- 17 Kasım 2015
- 287
- 299
- 18
- 32
Cay kaşığınn yarısı kadar ağır olmaz.. tereyağını hazır almiyoruz kendimiz yapiyoruz koy üsulu eskiler bole yapiyomus ağır olmaz sanırım :)Tereyag agir olmaz mi canm ben diger cocuklarima sagdigim sutume pirinc unuyla muhallebi yapip yedirmistim ama sanki tereyag agir olur gibi geldi
çok geçmiş olsun Allah şifa versin canımAilece hasta olduk canim bogazi kizarmis ishal oldu emmiyor artik gece uyutup biberona ishal tozu koyup verdim biraz rahatladi cnm
Bundan 7 sene once yapiyordum bi cay bardagi sagulmis sutume bir tatli kasigina yakin pirinc unu koyuyordum yavas yavas kisik ateste pisiriyirdum kabarcik cikinca kapatiyordum koyu olmuyordu akiskan kivamda hem sekerde tuzda koymamis oluyorsun ben o zamn biberonla veriyordum 4 aylik civari hafif buna da baslamayi dusunuyirum surekli ishalimiz var belki keser diye umut ediyorumcanım tam olarak nasıl yapıyorsun ne kadar süt ve pirinç unu ben hiç bilmiyorumda
Canim tahinin yuksek.oranda alerjik icerigi var dikkat etmek lazimBebegi kaka yapamayan anneler bi önerim var uygulayip uygulamamak size kalmis. Benim bebegimde bi ara kakasini yapamiyordu kapizligi yoktu ama iki gün kaka yapamayinca huysuzlaniyordu. Bende bir çay kasigi tahin yağı iciriyordum. Sonra kakasini yapiyordu. Rahatladigi icin güzel bi uyku cekiyordu
Anne sütünün kaynamamasi gerektiğini okumustum ben. Suyla koyu bi muhallebi yapip anne sütüyle seyreltiyordum ben de.Bundan 7 sene once yapiyordum bi cay bardagi sagulmis sutume bir tatli kasigina yakin pirinc unu koyuyordum yavas yavas kisik ateste pisiriyirdum kabarcik cikinca kapatiyordum koyu olmuyordu akiskan kivamda hem sekerde tuzda koymamis oluyorsun ben o zamn biberonla veriyordum 4 aylik civari hafif buna da baslamayi dusunuyirum surekli ishalimiz var belki keser diye umut ediyorum
Valla bende olmadim tup ligasyonu yaptirmama ragmen korkuyorum iyi mi?Nasilsiniz kizlar bebisler nasil? Bebegim son zamanlar uykuya dalmakta zorluk cekiyor cok agliyor o yuzden sancilarimiz falan azaldi ama cok sukur.
Bi de kizlar benim sut kesildi ve ben hala adet olamadim. Korkuyorum hamileyim diye belirtilerim oluyor bi de test almistim gecenlerde iki kere yaptim cikmadi cok sevindim cunki cok zor bi kac yil dusunmuyorum gercekten bazen de bitanesi yeter diyorum
Icindeki protein kayboluyor diye kaynamamasi gerekiyormus dr sormustum proteini kaybettigi icin kaynatma dedi ama gunde bir kez verdigim su kullanmak istememistim zarari olmaz sadece protein kaybi olur demisti ama bilmiyorum tabiAnne sütünün kaynamamasi gerektiğini okumustum ben. Suyla koyu bi muhallebi yapip anne sütüyle seyreltiyordum ben de.
Az ısıtıp dedigim gibi seyreltmek için kullanilabilir veya meyvesinin içine katilabilir. Proteini kaybolmamis olur. Yazistikca alternatifler çoğalır ek gidaya herkes gecince daha neler ogrencez. Bu arada ek gidaya gecince herkese bi önerim var. Malum cicibebeler de çok kimyasal iceriyor ben gurmebebek.com.dan biskuvi tarifi alip yapmistim cok kullanisli cok daha saglikli oluyorIcindeki protein kayboluyor diye kaynamamasi gerekiyormus dr sormustum proteini kaybettigi icin kaynatma dedi ama gunde bir kez verdigim su kullanmak istememistim zarari olmaz sadece protein kaybi olur demisti ama bilmiyorum tabi
Insallah sonuçlar iyi çıkar canım dualarimiz seninle. Gaz sancisi olunca da bebek ayaklarini karnina cekerek aglar belki ondandir iyi düşünelim her şey iyi olsunKızlar moral verdiğiniz için sağolun hala bacaklarımı ağrıyor iç çekip ağlıyorlar calpol veriyorum 4 saatte bir şu iki günü atlatsak bi
Bugün çapaya topuk kanı götürüyorum dua edin iyi çıksın bi haftaya çıkıyor
Bebegi kaka yapamayan anneler bi önerim var uygulayip uygulamamak size kalmis. Benim bebegimde bi ara kakasini yapamiyordu kapizligi yoktu ama iki gün kaka yapamayinca huysuzlaniyordu. Bende bir çay kasigi tahin yağı iciriyordum. Sonra kakasini yapiyordu. Rahatladigi icin güzel bi uyku cekiyordu
Canim tahinin yuksek.oranda alerjik icerigi var dikkat etmek lazim
Evet cnm haklisin tesekkur ederim su cicibebe isine bende hic sıcak bakmadim 2 ogluma da hic vermedim buna da vermeyi dusunmuyorum alerji durumumuza gore her sebzenin corbasini yapmistim diger ogullarima kemik kaynatip suyunu bulyon seklinde dondurup her corbasina katiyordum bal kabagi corbasindan pirasaya kadar hersey yedirmistim insaallah alerjimiz biterde sebze meyve yumurta sarisi filan yiyebilir meyve suzgeci aldim ama icine ne meyve koyacagim diye dusunup duruyorumAz ısıtıp dedigim gibi seyreltmek için kullanilabilir veya meyvesinin içine katilabilir. Proteini kaybolmamis olur. Yazistikca alternatifler çoğalır ek gidaya herkes gecince daha neler ogrencez. Bu arada ek gidaya gecince herkese bi önerim var. Malum cicibebeler de çok kimyasal iceriyor ben gurmebebek.com.dan biskuvi tarifi alip yapmistim cok kullanisli cok daha saglikli oluyor
Ay valla biz alerjiliyiz ya arastirmaktan herseyi once alerji kismindan irdeliyorum size bisey yapmadiysa guzel sevindim canim en azindan bir alternatifHic duymamistim canim. Ben çok sık vermiyorum zaten. Çok şükür bi sıkıntı da olmadı.
Ayy canim ya kıyamam bebislere .. Daha önce yazdin mi bilmiyorum da niye kaldilar ki???Güleceğim yoktu kızbende avent almıştım ama fazla kullanmak nasip olmadı sütüm gitti bebişlerim yoktu yoğunbakomda kaldı çok ondan
Gece sağmaya çalışırdım maşallahı var cihazın sesi ninni gibi geliyordu o zamanlar o sesde bebeklerimi düşnürdüm
Teee maziye daldım bian gözümde canlandı ne günlerdi
Biri daha sormustu bende avent tavsiye ederim hatta konumda var bakabilirsiniz
Neyse ben nöbete
Fazlada birsey yapamazsin, uykusu bastirmistir agriyor diye uyuyamiyordur mizirdiyordur bu yuzden bence, kac aylik asilar boyle yapti bu arada?Kızlar aşıdan geldik bi bebeğim çok ağlıyor bacakları çok acıyor galiba kaç saattir ağlıyor calpol verdim başka napabilirim
Dr a yazdım cvp vermedi bi de öZel olacak
Aynen canım benim de içim rahat değil öyle dr normal diyor bize de.bence de çubukla daha mantikli ilaç öbürü sonuçta. amin canım allah başka bi şey göstermesin. baakalım ne zaman düzeleceklerBen de emziği sürekli ağzına tıkıştırıyorum. Dediğin gibi onu atınca uyanıyor, hemen koyuyorum yerine. Doktora geçen ay gitmiştim. Sorduğumda, normal demişti. Sen kendin yaptırmaya devam et düzelir dedi ama o zamanlar kendi kendine de 2 3 defa yapıyordu. Şimdi benim yaptırmam daha da çoğaldı. Ay sonu 4. ay kontrolü için gittiğimde soracağım. Sağlık ocağındaki doktorda fitil vermişti. 1 kere fitil koydum ama o daha zor geldi bana. Zaten ha ben yaptırdım ha fitille yaptı. İki şekilde de kendi kendine yapamıyor. Belki ek besin yoğurta başlatırsa bağırsakları düzelir diye umut ediyorum. Çok şükür kaka çok büyük sorun değil, Allah daha büyüğünü de göstermesin ama işte doktor sizin yaptırmanızla alışmaz dese de içim rahat etmiyor.
Tahin yağı yeni bilgi, yayalımNe kadar sürüyor kaka yapması içtikten sonra?
Yogurt fayda eder mi ki gerçekten? ben demir ilacı alıyordum ve de rezene anason içiyordum her gün onu kestim 2 3 gun oldu. çünkü bende de tuvalet sorunu olmaya başladı belki bunlardan ötürü bebekte de öyle oluyor diye düşündüm. bakalim deniyecem ne sonuç alacamBen de emziği sürekli ağzına tıkıştırıyorum. Dediğin gibi onu atınca uyanıyor, hemen koyuyorum yerine. Doktora geçen ay gitmiştim. Sorduğumda, normal demişti. Sen kendin yaptırmaya devam et düzelir dedi ama o zamanlar kendi kendine de 2 3 defa yapıyordu. Şimdi benim yaptırmam daha da çoğaldı. Ay sonu 4. ay kontrolü için gittiğimde soracağım. Sağlık ocağındaki doktorda fitil vermişti. 1 kere fitil koydum ama o daha zor geldi bana. Zaten ha ben yaptırdım ha fitille yaptı. İki şekilde de kendi kendine yapamıyor. Belki ek besin yoğurta başlatırsa bağırsakları düzelir diye umut ediyorum. Çok şükür kaka çok büyük sorun değil, Allah daha büyüğünü de göstermesin ama işte doktor sizin yaptırmanızla alışmaz dese de içim rahat etmiyor.
4. Aya mı girmiş oluyorsunuz canım? Teşekkürler tarif içinEk gıda için az tereyag 1 cay k. pirinc unu kavurun sonra su koyup karıştırın annemden aldım tarifi cok yararmis bebeğe ben ramazanda ek gidaya baslicam oruç tutucagim icin öğlen bir öğün yapip veririm aralarda emziririm sagdigim sütü veririm kolaylık olur halsiz dusmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?