2016 Şubat Anneleri

firkan sukur canım. Geçmiş olsun ayrıca. Bu minikler hasta olmasın.

Ben de konuşuyorum sarki söylüyorum kahramanı o olan masallar satıyorum oyun halısında oynuyor ama sanki daha çok zaman kalıyor. :))

Ben bebisi her akşam uyusun diye yikiyorum(kolik bir kızım var çünkü) o sırada burnundan çok sümük çıkıyor genelde yeterli oluyor olmazsa gün içinde agladiktan sonra (yumuşuyor o zaman burnundakiler ) filketenin arkasiyla çekiyorum sumugu yada buruno damla damlatiyorum burun aspiratorunu 1 defa deneme maksatlı kullandık o kadar

Neden erken başlıyorsun canım, dr mu dedi, sen mi karar verdin?
Ya çevremdekiler ne kadar erken ek gıdaya başlarsam ileriki zamanlarda bebeğin ev yemeğini daha iyi yediğini daha kolay alıştığıni söylediler. Dr ye sordum o da aynı görüşte ama öyle tadımlik sadece damak zevki olussun diye maksat. mesela diyelim güveç yapmışim onun suyundan 1 çay kaşığı kadar falan. ya da ufak bi ekmegi suyuna batır öyle yedir diyorlar. yani tam ek gıda da sayılmıyor sanırım sadece alıştırma.

ne zamandır ek gıdaya geçtin güzelim? neler yediriyorsun? peki meme emiyorlar genede di mi? ben 4. ayin sonunda azar azar başlayacam da memeyi bıraksın istemiyorum
ama

Sagol canim benim

Benim yavrucuğum da çok rahatsız olurdu. Kızardım kendime boşu boşuna bebeğe stres yapıyorum diye. Havalardan mı yoksa yastık kullanmaya başlamamdan mı bilmem çok şükür o hırıltılar gitti maşallah. İnce pamuk bir yastığa göğsünden itibaren yatırıyorum. Kafası yukarıda kaldığı için muhtemelen akıntılar burnuna dolmuyor. Ya da dediğim gibi tamamen tesadüf

Aman canım kaynatmak direk gevşetiyor ve pompa cekmıyor ben bu hatayı cok yaptım 2 pompa çöpe gitti.
E bebekte deterjan var Bebek için tamamen bitkisel adını unuttm Smdı annemdeyim. Onunla ve bebeğime özel bir bulaşık süngeri aldım onunla sıcak suyla yıkıyorum. Mutlaka işin biter bitmez yıkamalısın ve kendi kendine korumalı , bezle vs kurutunca içinde toz kalma ihtimalı oluyor. Cok sık sağım yapacaksan haftada bir kaynamış suya atıp max 5 dakika kaynatmalısın canım

Süt yetiyor şükür ama bir umudum belki ek gıdaya geçersek kakadaki mukus kan işleri biter diye etrafta herkes ek gıdaya geçince düzelicek diyor çünkü. Ama buna rağmen doktor ek gıdaya geçişi ileriye atıyor. Bağırsak düzelmeden yeni gıdalarla tanıştıramayız diyor.

Bu durumda ben aç gezmiyeyim diye alerji maması kullanmamı istedi. Ama alışamıyor mamaya:/

Lansinohun sitesinde iki saat ara konusu için buz dolabına poşetle koyun yazıyor, bende öyle yapıyorum.
Yapmamışsam kalkıp yıkıyorum. Ama kaynatmıyorum. Zaten çoğu yerine süt deymiyor deyen yerleri yıkıyorum.
Hatta ben her seferinde kaynatmıyorum. Günde bir falan.
Birde kaynatmak kelimesini kullandım ama steril makinasına atıyorum. 3dakikada çıkıyordu.

Of sorma canım yaa. Doktor ileriye atıyor ama ek gıdayı. Bakalım şimdi sevk edeceği doktor ne diyecek. Kimi katı diyet diyor kimi olmaz herşeyden az az ye diyor. Kafam almıyor artık.

Biberonu mamadan sebep istemiyor mama kötü kokuyor ya ondan. Süt olsa alır bence mamayı
Mamayı ben içtim, üç gün oldu hala dişlerimin arkasında plak gibi birşey var
Tadı iğrenç kokusu iğrenç onlar neyse de birde ağızda bıraktığk tat var. Sanırım memeyi de ondan istemiyor mama verince.
Eve gidince kaşık vs denemelere devam edeceğim. Kendim için istiyorum ama gene mamalı dönemde diyete devam edecğim. Sonra süte dönmek için.
Zaten inan en çok onun için istiyorum. Düzelsin bağırsakları artık

Yastık candır yaaa
Hele birde yastık üstünde yüzüstü uyumak

Ben de emziği sürekli ağzına tıkıştırıyorum. Dediğin gibi onu atınca uyanıyor, hemen koyuyorum yerine. Doktora geçen ay gitmiştim. Sorduğumda, normal demişti. Sen kendin yaptırmaya devam et düzelir dedi ama o zamanlar kendi kendine de 2 3 defa yapıyordu. Şimdi benim yaptırmam daha da çoğaldı. Ay sonu 4. ay kontrolü için gittiğimde soracağım. Sağlık ocağındaki doktorda fitil vermişti. 1 kere fitil koydum ama o daha zor geldi bana. Zaten ha ben yaptırdım ha fitille yaptı. İki şekilde de kendi kendine yapamıyor. Belki ek besin yoğurta başlatırsa bağırsakları düzelir diye umut ediyorum. Çok şükür kaka çok büyük sorun değil, Allah daha büyüğünü de göstermesin ama işte doktor sizin yaptırmanızla alışmaz dese de içim rahat etmiyor.

Ek gıda için az tereyag 1 cay k. pirinc unu kavurun sonra su koyup karıştırın annemden aldım tarifi cok yararmis bebeğe ben ramazanda ek gidaya baslicam oruç tutucagim icin öğlen bir öğün yapip veririm aralarda emziririm sagdigim sütü veririm kolaylık olur halsiz dusmem

Tereyag agir olmaz mi canm ben diger cocuklarima sagdigim sutume pirinc unuyla muhallebi yapip yedirmistim ama sanki tereyag agir olur gibi geldi

Ay ben hiç vazgeçemem sanıyordum ama geldim biraktım iyi kide bırakmışım kafa dinliyorum burda şimdi :))
Yalovada oturuyoruz evlendiğim ilk yıl eşim ve ailesiyle alışverişe veya gezmeye ist.a geliyorduk o bile bunaltti beni. Simdi ya bursaya ya izmit.e gidiyoruz ist.un kalabalığı trafiği hakkaten çok fena

Bebegi kaka yapamayan anneler bi önerim var uygulayip uygulamamak size kalmis. Benim bebegimde bi ara kakasini yapamiyordu kapizligi yoktu ama iki gün kaka yapamayinca huysuzlaniyordu. Bende bir çay kasigi tahin yağı iciriyordum. Sonra kakasini yapiyordu. Rahatladigi icin güzel bi uyku cekiyordu

Nasilsiniz kizlar bebisler nasil? Bebegim son zamanlar uykuya dalmakta zorluk cekiyor cok agliyor o yuzden sancilarimiz falan azaldi ama cok sukur.
Bi de kizlar benim sut kesildi ve ben hala adet olamadim. Korkuyorum hamileyim diye belirtilerim oluyor bi de test almistim gecenlerde iki kere yaptim cikmadi cok sevindim cunki cok zor bi kac yil dusunmuyorum gercekten bazen de bitanesi yeter diyorum

Yalovada oturuyoruz evlendiğim ilk yıl eşim ve ailesiyle alışverişe veya gezmeye ist.a geliyorduk o bile bunaltti beni. Simdi ya bursaya ya izmit.e gidiyoruz ist.un kalabalığı trafiği hakkaten çok fena
Ay sorma ben birde taksimde oturuyordum, ondan once cihangirde.. ikiside kalabalik zaten ayni yerde bir sokak ilerisi taksim gezmeyi evde durmayi sevmeyenler icin ideal bir yer ama bir yerden sonra SIKIYOR.. eeh yeter artik gitsin su insanlar evlerine diyorsun. Simdi senede bir defa aile ziyareti hemde tatil amacli gidiyoruz ama tatil amacli guzel, yasamak icin artik tercih edicegim bir yer degil..

ne zamandır ek gıdaya geçtin güzelim? neler yediriyorsun? peki meme emiyorlar genede di mi? ben 4. ayin sonunda azar azar başlayacam da memeyi bıraksın istemiyorum
ama
Günde tek öğün bi kaç kaşık veriyorum daha. Memeyi bırakmazlar merak etme. Büyük kızımı 21ay emzirdim daha da emecekti yemek yemeyi bıraktı diye emzirmeyi bıraktım

Ben benim ufakligi bir kere emmeye calisirken yakaladim sonra birakti bir dahada gormedim.. ahh bu bebekler

sanırım kilo basına 150 cc. ben biberonla vermediğim için ölçemiyorum ne kadar içtiğini. biberonu tutmak istemiyor. onsuz dısarı çıkamaz oldum. ama merak ettim 150 cc dogru mu diye
Hic bir fikrim yok acikcasi.. amaaan cokta ustelememek lazim.. her bebek ayni oranda emmez, her sut ayni verimi vermez.. bunun hesabini yapmamiz nerdeyse imkansiz canim :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…