2016 Şubat Anneleri

Iek sütünden yapılmış peynir yogurt vb.den bi şey olmaz bildigim kadarıyla. Ama peynir katı daha midesi eritemez belki de. Bi de tuz olayı cok fena. Ben kızıma ilk bi sene hic tuz seker vermedim sonrasinda azcik katmaya basladim hala daha yemeklerin tuzunu az atıyorum biz verdik bi sey olmadi diyenlere de sinir oluyorum

Hem alerjik olabilir. Hem de yediğimiz şeyler ne kadar doğal ki. Herşey ilaçlı,hormonlu. Sütümüzden de geçiyordur ama direk yemeleri ne kadar geç olursa o kadar iyi.

Hey Allah.im ya. Gencliginize yazık mahvettiniz kendinizi bi de üstüne rezillik

Hiç bir zaman daha da erken kalkmaya basladi büyük kızım. 6da kalkiyo niye kalktin kızım diyorum anne güneş diyor dışarıyı gostererek
Ay yandık desene. Ben de seneye falan daha iyi olur diyordum. Bizim ki de sabah ezanla kalkıyor. Odasına panjur yaptırırım ben de gece sanar kalkmaz belki

Canım bıngıldak ölçümü nasıl oluyor. Ben ilk birkaçgün d vit verdim dokunduğu için kestim. 2.5 aydır hiç vermedim. Sanki hiiç kapanmıyor. Nasıl anlarım?

bıngıldak kısmını parmaklarla kontrol edebilirsin canım, cm olarak düşünmene gerek yok bıngıldağa parmak uçlarınla yumuşak mı sert mi anlayacak şekilde hafif bastırmak yeterli, palpasyon denilen muayene böyle yapılıyor burada önemli olan başın çevresinin büyümesinin her ay devam etmesi. kapanma hızı ve süresi her bebekte farklı ama ortlama 18 ay civarı kapanmayı tamamlaması lazım. ondan önce kapanan da oluyor. erken kapanması da eğer baş çevresi düzenli ve persentile uygun olarak büyüyorsa bir sorun teşkil etmez ama bıngıldak erken kapanır bir de baş çevresi büyümeye devam etmezse o zaman bir sorun varlığı düşünülür. ben d vit sadece 3-4 kere verdim sonra bıraktım her gün güneşlendiriyorum. kapanmıyor diye endişe etme yani baş çevresi persentilin üstünde ya da altında değilse kapanma süresine çok takılmamak lazım, allah korusun bir sorun görülürse doktor ya da hemşire söyler zaten. bir de bazen düzenli d vit kullananlara da bıngıldak erken kapanıyor verme artık d vit diyen doktorlar da oluyor. tamamen bebekten bebeğe değişen şeyler bunlar, esas olan bebeğin ay olarak ölçülerle uyumu.

bebeğin kilo alımı iyi ve anne sütü de varsa ek gıdaya erken başlanmasını doğru bulmayan uzmanlar da çok. açıkçası ben de erken başlanmasını doğru bulmuyorum ama her anne kendi doğrularını uygulamalı tabi ki. ayrıca ek gıdaya başlıyorsanız bile hazır kavanoz mamalarından, meyve sebze pürelerinden vermeyin lütfen yapay hazır gıdalardan uzak durmak daha sağlıklı bence.

eğer anne sütü alımı iyiyse ve bebek gelişiminde de sorun yoksa 4 ay çok erken ek gıda için. ev yemeğine alışmama söylemi bana pek mantıklı gelmiyor.

aynı fikirdeyim. anne sütü varsa ek gıdaya geçmek için aceleye gerek yok. steril, doğal, her an hazır ve bedava bir gıda anne sütü, bağışıklığı da çok iyi etkiliyor. yapay, hormonlu, tarım ilaçlı, gdolu gıdalarla erkenden tanışmasına ne lüzum var. anneler doğal beslenmeye çalışıp anne sütüyle bebeklerini beslemeye öncelik vermeli. elbette çeşitli nedenlerle bebeğine anne sütü veremeyen, mamayla beslemek zorunda kalan annelere ek gıdaya daha erken başlamayı tavsiye ediyor doktorlar zaten bu durumda mecburen başlamak gerekiyor onun dışında en az 6 ay ek gıdaya ihtiyaç yok bence. hatta bir tanıdığım 1 yıl sadece anne sütüyle beslemişti çocuğunu, gayet sağlıklı bir bebekti ve sonra ev yemeklerine alışmakla ilgili bir sorunu da olmadı.

benım babanem de aynısını yapmıstı ama insanın bir yanı hakikaten sütüm aZ ve doymuyormu Acaba dıyor sonra azalsın sütler amaaaanınnnn

Bu az ve sık emme işi nerden cıkıyor ki em doyur kendini uyu dimi gerci yine senin ki iyi uyuyor

Valla bebekle misafr cok zor.evi topla temzle ikramlik hazrla.servis yap
Bebek olmasa bile yorucu bebekle kat kat artırıyor zorlugu.mumkunse gelmesnler ya.benim de misafrden peltim cikiyor.elleri dolu gelseler ne guzel olur

Evet canm olmyo bsy ama suan icin erken ya suzme peynirdi yumusak kizdm ama ben diyebe kadar verdi bile

insanlardaki birşeyler tattirma merakı nedir anlamadım hem de sen bu kadar sıkı diyet yapmak zorundayken.. Keyfine yapıyorsun sanki.. Alerjik çocuk sahibi anne de bunu yapıyorsa ne diyim

Biz acele etmyrz ama cevremzdekiler bizden once herseyi veryolar agzina cok biliyolar

Haha :)))

Herkese selam güzel anneler...en son doğum haberimi vermiştim sizlere bir dahada yazamadim ne yazikki. En mutlu günümdu kizimi kucagima aldigim an ama sadece 40ima kadar surdu mutlulugum. Esimle bosanma karari alana dek, cok kotu bi 3 ay geçirdim. Sizleri takip ettim ama yazamadim. Sizlerle herseyi paylastik bunuda yazmak istedim. Suan iyiyiz yada öyle görmek istiyorum 3 ay ayri kaldik cok üzüldüm ama 2 evladim icin tekrar deniyoruz. Kusura bakmayin uzun oldu...

Çok geçmiş olsun, çok zor günler geçirmişsiniz. İnşallah bundan sonrası sizin ve çocuklarınız için iyi olur, onlara sarılıp kötü günlerinizi unutmaya bakın

oğlum beni bugün cok zorladı ama sanırım benim yüzümden
saat 1 de emzirdim aldık onu sanayiye ofis için ıvır zıvır bakmaya gittik
yolda ara ara hem emzirdim hemde uyuttum ama eve geldiğimizden beri çok mızmız
zor uyuttum şimdi

bu arada alt çenesinde beyaz bi nokta var doktora gösterdim diş mi diye benzemiyor dedi
ama 1 haftadır var ve cok huysuz acaba ne ola hafif tırtırlı gibi yada bana öyle geldi

Eklentiler

• 2016-05-28 18.30.25.webp
    7 KB · Görüntüleme: 83
Çok geçmiş olsun, çok zor günler geçirmişsiniz. İnşallah bundan sonrası sizin ve çocuklarınız için iyi olur, onlara sarılıp kötü günlerinizi unutmaya bakın
Cok tesekkurler. Allah razi olsun. Amin insallah daha guzel olacak hersey. Hatalarinin farkinda olan ve duzeltmeye calisan bi esim var.

Selam canım:) ortalama 600-700 gram aldı benim bebiş aylık aslında az demek yanlış da doktorumuZ ilk 3 ay 1 kilo almasını istermiş sonraki aylarda 400-500 gr:) mama çok az vermeye çalıştım ağırlık süt olsun diye oyüzden çok umursamıyorum aslında az demesini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…