- 14 Ağustos 2015
- 2.254
- 1.123
- 63
- 37
Ay ilk defa öyle yapıyor çok şaşırdım . maşallah diyim:) bilmem ki hiç hesap etmedim 9 gibi uyuyor ama her iki saatte bir emmek icin uyanıyor canım. ya seninkiler?Dinlenmeye ihtiyacı var demek ki annesi
Bizimkiler de uyusa yaa
Sahi sizinkiler gece kaç saat uyuyo kızlar
Canım eşin para boşuna gider demiş diye yazıyorum. Ben de momfort almıştım, çok hevesliydim ama kızım hiç sevmedi. Şindi biraz da erken davranmışım keşke şimdi alsaydım da deneseydim diyorum. Ben iade etmiştim hemen paramı geri yatırdılar. Ağırlığı da güzel dağıtıyordu. Aslında her açıdan memnun kaldığım bir alışveriş olmuştu. Tabii küçük hanım için tam tersi geçerli.Benim kız iyice kucakçı oldu, eşime ısrarla kanguru alalım diyorum, bel fıtığın var hayır almıcaz diyo, hem de bebek sevmezse para çöpe gider diyo
Bilinmeyen markalardan 40 tllik filan alsam evde işimi görmez mi ki ya?
Yoksa eminim eşim marka bişey almıcak, hoş belimi düşünüyo filan ama kollarım da kopuyo artık
Ben de tattiriyorum canım ama çilek gibi alerjen meyveler dışında. Hatta kıyas yapiyoruz bilge sevdi gökçe yemedi diye
İyi yalnız degilmişimBiz
imki Iyi yapmissin :) benimki grubun en kucuklerinden ben de yapiyorum aynisini :) smdiye kadar istemedigi biseye denk gelmedik bakalim :) sifa olsun yarasin kuzucuklara
Evet hiç alışık değiliz bu duruma gidip gidip bakıyorum ona:) hatta öptüm hiç uyanmadi oralı olmadı normalde elini falan kaldırır rahatsız olurdu. boguk bi hava var dediğin gibi belki ondandir. içimi rahatlattın canım SağolAslında olması gereken o ama zamane çocukları uyumuyor alışkın degiliz uyumalarina. Belki havadandir benimkiler de 3-4gün-gece doğru düzgün uyumaz sonra yorgun düşer 1gece-gündüz çok guzel uyur sonra yine gelsin uykusuz gün ve geceler
Benim kız iyice kucakçı oldu, eşime ısrarla kanguru alalım diyorum, bel fıtığın var hayır almıcaz diyo, hem de bebek sevmezse para çöpe gider diyo
Bilinmeyen markalardan 40 tllik filan alsam evde işimi görmez mi ki ya?
Yoksa eminim eşim marka bişey almıcak, hoş belimi düşünüyo filan ama kollarım da kopuyo artık
canım çok geçmiş olsun Allah yavrularını sana bağışlasın inşallah iyi sonuçlar çıkar34 haftada doğdular onlara kalsa 23 de doğacaktı hastanede yattım çok sonra da evde ama o kadar tutabildik içerde
Birinin durumu çok ağırdı hiç organları gelişmemişdi çok ağır iğneler antibiyotikler aldı 1900 kg dı 35 gün her saat ölüm baberi bekledim
Ama şükür Rabbime bize bağışladı
Ama onun topuk kanı kötü galiba çok ilaçlar aldığından çapa takip ediyor
İşte o zamanlar bende sağıp yoğun akıma götürdüm ama çok azdı 2 gösüm 24 saatte anca 100cc çıkıyordu şansım varsa
Hastanese amela mıydı neysi kullandım yara yaptı bi damla gelmedi avent baya iyi gelmişti bana. Şimdi kısmet kullanmıyorum kaldı kenarda hatta ilan koydum çıksın elimden diye
Bilmiyorumki canim cildimde berbatlasiyor adet olmadikcaValla bende olmadim tup ligasyonu yaptirmama ragmen korkuyorum iyi mi?
Oooohh ne guzel :)) Yaaa sorma gostermemeye calisiyoruz yedigimizi bizde, kuzum bildigin agzini sipirdatiyor, yalaniyor yaaa biz birsey yerken.. bende gelecek ay yapicam zaten ondan sonraki ayda yiyebilir :)Kızlar belki buradaki birçok kişi kızacak ne yapıyorsun falan diyecek ama ben yinede yazayım.
Ben minnoşuma bütün meyvelerden tattırdım. Hergün başka bir tane. Aynı gün içerisinde farklı iki meyve vermedim.
Ama tattırmak derken öyle ezip suyunu vermek falan degil. Dudagına dilinin ucuna degdirerek...
Verirken isimlerini söylüyorum. Annesütünden başka tatlarında olduğunu anlatıyorum. Bu tatlı bu ekşi bu mayhoş diyorum.
Benimki kiraz ve karpuzu çok sevdi. Direk emmek istedi. Eriği sevmedi ikinci degdirişimde dudaklarını kapadı.
Bu zamana kadar kiraz çilek karpuz kavun kayısı şeftali degdirdim diline.. he birde salatalık onuda sevdi
İlk oğlumdada yapmştım bunu hiçbir sıkıntısı olmadı. Biz yerken böyle melül melül bakıyorlar, yalanıyorlar insan kıyamıyor yaa
Cildine tam olarak ne oluyor ki? Ben bir farklilik hissetmedim simdilik :/Bilmiyorumki canim cildimde berbatlasiyor adet olmadikca
Ah arkadaşım ahh. Bugünlerde kafam karışık. Kakamız tam düzene giriyor hoppp birdeğişiklikle bozuluyor. O yüzden hem sinirlerim yıprandı hem de doğru yolda mıyım sorgulamaktayım.bskn alerjiyle ilgili sormak istediğim bir şey var. Benim de kızımın kakası çok mukusluydu. Doktorum bunun üzerinde hiç durmuyordu. Kv eye gidince de özel muayenesi olan bir doktora gitmiştim o da üzerinde durmadı. Dün küçük bir kırmızılık vardı ve çook sulu oluyor. İllaki pijamasına kayıyor. Doktorumu aradım bağırsaktan gelse kırmızı değil kahvemsi olur dedi. Poposunda çatlak olmuş olabilir dedi. Bir gün önce köfteyi abartmıştım. Bazen biz de alerjikmiyiz diye düşünüyorum. Şimdi deneme amaçlı zeytin ekmek yiyorum dün akşamdan beri bugün sabahki kaka kıvamı normaldi ve mukus azdı. Ne dersin arkadaşım bu konuda çok Bilgin var, yardımcı olursan sevinirim. İnşallah oğluşunun bağırsakları çok çabuk toparlar da bu bilgilere ihtiyacın kalmaz
Alerji gibi kizarikliklar sivilce gorunumulu seyler anlayamadm ben deOooohh ne guzel :)) Yaaa sorma gostermemeye calisiyoruz yedigimizi bizde, kuzum bildigin agzini sipirdatiyor, yalaniyor yaaa biz birsey yerken.. bende gelecek ay yapicam zaten ondan sonraki ayda yiyebilir :)
Cildine tam olarak ne oluyor ki? Ben bir farklilik hissetmedim simdilik :/
Bende 4 aylığın ortasında başlamak istiyorum canım.Dr.a sorcam tabii.. Ama yoğurt verme diyecektir. Alerji sorunu bizde de var ama asiri degil.Bende erken ek gıdaya başlayacam canım 4. ayin sonunda ya da ortalarında
ama söyle yemeklerin sularında her gün 1 iki kasik vererek öyle düşünüyorum. benim Buharlı Pişiricim yok ama söyle bi şey yapabilirsin tencereyı su doldurup üzerine suzgec koyup sebzeleride suzgece yerleştirirsin kapağını kapatırsin mis gibi piser:) sen ne zaman başlayacaksin güzelim?
Canım gün aşırı yapıyorum ben kaynatma isini.. Diğer kullanımlarda ise kaynamış su ve biberon fırçası ile temizleyip durulanmasi için ayrı bir yere koyuyorum. Hayır deterjan kesinlikle kullanmıyorum. Bulaşık mak. Koyanlari duydum ama yapmiyorum. Bazen sirke ile kaynatıp iki defa duruluyorumSanırım sutum azaldı . hasta olduğum geceden beri goguslerim hiç sert olmadı. Oğlum gece o kadar çok kalktı ki emmeye( büyük ihtimal doymadi ama uyuyakaldı hep emerken (
Bunu önceden de sormuştum. Süt sağma makinesini herhun kullananlar hergun kaynatıyor musun makineye zarar vermez mi ? Ya da kullandınız diyelim gün içinde iki saat sonra yine kullananuz gerektiğinde nasıl temizliyor temizleyince nasıl sakliyirsunuz bu konuda feci acemiyim. Yıkarken neyle yikiyorsunuz? Deterjan vs ?
Ah arkadaşım ahh. Bugünlerde kafam karışık. Kakamız tam düzene giriyor hoppp birdeğişiklikle bozuluyor. O yüzden hem sinirlerim yıprandı hem de doğru yolda mıyım sorgulamaktayım.
Evet eğer kırmızı ise çatlak kanı olanilir. Ama her kırmızı kan çatlak kanı olmayabiliyor.
Bizim kanlar kahverengiydi. Geçen kırmızı kan da gördük:/
Köfteyi abarttığın için olmuş olabiliR.
Eğer çok huzursuz çok gazlı cilt sorunları çok değilse doktorlar önemsemiyor.
Belki de iyi yapıyorlar önemsememekle ( işte bu noktada kafamın karışıklığı belli oluyor değil mi)
Bence bir kerede o kadar katılaştırma yemeni. Ettrn olduğunu düşünüyorsan onu ve süt ürünlerni azalt veya keserek dene[/QUOTE
Ah ki ah... Sağol canım cevap verdiğin için. Huzursuzluğu vardı aslında yavrumun ben sırf o sebepten bile düşünüyordum Zaman Zaman. Face deki grupta yazılanlara göre kesin alerjik. Doktor da bir şey demeyince insan şaşırıyor. Bir de poposunda hare gibi hafif kırmızılık var. Bunları biz biliyoruz da doktorlar neden önemsemiyor anlamıyorum.
Nereye sevk ediyor sizi? Offf inşallah kısa sürer bu durum ne bilim 6.ayında bitsin gitisn.. Rabbim bunca zahmetinin karşılığını versin.. Dr una sorsna vanilya şurubu ile tadı daha tatlı oluyor uygun görür mü? Hekim tercihi tabii ki bu.. Bizim ki öyle içmeye başladı mamayi yoksa icemedi.. Vanilya ya alerjisi yoktur umarım. Mamalı zamanda o kadar katı diyet yapmazsın canım.Süt yetiyor şükürama bir umudum belki ek gıdaya geçersek kakadaki mukus kan işleri biter diye etrafta herkes ek gıdaya geçince düzelicek diyor çünkü. Ama buna rağmen doktor ek gıdaya geçişi ileriye atıyor. Bağırsak düzelmeden yeni gıdalarla tanıştıramayız diyor.
Bu durumda ben aç gezmiyeyim diye alerji maması kullanmamı istedi. Ama alışamıyor mamaya:/
Lansinohun sitesinde iki saat ara konusu için buz dolabına poşetle koyun yazıyor, bende öyle yapıyorum.
Yapmamışsam kalkıp yıkıyorum. Ama kaynatmıyorum. Zaten çoğu yerine süt deymiyor deyen yerleri yıkıyorum.
Hatta ben her seferinde kaynatmıyorum. Günde bir falan.
Birde kaynatmak kelimesini kullandım ama steril makinasına atıyorum. 3dakikada çıkıyordu.
Of sorma canım yaa. Doktor ileriye atıyor ama ek gıdayı. Bakalım şimdi sevk edeceği doktor ne diyecek. Kimi katı diyet diyor kimi olmaz herşeyden az az ye diyor. Kafam almıyor artık.
Biberonu mamadan sebep istemiyormama kötü kokuyor ya ondan. Süt olsa alır bence mamayı
Mamayı ben içtim, üç gün oldu hala dişlerimin arkasında plak gibi birşey var
Tadı iğrenç kokusu iğrenç onlar neyse de birde ağızda bıraktığk tat var. Sanırım memeyi de ondan istemiyor mama verince.
Eve gidince kaşık vs denemelere devam edeceğim. Kendim için istiyorum ama gene mamalı dönemde diyete devam edecğim. Sonra süte dönmek için.
Zaten inan en çok onun için istiyorum. Düzelsin bağırsakları artık
Yastık candır yaaa
Hele birde yastık üstünde yüzüstü uyumak
Oyyyu.. Neden korunmadin kuzum..Nasilsiniz kizlar bebisler nasil? Bebegim son zamanlar uykuya dalmakta zorluk cekiyor cok agliyor o yuzden sancilarimiz falan azaldi ama cok sukur.
Bi de kizlar benim sut kesildi ve ben hala adet olamadim. Korkuyorum hamileyim diye belirtilerim oluyor bi de test almistim gecenlerde iki kere yaptim cikmadi cok sevindim cunki cok zor bi kac yil dusunmuyorum gercekten bazen de bitanesi yeter diyorum
Aman canım kaynatmak direk gevşetiyor ve pompa cekmıyor ben bu hatayı cok yaptım 2 pompa çöpe gitti.
E bebekte deterjan var Bebek için tamamen bitkisel adını unuttm Smdı annemdeyim. Onunla ve bebeğime özel bir bulaşık süngeri aldım onunla sıcak suyla yıkıyorum. Mutlaka işin biter bitmez yıkamalısın ve kendi kendine korumalı , bezle vs kurutunca içinde toz kalma ihtimalı oluyor. Cok sık sağım yapacaksan haftada bir kaynamış suya atıp max 5 dakika kaynatmalısın canım
Süt yetiyor şükürama bir umudum belki ek gıdaya geçersek kakadaki mukus kan işleri biter diye etrafta herkes ek gıdaya geçince düzelicek diyor çünkü. Ama buna rağmen doktor ek gıdaya geçişi ileriye atıyor. Bağırsak düzelmeden yeni gıdalarla tanıştıramayız diyor.
Bu durumda ben aç gezmiyeyim diye alerji maması kullanmamı istedi. Ama alışamıyor mamaya:/
Lansinohun sitesinde iki saat ara konusu için buz dolabına poşetle koyun yazıyor, bende öyle yapıyorum.
Yapmamışsam kalkıp yıkıyorum. Ama kaynatmıyorum. Zaten çoğu yerine süt deymiyor deyen yerleri yıkıyorum.
Hatta ben her seferinde kaynatmıyorum. Günde bir falan.
Birde kaynatmak kelimesini kullandım ama steril makinasına atıyorum. 3dakikada çıkıyordu.
Of sorma canım yaa. Doktor ileriye atıyor ama ek gıdayı. Bakalım şimdi sevk edeceği doktor ne diyecek. Kimi katı diyet diyor kimi olmaz herşeyden az az ye diyor. Kafam almıyor artık.
Biberonu mamadan sebep istemiyormama kötü kokuyor ya ondan. Süt olsa alır bence mamayı
Mamayı ben içtim, üç gün oldu hala dişlerimin arkasında plak gibi birşey var
Tadı iğrenç kokusu iğrenç onlar neyse de birde ağızda bıraktığk tat var. Sanırım memeyi de ondan istemiyor mama verince.
Eve gidince kaşık vs denemelere devam edeceğim. Kendim için istiyorum ama gene mamalı dönemde diyete devam edecğim. Sonra süte dönmek için.
Zaten inan en çok onun için istiyorum. Düzelsin bağırsakları artık
Lansinohun sitesine bakayım ben de. Sağ ol canım.
Yastık candır yaaa
Hele birde yastık üstünde yüzüstü uyumak
Canım gün aşırı yapıyorum ben kaynatma isini.. Diğer kullanımlarda ise kaynamış su ve biberon fırçası ile temizleyip durulanmasi için ayrı bir yere koyuyorum. Hayır deterjan kesinlikle kullanmıyorum. Bulaşık mak. Koyanlari duydum ama yapmiyorum. Bazen sirke ile kaynatıp iki defa duruluyorum
İnşallah iyi çıkacak canım.. Güzel haberlerini bekliyoruzKızlar moral verdiğiniz için sağolun hala bacaklarımı ağrıyor iç çekip ağlıyorlar calpol veriyorum 4 saatte bir şu iki günü atlatsak bi
Bugün çapaya topuk kanı götürüyorum dua edin iyi çıksın bi haftaya çıkıyor
Sizde güzel tarifler var :)))) paylasin bol bol olur mu.. İ sallah sizin alerji de cabucak geçer... Herşeyden yedirirsin bebiseEvet cnm haklisin tesekkur ederim su cicibebe isine bende hic sıcak bakmadim 2 ogluma da hic vermedim buna da vermeyi dusunmuyorum alerji durumumuza gore her sebzenin corbasini yapmistim diger ogullarima kemik kaynatip suyunu bulyon seklinde dondurup her corbasina katiyordum bal kabagi corbasindan pirasaya kadar hersey yedirmistim insaallah alerjimiz biterde sebze meyve yumurta sarisi filan yiyebilir meyve suzgeci aldim ama icine ne meyve koyacagim diye dusunup duruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?