Geçiyor canım ya onunda geçer inş. Bazılarının iltihap olarak akıyor bazılarının bmyle kızarıp ize dönüyor. Benim ilk oğlandada böyle kızardı top gibi oldu sonra geçti iz kaldı.Dün bahsetmiştik bu konudan:/
Alerji grubunda birisi aşısını paylaşmış da çok üzüldüm. İnşallah öyle olmaz
Bizimki de biraz kaabarıklaşmış
Canım ya bana tam ölçü yazarmısın ilk oğlanda bir becerememiştim pirinçunundan muhalleebiyi hep katı oluyorduOlur canim ne farkeder ha memenden direkt almis ha dolayli yoldan mamadan. Az önce tam buğday unuyla muhallebi yaptim az az verdim biri 6-7kaşık yedi digeri 1-2 kaşık. Çok zorlamadim zorladikca hiç bi verdigimi yemez diye korkuyorum aç olsa nasılsa yiyecekler. Yumurta çilek inek sütü gibi alerjenler ve tuz şeker içermeyen her seyi azar azar verin deneyin. Bebek her hangi alerjik tepki gostermiyorsa miktari artirirsin. Ben de ilk kizimda cok tedirgin olmuştum ama hiç sıkıntı yapmayın ilk baslarda her şeyi fazla fazla hazirlamistim dökmüstüm sonradan kızımın ne kadar yiyebilecegini anlayip ona göre yapmaya başlamıştım
Canım muz alerjen meyve.. vücudunda döküntü yapabiliyor muzu önce minik denemeni tavsiye ederim. Çilek muz kivi.... mandalina ve portakalda pişik yapabiliyor. Bu meyveleri minik dene ve mutlaka her denediğin meyveyi tek çeşit olarak 3 gün ver.Haftaya benim kızımda 4 aylık oluyor doktor kg alımı az mamayıda sevmiyor diye ek gıda şart dedi canım okuyorum hep internette tarifleri falan ama korkuyorum yinede mesela kayısı ve muzdan püre yapabilirmiyiz daha erken mi olur kabız oluyor o problem için kayısı düşünüyorum inşallah ek gıdaya geçince kabızlık sorunu kalkar ortadan kuzumun
Canım 4.5 saat çok güzel dokunma bence uyusun. Acıksa uyanırBenimki de hala geç uyuyo ama uyuyunca genelde 4-5 saat uyuyor acaba az kilo almasının sebebi bu mu diye düşünüp uyandırasım geliyor emzirmek için :))
Canım elini güzelce yıka ve diş damaklarında gezdir bakalım. Yani sen masaj yapar gibi kaşı. Sonra meme ver. Dişleri kaşınmaya başladığı içinde memeyi reddedip elini sokıyor olabilir. Sonuçta eli sert dişleri kaşıyor.Günaydın herkese , büyüme atağı olmasını umduğum oğlumun huyduzluklarına emmek iistememe de eklendi, böylei bişiey yaşadınızmı çekiştirip bırakıyo yada kafasını çeiviriyo, 13 gFtalık olucak , ağzından memeyi çkarıp yumruğunu emiyo cok diye kucağumda ,emmeyi bırakır diye korkuyorumm
Canım bu bisküvi normal bebe bisküvileri gibi eriyormu? Sen parçaladığın içinmi eriyip karışıyor?http://www.gurmebebek.com/ev-yapimi-bebe-biskuvisi/37581 arayanlar icin bebe biskuvisi yapimi. Hic bir zorluğu yok. Ben kızıma yarım ölçü yapip robottan geciriyordum un kivamina geliyordu dicrize atıyordum meyve suyunun içine sulu olursa muhallebisinin içine yogurdunun icine 1-2kaşık atıyordum. Kizima toplamda 3-4sefer yarım ölçü yaptım sonrasında zaten her şeyi yemeye başlamıştı corbalari biraz daha yoğun yapinca biskuviye ekmege ihtiyaç kalmiyor
Kimi yazılarda da tadımlık olsa bile vermeyin diyor. Benim de aklım çok karışık. İçime ne sinerse onu yapcam. Büyüklere kalsak geç bile kaldık. Herşeyden tattırın alışsın doktorlara bakmayın diyorlar. Kaynanam eşime 40 ı çıkınca yumurta sarısı yedirmişCanım tadımlık olarak vermekte sıkıntı yok zaten. Ben 3. ayında çay kaşığıyla portakal suyunda n 3 4 damla verdim. 4. Ay bitti. Geçen haftada kiraz için yaptım aynısını. Salatalık falan çıksa (var gerçide zamanını bekliyorum) onlarında tadına baktırcam.
çok araştırdım. Belki o yüzden de kafam karışık ama eski dr lar 6 ay değil 3 aylıkken başlayın derlermiş. Sonra araştırmalarla falan bunun yarardan çok zarar verdiği görülmüş ve 6 aya çıkarılmış. Şimdide kimi dr 6 erken diyor kimi ise 6 uygundur başlanır diyor.
Canım sütün az olduğu bebeklerde kakadan değil cisli bez ağırlığından anlaşılır gün içinde 4-5 yumurta agirligindaysa aldığın bezlerin toplam ağırlığı doyuyor demektir 200 -250 gr kadar yanikizlar oğlum 22 şubatt doğumlu 10 gündür günde 1kez kaka yapiyor maksimum 2 sizinkiler de böyle mi yoksa süt az geliyor doymuyor mu ki ???
Benimki de 3440 doğdu 3ay 1 haftalık 5600 ve gayet iyi diyor doktor sadece anne sütü veriyorum bence seninki de ideal her bebek tombul olacak diye bişey yok sonuçta sağlıklı olsunlarda3500 doğmuştu şuan 4 ay bitti 6100 canım ama dr 7-7500 olması lazımdı diyor
Biraz zencefil rendele 1 tatlı kaşığı bal yarım limon yarım çay kaşığı karabiber 1 bardak sıcak suyla karistir iç tabiki arada ıhlamur demle kendine bana çok iyi gelmişti inşallah sana da iyi gelir geçmiş olsun bu arada :)Kızlar merhaba. 3 bucuk aylık oglum var ikimizde çok fena grıp olduk. Önerebileceginiz birşey var mı cok üzgünüm ...
Ay bnm ki de az az emiyor canim. O yüzden dişimi çektiremiyorum.
Ananem çocuk doymuyor sütün az diyip beni dellendirmeyi başardı
Ya huuu sütleri sağıp sağıp süt kardeşe veriyoruz diyoruz gene yok
Mısır nişastasıyla mama yap diyor
Mamalar sütler de dolapta dursun
Çocuk az az sık sık emici napayım
Arkadaslar bebegiö hazıran beşte 4 aylık olacak. Bu au hiç kilo almıo. Acaba hareketlendı dıemi sizinde öylemi
O da misir nisastasi allahimmm eskiler bir alemm valla sen yeyince tepki veriyor ona versen kimbilir ne olur
Avaz avaz..afedersin seymi yapiyolar...ahh aAllahim.midem bulandi..unide bitidikte erkekler kalirdi gece kizarkadaslari gelirdi ayy deli olurdum..kac kere kavga ettim..Allahim genclik ziyanda zinada ..Allah korusun..evlatlarimiz var cok uzuluyorum..Yeni taşındığımız yerin komşularıyla başımız dertte sanırım.öğrenciler....Neyse ki geçici oturuyoruz burada....gece olunca afedersiniz avaz avaz Kızın sesi geliyor.2 günde bıktım.iğreniyorum.bu kadar Saygısızlık olamaz.gece uykumuzdan uyandık 2de.bir katta 4 daire olunca tabii dipdibe...yatakodası yanyana. dedim vur şu duvara ya...bu ne yani kaçıncı...o da uğraşmak istemedi herhalde de...şimdi onlar da der sizin de bebek sesiniz var diyor boşver...ama tabii ben sinirimden uyuyamadım
Cqnım benimkide öyle az emmeye başladı. Artık büyüyorlar etrafta uyaranlar çoook. Biri ık dese benimki memeyi atıyor. Birde tam çekmişken atıyorki memeyi sorma sütler boşa gidiyor. Oğlum yapma etme diyorum. Ama bundan sonra böyle canım ya boşver sen he de geç ben mamada veririm sen merak etme de.
Canim hep göz kararı yapiyordum 6aylikken baslamistim büyük kızda 1tatlı kaşığı pirinc unu,un veya irmik koyuyordum orta boy cezveyi yarısına kadar dolduruyordumGeçiyor canım ya onunda geçer inş. Bazılarının iltihap olarak akıyor bazılarının bmyle kızarıp ize dönüyor. Benim ilk oğlandada böyle kızardı top gibi oldu sonra geçti iz kaldı.
Canım ya bana tam ölçü yazarmısın ilk oğlanda bir becerememiştim pirinçunundan muhalleebiyi hep katı oluyordubuğday unundan kaç kaşık su dan ne kadar koyuyorsun.
Canım muz alerjen meyve.. vücudunda döküntü yapabiliyor muzu önce minik denemeni tavsiye ederim. Çilek muz kivi.... mandalina ve portakalda pişik yapabiliyor. Bu meyveleri minik dene ve mutlaka her denediğin meyveyi tek çeşit olarak 3 gün ver.
Canım 4.5 saat çok güzel dokunma bence uyusun. Acıksa uyanırdüzenli uykuda kilo aldırıyor bebişlere
Canım elini güzelce yıka ve diş damaklarında gezdir bakalım. Yani sen masaj yapar gibi kaşı. Sonra meme ver. Dişleri kaşınmaya başladığı içinde memeyi reddedip elini sokıyor olabilir. Sonuçta eli sert dişleri kaşıyor.
Canım bu bisküvi normal bebe bisküvileri gibi eriyormu? Sen parçaladığın içinmi eriyip karışıyor?
Misir nisastasimi :) ammaan ne guzel
uykulu geceden sonra merhaba :)) ayda ortalama kaç gr aldı ki canım senin bebis. benimkide 3500 doğdu en son 3. ay kontrolünde 5800 gr di. 4 ay kontrolümüz 6 haziran ama 7 kg ulaşabileceğinı sanmıyorum canım. Dr ayda aldığı gr ile kıyas yapıyor ve normal diyor. senin dr neden az dediki acaba!3500 doğmuştu şuan 4 ay bitti 6100 canım ama dr 7-7500 olması lazımdı diyor
Cicibebeler içerdiği kimyasallar yüzünden hemen eriyor. İlk yaptigimda toz kivamina getirmemistim buzluktan cikarip sicak suda bi süre bekliyordum cicibebe gibi erimiş oluyordu ama toz haline getirince beklemeye gerek kalmiyor sadece buzluktan çıktığı için biraz ısıtmak için ılık su koyuyordumGeçiyor canım ya onunda geçer inş. Bazılarının iltihap olarak akıyor bazılarının bmyle kızarıp ize dönüyor. Benim ilk oğlandada böyle kızardı top gibi oldu sonra geçti iz kaldı.
Canım ya bana tam ölçü yazarmısın ilk oğlanda bir becerememiştim pirinçunundan muhalleebiyi hep katı oluyordubuğday unundan kaç kaşık su dan ne kadar koyuyorsun.
Canım muz alerjen meyve.. vücudunda döküntü yapabiliyor muzu önce minik denemeni tavsiye ederim. Çilek muz kivi.... mandalina ve portakalda pişik yapabiliyor. Bu meyveleri minik dene ve mutlaka her denediğin meyveyi tek çeşit olarak 3 gün ver.
Canım 4.5 saat çok güzel dokunma bence uyusun. Acıksa uyanırdüzenli uykuda kilo aldırıyor bebişlere
Canım elini güzelce yıka ve diş damaklarında gezdir bakalım. Yani sen masaj yapar gibi kaşı. Sonra meme ver. Dişleri kaşınmaya başladığı içinde memeyi reddedip elini sokıyor olabilir. Sonuçta eli sert dişleri kaşıyor.
Canım bu bisküvi normal bebe bisküvileri gibi eriyormu? Sen parçaladığın içinmi eriyip karışıyor?
Canim cok gecmis olsun.. dilerim cabucak toparlanir yavrucakMerhaba hanimlar..gelemiyorum gelsemde yazamiyorum..
Benim kiz idrar yolu enfeksiyonu olmus ..atese atmis gibi agliyor ilaca basladikbyeni..cocugum keyfi yok..aslinda uyumak istiyot gulmek istiyor.emmek istiyor ..kivranip aglamktan hicbirini yapamiyor.cok uzuluyorum.bide tekrar ediyomus sonra
Saliya esimin okulundan misafir gelcek.nasil hazirlancam bilmem.cunku uyaniksq hep agliyor.uyusada 30dk zorla uyuyor yavrum ya..su iciriyorum.baska napabilirim..enfeksiyon gecirenlerin tecrubelerinden faydalanabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?