Normal dedi bugun tartı kg 6.420grCanım ek gıdalar için küçük daha.. kg alımı azmı? Ondanmı ek gıda başlat dedi acaba? Normalde en azından 5. Aya kadar beklenir. Yavaş yavaş salçasız baharatsız sebze çorbaları başlanabilir.
6 ay sadece anne sütü bence vermeyin her bebeğin kilosu yüksek ya da aynı olacak değil ya siz internetten aylık gelişim ortalamasına bir bakın çok eksikse değerlerden ona göre bir daha düşünün.Normal dedi bugun tartı kg 6.420gr
Bu aralar çok gönülü emiyor
Bunu anlatım Dr a
Çok verme kaşıkla az az dene dedi
Nasıl geçilir ki bu ek gıdaya
İnternet de okudum önce suyunu verin diyor
Dr dedi fark etmez
Bende havuç suyu aldım ama vermedim henüz
Erken sanki yaaaa
Az mı sence nasıl kg
TSK6 ay sadece anne sütü bence vermeyin her bebeğin kilosu yüksek ya da aynı olacak değil ya siz internetten aylık gelişim ortalamasına bir bakın çok eksikse değerlerden ona göre bir daha düşünün.
Cik canim kucagina al gezdir arabasina koy gezdir alissin arabasina oyuncak as benimkiler de yeni yeni durmaya basladi belki de cevrelerini ancak incelemeye basladilar 20ocak dogumlularne güzel seninkiler duruyor. bizimkisi günes, gölge farketmez dursa da aglıyor durmasa da. benim bildigim cocuklar dısarıyı severdi ama bizimkisi hic istemiyor. her gun kapıya cıkıp geri dönüyoruz
Canim bence hazir gıda verme. Mumkunse kendin yap cam rendelerden al meyveleri orda rendele ver sebzeleri kaynat ez sulu bi sekilde ver hazirlarda cok kimyasal madde var cicibebeyi bile evde yaptim kizima robottan un kivamina getirip difrize attim 6.5audan sonra meyve suyunun icine koydum.Slm kızlar size bişey sormak istiyorum
Bugun Dr a gittik
Dr dedi ki ek gıdalar başlaya bitirmişim
Hani küçük kavanozlarda oluyor ya havuç kabak vs. Sebzelere yani
Sizce erken degilmi??
Siz başladınız mı
Ben bi size sormak istedim
Herseyimızı burda paylaşıyoruz
Ben arada şu veriyorum bu zamanlarda
Bide çok nadir kendi çayını
Sadece anne sütü veriyorum
6 ay olana kadar da vermek istiyorum
ama Dr bugun ver dedi
Arada mama veriyorum tabi eğer sütüm yetmezse..
Paylasirsaniz sevinirim
Evet canım vardı biraz erkene aldık.eşyaları toplayip hallettikten sonra memlekete bırakacak eşim .onunda okullar Kapanınca ev tutup eşyaları taşıtacak . burda iken hallettsin diyoruz gitgel yapmasın tekrar tekrar diye. ama benim oraya gitmem ağustos sonu olacak memlekette takılacam bi kaç ay:)senin taşınmana daha yokmuydu
bencede işe yorgan battaniye ceyiz ile başlıyayım bi
drler artık 4. ayda başlatma taraftarı canım. yani benim dr ve arkadaşlarımın drlerine tanık oldum. 6.ayı geç buluyorlar bebisler ev yemeklerine alismıyorlarmis.benim dr de yoğurt sebze çorbası elma ya da havuç ver dedi 4. Aya girdiğinde. ama öyle çok çok değil. Her hafta 1 çeşit ve küçük çay kaşığı.Canım ek gıdalar için küçük daha.. kg alımı azmı? Ondanmı ek gıda başlat dedi acaba? Normalde en azından 5. Aya kadar beklenir. Yavaş yavaş salçasız baharatsız sebze çorbaları başlanabilir.
Ay canım çok geçmiş olsun Allah korumuş. bende bırakmaya korkuyorum bebişi kimseye emanet edemiyorum inan. komşu geliyor kucağıma ver diyor gözüm hep üstünde oluyor:) kahve yapalım diyorum gel beraber mutfağa gidelim :) küçük kızı var korkuyorum incitir diye.Şooooktayyııımm şu an
komşu bizi yemeğe çağırdı, oğlumu eşime verdim sofrayı kurmaya yardım etmeye gittim
eşimde cocuğu yanına koltuğa koymuş evin beyi ile konuşmaya dalmış, evde 3 yaşında ki cocuk sen git mutfaktan kek al
bizim oğlanın ağzına tıka kocaman bir parcayı
eşime oğlanı al sofraya gel dedim eşimde bi panik bi baktım oğlanı ters cevirmiş parmağını sokmuş
kocaman bir parca kek çıkardı içini temizledik ama elim ayağım titredi ya boğulsaydı
cocuğa kızmadık etmedik güzelce anlattık o da üzüldü ağladı ama içimden bağırmak geldi bi an
Beklenen kaka az önce geldi.Eşim mail atarak sordu. Gönderiyoruz dediler. Bakalım ne kadar zamanda gelecek?
Canım benimkide öyleydi günde en az 5.6 kaka yapardı. Son zamanlarda günde 1 e kadar düşmüştü. Sonra o ateşlenme ve bagırsak gazı olayını yaşadım. Doktor metsil damla verdi. Şimdide 5.6 kere yapmıyor ama bir sabah bir akşam yapıyor. Neden bilmiyorum ama benimkide ıkınıyor ıkınıyor yok. Masaj yapsam daha çok aglıyor. Sıcak havlu koyunca rahatlıyor ama dediğin gibi sırt üstü yatmıyor yan yatırıyorum. Sırt üstü yatınca gaz sıkıştırıyor galiba.kaka yapamayınca gazda çıkmıyor sanki. Birde kaka yapmaya çalışırken masaj işe yaramazsa bebegi koltuk altlarından tutarak oturtuyorum. Yada anadizine oturtuyorum. O zaman daha kolay kaka yapıyor.
Sagol canım iherb den sipariş verdim. İnş sorun çıkmaz gelir sorun çıkarsa bu Türkiyedeki satıcılara bakacagım. Not alayım bu bayanı sagol
Canım kilosu gayet normal. Burada daha az kilolu bebişler bile var. Ek gıda işi sana kalmış. Ben şuan sadece günde bir meyve diline degdiriyorum. Annesütünden başka gıdalar olduğunu bilsin diye. Daha bagırsakları ne kadar hazır bilinmezki. Ben şahsen 4 ay tam dolmadan vermek istemiyorum. Ama sütün yetmiyorsa zaten ek mama veriyorsan sende S serppp gibi tadına baktırmaya başla. Ama yoğurt bence yinede ağır çünkü yüksek ihtimal inek sütü.. o inek sütünün 1 yaşa kadar verilmesi pek tavsiye edilmiyor. Vereceksende hazır gıdalar degil sen yap. Sert meyveyse cam rendede rendele. Yumuşak meyveyse iyice ez suyunu süz. Aman ha birden katı birşey verme zaten minik yutma duyusu bile tam olmamış olabilir. Sebzelerinde katı neyva suyu sıkacagında suyunu sık. Günde sadece 1 tane sebze tattır iki tane degil.Normal dedi bugun tartı kg 6.420gr
Bu aralar çok gönülü emiyor
Bunu anlatım Dr a
Çok verme kaşıkla az az dene dedi
Nasıl geçilir ki bu ek gıdaya
İnternet de okudum önce suyunu verin diyor
Dr dedi fark etmez
Bende havuç suyu aldım ama vermedim henüz
Erken sanki yaaaa
Az mı sence nasıl kg
Ben anlamadımki bu işi zatendrler artık 4. ayda başlatma taraftarı canım. yani benim dr ve arkadaşlarımın drlerine tanık oldum. 6.ayı geç buluyorlar bebisler ev yemeklerine alismıyorlarmis.benim dr de yoğurt sebze çorbası elma ya da havuç ver dedi 4. Aya girdiğinde. ama öyle çok çok değil. Her hafta 1 çeşit ve küçük çay kaşığı.
Ayy çok şükür gaz sıkışması olmamış. Aman bu minnoşların kakası bile ayrı dertBeklenen kaka az önce geldi.
Sanki hiçbirşey yokmuş, saatler önce hiç o zorlanmamış gibi
Yaptı ve hoppp uykutemizleyeydik öyle uyurdun anacım
Acaba bağırsakları düzene girmeye çalıştıkça mı oluyor. Dediğin gibi başta bizde her bezde kaka yaparken, 6keze düştü. Sonra 4e düştü. Evet birden büyük bir düşüş değil bunlar ama son bir ay içinde oldu. Hiç bu kadar zorlayıcı da olmamışlardı.
Evet kaka olmayınca gaz da çıkmıyor o kesin.
Neyse ki kan yokbu kadar ıkınmaya kesin kanlı olur diye de üzülmüştüm çok şükür.
İlk zamanlar biskübi kullanma canım şuan sadece sıvı olarak verSaol cnm tam olarak nasıl yaptın ne koydun cicibebeye ? Bende öle yapıyım madem
Bide meyva lari sadece redelicekmiyim ?
İçine başka bişey konacak mi
Hangi meyva dan başlasam ki ilk olarak
Sebzelerin içine zeytinyağ da koydun mu
Benim ilk bebeğim bilmiyorum o yüzden nasıl yapmam gerek...
bende bilmiyorum ki dr öyle deyince güvenmek zorunda kalıyor insanCanım kilosu gayet normal. Burada daha az kilolu bebişler bile var. Ek gıda işi sana kalmış. Ben şuan sadece günde bir meyve diline degdiriyorum. Annesütünden başka gıdalar olduğunu bilsin diye. Daha bagırsakları ne kadar hazır bilinmezki. Ben şahsen 4 ay tam dolmadan vermek istemiyorum. Ama sütün yetmiyorsa zaten ek mama veriyorsan sende S serppp gibi tadına baktırmaya başla. Ama yoğurt bence yinede ağır çünkü yüksek ihtimal inek sütü.. o inek sütünün 1 yaşa kadar verilmesi pek tavsiye edilmiyor. Vereceksende hazır gıdalar degil sen yap. Sert meyveyse cam rendede rendele. Yumuşak meyveyse iyice ez suyunu süz. Aman ha birden katı birşey verme zaten minik yutma duyusu bile tam olmamış olabilir. Sebzelerinde katı neyva suyu sıkacagında suyunu sık. Günde sadece 1 tane sebze tattır iki tane degil.
Ben anlamadımki bu işi zatenben 1 yaşına kadar yoğurduda keçi sütünden yapmıştım.
Alışmaz diye bir durumdan endişelenmeyin bir şekilde alışıyor. Ama günde 1 tane çeşit tattırma ile.. begenmezse unutması beklenir arada birkaç gün beklenir yani.. sonra yine o begenmediği tattırılır.
Ayy çok şükür gaz sıkışması olmamış. Aman bu minnoşların kakası bile ayrı dert
Geçen gün sabahtan öğlene kadar bekledim yok yok. Öğleden sonraa oğlumun sınıf arkadaşına gittim ilk defa gittiğim bir yer. Minnoşum bir kaka yapmış beline kadar oradan dışarı taşmış oradan dışarıda giydirdiğim sweat i oradaan anakucagına kadar taşmış.ne yapacagımı şaşırdım. Sevinsemmi aglasammı bilemedim. ilk defa gittiğim bir yerdi amma zorlandım ya..
Evet canım ben her fırsatta çıkarıyorum ne kadar çok çıkarırsan o kadar kolay alışıyor bebisler. ben doğumundan on gün sonra bile çıkarttim bebişimi farklı bi şehire bile gittik:) allahım korusun bebeklerimızı. bi iki çıkart önce ağlar ama sonra alıştığıni göreceksin.kızlar bebeklerinizi dısarı cıkarabiliyor musunuz? bizimkisi hala dısarı cıkınca yer gögü inletiyor. eve geri dönmek istiyor hep. ne yapacagımı sasırdım. kapının önüne inemiyoruz. birde inanılmaz huysuzlastı. 3. ayda düzelirdi hani? bizimkisi daha kötü oldu!
Saol cnm tam olarak nasıl yaptın ne koydun cicibebeye ? Bende öle yapıyım madem
Bide meyva lari sadece redelicekmiyim ?
İçine başka bişey konacak mi
Hangi meyva dan başlasam ki ilk olarak
Sebzelerin içine zeytinyağ da koydun mu
Benim ilk bebeğim bilmiyorum o yüzden nasıl yapmam gerek...
Ay valla bizimde 3 ayliklar olmuyor gecen 9 aylik bi kiyafet giydirdim tam oldu kaliplari dar oluyor bazilarinin bizde hiic kilo almiyoruz artik maalesefGünaydın kızlarr..
Sabah en sonunda açılışı kakayla yaptık, ama yapmaz olaydık biraz daha zorlasa boynuna kadar çıkıcakmışKızlar artık bizim 3 aylık tulumlarımız olmuyor bir sonraki 6 aylık tulumlar yada beden olanlardan alıcam 6 aylık için erken.. Ah birde kilo alsaydık neyse ay sonunda sağlık ocağı ne diyecek bakalım :/ Doktorumuzda ay başında gelin dedi artık biz ortasında gidiyorduk hesap şaşıyor haliyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?