Tabi canim cok seviyor ama yani benim kadarda sevmesine gerek yok dimi amaÖyle sevmeleri bana da garip geliyor benim annem de kv.m de annneeem diye seviyor bi an sinir oluyorum sonra pollyannacilik oynuyorum ne kadar içten seviyorlar güzel bakiyorlar benim cocuklarima. Amaaan desinler bi dizide duydum kv.nin dediklerinin 3de 2sini duymamazliktan gelceksin ayni şey cocuk dogduktan sonra herkes için geçerli
Kizlar bi konuda tecrübelerinize ihtiyacim var! Benim sütüm yetmiyor dogumdan beri doktor tavsiyesiyle mamaya baslamistik hem emziriyorum hem mama veriyorum önceleri her emzirmenin arkasina mama veriyordum simdi biraz azalttik mamayi. Bir sabah bir akşam veriyorum. Ama ne yaptiysam sütüm daha da artmadi. Bugün mama vermeyeyim diyorum sık sık emziriyorum olmuyorum. Nerdeyse her yolu denedim, günde dört dört buçuk litre su iciyorum ama halen sütüm artmadi. Sizin bi öneriniz var mi ? Bu arada bebeğim 3 aylik.
Ben kuru incir üzüm erik gibi elime ne geçerse suda haşlayıp suyunu içiyorum. Çok faydası oluyor. Ayrıca keçi boynuzu da süt yapıyor. Soğan da çok iyi ama gaz yapabilir.Kizlar bi konuda tecrübelerinize ihtiyacim var! Benim sütüm yetmiyor dogumdan beri doktor tavsiyesiyle mamaya baslamistik hem emziriyorum hem mama veriyorum önceleri her emzirmenin arkasina mama veriyordum simdi biraz azalttik mamayi. Bir sabah bir akşam veriyorum. Ama ne yaptiysam sütüm daha da artmadi. Bugün mama vermeyeyim diyorum sık sık emziriyorum olmuyorum. Nerdeyse her yolu denedim, günde dört dört buçuk litre su iciyorum ama halen sütüm artmadi. Sizin bi öneriniz var mi ? Bu arada bebeğim 3 aylik.
Coook vahimm 3 cocugum var ortancadan nefret ediyor kadin resmen o benim oglum digerleri onunmus ama sorsan bi corap almamistir hepsi sozdeyok artik ahaha senin durum daha vahimmis
Ben kuru incir üzüm erik gibi elime ne geçerse suda haşlayıp suyunu içiyorum. Çok faydası oluyor. Ayrıca keçi boynuzu da süt yapıyor. Soğan da çok iyi ama gaz yapabilir.
Ben kuru incir üzüm erik gibi elime ne geçerse suda haşlayıp suyunu içiyorum. Çok faydası oluyor. Ayrıca keçi boynuzu da süt yapıyor. Soğan da çok iyi ama gaz yapabilir.
Kardeş bile olsalar ne farklılar yaBenimkilerden bilge.nin hic bi seyi hemen yapmaya niyeti yok ablasi gibi ama gökçe kademe atlaya atlaya gidiyor emzirme yastigina yatiriyorum oturma pozisyonuna geliyor kafasini kaldirip. Gökçe çok hareketli bilge bizi yoruyor. Gökçe.nin canı çok tatli. Bilgenin dişi çıktı nerdeyse hiç sesi çıkmıyor yavrumun. Gökçe elini isira isira 2 gündür ağlıyor
Canım bebeklere tuz koymadan çorba yapılıyor. Ben pişirdikten sonra ayırırdım öyle tuz baharat koyardım. Yada minik tencerede sadece ona yapardım. Mesela sebzeleri haşlıyorsun yada buharda pişiriyorsun blendırla çekip veriyorsun. İlk zamanlar tuz salça baharat yok. Sonra biraz büyüyünce yavaş yavaş salçalı çorbalar veriliyor.Yaa ben cok tirsiyorum veremiyorum.. ama corba vermek icin erken degilmi? tuzlu birsey hayatta veremem cok zararli tuz neticede.. bebek icin ozel corba yapilmasi gerekmezmi tuzsuz yada cok az tuzlu.. ayhhh ben cok stress oldum simdi yaaa ne yapicam bennnn
evet evet bende oyle biliyorum.. ah kuzuma neler neler yapicamm bir buyusun tosunumm :)Kardeş bile olsalar ne farklılar yaayy yavrum diş sıkıntıları fena inş çabuk çaabuk patlatırlar dişleri
Canım bebeklere tuz koymadan çorba yapılıyor. Ben pişirdikten sonra ayırırdım öyle tuz baharat koyardım. Yada minik tencerede sadece ona yapardım. Mesela sebzeleri haşlıyorsun yada buharda pişiriyorsun blendırla çekip veriyorsun. İlk zamanlar tuz salça baharat yok. Sonra biraz büyüyünce yavaş yavaş salçalı çorbalar veriliyor.
Yok canım Dr vermedi. Enfeksiyon a bağlıyor az şey yasamadi tepkileri normal diyor. Ama isticem bende.. Hangi hastaneye goturdunuz. Biliyor musun o prosedüre muameleye karşı özel sigorta yaptırdık. Devlete gitmiyorum bebeğim için. Bende sağlık sekt. icindeyim ama bebek olunca yok anammm... Dayanamadım yanibu arada sen iştah için herhangibir ilaç kullanıyormusun bizim iştahsızlığımız 2 ay olmadan başladı yine böyle 7 saat falan aç kalınca acile gitmiştik telaşla hastanedeki prosedürleremi yanayım yok yere o kadar süre kızımı mikroplu ortamda tuttuğumamı yanayım sonrasında kızım grip oldu kan aldılar ağlata ağlata birde sonra bana demezlermi burası bebekler için jim uygun bie ortam değil götür hemen bebeği o yüzden Allah muhtaç etmesin eksikliğinide göstermesin diyorlarya hastaneler için çok doğru
Dinleme sen canım ya. En yakının bile olsalar düşünmeden konuşuyorlar işte. Hiç düşünmüyorlar ne hissedeceğimizi. Sütün yeter merak etme. Günü gününe uymuyor işte bu işlerinBilmiyorum ki cnm ya. Uykusuzluktan stresten sut de azaldı sanki. Başladılar aç bu cocuk muhabbetine de.açlıktan uyuyamıyor mus Onlar öyle dedikçe psikolojik olarak sutum gelmiyor. Bi doneydik
evet evet bende oyle biliyorum.. ah kuzuma neler neler yapicamm bir buyusun tosunumm :)
Evet canm karni agriyormus canm usutmusum bebisi. Duzeldi ayagina ilik su torbasi koydum karnina masaj yaptm falan gecti cok sukur.Canim nasıl oldu geçti mi karnı üşümüş mi başka bişey mi
Ay korktumuu :))) .. sen kucagina almaya kiskaniyorsun, benim kv annemmmmm, oglummmm diye seviyordu nasil KIL oluyordum sorma! Babaannesinin kuzusu dese anlicam, annem ne oluyor ya?! .. gecen telefonda konusuyoruz, yine annemmm, oglum diye seviyor, esim bile amaann iyikide gitmisler dedi onun bile garibine gitti
Ay çamaşır ütü benimde kabusum yaaa:/ öglene kadar yarım gün kadın cagiriyorum da tanidik ona yaptiriyorum yoksa mumkun degil anca aksam oglan uyudugunda yapmaya calisiyorm ama pert oluyorm o zmandaÜtü mu dediniz
Hic sormayin ya.biriktkce birikmis.bir de benim esim hergun bir gomlek bir takim degstrir.yaz geldi gomlegi ikiye cikarir.yetisemiyorum ya
Orda oylece birikmis bana bakiyolar.sanki biri gelip yapacak ama yokk nerde ellerimden operler
İyi bari canim ya merak ettimdeEvet canm karni agriyormus canm usutmusum bebisi. Duzeldi ayagina ilik su torbasi koydum karnina masaj yaptm falan gecti cok sukur.
Hepsi gicik ya bunlarin :)rahmetli kp nin adı olunca bizimkisi babaammm evimizin direği diye seviyor
ikinci ismi kaileye almıyor, annemde kp ismini söylemiyor ikinci isimle seviyor
birbirine gıcıklıkları yüzünden :)
Bende ayni fikirdeyim ya bende veremem simdi.. su bile vermiyorum bakicim bir iki kasik veriyormus oda agzinda pamukcuk olmasin diye.. iyice kaynatilip streril bir ortamda kalmasi lazim, henuz bunyesi bakterileri kaldiricak durumda degil cunku.Bi yanım sus sana ne karisma diyo bi yanim da yazik o yavrulara vebali var diyo.dayanamadim sonuc olarak..
Ek gidalar konusulmus..her seyden once dunya saglik orgutu de saglik bakanligi da ilk 6 ay sadece anne sutu diyor.su bile vermeyin.mecburi hallerde de formul mamalar..
Ek gida diye yogurt muhallebi meyve yemek sulari hatta ekmek konusulmus..yazik o bebelerin ne midesi var..inek sutu alerjen 1 yastan once zaten onerilmiyor o sutten yapilan yogurt nasil verilir?yemek sulari tuzlu salcali..bi cay kasigi demeyin nolur zaten midesi kaşık kadar..
Bize vermisler zamaninda noolmus diyen olacaktir.herkes tansiyon hastasi seker hastasi.mide problemi kabizlik problemi herkeste var bu olmus iste..
Tabii ki herkesin kendi evladi ama havadan sakiniyoruz yahu kendi elinizle eziyet etmeyin bebeciklere..o bi kaşık yogurdu yedi diye doymaz yemedi diye de eksik kalmaz..elbet karar sizin..ben vicdanimi yenemedim söylemek istedim yine de..
Hee birde bu tipler varCoook vahimm 3 cocugum var ortancadan nefret ediyor kadin resmen o benim oglum digerleri onunmus ama sorsan bi corap almamistir hepsi sozde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?