2016 Şubat Anneleri

Canim senin bebeginin kilosu zaten cok iyi, bir ay sonra bile idealin ustunde sanirim yanlis hatirlamiyorsam.. bosuna uzme kendini bence

evet canım toplamda kilosu iyi yani daha az kilosu da olsa dert etmezdim benim takıldığım nokta 1 gram bile almaz mı bir bebek 24 günde, bundan endişe ettim açıkçası. genel olarak alerji, hastalık belirtisi de yok yani bilemedim ki neden hiç almadı...

valla ben yanlış hatırlamıyorsam 23 martta en son doktor kontrolüne götürdüm sonra da gitmedim hiç. kendi gözlemlerime göre ciddiye alınacak bir alerji, ishal, emmeme problemi de olmadı. sizin durum farklı tabi alerjik bebekte kilo alımı olmayabiliyor da bir de artık kilo alımı yavaşlıyor zaten ama işte mesele benim ölçümüme göre yavaşlama değil hiç almama durumu var, o yüzden endişe ettim. neyse artık 1 hafta veriyorum kendime bakalım bir değişme olacak mı kilo alımında, olmazsa mecburen doktor yolu göründü bize demektir.

Canim hamur gibi kulak tıkaçları var eczanelerde onlardan alıp kullanabilirsin

canım sıkılıyor çalışasımda gelmiyor,
ufaktan kolilere eşyaları topluyorum ama elim ayağıma dolandı ben şimdi toplanmaya nerden başlasam

Ama suda var giyinikmi olctu daha once yoksa ciplakmi? bezi dolumuydu bosmuydu? .. kakasini yapmismiydi yapmamismi filan gramaji cok etkileyen faktorler bunlar :)

V vasilema bilmişlik yapmak istemem akıl karıştırmak da istemem burada ama çocukların bir yaşına kadar aylık kontrolü yapılmalı. Çünkü kilosu iyi olabilir, sağlık sorunu gözükmüyor olabilir ama baş çevresi ölçümünü, bıngıldak takibi falan önemli. Tabi hastane ortamlarına sokmak istememek çok haklı bir sebep. Geçen ay kontrolünde daha biz odadan çıkmadan ateşli bir çocuğu almışlardı o da bir öksürdü bir öksürdü ben de çok korktum ama şükür bir şey yaşamadık

cidden mi? ne oldu kıyamam
İğneyi olması bi dert ilk çişini yaparken ağlaması ayrı dert ki bu zamana kadar hiç öyle ağlamamıştı benim oğlum. O ağladı ben ağladım keşke yaptırmasaydım dedim o an ama büyüyünce dağa zor olucak diye de kendimi teselli etmeye çalıştım ki bugün pansuman açılıp görünce az kalsın olduğum yere yığılıyordum sünnetçinin bişey yok gayet iyi demesine rağmen. O pansuman çıkınca ben Nasıl temizlicem altını yavrumun bilmiyorum

insallah 2 gune iyileşecek canım merak etme aynılarını bende yasadım :) benim de bebegim ilk defa oyle aglamıstı.

kızlar bebişimin sırma gibi saçları dökülmeye başladı aşıktım ben o saçlara. resmen bebe taraği ile tarardım. toka bile araştırıyordum elimle tutuyorum kaldırıyorum 10 tel filan geliyor elime.yastıklar neyin hep saçkel mi olacak şimdi benim kızım

canım ben hemşirelik mezunuyum zaten ama çalışmıyorum. kaldı ki baş çevresi ve bıngıldak kontrolünü yapmak da çok kolay zaten. kilo ve boy takibini de yapıyorum sağlık ocağına gittiğimde ebenin yaptığı şey de çok farklı değil. bir de sağlık ocağında da kıyafetiyle tartıp sonuçtan 200 gr çıkartıp kilo kaydını tutuyor. yani ölçümler için sağlık ocağına götürmek istemiyorum, bir de ben kızıma aşı yaptırmıyorum ve canlı aşı yapılan çocuklardan hastalık bulaşma riski de var sağlık ocağına çağrıldığımızda da hep aşı için gelen bebekler oluyor o yüzden gerekmedikçe doktora götürmeyi düşünmüyorum. bu ay kilo alımı durdu gibi benim ölçümüme göre ama 1 hafta sonra tekrar bakıp ona göre doktora götürmeyi ya da arayıp sormayı düşünüyorum. çocuk bu illa ki hasta oluyorlar zaten de ben shedding etkisiyle hasta olmasından sakınıyorum.

Ama suda var giyinikmi olctu daha once yoksa ciplakmi? bezi dolumuydu bosmuydu? .. kakasini yapmismiydi yapmamismi filan gramaji cok etkileyen faktorler bunlar :)

doktorumuz beziyle tartıyordu ama bez doluysa değiştiriyorduk öyle tartıyordu. sağlık ocağı kıyafetiyle tartıp kafadan bir 200 gr çıkartıyordu. hatta doktor kontrolünde beziyle tarttı doktorumuz sonra baktı bez dolu "annesi bezini değiştirelim bu bir 40 gr eder" dedi hakikaten bezi değiştirip tekrar tarttı ve 40 gr düşük çıktı

Aramıza hoşgeldinnn

Benim ufaklıklardan biri burnumu yanında çeksem korkuyor çığlık çığlık ağlıyo mama bile sakinleştirmiyor hele araba motorsiklet aesi olsun oooo fena ne yapacagımı sasırdım sizinkilerde durumlar nasıl

Evdeyken benimde öyle ama dışarıda yanında bangır bangır müzik çalsa horul horul uyuyor evde kök söktürüyor

Ben kaçırdım. Burnu temizlemek için ne yapiyorsun tekrar yazabilir misin
doktora soyledm rhinfant damlla verdi bruno okyanus suyu aldik onde rhinfant i skıoruz 3 dk beklioruz sonra sag yatirip okyanus suyunu sonra sola yatirip okayun suyunu skıorz tek fıs 3 dk daha bekletip cekioruz burnunda ne varsa cikiyor. Rhinfant damlayi 3 gun kullanabiliosunuz sonrasnda sorun kalmiyor okyanus suyuyla dvm ediosunuz.

Boyu nasil canim ? Artk daha yavas kilo alicaklar boya gidiyor olabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…