2016 Şubat Anneleri

Mutluluktan uyuyamadim oğlumun kurani var :) pek hareketli oğlum var hic yerinde durmuyo sürekli ses olsun istiyo ki her dakka konusalim alıştı sanırım bi ara cinkirak elindeyken dier eline aldi ellerini izliyoo bakio oynatiyo cok dikkatli oglum var degisik gordugu seyleri kaslarini catarak bakio dudaklar hafif dolgu yapip komik tatli oluyoki yanımdayken bile özlüyorum cok güzel duyguymus annelik haa bide süt için denedim bi c.k kadar yas maya kaynamis suda eritin sonra pekmezde ekleyin için gün içinde 3 kere icin tavsiye ederim

instagramda vitamincianne diye birisi getirtiyor.
Evet amazondan reçete gerekli yoksa olmuyır gümrüğe takılıyormuş.

Z zhrkrky nın arkadaşı getirmiş. O sırada tesadüfen amerikadaymış:/

Şimdi demir ilacı araştırmasına girmem lazım.

En iyisi Havaalanı dış hatlar terminalinde bekleyip üç beş tane sipariş vermek lazım

Dun domatesi cok tuketmistim canim ondan olmus olabilir mi ki
Olabilir

Ya sabah hemsire dedi ki cocugu 24 saatte kac kez emziriyosun dedim 6 7 falan Diyo az 20 kere emzirmen lazim ben boyle
Iyide 2 saatte emzirsem bile 12 yapar.20 kereye can mi dayanir oyke teorik bilgilerle olmuyo valla yada ben mi yanlisim bilemedim..
6-7 bencede az bazen yarim saatde bi emmek istiyor. Bazen yarim saatde bi uyaniyor akşam uyudu saniyorum yatiriyorum 15 dakika sonra kalkıp yine emjyo filan bizim 20 rahat oluyordur 6 7 cok az

ben ettirdim cnm. başta yaptırmasaydık keske dedim. ama 2 gun sonra iyi ki dedim. cok fazla hareketlenmeden yaptır eger şimdi düşünüyorsanız.
Can'ım bizde öyle düşünüyoruz hatta bugün yarın olucak içim içimi yiyor benim. İnş bizde çabuk atlatırız ya daha 3+12 günlüğüz ama bebeğim maşallah çok hareketli

Kızlarrr 2 aile toplamda 8 kişi bebek görmeye gelecekmiş hafta içi ama eşime gün vermemişler haber veririrz demişler ama eminim akşama yada yarına geliyorz gibi haber verirler

Ne yapcam ikramlık

Daha dün poça yaptım ama olmuyoo olmuyooo çok guzel mayam tutuyor kabarıyor ama pişince dışı kuruyo çatlıyo garip bi hal alıyo sinir oluyorum bana pofutuk bi poça tarifi verin nolur

Acaba fırın mı sorunlu markası bile belli değil mütayit takmıs

Bide tanına ne yapsam pratik bi gün önceden de yapılacak bişeyler söyleyin ikizler belli olmuyor aniden huysuz oluyorlar daha ev temiLenecek

Canim ben 3 gundur dikkat ediyorum yediklerime. Senin cok yok zaten kilon. Verirsin hemen sikma canini. Benim 25 kilo vermem lazim. Birbirimize destek olalimda gitsin sunlar

Canım ben maya ile beklemek ile uğraşmamak için 3 2 1 poğaça yapıyorum. Pofidik oluyor, herkes çok beğeniyor. Yalnız çabuk bayatlıyor gibi geldi bana

Evet canim ama evde aptamilim var haftada belki 2 yada 3 kere veriyorum uzun uyusun diye ama biberon tutmuyor cogunlukla cope gidiyor.
tekrar maşallah canım:) en son 3 aylık kontrolde dr bebeğin boyu uzun dedi standartların bi tık üzerindeymis ama kg mız öyle çok değil

Canim kurabiye yap. 3 gun ayni kaliyor. Misafirin gelene kadar idare eder seni.

Yarim paket margarin, 1cay bardagi sivi yag, 1 paket toz cikolata sosu, vanilin, kabartma tozu, aldigi kadar un.

Boyle parlak cok sert olmayan hamur olcak. Ben elimde yuvarlak sekil verip diziyorum tepsiye. 10dk da pisiyor.

Pogaca icinde. 1tatli kasigi kuru mayayi, 1 cay bardagi ilik sutun icine atip bekletiyorum. 1cay bardagi sivi yag katiyorum sonra maya kabarinca. Un, tuz ile bunu karistirip yoguruyorum yarim saat bekleyince kabariyor yetiyor zaten. Basit olsun diye yuvarlak aciyorum hamuru. Ortalarindan 8 parcaya ayiriyorum ( pizza dilimi gibi) peynir ya da zeytin ezmesi surup yuvaliyorum. Ay coregi gibi oluyor sekli. Tadida cok guzel oluyor. Ayni hamurla pizzada yapiyorum ben

Pogaca istyosan sana pofuduk degul ama agizda dagilan lezzetli bi tarif veriyim.yarim pkt eritilmis margarin bi cay b siviyag 1 cay bardagi yogurt 1 yumurta sarisi 1 pkt kabartma tozu.icine peynir yada patates ne istersen.yumurta akina sonrada bol galeta ununa bulayip pisireceksin.
Cok pratik bir o kadar da lezzetli bi tart tarifm var
Hazir kek tabanlarindan aliyosun
Ben bim inkini seviyorum.cok taze.sade olandan.
1 yumurta
1cay b tozseker(tatli cok sevmiyosan biraz azaltabilirsin)
1cay bardagi siviyag
1 su b hindistan cevizi
1 su b ceviz
Tum bunlari katistrp hazir kekin bir katinin uzerine yayip firina veriyosun.pembelesnce cikartiyosun.8 dilim cikiyor buyukce
Misafrin coksa malzemeleri ikiye katlayip kekin iki katini kullanip yapabilirsn.iki ayri kek yani.bir de harcı kekin ic kismina yayican.
Kalici ve guzel bi kurabiye tarifm var.icinde yumurta olmadgndn aylarca durabilir.ve agzda dagilan guzel bi lezzet
1 yumusak margarin
1 cay b zeytinyagi
4 kasik tepeli nisasta
4 kasik pudra sekeri
Kabartma tozu vanilyq
Hamuru guzel yogurup istedgn sekli verdkten sonra hafif pembelesene kadar pisir.ilidktan sonra uzerine pudra sekeri

Madem güzel olmuyor zorlama poğça yapma

Bi tepsi böreği yap at buzluğa.
Veya rulo gibi sarılıyor ya ondan yap at.

Yanına bir salata(bunaralar şehriya salatasına taktım kafayı)

Bir deee ıslak kek. Islak olduğu için hem tatlı niyetine

Ya sabah hemsire dedi ki cocugu 24 saatte kac kez emziriyosun dedim 6 7 falan Diyo az 20 kere emzirmen lazim ben boyle
Iyide 2 saatte emzirsem bile 12 yapar.20 kereye can mi dayanir oyke teorik bilgilerle olmuyo valla yada ben mi yanlisim bilemedim..
Bence o hemşire siyırmis canım:) Hayır çocuğa Dayasanda memeyi almaz yani

Canim bide ben ispanak sevmem ama hazir yufka aliyirum dogradigim ispanaklari peynirle karistirip tuzlayip yufkanin ustune yayiyorum. Bir kat yufka daha yine ayni islem sonra bir yufka daha koyuyorum. ( 3yufka 2 kat ispanak yani) sonra rulo seklindr sariyorum. Kalinca oluyor bunu 2parmak kalinliginda dilimliyorum. Yatay olarak tepsiye diziyorum. Ustune bol yumurta surup vorek otu susam falan ekerek firina veriyorum. Buda 10dk da pisiyor ve guzel oluyor. Pisirmeden direk buzlugada koyuyorum hazir bulunuyor dolabimda gelen olursa diye

Bide ben az once verdogim hamuruda yogurup buzluga koyuyorum. Biri gelecehi zaman direk cikartiyorum. Mini pizza yada pogaca ne istersem seklini verip malzemesini koyup direk pisiriyorum

Canım manuel alacaksan sütün az ise iş görür çok ise ki insallah çoktur zor gelir
Boşalması zaman alır ki şuan kimsede zamand yok bide elinle sıkmak elini yorar tabi karar senin ben avent kullanmıstım
Haklisn cnm iste geçici bir sure kullanacagmdan ucuz bisey alayim dedim.manueller ucuz.is goruyosa ne ala

Çok pratık bi kurabiye tarifi var canım çok da lezzetli:)
yarım sana yagı oda sıcaklığında olacak
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
önce yağları karıştır canım daha sonra diğerlerini kat. eline yapısmayan ama yumuşak bi hamur elde edene kadar un ekle. 180 derece önceden ısıtılmış fırına at
üzeri hafif pembelesince çıkar. ilk ısısını kaybettiğinde önceden hazırlamış olduğun 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı kristal şeker 1 tatlı kaşığı tarçın karışımına bula. afiyet olsun:) ilk başta tuhaf gelecek yağları ilk karıştırdigında fakat unla kendine toparlayacak. ben 1 tl büyüklüğünde yuvarlak şekilde yapıyorum güzel oluyor görüntü olarak 1 tepsi çıkıyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…