- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.986
- 498
Evet Can'ım eşim evde tekbir ve dua ile kesilmesini istedi. Aslında iğneden sonra canı hiç yanmıyor kesilme işlemi yapılırken bizimki oyuncağı ile gülücükler saçıyordu. Ama sonrasın da ilk çilini yaparken hiç ağlamamış gibi bir ağlama olucak maalesef ki. O gece çiş yaptığında birazcık ağlıcak ama ilkine göre çok çok az. İyileşmesi bi haftayı bulur dedi bakalım daha üçüncü günümüz ve bugün ilk banyomuzu yapıp sargıyı çıkarıp kremlicez. İnş o kadar ağlamaz. Senin gibi bende yazdım buraya ilk keşke yaptırmasaydım diyeceksin dediler ama sonra iyi ki yaptırdım diyeceksin ki nitekim ilk niye yaptırdım dedim inş iyi ki yaptırmışımda derim. Ama erken olması gerçekten çok büyük avantaj Can'ım. Yaptır bence büyüyünce daha zor oluyor çünküGeçmiş olsun. Okuyunca korktum, bende yaptırcam sünnet ama korkuyorum canı çok yancak diye. Ev de mi yaptırdın cnm.
Çok erken canım bence asla başlama. Bağırsak Florya'sına zarar veriyormuş çünkü. Sadece anne sütü veya formül mama ver onu. Dışında su bile zarar verirmiş çünküSlm kızlar size bişey sormak istiyorum
Bugun Dr a gittik
Dr dedi ki ek gıdalar başlaya bitirmişim
Hani küçük kavanozlarda oluyor ya havuç kabak vs. Sebzelere yani
Sizce erken degilmi??
Siz başladınız mı
Ben bi size sormak istedim
Herseyimızı burda paylaşıyoruz
Ben arada şu veriyorum bu zamanlarda
Bide çok nadir kendi çayını
Sadece anne sütü veriyorum
6 ay olana kadar da vermek istiyorum
ama Dr bugun ver dedi
Arada mama veriyorum tabi eğer sütüm yetmezse..
Paylasirsaniz sevinirim
Benim tombik 3 aylıkları geçen hafta rafa kaldırdı. 6 aylk kısa kolluları giyiyoruz. biraz bol duruyor ama çok ta kötü değilGünaydın kızlarr..
Sabah en sonunda açılışı kakayla yaptık, ama yapmaz olaydık biraz daha zorlasa boynuna kadar çıkıcakmışKızlar artık bizim 3 aylık tulumlarımız olmuyor bir sonraki 6 aylık tulumlar yada beden olanlardan alıcam 6 aylık için erken.. Ah birde kilo alsaydık neyse ay sonunda sağlık ocağı ne diyecek bakalım :/ Doktorumuzda ay başında gelin dedi artık biz ortasında gidiyorduk hesap şaşıyor haliyle..
Canim inek sütü mayalandigi zaman alerjenler ortadan kalkiyor yogurt verilmesinde sorun olmuyor alerji yapmiyor ben normalde de haftada 5kg süt alip mayaliyordum bi kismini da süt olarak kullaniyordum süt olarak vermedim ikizlere ama yogurdun sulu kismindan tattirdimCanım kilosu gayet normal. Burada daha az kilolu bebişler bile var. Ek gıda işi sana kalmış. Ben şuan sadece günde bir meyve diline degdiriyorum. Annesütünden başka gıdalar olduğunu bilsin diye. Daha bagırsakları ne kadar hazır bilinmezki. Ben şahsen 4 ay tam dolmadan vermek istemiyorum. Ama sütün yetmiyorsa zaten ek mama veriyorsan sende S serppp gibi tadına baktırmaya başla. Ama yoğurt bence yinede ağır çünkü yüksek ihtimal inek sütü.. o inek sütünün 1 yaşa kadar verilmesi pek tavsiye edilmiyor. Vereceksende hazır gıdalar degil sen yap. Sert meyveyse cam rendede rendele. Yumuşak meyveyse iyice ez suyunu süz. Aman ha birden katı birşey verme zaten minik yutma duyusu bile tam olmamış olabilir. Sebzelerinde katı neyva suyu sıkacagında suyunu sık. Günde sadece 1 tane sebze tattır iki tane degil.
Ben anlamadımki bu işi zatenben 1 yaşına kadar yoğurduda keçi sütünden yapmıştım.
Alışmaz diye bir durumdan endişelenmeyin bir şekilde alışıyor. Ama günde 1 tane çeşit tattırma ile.. begenmezse unutması beklenir arada birkaç gün beklenir yani.. sonra yine o begenmediği tattırılır.
Ayy çok şükür gaz sıkışması olmamış. Aman bu minnoşların kakası bile ayrı dert
Geçen gün sabahtan öğlene kadar bekledim yok yok. Öğleden sonraa oğlumun sınıf arkadaşına gittim ilk defa gittiğim bir yer. Minnoşum bir kaka yapmış beline kadar oradan dışarı taşmış oradan dışarıda giydirdiğim sweat i oradaan anakucagına kadar taşmış.ne yapacagımı şaşırdım. Sevinsemmi aglasammı bilemedim. ilk defa gittiğim bir yerdi amma zorlandım ya..
Mevsim meyvelerinden baslayabilirsin canim ben günde 1defa vermeye basladim ama elmanin mevsimi degil alerjen meyveler disinda bence mevsim meyvesi tattirkızlar ben haziran başında 4 aylık olması sebebiyle ek gıdaya başlamak istiyorum. elma püresinden başlayacağım. alt dudağını içeriye götürüyor artık.sanırım kaşığa kolay alışacak.siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
Canim ben erken erken oldugunu dusunuyorum.Tabi sen kendi bebisini daha iyi bilirsin.Ben 5. Aydan sonra baslicam o da yavas yavas.Erken baslamaninda 7 aydan sonraya birakmaninda olumsuzluklari var netten bakabilirsin.kızlar ben haziran başında 4 aylık olması sebebiyle ek gıdaya başlamak istiyorum. elma püresinden başlayacağım. alt dudağını içeriye götürüyor artık.sanırım kaşığa kolay alışacak.siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
Sagliki olsun canim kilo onemli degil hatta bir yerden sonra zarar.tekrar maşallah canım:) en son 3 aylık kontrolde dr bebeğin boyu uzun dedi standartların bi tık üzerindeymis ama kg mız öyle çok değil
Canim bence hazir gıda verme. Mumkunse kendin yap cam rendelerden al meyveleri orda rendele ver sebzeleri kaynat ez sulu bi sekilde ver hazirlarda cok kimyasal madde var cicibebeyi bile evde yaptim kizima robottan un kivamina getirip difrize attim 6.5audan sonra meyve suyunun icine koydum.
Bize 2 yas hediyesi geldi o tulum oldu, sanirim bedende bir hata var ama onu kullaniyorum ahaha :))Ay valla bizimde 3 ayliklar olmuyor gecen 9 aylik bi kiyafet giydirdim tam oldu kaliplari dar oluyor bazilarinin bizde hiic kilo almiyoruz artik maalesef
Öğrendiğim iyi oldu canım. İlk oğlumda keçi sütünden mayalıyordum.Canim inek sütü mayalandigi zaman alerjenler ortadan kalkiyor yogurt verilmesinde sorun olmuyor alerji yapmiyor ben normalde de haftada 5kg süt alip mayaliyordum bi kismini da süt olarak kullaniyordum süt olarak vermedim ikizlere ama yogurdun sulu kismindan tattirdim
Elmayı sadece redelicekmiyim?İlk zamanlar biskübi kullanma canım şuan sadece sıvı olarak verelma bebekler için harika bir meyve.. onu sevmeyende pek yoktur. Sadece alerjikllere dikkat et. Çilek muz kivi.. gibi onları önce minnacık diline degdir bakalım gün içerisinde tepki verecekmi? Bir seferde sadece bir tane çeşit. katı olanlar için az daha bekle
Ne güzel atlatmışsın. İnşallah çabucak iyileşir. Şimdi bende yük önümüzde ki hafta yaptırayım diyorum. Biz de evde düşünüyoruz. Pipiyi sarıyor mu? Birşey koyuyormusnuz?değmesin falan diye.Evet Can'ım eşim evde tekbir ve dua ile kesilmesini istedi. Aslında iğneden sonra canı hiç yanmıyor kesilme işlemi yapılırken bizimki oyuncağı ile gülücükler saçıyordu. Ama sonrasın da ilk çilini yaparken hiç ağlamamış gibi bir ağlama olucak maalesef ki. O gece çiş yaptığında birazcık ağlıcak ama ilkine göre çok çok az. İyileşmesi bi haftayı bulur dedi bakalım daha üçüncü günümüz ve bugün ilk banyomuzu yapıp sargıyı çıkarıp kremlicez. İnş o kadar ağlamaz. Senin gibi bende yazdım buraya ilk keşke yaptırmasaydım diyeceksin dediler ama sonra iyi ki yaptırdım diyeceksin ki nitekim ilk niye yaptırdım dedim inş iyi ki yaptırmışımda derim. Ama erken olması gerçekten çok büyük avantaj Can'ım. Yaptır bence büyüyünce daha zor oluyor çünkü
Canım rendele ama cam rendeyle.. o ezerek rendeliyor ve suyundan ver. İlk anda yutmada zorluk çekmesinElmayı sadece redelicekmiyim?
Başka bişey koymuyorum dimi
Önce bi az veriyim bakıyım
Tsk
Saol cnm bakıyorum şimdi tavsiyen ii oldu :)Canım ayse önerin ek gıdaya geçiş örnekleri var gun gun yazılmıs Google da bulabilirsin
Bende 6 ayliklara gectim, boyu filan tam oluyor.. anlamadim gitti.. bazi markalarin uzun kaliyor bazilari tam oluyor .. neyse 3 ayliklara elveda zaten :)Benim tombik 3 aylıkları geçen hafta rafa kaldırdı. 6 aylk kısa kolluları giyiyoruz. biraz bol duruyor ama çok ta kötü değil
Maşallah oğluna yanaklar tombul tombul benim oğlum gibiOğlumun yeni kankisi
Seneler önce büyük oğlana oynasın diye ikeadan almıştım. İyiki almışım. Tam göbüşüne koyuyorum. Filin ayaklarınıda kollarının altından geçirince hiç düşmüyor
Günaydın:) ben onları rafa kaldıralı 2 hafta oldu canım:)6 aylık kullanıyorum boydan tam hatta küçük olmaya başladı enden biraz bol sadece:) bence 6 aylık al olurGünaydın kızlarr..
Sabah en sonunda açılışı kakayla yaptık, ama yapmaz olaydık biraz daha zorlasa boynuna kadar çıkıcakmışKızlar artık bizim 3 aylık tulumlarımız olmuyor bir sonraki 6 aylık tulumlar yada beden olanlardan alıcam 6 aylık için erken.. Ah birde kilo alsaydık neyse ay sonunda sağlık ocağı ne diyecek bakalım :/ Doktorumuzda ay başında gelin dedi artık biz ortasında gidiyorduk hesap şaşıyor haliyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?