Ya galiba haklısın ben zaten tombul istemiyordum şimdide acaba zayıfmı diyorum... Pehhh :)Bence korkma canım. Daha bir hafta da varmış zaten ki yani artık çok kilo almayacaklar. Seninki şu an haftada 150 gibi. Daha ne olsun.benim kızım iri olduğu için ben de artık yeterli alsın ama çok almasın istiyorum. Yeterki sağlıkları yerinde gelişimleri normal olsun
Benim doktor öyle demedi dese kendimi alıştırırdım :/ Neyse ya zaten yerde artık sürünmeye başladı eskiden yatakta tek kaldınca yapardı şimdi topunu almak için başını dayıyor yere ayaklarıyla ilerliyor sıpa, bu kadar harekete nasıl kilo alsınki zatenYok canım normal. Doktorun 3. Ay kontrolünde direk uyardı artık kilo alımı duracak endişelenme diyeama sanki benimki hiç almıyor gibi o yüzden endiseliyim ( çok hareketli durmuyor yerinde ayaklar hep tekme atar vaziyette :)
Benimki de öyle. Uykusu varken çok zor emmesi(
Ay kuzummm insanın içi acıyor seni çok iyi anlıyorum çünkü bizimde başımıza geldi.. Allahtan birşey olmamış bak, korktu tabi bşraz yarın unuturKuzumu bugun anakucagndan yuz ustu düşürdüm binanin icinde
Anakucaginin tutma yeri saglam degildi aslnda.pat diye yuzustu gitti.Allahtan ince battaniyesiyle oldu.battaniyeyle yuzustu dustu
Cok agladi yavrucum.her bir damla gözyaşı icimi kanatti.ne dikkatsz kadinim ya.salak kafam.cok sukur bisey olmadi ama cok vicdan azabi cektim.cani yandi ben yuzunden.öptüm saatlerce.siniri zor gecti.niye baglamadysam iste.essek kafam
İlk bir ay ben altini degistiremedim dusunun. Cirpi gibiydi bacaklari dokunmaya korkuyordum. 2450 ye kadar gerilemisti kilosu yavrucugumunBenim kızım da çok küçük doğdu, gerçekten bakımı büyütmesi çok zor oluyor. Banyo yaptırılırken bakamıyordum o denli
Bir adet kedi yavrusu doğurmuştum resmen
Bizim de 3 aylık kontrolünde 5400 dü, biraz toparladı çok şükür .
Sabah usenmezsem yapcam bayılırım pogacaya cok severim esim sevmediği icinde cok yapmadim evlendikten sonraBen pogacayi çok yemem de benim de yapasim geldi. Tam yeni yeni mayalilari becermeye basladim ikiz gebelikardindan cocuklar yine unuttum ama ugrasasim var
Canim gecmis olsun cok şükür bi sey olmamis ama artik hareketlendiler ana kucagina koyup balkona cikiyorum o zaman bile bagliyorum benKuzumu bugun anakucagndan yuz ustu düşürdüm binanin icinde
Anakucaginin tutma yeri saglam degildi aslnda.pat diye yuzustu gitti.Allahtan ince battaniyesiyle oldu.battaniyeyle yuzustu dustu
Cok agladi yavrucum.her bir damla gözyaşı icimi kanatti.ne dikkatsz kadinim ya.salak kafam.cok sukur bisey olmadi ama cok vicdan azabi cektim.cani yandi ben yuzunden.öptüm saatlerce.siniri zor gecti.niye baglamadysam iste.essek kafam
Bugun 4.gece 2.30 gibi uyanip sabaha kadar uykusuz gecen e sonrasi zaten bi firlamayla yogun geciyor ikizler yine uyumuyor Allah.im yardim et su uykusuz zamanlar hayirlisiyla bitsin artik
Allah yardimcin olsun canimAglamasalar dedigin gibi cok iyiler ama bazen hepsi ayni anda bi basliyor aglamaya oturup ben de agliyorum annem evine gitti bugun biz de aksamustu hepsini disari cikardik disarda durdular eve bi geldik kiyamet kopuyor eve yeni adim attik komsu geldi ona bakmaktan emmediler emmeyince koyameti kopardilar kadin geldigine pisman oldu hangisini sakinlestirecegini şaşırdı aksamustleri genelde zaten hep ağlıyorlar uyuyana kadar
Günaydın canım kusura bakma karıştırdım demek ki. aynen sağlıklı olsunlar yeter ama dişler çok zorlayacaga benziyor umarım kolay atlatirlar. dünden beri cok kotu ağlıyor benimki gecede saat başı uyandı ikimizde mahVolduk şimdi gene gözler açık:)Yok cnm benimki almadi o baska arkadasti biz daha tartiya gitmedik haziranin 4 unde 4 aylik oluyoruz o zmn gitcem benimki 15 gundur hic almadi maalesef emmiyordu ishaldi derken yine mahvoldu disler cikacak buyuk ihtimal birazda o yipratir artik kg flan almaz saglikli olsunlar yeter
max 40 dk canım. 2 gündür ise hiç dalamıyor . senin bebeğin kaç saat uyuyor?Bebeğini sadece anne sütü ile besleyen anneler, gündüz bebislerinizi emzirdikten sonra kac saat uyuyor ?
Küçük bebek bakımı diyince bana sorum 1900 kg ya düştü biri diğeri de eve 2100 geldi ahhh ahh gözümde canlandı annemin ben elime almam diyişi hala kulağımdaİlk bir ay ben altini degistiremedim dusunun. Cirpi gibiydi bacaklari dokunmaya korkuyordum. 2450 ye kadar gerilemisti kilosu yavrucugumun
Ben kan ilacı düşünmüyorum canım. Gerekirse bir daha kan tahlili yaptırır kanına baktırır öyle veririm. Doktorada söyleyecegim. O garip ilaçları vermektense elinden bir daha kan alsınlar. Varsın aglasın yavrucuk degerleri iyiyse vermeyecegim!!Ay nerden buldun çok aradın mı
Komedi yaa. Laktoz int da pul pul olmaz. Saçmalamış neyseesinir olmakla kalmışsın
Sağlık ocağının verdiği d vit içeriği ile ilgili hoş olMayan söylemler bulunmakta.
Paraben vs. Tabi ay çiçek yağı da olduğunin ben vermiyordum. Amerikadaki d vit bitkisel yaplar içermekte.
Aynı şekilde şimdi 4.ayda başlayacağımız kan ilacı da.
Hoş! o kan ilacını neden herkes kullanır anlamış değilim. Sanki her bebek bir! Her bebekte eksik veya aynı oranda eksik... Neyse susayım ben
Aşı sonrası bağışıklık sistemini etkiledipi için olabiliyor. Bizim alerjide 2.ay aşıdan sonra tavan yapmıştı. O yüzden rotadan uzak durdum. Şimdi 4.ay aşıları için kara kara düşünüyorum
Canım benim bebede gündüzleri uyumuyordu şu son günlerde sanki bir düzen oturdu gibi.. sabah 6. Da kalkıyor. 8 gibi uyutuyorum. 2 saat uyuyor. Uyandıktan sonra uyku aralarını en az 2 saat tutarsam daha kolay uyuyor. Ama tabi uykısu herzaman 2 saat sürmüyor. Yarım saat 1 saat 2 saat arası degişiyor.Bebeğini sadece anne sütü ile besleyen anneler, gündüz bebislerinizi emzirdikten sonra kac saat uyuyor ?
Artık korkma canım yüzüstü yatsada kendi nefes alacak biryer bbuluyor alamazsa kafasını kaldırır sıkıntı yapar.Bugün bavul hazırlarken bir baktım bizimki dönüyor :) maşallah yavru kuşum dedim. Sonra gittim geldim yüz ustu bırakmıştım diğer turlu ağlıyordu. 2 dk gittim geldim.. yüzükoyun yatmışkoymuş kafayı baya. uyuyordu sanırım ama çok korktum nefes alamıyorsa diye ;( hemen panikle kaldırdım saf saf bakıyor ) gündüz ışıktan uyuyamiyor o şekilde uyumak istiyor ama ben beceremiyorum öyle uyutmayi
Sagol canım. Bu siteden alan olmuşmu? Sıkıntı çıkmadığına eminsin degilmi?Selam tatli anneler, bende subat annesiyim ama simdiye kadar arada takip ettim sizi sadece. Dikkat ettim cogu kisi d vit derdinde, amazon gondermiyor malesef ama isteyenler iherb ten ismarliyabilir.
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Baby-s-Super-Daily-D3-400-IU-0-35-fl-10-3-ml/46782
Ay şükür ki bi şey olmamış canım çok geçmiş olsun. artık çok hareketlilerde cook dikkat etmemiz lazımKuzumu bugun anakucagndan yuz ustu düşürdüm binanin icinde
Ben turkiyede degilim canim yillardir vitamin turu seyler ismarliyorum hic bir sıkıntı olmadi, turkiyeyede gonderim yapiyor bidlgim kadariyla. Ayrica tum organik sls paraben free sampuan kremler dis macunlari var bu sitede.Ben kan ilacı düşünmüyorum canım. Gerekirse bir daha kan tahlili yaptırır kanına baktırır öyle veririm. Doktorada söyleyecegim. O garip ilaçları vermektense elinden bir daha kan alsınlar. Varsın aglasın yavrucuk degerleri iyiyse vermeyecegim!!
Şu d vitamininide bıngıkdak için vermek istiyorum yoksa onuda vermem. İnş yazın bol bol d vitamini alacaklar zaten. Ben bakıyorum bakıyorum sanki bıngıkdagı hiç kapanmamış gibi geliyoro yüzden vitamin vermediğime pişman oluyorum
Canım benim bebede gündüzleri uyumuyordu şu son günlerde sanki bir düzen oturdu gibi.. sabah 6. Da kalkıyor. 8 gibi uyutuyorum. 2 saat uyuyor. Uyandıktan sonra uyku aralarını en az 2 saat tutarsam daha kolay uyuyor. Ama tabi uykısu herzaman 2 saat sürmüyor. Yarım saat 1 saat 2 saat arası degişiyor.
Sadece annesütü veriyorum. Sütümü dün gece sagmak zorunda kaldım. Eskisi kadar çok çıkmadı ama bu zamanlarda memeler terbiye oluyor ihtiyaca göre süt üretiyor gibi.. bebek doyuyor kg alımındada çok çok problem yoksa uykusu az olsun önemli degil. Bazı bebekler az uyuyor.
Artık korkma canım yüzüstü yatsada kendi nefes alacak biryer bbuluyor alamazsa kafasını kaldırır sıkıntı yapar.endişelendiğinde bak sırtı inip kalkıyormu? Biranda kaldırma korkarda yavrucuk.
Sagol canım. Bu siteden alan olmuşmu? Sıkıntı çıkmadığına eminsin degilmi?
Bn sabahlari oyl3 yapyrm genelde emzigini veryrm dönüyorum arkami aglarsa bakarm diye bazn kalkyrm 1 saat sonra uyums oluyo bazende etrafa bakiyoAsında minnoşların kendi kendilerine uyuma potansiyelleri varmış. İki kere yaşadım gördüm.
Birincisi geçen sabah uyanmıştı. Aradan 1-1.5 saat geçti bu mızıldamaya başladı bende uykusu geldi herhalde dedim emzirdim uyumadı ayagıma koydum salladım uyumadı. Eee dedim yatagın üzerine bıraktım yanına uzandım. Biraz kestireyim aglarsa kalkarım dedim. Uyumuşum 1 saat kadar sonra bir uyandım. Minnoş uyuyortabi ben inanamadım. Eşime diyorum senmi uyutup koydun. Yoo dedi. Tabi bende bir mutluluk bir mutluluk.
İkinciside dün akşam. Allahım bir türlü uyumuyor bir türlü uyumuyor kıpır kıpır kolar bacaklar. Kızdım uyumuyorsam uyutmam bende otur dedim yine bıraktım yataga.. nasıl uykum var yanına yattım yine.. minnoş yanımda ıhh ıhh elini emmeye çalışıyor falan. Gözlerimi kapadım dinleniyorum. Yine içim geçmiş galiba eşim yanıma geldi uyandırdı beni baak uyumuş dedi. Bir kolu havada bir eli ağzındahemde gece uykusuna dalmış. Eşim diyor yatagına koyayımmı? Aman ha bırak burada uyusun dedim. Yatagın tam ortasında yan şekilde yatıyor. Bende yanına yattım eşimide içeri postaladım. Çocuğum kendi kendine uyumuş dokunurmuyum hiç
Anaam dedim uyku egitimi için uğraşsam uyumaz. Bundan sonra böyle uyutayım desem yok sabrım yetmez.
Ne yapacagım bilmiyorum. Ama bu minnoşlar isterlerse kendi kendilerine şekerlemede yapabiliyormuş gece uykusunada dalabiliyormuş.
Önemli olan galiba bebegin ağlamadan yatması- doğru zaman - ve sabır. Öff oda bende yok
Aynen şeker, karnı iyice doymuşsa mayışıp uyuyor kendi kendine.. Sabah uykularımız aynı aslında uyandıktan sonra iyice oynayıp yorulması en iyisi ve emdikten sonra hooop rüyalar diyarına geçiyor. Bizimki gündüz üç defa uyuyor yarım saat ve üç saat arasında değişiyor. Fazlasına gerek yok gece iyi ve uzun uyuyorsa tamamdır ki bizimki rahat 11 saat uyuyor :)Asında minnoşların kendi kendilerine uyuma potansiyelleri varmış. İki kere yaşadım gördüm.
Birincisi geçen sabah uyanmıştı. Aradan 1-1.5 saat geçti bu mızıldamaya başladı bende uykusu geldi herhalde dedim emzirdim uyumadı ayagıma koydum salladım uyumadı. Eee dedim yatagın üzerine bıraktım yanına uzandım. Biraz kestireyim aglarsa kalkarım dedim. Uyumuşum 1 saat kadar sonra bir uyandım. Minnoş uyuyortabi ben inanamadım. Eşime diyorum senmi uyutup koydun. Yoo dedi. Tabi bende bir mutluluk bir mutluluk.
İkinciside dün akşam. Allahım bir türlü uyumuyor bir türlü uyumuyor kıpır kıpır kolar bacaklar. Kızdım uyumuyorsam uyutmam bende otur dedim yine bıraktım yataga.. nasıl uykum var yanına yattım yine.. minnoş yanımda ıhh ıhh elini emmeye çalışıyor falan. Gözlerimi kapadım dinleniyorum. Yine içim geçmiş galiba eşim yanıma geldi uyandırdı beni baak uyumuş dedi. Bir kolu havada bir eli ağzındahemde gece uykusuna dalmış. Eşim diyor yatagına koyayımmı? Aman ha bırak burada uyusun dedim. Yatagın tam ortasında yan şekilde yatıyor. Bende yanına yattım eşimide içeri postaladım. Çocuğum kendi kendine uyumuş dokunurmuyum hiç
Anaam dedim uyku egitimi için uğraşsam uyumaz. Bundan sonra böyle uyutayım desem yok sabrım yetmez.
Ne yapacagım bilmiyorum. Ama bu minnoşlar isterlerse kendi kendilerine şekerlemede yapabiliyormuş gece uykusunada dalabiliyormuş.
Önemli olan galiba bebegin ağlamadan yatması- doğru zaman - ve sabır. Öff oda bende yok
Ay evet rahat bırakmak lazım, ne uyku nede beslenmesi zorlamaya gelmez ters tepiyor sinirleniyorlarBn sabahlari oyl3 yapyrm genelde emzigini veryrm dönüyorum arkami aglarsa bakarm diye bazn kalkyrm 1 saat sonra uyums oluyo bazende etrafa bakiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?