- 21 Kasım 2013
- 2.603
- 1.856
- 178
Masallah size.Allah bozmasin.huzurla buyutun.Bugün bebeğimin varlığını öğreneli tam 1 yıl oldu. Geçen sene bugün pazar günüydü sabahın ilk saatlerin de umutsuzca kan vermeye acile gitmiştim. Kanımı verdim ve eve geldim. Sonucu beklememiştim bile. Eşim dışardaydı eve geçerken sen alırsın dedim. Öylesine verdim yani. Geldim eve girdim yatağıma uyudum. Bir kaç saat sonra eşim aradı. Hadi bakalım 4 haftalık hamilesin dedi. Tabi ben inanamadım. Kesin bir yanlışlık oldu. Kan alan teknisyen genç bir adamdı. Kesin yanlış baktı. Zaten gözüm tutmamıştı dedim. Ama bir yandan da ağlıyorum. İnanamıyorum çünkü. Sonra eşim geldi eve tahlil kağıdını uzattı. BETA HCG 34.39. Allahım ilk defa sıfırlı bir rakam değildi. Küçük bir değerdi ama bizim için sıfırlardan sonra hayal gibiydi. Galiba bu sefer oldu dedim. Eşimle sarıldık birbirimize ağladık. Daha doğrusu ben ağladım :) ama gene korkuyorum. Ya değer katlanmazsa diye. İki günde bir kan verip değerimin artışını takip ettik. Ta ki keseyi ve kalp atışını duyana kadar. Tamam artık şimdi oldu dedik. Küçük mucizemin kalp atışını da duyunca onu daha çok hissettim içimde..Kabullendim. şimdi yanım da mışıl mışıl uyuyor. Evimize, yuvamıza yeniden hoşgeldin bebeğim.. Rabbime binlerce şükürler olsun. Bebeğimizi bize kavuşturdu. Allah olmayanlara da nasip etsin. Bu duyguyu yaşatsın. Kimsenin kucağını boş koymasın. Çok duygulandım sizlerle paylaşmak istedim
Sabır dileyip duruyorum zaten. Sabah 5.30da yattim 6.30olmadan diğeri uyandi emzirdim altini degistirdim koydum yere. Koltukta uyuyup kalmisim 8de annem geldi öyle uyandim o uyku bile yettiKıyamam sana canım enn zorlarını atlattn artık kolaylayacak hersey biraz daha sabır
Amin cümlemiz sağlıkla huzurla büyütelim inşallah. Duygularını,hayal kırıklıklarını anlayabiliyorum. Ama çok şükür ki minik mucizelerimize kavuştuk. O testleri ben de çok yaptım. Ama bir türlü çift çizgiyi göremedim. Hamile olduğumu öğrendiğim gün bile test negatifti :) bir türlü görmek nasip olmadı. Nasip ikinciye artık :).Masallah size.Allah bozmasin.huzurla buyutun.
sen yazinca benzer duygular yasadgmi animsadm.bizim de gecen yil bu vakit temelleri atilmisti da haberimz yoktu.sat 23 mayisti
Adet olmak icin kullandgm hormon ilaçlarm biteli 7 gun olmustu.ilacim biter bitmez iki gun sonra olurdum.karnim belim cok fena.ha oldum ha olacam.ama yok olamiyorum.eyvah artik ilacla bile adet olamiyorum dedim ve cok agladm
Ramazandi disari cikip eczaneden sokturucu aldim.sayiszca idrar testi aldigim ve iceri girdgmde ne alacagimi artik bilen bir kalfa...
Sokturucuyu aldm tam cikacam bir de test alaym dedim.daha ben tam soylemeden cikardi verdi testi :)
Sokturucuyu iftardan sonra alirim dedim.almisken testi yapaym bari.yaptim biraktim gittim.tek cizgi cikacgina cok eminim.islerimi yaptim filan.unuttum ben testi.bi ara banyoya girdim aaa ben şokk bi baktim iki tane cok belirgin cizgi
Elim ayagim titredi.esime resmini yolladm.kandrdgmi dusundu donmedi bile.aradm sonra inanmadi yanlislk var dedi
Kostum en yakin hastaneye
Aksine sira cok
Beklerken lavaboda yine yaptim.yine cift cizgi
Siram gelince doktorum gel bakalm adet mi oldun yumurta mi bakacaz dedi.taniyor artik.hep ordaydim
Anlattım durumu hemen bakti.benden cok heyecanlandi
Evet kese olusmaya baslamis dedi.sok oldu kadin
Cunku biliyirdu durumumu.erken menopozdum ve hic yumurtm olusmuyordu.tek care yumurta donasyonuydu.tup bebek bile yaptrmk hayalken dogal yoldan gebe kalmak neyin nesiydi.iste mucize buna denir.
Degerim de yüksek cikti.hemen sonra kalp atimi ve kese.artik gebeydm inanamasam da
Halen inanamiyorum.mucize gerckten kuzum
Masallah size.Allah bozmasin.huzurla buyutun.
sen yazinca benzer duygular yasadgmi animsadm.bizim de gecen yil bu vakit temelleri atilmisti da haberimz yoktu.sat 23 mayisti
Adet olmak icin kullandgm hormon ilaçlarm biteli 7 gun olmustu.ilacim biter bitmez iki gun sonra olurdum.karnim belim cok fena.ha oldum ha olacam.ama yok olamiyorum.eyvah artik ilacla bile adet olamiyorum dedim ve cok agladm
Ramazandi disari cikip eczaneden sokturucu aldim.sayiszca idrar testi aldigim ve iceri girdgmde ne alacagimi artik bilen bir kalfa...
Sokturucuyu aldm tam cikacam bir de test alaym dedim.daha ben tam soylemeden cikardi verdi testi :)
Sokturucuyu iftardan sonra alirim dedim.almisken testi yapaym bari.yaptim biraktim gittim.tek cizgi cikacgina cok eminim.islerimi yaptim filan.unuttum ben testi.bi ara banyoya girdim aaa ben şokk bi baktim iki tane cok belirgin cizgi
Elim ayagim titredi.esime resmini yolladm.kandrdgmi dusundu donmedi bile.aradm sonra inanmadi yanlislk var dedi
Kostum en yakin hastaneye
Aksine sira cok
Beklerken lavaboda yine yaptim.yine cift cizgi
Siram gelince doktorum gel bakalm adet mi oldun yumurta mi bakacaz dedi.taniyor artik.hep ordaydim
Anlattım durumu hemen bakti.benden cok heyecanlandi
Evet kese olusmaya baslamis dedi.sok oldu kadin
Cunku biliyirdu durumumu.erken menopozdum ve hic yumurtm olusmuyordu.tek care yumurta donasyonuydu.tup bebek bile yaptrmk hayalken dogal yoldan gebe kalmak neyin nesiydi.iste mucize buna denir.
Degerim de yüksek cikti.hemen sonra kalp atimi ve kese.artik gebeydm inanamasam da
Halen inanamiyorum.mucize gerckten kuzum
Sinirlenmeyide nerden biliyolarsa kucucuk baslariylaAy evet rahat bırakmak lazım, ne uyku nede beslenmesi zorlamaya gelmez ters tepiyor sinirleniyorlar
En iyisini düşünüyorsun.Ben kan ilacı düşünmüyorum canım. Gerekirse bir daha kan tahlili yaptırır kanına baktırır öyle veririm. Doktorada söyleyecegim. O garip ilaçları vermektense elinden bir daha kan alsınlar. Varsın aglasın yavrucuk degerleri iyiyse vermeyecegim!!
Şu d vitamininide bıngıkdak için vermek istiyorum yoksa onuda vermem. İnş yazın bol bol d vitamini alacaklar zaten. Ben bakıyorum bakıyorum sanki bıngıkdagı hiç kapanmamış gibi geliyoro yüzden vitamin vermediğime pişman oluyorum
Canım benim bebede gündüzleri uyumuyordu şu son günlerde sanki bir düzen oturdu gibi.. sabah 6. Da kalkıyor. 8 gibi uyutuyorum. 2 saat uyuyor. Uyandıktan sonra uyku aralarını en az 2 saat tutarsam daha kolay uyuyor. Ama tabi uykısu herzaman 2 saat sürmüyor. Yarım saat 1 saat 2 saat arası degişiyor.
Sadece annesütü veriyorum. Sütümü dün gece sagmak zorunda kaldım. Eskisi kadar çok çıkmadı ama bu zamanlarda memeler terbiye oluyor ihtiyaca göre süt üretiyor gibi.. bebek doyuyor kg alımındada çok çok problem yoksa uykusu az olsun önemli degil. Bazı bebekler az uyuyor.
Artık korkma canım yüzüstü yatsada kendi nefes alacak biryer bbuluyor alamazsa kafasını kaldırır sıkıntı yapar.endişelendiğinde bak sırtı inip kalkıyormu? Biranda kaldırma korkarda yavrucuk.
Sagol canım. Bu siteden alan olmuşmu? Sıkıntı çıkmadığına eminsin degilmi?
Senin gorunurde bisey var mi canim benim beyazlik gorunuyor ama ne zamn cikar bilememGünaydın canım kusura bakma karıştırdım demek ki. aynen sağlıklı olsunlar yeter ama dişler çok zorlayacaga benziyor umarım kolay atlatirlar. dünden beri cok kotu ağlıyor benimki gecede saat başı uyandı ikimizde mahVolduk şimdi gene gözler açık:)
Ayyy yavrum yaa benim kv 3340 bebege nasil buyuyecek cok kucuk demistiKüçük bebek bakımı diyince bana sorum 1900 kg ya düştü biri diğeri de eve 2100 geldi ahhh ahh gözümde canlandı annemin ben elime almam diyişi hala kulağımda
Seninki sallama beni mesaji veriyorAsında minnoşların kendi kendilerine uyuma potansiyelleri varmış. İki kere yaşadım gördüm.
Birincisi geçen sabah uyanmıştı. Aradan 1-1.5 saat geçti bu mızıldamaya başladı bende uykusu geldi herhalde dedim emzirdim uyumadı ayagıma koydum salladım uyumadı. Eee dedim yatagın üzerine bıraktım yanına uzandım. Biraz kestireyim aglarsa kalkarım dedim. Uyumuşum 1 saat kadar sonra bir uyandım. Minnoş uyuyortabi ben inanamadım. Eşime diyorum senmi uyutup koydun. Yoo dedi. Tabi bende bir mutluluk bir mutluluk.
İkinciside dün akşam. Allahım bir türlü uyumuyor bir türlü uyumuyor kıpır kıpır kolar bacaklar. Kızdım uyumuyorsam uyutmam bende otur dedim yine bıraktım yataga.. nasıl uykum var yanına yattım yine.. minnoş yanımda ıhh ıhh elini emmeye çalışıyor falan. Gözlerimi kapadım dinleniyorum. Yine içim geçmiş galiba eşim yanıma geldi uyandırdı beni baak uyumuş dedi. Bir kolu havada bir eli ağzındahemde gece uykusuna dalmış. Eşim diyor yatagına koyayımmı? Aman ha bırak burada uyusun dedim. Yatagın tam ortasında yan şekilde yatıyor. Bende yanına yattım eşimide içeri postaladım. Çocuğum kendi kendine uyumuş dokunurmuyum hiç
Anaam dedim uyku egitimi için uğraşsam uyumaz. Bundan sonra böyle uyutayım desem yok sabrım yetmez.
Ne yapacagım bilmiyorum. Ama bu minnoşlar isterlerse kendi kendilerine şekerlemede yapabiliyormuş gece uykusunada dalabiliyormuş.
Önemli olan galiba bebegin ağlamadan yatması- doğru zaman - ve sabır. Öff oda bende yok
Ben 2 kez gittim dugune mecburen hoparlore uzak yerde oturdum dugunde uyudu bileKızlar teyzemin oğlunun düğünü var. Düğüne gitmem gerek fakat yüksek ses oğlumun kulaklarına zarar verir mi acaba. Daha üç buçuk aylığız ne yapsam bilemedim bere taksam ses biraz daha az gelir herhalde ne yapsam gitmesem de olmaz. Doktora da sormadım hiç bu soruyu
Hee bacaksizlar, hele memedeyken kazara cekersem yeni icmeye baslayinca ortaligi yikiyor :))) geride almiyor hemen bacaksizSinirlenmeyide nerden biliyolarsa kucucuk baslariyla
Insallah cnmAmin cümlemiz sağlıkla huzurla büyütelim inşallah. Duygularını,hayal kırıklıklarını anlayabiliyorum. Ama çok şükür ki minik mucizelerimize kavuştuk. O testleri ben de çok yaptım. Ama bir türlü çift çizgiyi göremedim. Hamile olduğumu öğrendiğim gün bile test negatifti :) bir türlü görmek nasip olmadı. Nasip ikinciye artık :).
Bingildak erken kapanirsa sorun canim.. bir yasindan sonra kapaniyor diye biliyorum..En iyisini düşünüyorsun.
Gebelikte kan ilacı içseydim herhalde tavan yapacaktı kanım. İçmediğim halde normal insandan fazlaydı. Ama asm ve kndi doktorum illa iç diyordu
Doğum sonrası düşermiş. Maşallah hiç de düşmedi.
Takip etmek yerine genellemelerle tedavi ediliyoruz.
Bıngıldak
Bizimki de kapanmadı. 3.ayda gittiğimde bnm hemşire yoktu o yüzden birşey demedi bakmadı bıngıldağına çünlü.
Bazen(genelde çok acıkınca) resmen orada nabız atıyoriçeri inip çıkıyor. Bende bir panik havası tabi.
Çocuğu güneşlendirmekten bronzlaştırdım resmen
Tabii daha zamanı var tam kapanma için ama hiç küçülmüyor gibiBingildak erken kapanirsa sorun canim.. bir yasindan sonra kapaniyor diye biliyorum..
Evet cnm cok sukur.zor olsa da inan cok sansliyiz.misscaglayan aglattiniz beni yemin ediyorum içim düğüm düğüm oldu çok şükür kavustunuz mucizelerinize. Rabbim isteyen herkese nasip etsin evlat sevgisini tattirsin uykusuz geceler gazli sancılı bol aglamali günler gecirip depresyonluk olsak da Allah.a binlerce şükür meleklerimiz sağlıklı ve yanimizda
Bize dokunmustu ben kullanmiyorum cnmKızlar bu aile hekimliğiin verdiği monovit d3 damlayı kullanıyor musunuz oğlum bu ara çok huzursuz sürekli ağlıyor bu damla ile ilgisi olabilir mi değiştireyim mi damlayı bundan önce devit3 kullanıyordum
Hee bacaksizlar, hele memedeyken kazara cekersem yeni icmeye baslayinca ortaligi yikiyor :))) geride almiyor hemen bacaksiz
Onu benimkide yapiyo yaa aglamaktan memeyide alamiyo geriHee bacaksizlar, hele memedeyken kazara cekersem yeni icmeye baslayinca ortaligi yikiyor :))) geride almiyor hemen bacaksiz
İyi cesaret etmişsin Can'ım bizim babamız da biraz söyleniyor da gitmesen ne olur bebeğin var falan diye ama ben gitmek istiyorum. Ufacık salon hoparlörden uzak yere de otursam pek birşey fark edeceğini düşünmüyorum. kız olsa bant takardım bakalım ne yapacağız gideceğim yer 1 buçuk saat uzaklıkta acaba babayla evde bırakıp gitsem idare ederler mi pek emin değilimBen 2 kez gittim dugune mecburen hoparlore uzak yerde oturdum dugunde uyudu bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?