüyorum. benim Buharlı Pişiricim yok ama söyle bi şey yapabilirsin tencereyı su doldurup üzerine suzgec koyup sebzeleride suzgece yerleştirirsin kapağını kapatırsin mis gibi piser:) sen ne zaman başlayacaksin güzelim?

Sanırım sutum azaldı . hasta olduğum geceden beri goguslerim hiç sert olmadı. Oğlum gece o kadar çok kalktı ki emmeye ( büyük ihtimal doymadi ama uyuyakaldı hep emerken(

Bunu önceden de sormuştum. Süt sağma makinesini herhun kullananlar hergun kaynatıyor musun makineye zarar vermez mi ? Ya da kullandınız diyelim gün içinde iki saat sonra yine kullananuz gerektiğinde nasıl temizliyor temizleyince nasıl sakliyirsunuz bu konuda feci acemiyim. Yıkarken neyle yikiyorsunuz? Deterjan vs ?

Yediriyoruz canım senin durumun özel olduğu için bilemicem ama ek gıdaya geçişte ilk defa tattiracagin besini sabah saatlerinde verip takip etmek gerekiyor akşam verirsek gece takip edemeyebiliriz hazır mama zaten hiç vermek istemiyordum ek gıdaya geçmek iyi geldi

Afiyet bal şeker olsun kuzucuklara :)

Sağ ol canım ona dikkat etmem gerekli haklisin

Neden erken başlıyorsun canım, dr mu dedi, sen mi karar verdin?

Kızım burnunu temizlerken çok AŞIRI ağlıyor, hergün hergün dayanamıyorum. Eskiden otribebe mi varmış, annem benim burnumu hiç öyle pipetle filan çekmemiş. Bir aklım hiç çekme diyo, kıza eziyet gibi...

Sizin bebişler de çok ağlıyo mu yaa?

Sende gecebilseydin iyi olurdu. Valla zoru başarıyorsun.. Tebrik ediyorum seni canimm
Kaynanam olsaydı benim de coook rahat edersin gerçekten..
Evet canım, mamaya vanilya surubu katıyorum içiyor. İcemedi önce onu katinca içiyor su anda.. Bakalım kilo alimimiz ne olacak.
Alla allaaa memeye alisti biberonu bıraktı şimdi .. Ne güzel işte ama ah gönlüne göre yemek yiyebilseydin sende.. Bİzim kinin meme işleriyle alakası kalmadı uzaktan bakıyor sadece.. Hani sen birşey demiştin ya bana onu da yaptik ama sonuç alamadık.
Sen mama kullanıyorsan kaşıkla ver ara ara dinlenmiş olursun

Aynen çok fena ağlıyor.. Hatta burnu tıkalı yapıyorum ama acamiyorum bende yazacaktım neden açılmıyor diye... Süt damlatmak ne kadar doğru bilmiyorum .
Birde şey var.. Mesela ben ogluma yaptigim birçok şeyi önce kendimde yapıyorum mesela sampuani göz yakıyor mu diye yuzumu yikadim. Mamalarının ilaclarinin tadına bakıyorum.. Bu aspire olayını denemedim bir tek ama yapmayı istemiyorum kendimde

Canım sağol ilaç verdi. Bende işte uyudu birazcık uyanınca daha sakin oldular nedense fitikden korkuyorum kutusu acılmadan duruyo evde çok saol canım
:) iyi bari sevindim. Fitil mi korkma korkma
. yapmadan önce hafiften Z.yağı sur oraya yumuşak olsun fitilde hemen eridiği için kolayca gider.

2 tane bacaktan yaptılar bide rota var ağızdan canım çok ağladılar ama ya
ayy kuzucuklar yaa az kaldı 6 aydan sonra aşı taaa yaşında var sabır sabır
Bize de dr fitil vermişti calpol şekerli diye ama saglik ocagindaki hemsire cocuga yazık alttan niye uyarcaksin cocuk rahatsiz olur dedi ne yapacağımızı şaşırdık almadık fitil. Calpole devam
Canım fitil gibisi yok hemen etki ediyor haberin olsun. Birde bagırsaklarında gaz çoksa ağızdan şurup verme demişti doktor benimki dünde hep ateşliydi39.2 yi gördüm 37.8 den aşağoı inmedi. 6 saatte bir fitille anca o kadar indi. Havadan mikrop kapmış minişim
Düzelmiş canım çok şükür.
Uyanıkken bazen kendi takılıyor sırayla anadizine oyun halısına koyuyorum. Ama en çok anadizinde beni seyretmeyi seviyor. Çocuk şarkıları açıyorum tinky minky kukuli şarkılarına bayılıyor
Karşısına geçip sohbet ediyorum hayvanları sebzeleri anlatıyorum. Oda konuşuyor benimle. Konuşsan hiç sıkılmıyor konuşmazsam mızıldamaya başlıyor. öyle işte
Canım o minikkendi ya şimdi hergün temizlemiyırum ben. Alışkanlık yapmasıda iyi degil. Bazen 3.4 gün hiç sıkmadığım okuuor. Burnu kurursa damla damlatıyorum otribebe ile çekmiyorum. Hasta olup genizakıntısı olursa çekiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…