- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Benimkide vermisti ishal emmeme kusma olunca veriyorlar maalesef cnm
Valla emiyorsa ishalde yoksa mukusu takmaCanım günde 1-3 arası kaka yapıyor. Önceden daha çoktu. Emme normal çoğu zaman iki saatte bir filan. Ama bundan sonra sagip da vereceğim gündüz birini emer diğerini de öyle yapacağım.. Kusma gazını çıkarınca olmuyor artık. Sadece hareketli bir çocuk. Ama yine besleniyor.
Canimm panik yapma hele bir kontrole gidin, benim ufaklikta cok kilo almiyor.. asiri hareketli.. bosver hareketli olsunda hantal olmasindan iyidir.. Benim bebekte bazen mukuslu yapiyor, olucak boyle seyler cok ustunde durma.. kontrolden sonra netlesir hersey.. Sen hala evdesin dimi? Arada bir birine birak bebegi kac disari en iyi gelen sey bu.. ben calistigim icin sansliyim biraz, hic lohusalikta yasayamadan calismaya basladim, psikolojime cok faydasi oldu, kafam dagiliyor iste, hatta dinleniyorum.Evde tartiyirum bu son kontrolden sonra hiç kılo almadı hatta verdi bile 100-200 gr( ne yapsam bilemedim. Bir doktoruna mi gotursem. İki gündur mukus tekrar başladı.
Sağlık ocağı yanlış olcuyor o yüzden goturmek istemiyorum.
Ayrıca benim psikolojim çok bozulmaya başladı. Sürekli ağlamak istiyorum. Eşim ne yapacağını sasiririyor artık. Şaka yapmayı sever başlıyorum ben ağlamaya( adam diyor yapmayayım o zaman şaka ( neden böyle oldum bilmiyorum. Psikolog a mi gitsem diyorum.
Yaa iste esler biraz destek olsa daha iyi olucak, yapabildigi kadar yapiyo benimki, eve gelince yemege filan yardim ediyor sagolsun kendi utusunude hallediyor.. hatta camasirlarida makineye atar. Ben eve gel sut sag filan cok zaman kaybediyorum maalesef bir yasina kadarda boyle surecege benziyorOyle tabi yetsemiyor insan.sen bir de calisiyosun
Esiminkileri mecbur utuluyorum ya bunca yildr bir mendil utuledgi yok.paşa oglum nazli oglum tarzi yetstigi icin bir bardak suyunu alip icmez
Bebisinkini de abla yapiyo cogu zaman,kendi istegyle.utusz giydrmk istemiyorum ama yetsmedgm de oluyor
Esiminkiler zaten cok zor ve fazla.bebisin ki gözüme gelmiyo.minicik seyler
Çok geçmiş olsun minigine canım ya Kıyamam. ay çocuk büyütmek gerçekten zor bi şey .cildi cok kuruydu ve boynunun altı kulaklarının etrafı pişik olmuştu, kulaklarının arkasında ki pişik iltihaplı gibi suluydu karnına dokundu fazla kuru cildimiz hemen de pişik oluyor oğlunuz apotik dermotit ama hafif dedi ama siz cok dikkat edin normal bebek şampuanı kullanmayın gün aşırı yıkayıp ıyıce kurutun ve losyon sürün dedi, hafif terlese yada biri temas etse kızarıyor vucudu 2 gün yıkamazsam pişiğe dönüyor
Canim bende 1 kez oldum 7 gün sürdü yıkandim bitti. Aradan henüz 1 hafta geçti dediğin gibi kahve akıntı geliyor arada. benim bildiğim kadarıyla da rahim kendini topladığı için öyle oluyorMuş.Kızkar ben sezeryan doğum yaptım şıan 3. Adeti görüyorum
Eskiden 7 gun sürerdi 5 gun notmal 2 gun kahve akıntı olarak
Şimdi 14 gün sürüyor 7-8 gun yoğun pıhtılı ciğergibi geliyor sonra da azalarak kahveye dönüyor 5-6 gunde o sürüyor
Drda sordum muayene etti kaçkez bişi yok dedi 1 seneye toparlar dedi ama valla vc gitmeye tırsar oldum
Sizde durumlar nasıl
Eşim de o bebek daha şişman biz mamayı artıralım diyor.kimse duygularımı neler hissedebileceğimi düşünmüyor.senin gibi ben de şişman doğmuşum ama her kış ben de Penisilin yedim en az 2 seri.daha nasıl ince giydireyim bilemedim ki...kısa kol için evlerin içi serin.dışarısı bile daha sıcak.bebek altına yapıyor hadi yıkayalım.ya ortalığı yıkıyor zaren yıkanırken.yeni banyolu zaten.hadi önerdin.niye Israr ediyorsun??? Benimki de enerji ya...onların bitmemiş annelik hevesleri beni boğuyor.yeleği zaten ince chicco kumaş yelek önü açık.sırf konuşmuş olmak için çıkart diyor.eşim de hak verince tabii....öteki bebek de iki uzun kokuyu ve iki altı üstüste giyiyor.bizden kalın..laf eden yok..ilk bebeğim ya işte..eksik hissetmeliyim tabii...Sinir oldum he. Sanki anneler çok memnunuz çocuğumuz ağladığında mızmızlandığında. En çok biz üzülüyoruz zaten. Sizin tahlilde de çıkmıştı alerji nasıl sana hak vermiyorlar. Sen takma yine de bir yandan da seni düşünüyorlardır; yemediğinde güçsüz düşersin diye. Bir de ben de 5 kilo doğmuş iri bir bebekmişim. Şu an boyum 1.60, zatüresinden bronşite bir sürü rahatsızlık geçirdim. Her ay bademcik için antibiyotik verilirdi, penisilinle geçti çocukluğum. İrilik kıstas değil yani. Bu arada sen daha iyi bilirsin ama mama da veriyorum demişsin ya özel mama mı veriyorsun? Çünkü hani alerjikse keçi sütü bile olsa fark etmez diyorlar. Bizim de gürültülü mukuslu kaka hiç geçmiyor. İzmir e gittiğimde alerji doktoruna götürmek istiyorum. Sen de İzmir de değil miydim? Hasan Yüksel için iyi yorumlar var
Canım aslında kalmak istiyorum kv ye gündüz bakacak kimse yok ama bu durumlar beni itiyor...neyse işte bakıcaz....üstü ben de öyle gitdiriyorum da altı arada bir işte..ay amaan hapşı hupşu gidince de olmuyor.zaten zorlanıyorum işimi iyice Zorlaştırıyor bu durumlar.Bant yerine kızlar için olan geniş saç bantı yada bandana kuklansanız yazık bebeişlerin kulaklarına yaa.. havalarda sıcak
Hayret canın doktorların çoğu uyandırmayın artık der seninki niye öyle demişki? Bebegin kg alımı azmı öyle bile olsa uyuyarakda büyüyecekker. Uyku düzenini bozarsan sonra sende bebekde daha çok çekersiniz. Bırak uyusun. Burada birçoğumuz uyandırmıyor artık. Kendi uyandığında emziriyor.
ne garip insanlar var ya
Evet benim kızım küçük de mızmız de onlara ne yaa...
Eşinede söyle bebekler kıyaslanmaz kimi tosbik kimi minik hasta olmaasınlar yeter. Büyüyünce illa alacaklar o kg yu. Fazla olmasıda iyi degilki.
Kıyafet içinde altı tek kata indirdim ben çoktan. Ayaagına kısa bir çorap giydiriyorun bazen patikli alt bazen patiksiz alt giydiriyorum. 2 gündür sıfır kollu atlet üzerine ince uzun kollu giydiriyorum. (Çok sıcak olduğu birgün kısa kolu tişört bile giydirdim)
Yavaştan az giyinmeye alışmazlarsa yazın zorlanırız canım
Marazlı bebekmi varmış canım aaaa. Ne o öyle özürlü der gibi.
Bazı bebek çok huysuz ve gazlı olur sabaha kadar susmaz kolik olur. Bazı bebek sessiz olur ağlamayı bile beceremez. Şansımıza ne çıkarsa kutudan
evine biran önce dönersin inş.
Valla emiyorsa ishalde yoksa mukusu takma
canım kilo konusunda bende takuntılıyım zayıf geliyor kızım gözüme etrafımda hep kilolu bebekler var ondanmıdır bilmiyorum arkadaşım benden 10 gün önce doğum ysptı bebeği 2 aylıkken 5600 gr dı başka bir arkadaşımın 5 aylık çocuğu var 10 kilo ya yaklaşmış bende çok kilolu olsun istemiyorum zaten ama ayda 1 kilo alsın en azından bana da komşu büyümemiş bu bebek diyor annemde önceden iyi diyordu akrabaların çocuklarını görünce zayıf demeye başladı birde canım ben dün doktora sordum kıyafet konusunu bende kısa kollu çıtçıtlı hadi üstüne uzun kollu ve iki patikli alt giyditiyorum tek kat yapayım mı dedim hayır dedi ben temmuzun sıcağında bile ince ams iki kat giydirilmesi taraftarıyım dedi birde sizin alerjiniz kaka tahlilili ile mi belli oldu geçmiş olsun canımEşim de o bebek daha şişman biz mamayı artıralım diyor.kimse duygularımı neler hissedebileceğimi düşünmüyor.senin gibi ben de şişman doğmuşum ama her kış ben de Penisilin yedim en az 2 seri.daha nasıl ince giydireyim bilemedim ki...kısa kol için evlerin içi serin.dışarısı bile daha sıcak.bebek altına yapıyor hadi yıkayalım.ya ortalığı yıkıyor zaren yıkanırken.yeni banyolu zaten.hadi önerdin.niye Israr ediyorsun??? Benimki de enerji ya...onların bitmemiş annelik hevesleri beni boğuyor.yeleği zaten ince chicco kumaş yelek önü açık.sırf konuşmuş olmak için çıkart diyor.eşim de hak verince tabii....öteki bebek de iki uzun kokuyu ve iki altı üstüste giyiyor.bizden kalın..laf eden yok..ilk bebeğim ya işte..eksik hissetmeliyim tabii...
Maması alerji için aptamilin özel maması..TADI kötü.babası normal mamaya Getircem çocuğumu ben bak gör alerji falan yok diyor.tahlil kapı gibi elimde...ya bildiğin gibi değil sürekli bir laf...baskı altındayım...
Canimm panik yapma hele bir kontrole gidin, benim ufaklikta cok kilo almiyor.. asiri hareketli.. bosver hareketli olsunda hantal olmasindan iyidir.. Benim bebekte bazen mukuslu yapiyor, olucak boyle seyler cok ustunde durma.. kontrolden sonra netlesir hersey.. Sen hala evdesin dimi? Arada bir birine birak bebegi kac disari en iyi gelen sey bu.. ben calistigim icin sansliyim biraz, hic lohusalikta yasayamadan calismaya basladim, psikolojime cok faydasi oldu, kafam dagiliyor iste, hatta dinleniyorum.
Masallah ya ne guzel.keske tum eşler boyle yapsa.olmasi gereken bu aslnda ama bizim toplumda luks geliyor erkeklerin yardm etmesi.benim ki Allahtan bebek durmadgi zaman alip biraz gezdriyor kucagnda.o bile cok iyi geliyor.surekli aglayan kucagnda bebek cidden strese sokuyor.bir de ustune ev isi yemek..buyuk kizimin ilgi istegi ihtyaclari vs. Superman deglz valla bitiyo pil.Yaa iste esler biraz destek olsa daha iyi olucak, yapabildigi kadar yapiyo benimki, eve gelince yemege filan yardim ediyor sagolsun kendi utusunude hallediyor.. hatta camasirlarida makineye atar. Ben eve gel sut sag filan cok zaman kaybediyorum maalesef bir yasina kadarda boyle surecege benziyor
kızlar benim oglus 3aylik oluyor geceleri 4saatte bir o uyanmasa da emziriyorum sizler de bu sekilde emziriyor musunuz yoksa uyanmasini mi bekliyorsunuz ?doktor daha küçük 4saati gecirmeden doyurun demişti uyurken emziriyorum bazen uyaniyor uyku düzeni bozulmaz inşallah
Allah ım bende bizimkilerin gece aralıksız 6 saat uyuduğunu göreyim Aminnnnn
Bizimkiler sade mama alıyor ne yapsamda 60 cc den fazla içmiyorlar içseler belki uyuyacaklar ama nirrrrdeeeeeCanım benimki uyuyor ama ben uykudan hemen önce mama veriyorum. Gece emzirince 2-3 saat sonra uyanıyor bir daha. Sen sadece emziriyorsan o kadar uyumaması normal.
Hayret canın doktorların çoğu uyandırmayın artık der seninki niye öyle demişki? Bebegin kg alımı azmı öyle bile olsa uyuyarakda büyüyecekker. Uyku düzenini bozarsan sonra sende bebekde daha çok çekersiniz. Bırak uyusun. Burada birçoğumuz uyandırmıyor artık. Kendi uyandığında emziriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?