- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Ben bebisi her akşam uyusun diye yikiyorum(kolik bir kızım var çünkü) o sırada burnundan çok sümük çıkıyor genelde yeterli oluyor olmazsa gün içinde agladiktan sonra (yumuşuyor o zaman burnundakiler ) filketenin arkasiyla çekiyorum sumugu yada buruno damla damlatiyorum burun aspiratorunu 1 defa deneme maksatlı kullandık o kadarKızım burnunu temizlerken çok AŞIRI ağlıyor, hergün hergün dayanamıyorum. Eskiden otribebe mi varmış, annem benim burnumu hiç öyle pipetle filan çekmemiş. Bir aklım hiç çekme diyo, kıza eziyet gibi...
Sizin bebişler de çok ağlıyo mu yaa?
Ya çevremdekiler ne kadar erken ek gıdaya başlarsam ileriki zamanlarda bebeğin ev yemeğini daha iyi yediğini daha kolay alıştığıni söylediler. Dr ye sordum o da aynı görüşte ama öyle tadımlik sadece damak zevki olussun diye maksat. mesela diyelim güveç yapmışim onun suyundan 1 çay kaşığı kadar falan. ya da ufak bi ekmegi suyuna batır öyle yedir diyorlar. yani tam ek gıda da sayılmıyor sanırım sadece alıştırma.Neden erken başlıyorsun canım, dr mu dedi, sen mi karar verdin?
ne zamandır ek gıdaya geçtin güzelim? neler yediriyorsun? peki meme emiyorlar genede di mi? ben 4. ayin sonunda azar azar başlayacam da memeyi bıraksın istemiyorumYediriyoruz canım senin durumun özel olduğu için bilemicem ama ek gıdaya geçişte ilk defa tattiracagin besini sabah saatlerinde verip takip etmek gerekiyor akşam verirsek gece takip edemeyebiliriz hazır mama zaten hiç vermek istemiyordum ek gıdaya geçmek iyi geldi
Sagol canim benimCanım nasıl yanagi,düzelmiş mi? Uykusuna da masallah. Oğlum 8-6 arası gece uykusu uyuyor genelde . sonrası ise karışık ama 6 den fazla saat uyumak istiyor bazen gündüz. Ama dediğim gibi uyuyamiyor kendi( maşallah bu arada bol bol uyusun İnsallah. peki o aralarda neler yapıyorsunuz?
Yoğurda baslsdiniz mi canım. Ahhh ben çok heves etmiştim küçük küçük kaplarda ogkuma yogurtlar vs ;( ama malum hala alerjik mi korkusuyla ben bile çok nadir yiyorum ki yogurtsuz yapayan biriydim.
Ayy kuzum benim kiyamamçok zordur ya.. Allah yardımcın olsun inşallah. İyi olmuş canım. İnşallah hemen duzelirler
Benim yavrucuğum da çok rahatsız olurdu. Kızardım kendime boşu boşuna bebeğe stres yapıyorum diye. Havalardan mı yoksa yastık kullanmaya başlamamdan mı bilmem çok şükür o hırıltılar gitti maşallah. İnce pamuk bir yastığa göğsünden itibaren yatırıyorum. Kafası yukarıda kaldığı için muhtemelen akıntılar burnuna dolmuyor. Ya da dediğim gibi tamamen tesadüfKızım burnunu temizlerken çok AŞIRI ağlıyor, hergün hergün dayanamıyorum. Eskiden otribebe mi varmış, annem benim burnumu hiç öyle pipetle filan çekmemiş. Bir aklım hiç çekme diyo, kıza eziyet gibi...
Sizin bebişler de çok ağlıyo mu yaa?
Sanırım sutum azaldı . hasta olduğum geceden beri goguslerim hiç sert olmadı. Oğlum gece o kadar çok kalktı ki emmeye( büyük ihtimal doymadi ama uyuyakaldı hep emerken (
Bunu önceden de sormuştum. Süt sağma makinesini herhun kullananlar hergun kaynatıyor musun makineye zarar vermez mi ? Ya da kullandınız diyelim gün içinde iki saat sonra yine kullananuz gerektiğinde nasıl temizliyor temizleyince nasıl sakliyirsunuz bu konuda feci acemiyim. Yıkarken neyle yikiyorsunuz? Deterjan vs ?
Süt yetiyor şükürCanim 4.5 ayliktan itibaren tattirmak gerekiyor sütün yetiyorsa dayan az daha. Benim sütüm yetmedigi icin yavastan basladik her gün 2ser 3er kaşık çorba veya yoğurt veriyoruz hazır mamadan iyidir. Baktim sütüm azaldı hemen yoğurt çıkarıyoruz.
Lansinohun sitesinde iki saat ara konusu için buz dolabına poşetle koyun yazıyor, bende öyle yapıyorum.Sanırım sutum azaldı . hasta olduğum geceden beri goguslerim hiç sert olmadı. Oğlum gece o kadar çok kalktı ki emmeye( büyük ihtimal doymadi ama uyuyakaldı hep emerken (
Bunu önceden de sormuştum. Süt sağma makinesini herhun kullananlar hergun kaynatıyor musun makineye zarar vermez mi ? Ya da kullandınız diyelim gün içinde iki saat sonra yine kullananuz gerektiğinde nasıl temizliyor temizleyince nasıl sakliyirsunuz bu konuda feci acemiyim. Yıkarken neyle yikiyorsunuz? Deterjan vs ?
Sende gecebilseydin iyi olurdu. Valla zoru başarıyorsun.. Tebrik ediyorum seni canimm
Kaynanam olsaydı benim de coook rahat edersin gerçekten..
Evet canım, mamaya vanilya surubu katıyorum içiyor. İcemedi önce onu katinca içiyor su anda.. Bakalım kilo alimimiz ne olacak.
Alla allaaa memeye alisti biberonu bıraktı şimdi .. Ne güzel işte ama ah gönlüne göre yemek yiyebilseydin sende.. Bİzim kinin meme işleriyle alakası kalmadı uzaktan bakıyor sadece.. Hani sen birşey demiştin ya bana onu da yaptik ama sonuç alamadık.
Sen mama kullanıyorsan kaşıkla ver ara ara dinlenmiş olursun
Yastık candır yaaaBenim yavrucuğum da çok rahatsız olurdu. Kızardım kendime boşu boşuna bebeğe stres yapıyorum diye. Havalardan mı yoksa yastık kullanmaya başlamamdan mı bilmem çok şükür o hırıltılar gitti maşallah. İnce pamuk bir yastığa göğsünden itibaren yatırıyorum. Kafası yukarıda kaldığı için muhtemelen akıntılar burnuna dolmuyor. Ya da dediğim gibi tamamen tesadüf
Ya benim bebis emzik ile dalıyor dalmasına ama ikide bir attığı için tekrar uyanıyor öyle olunca benim için daha yorucu oluyor . tam uyuyamıyor öyle oluncada. gece memede uyuyor 2_3 saatte 1 emmek icin tekrar uyanıyor. öyle sürüp gidiyor. Dr ye sordun mu peki canım bu kaka olayını?
Ek gıda için az tereyag 1 cay k. pirinc unu kavurun sonra su koyup karıştırın annemden aldım tarifi cok yararmis bebeğe ben ramazanda ek gidaya baslicam oruç tutucagim icin öğlen bir öğün yapip veririm aralarda emziririm sagdigim sütü veririm kolaylık olur halsiz dusmem
Yalovada oturuyoruz evlendiğim ilk yıl eşim ve ailesiyle alışverişe veya gezmeye ist.a geliyorduk o bile bunaltti beni. Simdi ya bursaya ya izmit.e gidiyoruz ist.un kalabalığı trafiği hakkaten çok fenaAy ben hiç vazgeçemem sanıyordum ama geldim biraktım iyi kide bırakmışım kafa dinliyorum burda şimdi :))
ahaha hayirlisi canim yaaBu memleketten Giden pişman olmuyor.. Darısı başımıza artik
Ay sorma ben birde taksimde oturuyordum, ondan once cihangirde.. ikiside kalabalik zaten ayni yerde bir sokak ilerisi taksimYalovada oturuyoruz evlendiğim ilk yıl eşim ve ailesiyle alışverişe veya gezmeye ist.a geliyorduk o bile bunaltti beni. Simdi ya bursaya ya izmit.e gidiyoruz ist.un kalabalığı trafiği hakkaten çok fena
Günde tek öğün bi kaç kaşık veriyorum daha. Memeyi bırakmazlar merak etme. Büyük kızımı 21ay emzirdim daha da emecekti yemek yemeyi bıraktı diye emzirmeyi bıraktımne zamandır ek gıdaya geçtin güzelim? neler yediriyorsun? peki meme emiyorlar genede di mi? ben 4. ayin sonunda azar azar başlayacam da memeyi bıraksın istemiyorum
ama
Ben benim ufakligi bir kere emmeye calisirken yakaladim sonra birakti bir dahada gormedim.. ahh bu bebeklerBilemiyorum canım ya iç yanak degil dudak içi öyle
Öff evet ya inş yarına geçer.
Galiba banada öyle geldi çünkü tırnakları ile nasıl yapsın anlamadım. Herhalde emdi.
Canım benim gündüz pek uyumazdı son birkaç gündür uyuyor gibi.. geceleri uyuyor sabah 6.30 da gözlerini açıyor kocaman. 8.30 gibi uyuyor. Uyursa ne ala 2-2.5 saat uyuyor. Sonra uyanıyor. Saat 13 de bir daha uyutuyorum. Birde 15.30 gibi uyutuyorum. Sonra çok çok uykusu gelirse 5.5 -6 gibi az biraz daha kestiriyor. Bu dediğim saatlerde en fazla 1.5 saat uyuyor.
21.30 da gece uykusına yatıyor. Gündüz en fazla 6 saat olmuştur herhalde. Öyle işte canım.
Uyku aralarını mutlaka 2 saat olarak ayarladım. 2 saat uyanık turuyorum. 2 saat geçmezse uyumuyor zaten.
Canım başka yapacak birşey yok. Şurup vermişsin. Bu 4.ay aşısında kaç tane aşı yaptılar?
canım tam olarak nasıl yapıyorsun ne kadar süt ve pirinç unu ben hiç bilmiyorumdaTereyag agir olmaz mi canm ben diger cocuklarima sagdigim sutume pirinc unuyla muhallebi yapip yedirmistim ama sanki tereyag agir olur gibi geldi
Hic bir fikrim yok acikcasi.. amaaan cokta ustelememek lazim.. her bebek ayni oranda emmez, her sut ayni verimi vermez.. bunun hesabini yapmamiz nerdeyse imkansiz canim :/sanırım kilo basına 150 cc. ben biberonla vermediğim için ölçemiyorum ne kadar içtiğini. biberonu tutmak istemiyor. onsuz dısarı çıkamaz oldum. ama merak ettim 150 cc dogru mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?